View Full Version : Ako treba ti neko (netko)
Mogli
29-06-2007, 02:03 PM
Evo malo romantike za one koji to vole. Rekli mi drugari da otpevam na hrvatskom jeziku, jer ovde to ne prolazi..pa rekoh ajde da probam. Mozda mi se javi Boris Novkovic...:p
http://s1u.net/Mogli
Tribal_kg
29-06-2007, 10:59 PM
:guitar:
Meni se svidja..Super je ...Bas mi je legla u ove letnje dane.
Daj jos neku tvoju pesmu..Pravo su osvezenje..
Pozdrav
Malo je samo gitara mogla lepse da zvuci, ali pesma mi je skroz dobra, nadam se da ce se naci neko da je iskoristi.
Poslusao sam i onu proslu - Krila sokola... pesma je extra, ponudi je Hariju (ili sl.) obavezno, stvar je totalno hiticna, steta bi bila da se ne iskoristi.
Pozz
nenad
30-06-2007, 12:13 PM
ovo je lepa pesma ! slusao sam je na malim plavim TEAC zvucnicima i cini mi se da je i produkcijski lepo dovedena u red. Jedina zamerka je da se na glasu poooodoooosta oseca upotreba comp/deesera tako da to bas ne izlazi kako treba, znaci kad se cuje na malim prdavcima onda se i te kako cuje na boljim sistemima, ali to su sitnice ! Sve u svemu lepa pesma !
SumAnuT
30-06-2007, 01:14 PM
Cao Mogli,
ja ne slusam ovakvu muziku, ali cu ipak da dam neki komentar posto mi se svidja pesma. Komentar nije u odnosu na ostale pesme ovoga zanra, vec sta meni smeta.
Tekst je dobar, ali aranzman mi se ne svidja, kao ni produkcija. Ne kazem da nisu dobri ali cini mi se da moze mnogo bolje.
Sto se tice aranzmana, osim glasa, malo se sta menja u pesmi, a i kada se menja, nekako se menja bezrazlozno iliti kad mu vreme nije. Mozda bi trebao da razmestis stvari u aranzmanu tako da imas neku kulminaciju, ne samo glasom, vec da je prati i muzicki deo.
EDIT:
Evo procitah sta sam napisao pa reko da nisam bio preostar, nadjoh folder sa baladama kod sebe i pustih kemal monteno - nekako s'proljeca, bas takav zvuk bi lezao na ovo, bar meni. Svi instrumenti su nekako pozadi, samo daju ambijent.
Ovo sve sto pricam je veoma subjektivno, ali valjda si subjektivnost i ocekivao kada si trazio komentare :)
Pozdrav
Sto se tice produkcije, previse mi je rok produkcija za baladu. Bubanj mi je previse tu ispred mene, stavio bih mu vise reverba, pogotovo na snare/rim i cinele. Cini mi se da si manjak reverba u miksu, pokusao da nadomestis dodavanjem reverba na vokal i to je ono sto mi se najvise ne svidja, miks nije celina, vec kao da je vokal naljepljen na neku pesmu bez miksa.
Ovo sam slusao na laptop zvucnicima, ne mogu trenutno da upalim tannoye, pa moze biti da nisam cuo pravu sliku stvari ... mada ljudi danas na svacemu slusaju, pa bi moralo i na ovome zvucati dobro.
Nadam se da me neces shvatiti pogresno, posto ljudi ovde to imaju obicaj.
Jos jedna stvar, tice se jezika, zar je pod moranje izgovoriti to "t"? Kad dodje do onoga dela "ako treba ti netko tko je romantican", zvuci mi kao da da si se zagrcnuo, pusti glas imas lep glas, postoji nesto sto se zove pesnicka sloboda.
EDIT: Procitah sta sam napisao, pa reko da nisam bio preostar, te nadjoh folder sa baladama i pustih kemal monteno - nekako s'proljeca, bas taj zvuk bih mi lezao za ovu pesmu. Naravno ovo je subjektivno, valjda si i ocekivao subjektivne komentare kada si otvarao temu :)
Poz
gorjan
30-06-2007, 02:15 PM
Evo da i ja prozborim koju ali bi se vise zadrzao na tekstu, nadam se da te zanima misljenje vezano i tu oblast.Vidim u kom si fazonu i dobro ti ide, vidim da si iskonstruisao citavu pricu bez ponavljanja, tj. citava pesma ti je jedna prica i da bi neko shvatio sta pokusavas da kazes moras da je odslusas kompletnu, a to je dosta problematicno u ovo vreme kad retko ko uopste slusa tekst, a kamo li da ga odslusa kompletnog.Mislim da malo odes suvise u sirinu, narocito u provom refrenu, imas dosta uopstavanja i onog lirskog "kicenja".Drugi refren ti je konkretniji i imas dobrih momenata kao npr "ima nesto u meni zbog cega sam ponekad pogresan" ili tamo na pocetku "takvi kao ja, ne prolaze najbolje, ne".To su fraze za koje se ljudi "kace" u pesmi,a one ti se malo zagube se u nepotrebnom "kicenju" teksta.Sve u svemu mislim da si na dobrom putu, samo jos malo "zatezanja" i bice sve super.I da ne zaboravim ako vec ides na ijekavicu(sto ti ja nikako ne bi preporucio, jer se oseti da ti nije maternja), moras da prepravis ono "nevreme" u "nevrIJeme".Eto, nadam se da ce ti koristiti i moje misljenje
Mogli
30-06-2007, 10:33 PM
@Tribal_kg
Kao prvo hvala! A sto se tice drugih pesama, bice ih jos jer svaka treba da prodje kroz sito i reseto, pa da lici na nesto.
