View Full Version : Gomila gluposti
Evo samo nekih stvari koje mi du*e pomerise, a verovatno su povezane
Kako mi odmice konkretan projekat u kome radim, sve vise zezanja"
*uvek puca kad pokusam sa pitch shiftom nuenda(MPEX) da popravim falsh
*melodine plugin , prodje instalacija, nema ga nigde u plugins manageru, samim tim ni u Nuendu
*gomilu plug-inova iz cista mira ne uspevam da insertujem na kanal u tom projektu, a npr u verziji mixa od pre par dana sve OK........
seticu se jos gluposti...
Jel' se ovo desavalo kome, ima li pojasnjenja i resenja?:(
Hvala
dejankuki
10-07-2007, 12:50 AM
"melodine plugin , prodje instalacija, nema ga nigde u plugins manageru, samim tim ni u Nuendu"
Sto se tice ovoga, probaj da u nuendu pd plug in informations navedes folder u kome si instalirao plug in.
Mozda melodine ne ide po defoltu u VST folder, samim tim ga nuendo i ne pokupi prilikom podizanja.
Probaj, a za ostalo ...???
Evo samo nekih stvari koje mi du*e pomerise, a verovatno su povezane
Kako mi odmice konkretan projekat u kome radim, sve vise zezanja"
*uvek puca kad pokusam sa pitch shiftom nuenda(MPEX) da popravim falsh
*melodine plugin , prodje instalacija, nema ga nigde u plugins manageru, samim tim ni u Nuendu
*gomilu plug-inova iz cista mira ne uspevam da insertujem na kanal u tom projektu, a npr u verziji mixa od pre par dana sve OK........
seticu se jos gluposti...
Jel' se ovo desavalo kome, ima li pojasnjenja i resenja?:(
Hvala
ima... svakih pola sata pravis novu verziju.. evo ja u aranzmanu jednom stigao do 50-e ;)
HeatMan
10-07-2007, 05:40 AM
@off.. mozzda te jebe memorija.. a probaj da promenish, latency i preload buffer size, recimo... samo malko da ga prodrmash.. :) ume i moj SX3 da se zabode na slichan nachin.. :)
SumAnuT
10-07-2007, 06:27 AM
Kupi MAC :p
Rhino
10-07-2007, 07:28 AM
A ti plugovi sto nece na novijoj verziji projekta a hoce na staroj, oce li na new projectu?
Imao sam ja slicnu jebadu nekad, ali da me ubijes ne mogu da se sjetim kako sam to sredio, samo znam da je bilo jednostavno i bezbolno....
Ajde daj jos neku informaciju, mozda se sjetim....
Ovako:
Melodine je instaliran tamo gde treba, .dll mu je u istom folderu gde i ostali koje nuendo vidi, nije do toga:(
@Kvu
To i radim. Treenutno sam stigao do ver67:banghead: .
A pichshift odradi u new projectu bez problema, i svi pluginsi rade u svim ostalim projektima samo u novijim verzijama ovog nece.
Totalno mi je nejasno... sta se sa cim tu kolje
Hvala :)
Imas li instaliran SP2? Melodyne nece bez njega.
Dexxy
10-07-2007, 11:29 AM
Kupi MAC :p
Meni PC radi 4 godine bez prodlema 20 sati na dan. Ne treba ti MAC ;)
STUDIOTON
10-07-2007, 11:32 AM
:mase:
Imas li instaliran SP2? Melodyne nece bez njega.
Nemam...onda je do toga:cool: .......jedna briga manje
Ne znam sta za ostalo da radim....zajebano, projekat pri krau, rok prikucao....
Meni PC radi 4 godine bez prodlema 20 sati na dan. Ne treba ti MAC
Ah vi srecnici...uplatite loto,kako vas je krenulo mozda i ubodete sedmicu:rotfl:
sgracanin
10-07-2007, 11:33 PM
Ako koristiš mašinu (PC) samo za muziku, t.j. samo kao muzički kompjuter, a ni ne instaliraš office i slične gluposti, i ni ne ideš na internet ili d/l e-mail sa njim, nećeš nikad imati problema.
