Log in

View Full Version : Gitarske pesme za pocetnika

SumAnuT
01-07-2007, 01:08 PM
Cao drugari :)

Resih da ponovo uzmem gitaru da sviram i toliko uzivam u tome da mi nije ni bitno to sto sam mnogo kasno poceo, mada sam "svirao" i pre ali veoma kratko.

Trebaju mi nazivi pesama, kako domacih tako i stranih, koje, za pocetak, nemaju neke komplikovane akorde u sebi, dakle A,C,D,E,G, durove, molove i sedmice od tih akorda znam i mogu da uhvatim, moze i F, dok B jos uvek ne mogu da uhvatim. Vezbam ja i pesme sa svim akordima i bare hvatove, ali zelim da znam neke pesme sa tim osnovnim da mogu da sviram bez prekidanja da namestim ruku na neki akord :)

Ne morate puno, svako ko svira gitaru nek napise po jednu dve pesme i dobro je :)
Ne morate akorde, samo nazive pesama, naiccu ih ja na netu.

Mitjovan
01-07-2007, 01:17 PM
Idi na sajt www.2akordi.net i imash brda takvih stvari po izvodjacima, pa ti izaberi! POz:)

SumAnuT
01-07-2007, 02:00 PM
Ma znam da ima, ali su sve pesme na fazon dva, tri normalna akorda i onda zabode neki - b#sus7?, pa pitam zna li neko nazive nekih jednostavnih pesama da mu pada na pamet, bez nekih komplikovanih za hvatanje akorda.

Mitjovan
01-07-2007, 02:10 PM
Cukić i Štulić - Mokre ulice
Poslednja igra leptira - Nataša
Balašević - Mala garava
Oliver - U ljubav vjere nemam
Yu grupa - Mornar
Bajaga - Ti se ljubish
Vlado G - Tropski bar
Cukić - Ja bih da pevam
Bajaga - Godine prolaze
Gibonni - Tempera

Evo ovako iz glave, sa repertoara koji sviram, ima ih brda, prokrstari malo sajtom i vidi sta znash pa sviraj

Poz:)

kVu
01-07-2007, 02:51 PM
Corba - Ostani djubre do kraja
- Dobro jutro
Yu Grupa - Dunave
- Dunavom sibaju vetrovi
C. Jabuka - Tugo nesreco
- Ima nesto od srca do srca
Generacija 5 - Ti samo budi...
Osvajaci - Mozda nebo zna
Dugme - Pristao sam bicu sve sto hoce
Lazes
Evo zaklecu se
Nakon svih ovih godina

a da.. i legendarno.. sa dva akorda... Corba - Kad sam bio mlad :)

eto na brzaka sto mi palo na pamet

poz!

SumAnuT
01-07-2007, 03:07 PM
Hvala! :)

Evo ovako iz glave, sa repertoara koji sviram, ima ih brda, prokrstari malo sajtom i vidi sta znash pa sviraj

Poz:)

Ma znam napamet sve sto sam ikada cuo, samo sto taj talenat nikada nisam iskoristio, sa duge strane, mogu ensto da citam do sutra, necu upamtiti :mrgreen:

Doduse ne znam koji ritmovi idu za gitaru, ali uklopim nekako ...

kVu
01-07-2007, 03:12 PM
Hvala! :)

Ma znam napamet sve sto sam ikada cuo, samo sto taj talenat nikada nisam iskoristio, sa duge strane, mogu ensto da citam do sutra, necu upamtiti :mrgreen:

Doduse ne znam koji ritmovi idu za gitaru, ali uklopim nekako ...

"plazha" ritam :mrgreen:

SumAnuT
01-07-2007, 09:50 PM
Sve je tu, samo mi jos plaza fali :)

dogfighter13
05-10-2009, 01:25 AM
ljudi ko boga vas molim da mi neko napise kolika je duzina nota(akorda) u pesmi mokre ulice ne mogu da skinem ritam ubi me ovaj klavir...:banghead:

dogfighter13
05-10-2009, 01:26 AM
ljudi ko boga vas molim da mi neko napise kolika je duzina nota(akorda) u pesmi mokre ulice ne mogu da skinem ritam ubi me ovaj klavir...:banghead:
a taman ce te pomoci i posiljaocu teme:grin: