View Full Version : HITNO ! korg pa-50 ,pa-80
Ljudi, pomagajte ! Hocu da uzmem aranzer sto pre, al me muce neka pitanja.
Naime, treba mi nesto za zivu svirku, za troclani bend. Hteo sam da uzmem nesto novo, tacnije pa-50 iz sky-a sa hdd 40GB. I onda mi neki lik kaze, bolje uzmi polovan pa-80 bez hdd, nego taj nov sa hardom jer pa-80 ima ulaz za flash semplove i 4 out-a ... sta sad to znaci ???:banghead: pa zar pa-50 ne moze da cita semplove??, sa hdd-a ??:( Uzeo bih pre nesto novo sa garancijom nego nesto nesigurno,polovno ! Ko zna u cemu je razlika izmedju ovih aranzera, ima neke predloge, nek postuje, PLEASE !!!:confused: Da li ima pa-80 nov da se kupi ??
pedjah
13-07-2007, 07:34 AM
PA serija čita semplove sa flash karte a ne sa hd-a. PA 80 ima ulaz za flash kartu a 50 nema, mada su neki na?li način da ugrade flash i u PA 50. PA 80 je dosta ozbiljnija klavijatura i ima puno bolje tipke nego PA50, tačnije, na pa50 su tipke lo?e kao na nekom dječijem Casiu.
Moja preporuka je pa80..ima puno razloga...
1.kao sto si reko ima 4 out-a,znaci mozes posebno da izvuces kablove u mixu(leva ruka,samo bubanj i npr pratnja bez basa u jedan kanal..bas da ide u drugi..desna ruka,solo da ide u treci...imas nekoliko varijanti)a moze sve to da ide na jedan ili dva kabla,na tebi je da odlucis...
2.mozda i najbitnije je da pa80 cita semplove pomocu flash kartice(8,16,32mb)...
3.klavijatura(dirke) nije najbolja ali je bolja od pa50,60
4.jedina prednost za pa50 je cena:)
Da dodam da pa50 sa prepravkama moze da cita semplove...ja za tu varijantu nisam!!!
Pozdrav
Da dodam da pa50 sa prepravkama moze da cita semplove...ja za tu varijantu nisam!!!
Kako mislis da moze ? Da mi odmah ugradi u ovlascenom servisu ili je to neka ,,kucna majstorija'':confused:
2.mozda i najbitnije je da pa80 cita semploveNisam nikad cuo uzivo (mozda jesam al nisam znao za njih do skoro) tu razliku izmedju semplova i boja ?? Jel to bas toliko dobro zvuce ti semplovi, posto ih svi spominju ? Jel mozes ovako izgledati kada se uporede boje sa semplovima :D:hyper: ??
I sta bi me posavetovali u vezi ove ponude jer sam mislio da je uzmem :confused:
Jer moze neko da je malo iskustveno protumaci :cool:
http://www.studioplay.co.yu/ritmovi_extraponuda.php
Pazi,postoji covek koji ugradjuje u pa50 taj deo,da bi ti klav citala semplove...ja sad ne znam dal smem da kazem njegovo ime,da ne bude kao na nekim drugim sajtovima,tacnije jednom muzickom sajtu,da me banuju bez veze...ako oces moze na pm...znaci,za ovlasceni servis mi nije poznato da to rade,ali tog coveka znam,dacu ti i br tel njegov...
To je za pa50...
A za pa80 ima dosta toga sto mozes da nadjes na forumima..da sad ja tu ne pisem o toj klavijaturi jer nije mesto,ovde se ljudi bave profesionalnijim spravama:) (ne zezam se,nego ozbiljno mislim)!!!
Na kraju,posto si pocetnik u svirci sa aranzerom i sa semplovima..da se ne bi opterecivao,preporucujem ti da uzmes pa50 za pocetak,samo zato sto je jeftiniji,pa kad budes malo sazreo sa tom klav,da preskocis pa80...kupi pa1xpro ili pa800,ako ne izadje nesto drugo do tada...
Eto toliko..pozdrav pa se pisemo!!!
dru?e nema ti pa50 sa 40gb,nema ni pa80,naime nemaju oni procesor da to obrade,2gb ni?ta vi?e,
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.