View Full Version : Sto mislite o ovoj kombinaciji? rme
ANITA
27-06-2007, 10:35 AM
rme hammerfall multiface + rme pci interface za 550E?
mandrak
27-06-2007, 10:54 AM
Ok je cijena a pogotovo ako je RME Multiface II? U svakom slučaju jako zahvalna varijanta.
roginator
27-06-2007, 12:17 PM
nemoj Anita ..... ja sam jedan od,,,,, a znam i dosta ljudi koji su imali puno problema s PCI audiowire adaptrerom za Multiface i digiface
a recimo da je servis tu kod nas BANANA
....
za 550 eura razmisli o drugima varijantama!!!!!
ako je to direct na firewire onda OK
mandrak
27-06-2007, 12:39 PM
Nisam radio ni koristio taj multiface sa pci varijantom tako da neznam kako se to pona?a u praksi i dali ljudi imaju problema sa istim... samo sam htio reci da je 550 eura ok cijena za taj sistem i da vjerujem rme kartama ?to se tiće stabilnosti, driveri itd.
Ja koristim od nedavno rme ff400 dakle fireware i ?to se mene tice mirne du?e ti Anita mogu to preporuciti ali za malo vi?e od 550 eura:(
Draga Anita,
na tvom mestu se ne bih dvoumio - ODMAH bih kupio paket o kome pricas!
Par godina unazad koristim Multiface sa PCI kartom (dva komada na dva kompjutera) i veoooma sam zadovoljan zvukom koji iz njih izlazi. Bez obzira da li je stari ili Multiface II, konvertori su isti kao u Apogee-u, clock i driver-i izuzetno stabilni, latency nevazan (6 ms trpi gomilu audio kanala), ne pravi problem ni sa jednim DAW-om, njegov TotalMix software je veoma zgodan za routing pri snimanju.
Sto se tice veze izmedju PCI karte i interface-a, takodje nisam imao nikakav problem - iako je kabl koji ih povezuje (obican FireWire) dugacak 10 metara. Problemi koje Roginator pominje su se javljali kod prve serije (nevezano sa Multiface i Multiface II), koja je prodavana kao "Steinberg Multiset" sa "Audiolink 96" PCI kartom...
Naravno, ako mozes - probaj, procitaj, uporedi cene i uzmi sta ti najvise odgovara.
ANITA
27-06-2007, 04:34 PM
Hvala dečki.
Roginator - aha.... hm, kad si mi ono onako slikovito prikazao kad smo pričali, već vidim varijantu kako me izluđuje ovo i zovem frenda i ?aljem ga u 3... Ne zelim riskirati ako je to tako cesta pojava. :/
Mandrak - radi se o multiface I ne II.
HAha.. ne mogu vjerovati da sam otvorila jedno stotu temu "sto mislite...?"... :)
ANITA
27-06-2007, 04:36 PM
Draga Anita,
na tvom mestu se ne bih dvoumio - ODMAH bih kupio paket o kome pricas!
Par godina unazad koristim Multiface sa PCI kartom (dva komada na dva kompjutera) i veoooma sam zadovoljan zvukom koji iz njih izlazi. Bez obzira da li je stari ili Multiface II, konvertori su isti kao u Apogee-u, clock i driver-i izuzetno stabilni, latency nevazan (6 ms trpi gomilu audio kanala), ne pravi problem ni sa jednim DAW-om, njegov TotalMix software je veoma zgodan za routing pri snimanju.
Sto se tice veze izmedju PCI karte i interface-a, takodje nisam imao nikakav problem - iako je kabl koji ih povezuje (obican FireWire) dugacak 10 metara. Problemi koje Roginator pominje su se javljali kod prve serije (nevezano sa Multiface i Multiface II), koja je prodavana kao "Steinberg Multiset" sa "Audiolink 96" PCI kartom...
Naravno, ako mozes - probaj, procitaj, uporedi cene i uzmi sta ti najvise odgovara.
