View Full Version : Moji Prvi Sintevi!!!!!!
roginator
05-07-2007, 10:59 PM
da vidim kako su drugi krenuli
ja sam oko 1991....
1: Ensoniq Mirage DSK 8 (pakao za programiranje i jos k tome prvi sint):banghead:
2: ROLAND JX 8P (bez PG..nikad necu prezalit sto sam ga prodao..sentimentalno sam vezan za BAS TAJ JX 8P):( :( :(
3: ARP AXXE....pomalo smijesan za 1992 kad pojma nisam imao cemu sve sluze ti potencijometri :banghead: :banghead: :banghead: kupio sam ga za 100 DM a prodao za 100DM ...opaki deal :)
eto
a sada VI!!
posle dosta manjih... '88-'89 stigla iz Londona
YAMAHA (valjda bese neki) PSR
Roland E-15
Roland U-20
Roland JV-50
Ensoniq ASR-10 (i danas se kajem sto sam ga prodao) taj je bio kraljic !
posle prestao sa muzikom... pa se posle nekog vremena opet vratio (droga)
p.s. i danas cuvam PC 386 na kom je sve pocelo, a da i ATARI FALCON je u garazi...
roginator
06-07-2007, 01:31 AM
heheh imam ASR 10R ...na greskama se uci..i ja svoj prvi prodao!!!!!:D
Don Solaris
06-07-2007, 08:21 AM
1990
Amiga 500 (Noisetracker)
?mrc! to su bili dani!!!!! :(:(:(:(:( <-nostalgia
1994
prodao Amigu
kupio Ensoniq ESQ-1
1995
prodao Ensoniq
kupio Roland XP-50
Na ovoj ma?ini sam izučio zanat programiranja / sound-designa. Tada sam i?ao u muzičku ?kolu (klavir), ali onih 5 sati svaki dan predviđenih za učenje klavira ja sam tro?io na učenje sinteze. I tako skoro svaki dan dve godine. Nakon toga sam se zaposlio, prodao XP-50, nije vi?e bilo vremena za glazbu.
2002
E tu sam počeo da nabavljam večinu onoga ?to danas imam...
HeatMan
06-07-2007, 05:08 PM
2007 - Virus TI.. :) i prilichno sam zadovoljan, sem shto ume ponekad da se zabaguje u eksportu...
clusterchord
06-07-2007, 07:34 PM
vec sam postao odgovor na ovo al je post nestao preko noci.. :o twilight zone .. mozda sam zaboravio post nego samo stisno preview.. (kreten)
al dobro, iz drugog pokusaja:
1984 KORG Poly800 (a sanjao sam o OBXA), doba Mike Odlfielda itd. programirao sam poly i nasnimavao ga na Revox i Uher ping-pong do besvjesti, nebi li postigao zvuk Tangerine Dream-a sa "Exit" albuma. (ta opsesija traje na neki nacin i danas.. :mrgreen: ). imao sam tada i bratov Hammond X5 & Autovari64, i Forster klavir koji sam snimao kroz chorus i delay..
1985 Yamaha DX7 - malo sam ga editirao, preseti i vise neke slucane alien fx soundove. zvona i marimbe su bile zakon. Yamaha RX-15 drum machine. pocetkom godine izlazi Roland JX-8P, sviram ga u ducanu i tanak mi je s polifonijom - sanjam da Roland izda nekakav "JX-10P" sa duplim JX8P unutra i split/layer.. i kad gle ti ovo, iduce godine izadje JX-10..
1987 nakon 2 god slinjenja .. napokon uzimam JX-10. dugo godina bio mi je glavna pila. krajem 80tih sa JX/DX sam radio nekakav 4AD dark ambient.
1989 Proteus 1. poceci aranziranja i multitimbral sekvencinga. Master Tracks Pro na AT286@8MHz (yeaaahh).
1991 Roland MKS70 i R8m drum module sa 808 card.. radim new age i pokusavam skuziti rave i dance,,:o
1993 Roland JD990 - programmer's dream masina. prvih mjeseci samo sam se zabavljao programingom, nikakve muzike.. i dan danas sluzi odlicno u miksu.
i to bi prvih 10 godina..
alavuk
06-07-2007, 08:02 PM
1996 - roland xp 50 (ortakov sint , prva pesma je uradjena u njemu)
1997 - ft2 / rb 1.5 (pc 486)
1998 - ft2/rb 2.0 (ortakov komp prvi pentium na 133 ja mislim)
1999 - roland MC505 ( i dan danas ga imam)
2007 - tr 626 i orchestra siel
silicon science
08-07-2007, 02:57 PM
2006-Nord rack 2
2006-Roland R-8 Ritam mashina
2007-Jomox X Base 09 ritam mashina
2007-Roland JX-8P
2007-Roland JD 800
2007-Roland JUNO 60
Shto se kazze, novajlija:)
A o chemu sve mastam...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Shining-Shitbox
10-07-2007, 04:59 PM
ja pre mesec dana kupio svoj prvi pravi sint - Nord Micro Modular.
u planu sigurno imam Dave Instruments Evolver (dekstop), i ako sta slucajno uleti povoljno.
fipke
10-07-2007, 11:33 PM
Casio Sa-20 :D
Bitch
11-07-2007, 11:16 AM
Casio Sa-20 :D
:rotfl::rotfl::rotfl:
...wa wa sound, najjaci na svetu ! :D
Shining-Shitbox
11-07-2007, 02:39 PM
au, da, pa imao sam i ja harmonium. :D
alfom
01-08-2007, 10:14 AM
He, he!
