View Full Version : Luna 2 question
chryseis
04-07-2007, 08:42 PM
Jedno laicko pitanje samo..
Kupio bi Lunu 2 sa 8inout rackom, i skoro pa sam kupio, ali sam vidio akciju u provoxu za Pulsar XTC.
Mene zapravo zanima dali je taj Pulsar XTC sam za sebe audio kartica ili je to uprgrade nekakav ili... ?
sta je to? :)
Joyba
04-07-2007, 09:08 PM
koja luna?
luna ti je karta sa 3 dsp-a i uz nju ne dobijas synthove...
pulsar je sa 6 dsp-ova + dobijas synthove (bolji soft paket).....
:)
chryseis
06-07-2007, 10:42 AM
Luna 2. Stariji model.
Postoji Pulsar 2, i postoji pulsar XTC, dali su to oboje zvučne ili je XTC hardware upgrade za Pulsara 2.
Lunu mogu dobiti za 3800 sa 8inout boxom. A pulsar xtc dodje 5000. Taj pulsar XTC ima 4 dspa koliko sam vidio, i neke dosta čudne konektore prema van.
Evo linkovi:
pulsar xtc
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1114
Pulsar 2
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=701
Klarinetista
06-07-2007, 12:33 PM
Evo, posto nemam sad vremena da pisem:
http://www.canadapromedia.com/sales/Creamware%20Docs/pulsarxtc.htm
Ukratko, XTC ti je 6DSP kartica, to radi funkciju kao npr UAD ili TC, dakle bez in/out opcija.
E sad, mnogi ce reci da CW efekti nisu nesto, da su sintevi ok, ja mislim da je sve u vezi CW (osim politike kompanije i teh. podrske) skroz super, efekti su mi odlicni, sintevi takodje. Steta samo sto se ova kompanija nije pojavila mnogo kasnije, jer njihovi proizvodi definitivno ispred svog vremena. No, videcemo sta buducnos donosi u vezi sa njima...
Joyba
06-07-2007, 12:57 PM
ako sam te dobro razumeo luna je oko 510e a pulsar oko 680e
nemoj da si lud :banghead: luna moze da se nadje za nekih 200e a pulsar oko 400e, sacekas avgust i imas upgrade za 100e:
luna>scope home
pulsar>scope project
:)
pulsar xtc i pulsar 2 su ti iste karte sa 6 DSP-ova(na slici se vide 4), pulsar 1 ima 4 dsp,
razlika je u tome sto xtc ima istoimenu opciju da u tvom sekvenceru podize synthove kao vsti i regularno svoje plugove u mikseru.
ali sve to radi ne stabilno i lose :(
i ja sam se u pocetku lozio na xtc ali sam kasnije shvatio da postoje drugi nacini da se zaradjuje za zivot :D :D :D
super je luna sa tim box-om ako koristis hard synthove ali uz nju dobijas slab softverski paket.
kod pulsara biras pakete ma najbolje da sam pogledas:
www.creamware.com
Klarinetista
06-07-2007, 01:24 PM
Svaka CW kartica ima XTC - To je samo mod rada (integracija efekata u sekvencer i automatizacija istih). Dakle i Luna i Pulsar imaju XTC mod - razlika je u tome sto PulsarXTC moze da radi SAMO u tom modu, jer ne poseduje fizicke i/o
Klarinetista
06-07-2007, 01:25 PM
e da, Luna moze mozda da se nadje za 200e, ali bez i/o boxa-na boksu dobijas 8in i 8 out nebalansirani (-10dbu)
Joyba
06-07-2007, 01:44 PM
e da, Luna moze mozda da se nadje za 200e, ali bez i/o boxa-na boksu dobijas 8in i 8 out nebalansirani (-10dbu)
jes majku mu... box sam zaboravio + nisam znao da pulsar xtc nema i/o :ups:
idekius
06-07-2007, 02:07 PM
Polovna moze, nova ne moze. http://www.thomann.de/gb/creamware_scope_home.htm
A da se vise isplati kupiti polovnu, ako je ispravna, naravno da se vise isplati.
Nije lose uzeti i 2XADAT expansion za nju, za one koji imaju nameru da vezuju externi hardware optickim kablovima, ali... optika se placa dodatno, pa je opet bolje nagaziti od nekoga polovnu optiku...
http://www.thomann.de/gb/creamware_home_io_expansion.htm
Ja bih licno izbegao box (A-16, ili Luna Box) i pre bih izao na nesto drugo, preko optike, ili SP-DIF-a... kao sto sam i uradio...
Pulsar je po meni isplativija kupovina, posto ima 6 DSP chipova, a i optika je integrisana na njemu, pa ne mora da se placa odvojeno... soft paket je takodje nesto kompletniji, ma da najlepse stvari ipak moraju da se doplate...
Sto se tice CW efekta... ja ne bih rekao da su TimeWorks Plate 100, Dynatube, BrainWorks... itd... losi. Naprotiv!
XTC varijantu bih zaobisao, jer je i sam SonicCore, koliko ja znam, digao ruke od XTC-a...
Joyba
06-07-2007, 03:43 PM
Sto se tice CW efekta... ja ne bih rekao da su TimeWorks Plate 100, Dynatube, BrainWorks... itd... losi. Naprotiv!
kakav je taj brainworks?
znam da je extemno skup...
moze li to da se poredi sa uad-ovim i tc powercore-ovim EQ-evima?
kakav je taj brainworks?
Imas ga i u VST varijanti ..... ok je plug ..... uglavnom za mastering , ali nista spektakularno ......
Pozdrav
Klarinetista
06-07-2007, 06:35 PM
u VST varijanti je cak i kompletniji od cw varijante
idekius
06-07-2007, 08:52 PM
kakav je taj brainworks?
Za TC ne znam, a kad UAD bude napravio M\S eq za mastering, koji na sebi ima image shifter, deeser, mono maker, m i s volume... onda ce verovatno moci ;)
idekius
06-07-2007, 09:10 PM
u VST varijanti je cak i kompletniji od cw varijante
Za to kompletniji ne znam, ali ja sam VST otvorio i zatvorio, posto je ogroman i i ruzna mu je grafika. DSP varijanta se sklapa, tj. mogu da se sklone delovi na kojima se trenutno ne radi, pa ne zauzme onoliko mesta na ekranu, kao VST varijanta... a postoji i treca verzija BrainWorks-a... hardware, kome se to isplati..
Za TC ne znam, a kad UAD bude napravio M\S eq za mastering, koji na sebi ima image shifter, deeser, mono maker, m i s volume... onda ce verovatno moci ;)
Za TC ima MD3 .... koji je mrkli mrak :)
Pozdrav
STUDIOTON
06-07-2007, 11:34 PM
Za TC ima MD3 .... koji je mrkli mrak :)
Pozdrav
potvrdjujem ..
e sad na tu varijant u jednom plugu jedini je BrainWorks .. a razlike izmedju VST i DSP varijante Deki najbolje moze da kaze
potvrdjujem ..
e sad na tu varijant u jednom plugu jedini je BrainWorks .. a razlike izmedju VST i DSP varijante Deki najbolje moze da kaze
Brainworks je eq .... koliko znam .... nije multibend
Pozdrav
STUDIOTON
06-07-2007, 11:40 PM
Brainworks je eq .... koliko znam .... nije multibend
Pozdrav
Mislio sam na m/s
chryseis
10-07-2007, 07:56 PM
evo na kraju sam kupio Scope project za 3,5k kuna. Jos nisam isprobo, budem dok dodjem doma :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.