Ovo sam tek sad pročitala! Ako je ovo (crveno) zaista tako, onda gotovo da nema razloga da ne uzmem ovo.
Roginator, pliz potvrdi!
A kako da znam da i ovo nije to ?to je imao roginator? Pitat ću.
Proveri i na njihovom site-u (nesto oko "hardware revision number", moguce da su i oni pustili neku ranu "neispravnu" seriju)...
http://www.rme-audio.de/en_index.php , mozda neki "user forum"...
Kod tog "Multiset"-a (prodavali su ga pod Nuendo firmom, a ne Steinberg kako sam napisao - izvinjavam se!), problem izgleda tako sto Windows "ne vidi" kartu na start-up-u i mora da se restartuje kompjuter dok je ne "ukaci" (obicno na drugom-trecem restartu).
Naravno da je to tragedija za rad i zato probaj da "iscackas" koja verzija ti se nudi i da li je Roginator imao isti problem... sve u svemu, ovi koje ja imam rade savrseno.
Pozdrav
STUDIOTON
27-06-2007, 05:48 PM
problem izgleda tako sto Windows "ne vidi" kartu na start-up-u i mora da se restartuje kompjuter dok je ne "ukaci" (obicno na drugom-trecem restartu).
prosto neverovatno da firma nije izbacila drajvere koji to resavaju vec je ostalo na tome da je "losa serija":confused:
kejkz
27-06-2007, 06:19 PM
ako je zamisljena za snimanje, ponuda nije losa :)
prosto neverovatno da firma nije izbacila drajvere koji to resavaju vec je ostalo na tome da je "losa serija":confused:
RME prilicno redovno izbacuje update-ove driver-a, mislim da taj problem nije bio resiv samo driver-ima...
Moritz
27-06-2007, 10:00 PM
Kao vlasnik "ozloglasene' serije Multiseta mogu da potvrdim da mi se to desilo par puta u pocetku ( imam je 3 godine).
Cela poenta je bila u slabom trafou racunara koji pri paljenju nije davao dovoljni napon za inicijalizaciju biosa kartice.
Sto je naknadno ispravljeno dodavanjem malog tajmera koji sa par desetina mili sekundi kasnije pusta struju na karticu kada se napon malo stbilizuje.
Sve ostalo je kao sto je Oggy vec rekao - NE POSTOJI BOLJA FIRMA ZA AUDIO KARTICE SA BOLJIM ODNOSOM CENA/KVALITET.
Kupuj to i ne razmisljaj puno ;)
Kao vlasnik "ozloglasene' serije Multiseta mogu da potvrdim da mi se to desilo par puta u pocetku ( imam je 3 godine).
Cela poenta je bila u slabom trafou racunara koji pri paljenju nije davao dovoljni napon za inicijalizaciju biosa kartice.
Sto je naknadno ispravljeno dodavanjem malog tajmera koji sa par desetina mili sekundi kasnije pusta struju na karticu kada se napon malo stbilizuje.
Sve ostalo je kao sto je Oggy vec rekao - NE POSTOJI BOLJA FIRMA ZA AUDIO KARTICE SA BOLJIM ODNOSOM CENA/KVALITET.
Kupuj to i ne razmisljaj puno ;)
Bravo, sad se secam da je to bila zavrzlama!
p.s.
izgleda da si pobrkao nick-ove...
Drmnula coveka suncanica... :D
Arthur
28-06-2007, 12:40 AM
sine, vidim duplo ! :o
Pa ti znas da ja i sam vredim za duplo.... :D
Moritz
28-06-2007, 05:33 PM
Pa ti znas da ja i sam vredim za duplo.... :D
Da znas :)
Aciko
29-06-2007, 03:01 PM
Pozdrav za sve na Rumskom
Ja sam imao problema sa rme pci kartom ali je Flash Update Tool
resio sve probleme i sada sve radi savrseno.
Flash Update Tool f?r Hammerfall DSP System/downloads/downloads_driver_hdsp
idekius
01-07-2007, 12:31 AM
HuAnitice, cestitke na kupovini! Lepa sprava ;)
ANITA
19-07-2007, 12:15 AM
HuAnitice, cestitke na kupovini! Lepa sprava ;)
Ma od kud ti zna? da sam kupila?
Da, da, jesam. :D No, jo? nismo stigli sve ispopikivati da vidimo kako radi. Slatka je i mala ta multiface spravica. Volim ja inače veće.. ali poslu?it će. :p
Hvala vam svima na javljanju. :)
Arthur
19-07-2007, 12:40 AM
jesu to isti konverteri kao na Hammerfall 9632 ili mozda Fireface 800?
STUDIOTON
19-07-2007, 12:49 AM
jesu to isti konverteri kao na Hammerfall 9632 ili mozda Fireface 800?
ne znam koju su , ali znam sigurno da nisu isti ..
ANITA
19-07-2007, 09:23 PM
Mislim da sam pročitala da jesu isti.... ali pojma nemam gdje. Samo ne znam za fireface već za hammerfall 9632..
dr.Ru
20-07-2007, 01:20 AM
multiface II ima iste konvertore kao FF400. FF800 ima drugacije.
Arthur
20-07-2007, 10:07 AM
a gde je tu 9632 u celoj prici?
Color
28-07-2007, 11:30 PM
Gledam nesto ove RME karte...
Koja varijanta je po iskustvima iskusnih bolja?
1. HAMMERFALL DSP SYSTEM (PCI/PCMCIA + npr. Multiface II)
ili
2. FIREWIRE (Fireface 800)
Neki tvrde da je Hammerfall pouzdaniji od FW varijante...
A ja bih (u slucaju da se odlucim na kupovinu) rado zaobisao PCI karte...
Ajd sad, ko je pametan?
Arthur
29-07-2007, 11:36 PM
ja imam 9632 plus 4 DA expanziju, i zelim da se resim svega toga zarad jednog Firefacea.. ne radi ovo lose, al ja FF800 kontam kao korak dalje..
Moritz
30-07-2007, 11:08 AM
@Color
Varijanta 1 ( PCI - PCMCIA ) je bolje od bilo koje FW varijante, cak i sam RME govori u korist PCI. FW 800 jeste tehnicki dosta bolji od npr. Multiface i sl. ali FW protokol je nesto sto koci celu stvar. Ako poteras FW 800 na laptopu neces moci da postignes isti broj kanala kao na desktopu dok na PCMCIA ili jos bolje kada je budu napravili Express Card imas isti performanse kao i PCI ili PCI-e, posebno sa novim firmware-om gde mozes da spustis latenciju ispod 1ms sto bi za FW bilo prakticno ne moguce.
Razmisli o ovoj kombinaciji Digiface + PCI/PCMCIA ( ili novije verzije) sa ADI 8 DS ADA, po ceni nesto malo vise nego FW 800 ali mnogo bolje i fleksibilnije.
boggy
30-07-2007, 12:33 PM
....dok na PCMCIA ...
Cini mi se, ako se dobro secam, da ne moze PCMCIA teoretski postici bandwidth koga pretenduju da imaju FW i USB2... ponavljam... samo bandwidth...
Sto se tice tajminga, kontrolabilnosti i upotrebljivosti magistrale za audio... slazem se da PCMCIA moze dati bolje rezultate, ali nisam siguran da moze nesto preterano puno kanala da propusti...
PCMCIA je veoma bliska po karakteristikama i nacinu rada prastaroj ISA magistrali... koja je relativno jednostavna... sto nije uopste lose... samo navodim to kao cinjenicu.
pozdrav
bogi
zvincic
30-07-2007, 03:45 PM
Ako poteras FW 800 na laptopu neces moci da postignes isti broj kanala kao na desktopu
sto tocno podrazumjevas kad kazes "isti broj kanala"?
u snimanju ili projektu?
jer u snimanju fireface tjera maksimalan broj kanal bez ikakvog problema.
u projektu ionako ne ovisi toliko o njemu koliko o performansama racunala, naravno da na laptopu neces dobiti rezultat dobar kao na desktopu, naravno, ako pricamo o racunalima iste generacije i priblizno istih specifikacija...
Bybass
30-07-2007, 07:19 PM
Ja imam tu kartu vec vise od 3 godine i radi bez ikakvih problema.
Pozdrav
ANITA
31-07-2007, 01:55 PM
Ja ne mogu vjerovati da jos uvijek nisam stavila novu karticu u komp.... sutra, sutra....
Color
31-07-2007, 04:27 PM
OK, znaci ne gine mi PCI varijanta... Al sta cemo kad izumru PCI portovi? Vec sad gledam, nove maticne su sa maximalno 2 PCI porta, neke samo 1 imaju...
Sad neki lik nudi Hammerfal PCI + Multiface II za 700eu, 3 meseca koriscen, znaci jos 21 meseci pod garancijom...
clusterchord
14-08-2007, 02:18 AM
imao sam digiface sa PCI, sad imam Fireface 800.
u 2 rijeci, fireware jest pouzdaniji, ne opcenito kao protokol, vec ako govorimo o konkrentim RME modelima.
i ja sma imao pizd.. sa tim bootanjem na starom kompjuteru..
istina sto Moritz rece, PCI bus jest nesto malo brzi, medjutim pitanje je koliko ti kanala i brzine treba.. fireface ganja 10 analognih i/o i moze jos spojiti 16io putem ADAT interface. znaci ako dodas jedan ili dva ADI-8 ili sl..
i sve to vozi unutar 6 ms. mislim da je to vise no dovoljno. za snimanje ionako sve radis preko ZLM pa nema latencije za monitoring. jedino ti, teoretski, malo brze sviraju VSTi instrumenti (koje meni ionako vjera zabranjuje da koristim ;) )..
meni je drago da vise nemam posla sa PCI-jem. i druga stvar, mogu odnijet fireface u bilokoji studio i prikopcam se za minutu i .. radim.
nisam jos odlucio hocu li za ekspanziju broja ulaza i izlaza, uzeti neki 8i/o konverter pa spojiti na ADAT i/o na FF, ili jednostavno uzeti jos jedan fireface. po cijenama od RME-a, ovo drugo se vise isplati. 4 adata.. 20 analg i/o na 96k.. 2 spdifa,, dva totalmixa itd itd. ne treba ti usr.. SMUX (dupla ADAT veza za 2 x 48k = 96k).
dva komada FF800 jos uvijek mozes voziti na firewire 400 protokolu, ukoliko ne koristis jos neki disk. XP ionako ne podrzava 800 u potpunosti. (samo u jednom smjeru.. ne sjecam se u kojem.. jel snim ili playback..). Neznam jel to na Visti rijeseno.. ?
zvincic
16-08-2007, 02:45 AM
dva komada FF800 jos uvijek mozes voziti na firewire 400 protokolu, ukoliko ne koristis jos neki disk.
bojim se da to nece ici, provjereno :(
a pogotovo ne sa 20 kanala @ 96 kHz
ja se na fw400 ne usudim koristiti ni disk sa firefaceom na istoj sabirnici...
XP ionako ne podrzava 800 u potpunosti. (samo u jednom smjeru.. ne sjecam se u kojem.. jel snim ili playback..).
a zasto ne bi podrzavali?
postojao je problem sa sp2 koji bi spustio brzinu fw800 na 100 mbita (protokol inace ne poznaje smjer snimanja ili playbacka) no treba samo zakrpu (i to prilicno staru...) staviti i sve pet...
http://support.microsoft.com/kb/885222/en-us
ANITA
20-08-2007, 12:03 PM
Stavila sam karticu i multiface i probala snimati i super jee! Ima puno opcija za rooting, jo? moram pročitati manual da sku?im sve opcije.
Uglavnom, super, mrak!! :bounce2:
Jedino je sad pitanje.. kako staviti reverb da ga moja back pjevačica slu?a, ali da ne snimamo s njim? Lako je to bilo s Lunom.... navikla sam se na par tih nekih trikova...
Arthur
20-08-2007, 01:21 PM
ovako na prvu loptu, ne bi trebalo da bude problem da joj jednostavno upalis reverb na kanalu slusanja u Nuendu.. ne bi trebalo da ga usnimava, jer nuendo usnimava samo na input kartice, a tu se reverb nece javiti osim ukoliko se bas ne potrudis..
idekius
20-08-2007, 02:08 PM
Rasteretis project, smanjis latenciju, insertujes reverb na kanal, ukljucis direct monitoring na kanalu.
Ako koristis hardware reverb, u Multiface mixer-u podesis na koje outpute zelis da ti ide signal sa inputa, nema ogranicenja (mozda ce ti biti lakse da ukapiras njegov interni routing ako pritisnes "x" , ili View->Matrix)...
A, da - ja u "Logic"-u iskljucim opciju "Software monitoring"... ne znam da li to funkcionise isto i u ostalim programima.
milos
20-08-2007, 05:20 PM
Malo da odem u offtopic..:)
Pitanje za Ogija i ostale Logic majstore:
U 5.5.1 verziji kada snimam midi u matrix editoru mi se note sa timelineom ne produzavaju nego izgledaju kao sesnaestine a kada zavrsim recording,onda midi izgleda normalno :confused:
Evo slika da razjasnim
http://img161.imageshack.us/img161/1589/logic551recordingwv6.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/3889/logic551recordingoffxy8.jpg
Kako da mi midi koji se snima izgleda normalno ?(kao kod ostalih sekvencera)
ANITA
20-08-2007, 08:36 PM
OFF TOPIC 2
OGI!! Jako zanimljiv web site!! I odlična je flash animacija s tvojim fotkama. Ti to ima? dreadlockse? MRAK! Super.. Kasnije ću poslu?ati glazbu... ba? me zanima.
ANITA
20-08-2007, 08:38 PM
Sad sam pročitala tvoju biografiju! :o
Svakakvi se likovi ovde muvaju :)
Pozdrav
Ne znam da li je pristojno da odgovorim ovde - da ne preteramo sa off topic-ima...
@Anita : Hvala na komplimentima...;)
@Milos : Nemam pojma zasto je to tako... nikada mi nije bio otvoren Matrix Editor dok snimam, ali sam upravo probao - isto se ponasa i u verziji 7.2.3, ocigledno je namerno-nije "bug"...moguce da je ideja da program ne "trosi" resurse na grafiku u "real-time"-u jer "ne zna sta ga ceka", a kad iskljucis snimanje, prikaze sliku kako treba...mozda je TU tajna Logic-ovog tajminga?:rolleyes:
slowstar
20-08-2007, 09:16 PM
Kao sto Ogi rece, u LOGICu je to veoma prosto, i cak, moze se izvesti na vise nacina, narocito kada se u reverb salje sa senda, a ne insertom, a sto se firewirea 800 tice (ja opet, k'o baba o ustipcima) na MACu to ide veoma glatko, 2 komada FW 800 vezanih na FireWire 800 ulaz FW 800 kablom, rade k'o jedan bez ikakvih problema, ali na MACu kao sto rekoh...(izvinjavam zbog pominjanja doticnog)
ANITA
21-08-2007, 07:14 AM
Svakakvi se likovi ovde muvaju :)
Pozdrav
A ja ?estoko kasno palim. :banghead:
Isto iznenađenje sam do?ivjela kad sam sku?ila tko je slowstar. :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.