MAC je meni sa sve originalnim software krešovao bar dva puta dnevno, i često i gubio authorizaciju plug-inova... Sa dedicated PC nemam nikakvih problema.
Mogli
10-07-2007, 11:42 PM
A meni se komp sam od sebe iskljuci kad u Nuendu pokusam time stretch na duzem fajlu. Kod Sonara se to ne desava.
Ovo mi lici - meni pukla guma na Fiat-u, a neko mudar umesto da mi pozjmi kljuc i dizalicu u prolazu pita, - A sto nisi kupio Volva?:confused:
Hvala dobronamernima.........:)
BTW
pitch shift proradio i svi pluginsi osim Nomad BT se daju pokrenuti...... vec sam stigao do verzije projekta 96:banghead: :) . Ocigledno neka fantomska stvar.....
SHIVA
11-07-2007, 02:33 AM
moj zapravo radi 24/7 vech 2 godine. restartam ga cca svakih mjesec dana kad napravim uninstall VST-a koje sam isprobavao i zakljuchio da mi ne trebaju. tad pochistim i registry i restartam komp :)
Cubase SX3 ne zajebava na slichan nachin pa mozhda da zahtjevniji Nuendo zamjenish jednako uchinkovitim Cubaseom?
SumAnuT
11-07-2007, 08:33 AM
Meni takodje, salio sam se za MAC ...
Izgleda sam sasvim slucajno i iz sale pokrenuo jos jednu MAC vs PC raspravu :(
Ovo je izgleda postao problem. Mozda bi trebalo zabraniti raspravu MAC-PC kao sto je i politika zabranjena na forumu, ovako vise ne ide ...
SHIVA
11-07-2007, 02:45 PM
ja ne znam chemu takve rasprave. Jasno je da je Mac puno stabilnija platforma zbog tvornichki tuniranog hardvera i njegov OS izvlachi vishe "snage" iz resursa nego shto je to sluchaj s PC-em. Dakako, i cijena je adekvatna preformansama, ali daleko od toga da i PC ne mozhe biti stabilan, pouzdan i upotrebljiv.
silicon science
11-07-2007, 03:04 PM
ja ne znam chemu takve rasprave. Jasno je da je Mac puno stabilnija platforma zbog tvornichki tuniranog hardvera i njegov OS izvlachi vishe "snage" iz resursa nego shto je to sluchaj s PC-em. Dakako, i cijena je adekvatna preformansama, ali daleko od toga da i PC ne mozhe biti stabilan, pouzdan i upotrebljiv.
Tako je. Nema pravila. Ume Mac da pukne i te kako.
peruzza
12-07-2007, 12:28 AM
Retko!
slowstar
12-07-2007, 12:38 AM
Ako koristi? ma?inu (PC) samo za muziku, t.j. samo kao muzički kompjuter, a ni ne instalira? office i slične gluposti, i ni ne ide? na internet ili d/l e-mail sa njim, neće? nikad imati problema.
To mi lici na pacijenta koji se zali doktoru: kada god savijem desno koleno, zaboli me, a doktor kaze "pa sto ga savijate?"
MAC je meni sa sve originalnim software kre?ovao bar dva puta dnevno, i često i gubio authorizaciju plug-inova... Sa dedicated PC nemam nikakvih problema.
Ovo sam zaista cuo prvi put, granici se sa neverovatnim!!!!!
Meni se sa G3 kursor nije zaglavio 7 godina, G4 nisam nikada ni imao,
a G5 mi se "zaglavio" (odglavio sam ga bez restarta) kada sam kao kreten napravio feedback u LOGICu, a istovremeno sam rezao neki disk sa iTunesa...
Slobodno pljujte po MACu,iz 'kiselo grozdje' ili drugih razloga, ali da je sistem stabilan k'o stena, JESTE!!! (moze da ga "zezne" samo kretensko rukovanje, i upucavanje lose krekovanih pirata...)
nunuk_t2L
12-07-2007, 01:07 AM
kad sam maknuo neke plug-inove s mac-a koji su radili gluposti, sve mi sljaka ko leptir...
kao da neki povjetarac puse u mom smjeru =)
1. Ova tema polako opravdava svoj naslov:(
2. Evo idealnog mesta...... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=161512#post161512
3. Ako nekoga zanima ko ima slicne probleme kao ja, igleda da je u pitanju bila pregrejanost kompa, najvise graficke karte.....kako vreme odmiche, sve gore i gore radi, puca na minut, ne otvara pluginse, gubi potenciometre na njima (ozbiljno).....ugasi se par 10tina min i sljaka ok.....
dakle, nije do MaC-a
SumAnuT
12-07-2007, 01:11 PM
Ma vidis da ne moze, to je izgleda jedina savrsena masina koju je covek napravio :)
SHIVA
12-07-2007, 02:28 PM
stari Mac Donald i njegova farma... Ia, ia, oooo :)
SumAnuT
12-07-2007, 02:45 PM
On nikad ne puca i izgleda cool ... Ia, ia, oooo :lol:
:banghead: :banghead: :banghead:
...... he he he ..... niko ne koristi tvoju sobu za PC vs Mac :rotfl:
...... mada je Roginator tamo bacio jednu praaavu Mac ovsku kosku ...... cekamo Sumanutog :)
Pozdrav
...... he he he ..... niko ne koristi tvoju sobu za PC vs Mac :rotfl:
...... mada je Roginator tamo bacio jednu praaavu Mac ovsku kosku ...... cekamo Sumanutog :)
Pozdrav
da se kladimo na 50 postova za 4 dana? :D
SumAnuT
12-07-2007, 03:29 PM
Sorry OFF-e :banghead:
Ne mogu sad trenutno MAX-e, slusam neki bluz, pao sam u sevdah :) i bas me briga i za meka i za pisi ...
da se kladimo na 50 postova za 4 dana? :D
Evo ja dokuvao ...... bice 50 postova do veceras .... he he he ..... cekaj da se Ukljuci Slowstar :)
Pozdrav
Nego, da se vratimo k'temi:)
Ima li neka fora, zasto Melodyne plugin nece da radi? Normalna instalacija, *.dll mu se nalazi zajedno sa ostalima, ali ga Nuendo ne vidi, nema ga ni u plug-ins manageru?
Cubase SX3 - meni sljaka super, ne vidim zasto ne bi radio u Nuendu... imam v1.01.
Cubase SX3 - meni sljaka super, ne vidim zasto ne bi radio u Nuendu... imam v1.01.
Jednostavno ga ne vidi:cool: :(
E, da....nije do SP......sad imam SP2 na XPu
Rece da ti se *.dll nalazi zajedno sa ostalima... nisam siguran na sta mislis, da li je u .../Steinberg/VstPlugIns/*.dll ili je (kao meni) u .../Steinberg/VstPlugIns/Melodyne plugin/melodyne plugin.dll
peruzza
02-08-2007, 09:29 AM
Rece da ti se *.dll nalazi zajedno sa ostalima... nisam siguran na sta mislis, da li je u .../Steinberg/VstPlugIns/*.dll ili je (kao meni) u .../Steinberg/VstPlugIns/Melodyne plugin/melodyne plugin.dll
Ja sam ga izvadio iz "Melodyne plugin" foldera u "VstPlugins" folder i sad radi!;)
peruzza
02-08-2007, 09:33 AM
A mislim da ti je neophodan i NET Framework 2.0 da bi to radilo!
A mislim da ti je neophodan i NET Framework 2.0 da bi to radilo!
Hvala:)
Sad cu videti...... btw, a sta je taj NET f. 2.0, nemam pojma?:( :banghead:
Mozeli to naknadno da se ubaci u SP2?:(
alfom
02-08-2007, 09:54 AM
Ne znam jel' iko pisao od ovog posta nadalje, ali, kod mene je SP-1 i Melodyne radi bez problema?!?
Ali zato neće 'novi' SX pa koristim Nuendo-3.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.