Zaboraviste doba kada se nije moglo kupiti ništa (embargo i skupoća) nego Tiger, Wermona, u Muzičkoj nakladi ... (Sada je to : He, he). A tada - Uhhhhhhhh.
Poslije - Farfisa - koji li broj zaboravih, pa Farfisa VIP500 (ili 600 - ne sjećam se više, ali je glavni štos bio okrugli slajder http://www.rumski.com/forum/images/icons/icon10.gif).
Onda Casio CZ3000, pa FZ-1 (nepraktičan a uz to posuđen) pa CZ-1, pa Juno alfa-2.
Onda Tehnix (ne sjećam se oznake).
Obzirom na ono što sada radim zaustavih se na CZ-1 sa mr Korg modulom + Korg kontroler 60 + pa-50.
Ovo četvero je povezano (za sada) ovako : CZ-1 daje midi u 60 kontroler, i prima od mr modula (sve troje povezano preko midija a kontroler određuje nivo CZ-1 izlaza), a pa-50 slobodnjak, a sve to ide u predmiksetu, pa sa dva kabla kao stereo na dva kanala u mix razglasa.
CZ-1 = tepisi.
60 = klaviri (+ ostalo kada boje legnu)
pa-50 = splitovano najčešće stringsovi lijevo i solo boje desno.
Ah, da! Radimo u trojci : bas, bubanj i ja. Kada treba, pojačavamo se sa gitaristom (acc i elec.) i još jedan kolega sa pa-80 i Guerinijem (ako radimo festivale).
p.s. Ih, zaboravih Elca melotron i Hohner Klavinet (jel biješe D-6).
I još nešto : ja ne vidjeh nikakvu razliku između tipki pa-50 i pa-80 a baš sam pipkao i mjerkao.
Na obje klavijature su potpuno iste tipke, što će reći da su pravo smeće i nisam nikada imao klavijature sa gorim tipkama otkada sviram ovih par decenija (a svirao sam na svačemu).
Imao sam i ja Hohner harmonijum sa ventilatorom. Show - uključiš okruglo dugme kao na radiju 'Kosmaj', pa se zavrti ventilator i ondak svirka. Kada dirneš jednu tipku svira - dvije malo tiše, tri još tiše, ....
alfom
06-08-2007, 07:19 AM
Ispravka :
Jučer sam jo? jednom pregledao tipke na pa-50 i pa-80 i ova druga ima trunčić čvr?će radi zaobljenja du? srednje ose. Ali, opet, ne odustajem od toga da su i kod jedne i druge tipke pravo smeće. Slične ima i X5D i većina klavijatura tog ranga. Jedino, ko ima novca (ja ne) kupiti instrument sa klavirskim tipkama - i to je to.
Hehe..@alfom,kolko vidim ti si "tezgarosh"...
Izmendju ostalog sto si nabrojao u vezi PA serije,da dodam i da su dirke kod Pa80 malo vece nego u Pa50!!!
Inace,ajd i ja da se prikljucim ovoj temi...
'85,'86 prva moja klav je bila cz101:o cale mi doneo iz Engleske..nismo znali sta je to,inace sam tih godina bio u srednjoj muzickoj(klavir,solfedjo,harmonija,kontrapunkt...z nate kako je)nismo tad ni razmisljali o elektronici...to smo odmah prodali...
Pa sad,ako mogu da se setim svih klav koje sam imao...
neki casio HT..D50,M1,K1,K4,T3(vise komada)pa neke arrangere E86,E96,GEM,i30,TRITON-e,PA80....
Sad sam ponosni vlasnik K2000 koji prodajem i Pa800!!!
Eto,ako sam malo smorio,izvinjavam se...
Puno pozdrava!!!
Dule A
11-08-2007, 01:52 PM
cekajte... a prestrashni FUJITONE 3A ????
pa nemojte sad da upload-ujem taj demo...........
i sad krece naravno surova prepiska CASIO vs Fujitone.........
Don Solaris
11-08-2007, 02:45 PM
cekajte... a prestrashni FUJITONE 3A ????
pa nemojte sad da upload-ujem taj demo..........
Kupio sam nedavno na eBayu Fujitone III B. To mi je bio prvi synth ko klincu. Ta sprava ima opaku analognu ritam sekciju sa step sekvencerom!!! Jednostavno, morao sam ga kupit....
ANITA
14-08-2007, 08:46 PM
Ispričavam se na Off topicu..
mislite li da se isplati prodati roland xp-50 i koja bi mu sad realna cijena bila? Kao i expansion boardovima (orchestral i drum_&bass)? Ja ga imam od davne 96 i služi mi kao "tipkovnica" za jednostavne linije... ne koristim ga kao workstation (a trenutno vise niti njegove samplove ) još od kupovine Atarija...
clusterchord
14-08-2007, 11:15 PM
Ispričavam se na Off topicu..
mislite li da se isplati prodati roland xp-50 i koja bi mu sad realna cijena bila? Kao i expansion boardovima (orchestral i drum_&bass)? Ja ga imam od davne 96 i slu?i mi kao "tipkovnica" za jednostavne linije... ne koristim ga kao workstation (a trenutno vise niti njegove samplove ) jo? od kupovine Atarija...
s cime bi ga zamjenila?
ok ako ti ne treba taj zvuk, tj samo hoces dobar kontroler da tjeras VSTi orkestar i ostlao.. i treba ti vise real time kontrole (midi cc za razner paramtere) onda prodaj i uzmi Novation Remote SL ili ako hoces teze tipke, m-audio AXIOM.
ja bi ga prodao u svakom slucaju, al neznam koliko to vrijedi. mozda netko drugi zna..?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.