@"7"
Bas je Hari bio u ziriju kad je pesma bila na festivalu u N.Pazaru, ali nije dao ni jedan poen. Verovatno zbog loseg vokala pevaca sto je pevao moju stvar.
@nenad
U pravu si, evo sad sam iskljucio to u ovoj verziji 2.
http://s1u.net/mogli2
@SumAnuT
Sve si u pravu, trenutno je pesma na doradi kod mog prijatelja iz Australije koji ce poraditi gitare na njoj, pa cemo videti. Sto se tice jezika, i sam osetim da je to neprirodno, ali sam bas hteo da probam da vidim kako to izgleda.
@gorjan
Vidi se da znas znanje. Evo sad sam uradio varijantu B, gde sam izbacio nesto teksta iz prvog refrena - http://s1u.net/mogli2 , pa me bas interesuje kako ti ova varijanta izgleda ili je prva verzija bolja. Medjutim, definitivno mi se ne svidja ponavljanje teksta iz drugog refrena kao varijanta. Prica o Vasi Ladackom je dokaz da i price mogu da prodju, mada u danasnje vreme mora covek da ispostuje standard vremenske duzine pesme od 3.30 (na festivalima je jos krace).
zoolander
01-07-2007, 03:46 PM
Solidna pjesma, kitica na početku mi nije ba? najbolje otpjevana(stihovi -"da prodam ti bajku za kraj..."),ostalo je rečeno
gorjan
01-07-2007, 04:58 PM
Bolja mi je ova nova varijanta, ima jos stvari koje smatram da suvisne, kao npr ono duplo ponavljanje "sve ja to znam,pusti da sanjam svoj san" nakon prvog refrena, malo ti suvise odvuce tekst na onu ala bosansku patetiku, a ja bas nisam ljubitelj toga kad se pretera.Mnogo mi se vsie svidja ono"takvi kao ja po pravilu izgube sve".
Ti vidi da li ti koristi ovo moje misljenje, tekst je najkomplikovanija karika u "pevackoj" muzici, na njemu se razdvajaju klase, tako da je tu zaista tesko biti pametan i potrefiti pravu stvar
Mogli
03-07-2007, 02:26 PM
Bolja mi je ova nova varijanta, ima jos stvari koje smatram da suvisne, kao npr ono duplo ponavljanje "sve ja to znam,pusti da sanjam svoj san" nakon prvog refrena, malo ti suvise odvuce tekst na onu ala bosansku patetiku, a ja bas nisam ljubitelj toga kad se pretera.Mnogo mi se vsie svidja ono"takvi kao ja po pravilu izgube sve".
Ti vidi da li ti koristi ovo moje misljenje, tekst je najkomplikovanija karika u "pevackoj" muzici, na njemu se razdvajaju klase, tako da je tu zaista tesko biti pametan i potrefiti pravu stvar
Da znas da sledim tvoje instrukcije, tako da sam i to izmenio, ali mi je pala na pamet ideja, da od toga napravim duet sa jako dobrom pevacicom, koja ce pevati drugi deo pesme. Kad zavrsimo, dacu to na uvid.
Tribal_kg
03-07-2007, 08:13 PM
Samo napred Mogli...Ja sam se pitao zasto bi davao pesme drugim pevacima kad imas odlican glas.Dobro,nije ni sve u glasu.Mozda te ne zanima pevachka karijera ali to i nije moj problem.
Pesme su super.Mozda ce nekom od forumasha da deluje cudno sto te hvalim (pomislice da sam ti ortak pa ti dizem rejting na forumu :) ) posto ne smaram o reverbu,frekvencijama,semplu bubnja,itd.Ja ne obracam toliko paznju na sitnice kada mi se svidi pesma na prvo slusanje.
Inace,tvoje pesme sam odmah ubacio u mob..Svi se pitaju sta je to sto zvoni.. :)
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.