Log in

View Full Version : B2 ili rode nt2(hitno)

metar
26-06-2007, 04:24 PM
sta mi je bolje da kupim(mada kontam da cjena sve govori)
B2 pro ili rode nt2 mikrofon,i kolika je razlika u kvalitetu
i da li za rode nt2 odgovara preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 i kakvi su rezultati
hvala unaprijed

sgracanin
26-06-2007, 04:31 PM
Evo ja prodajem AKG C4000B, on ti je bolji od oba. Ali od ta dva ti je bolji Rode.

Max
26-06-2007, 04:37 PM
Nt2a ..... super mic za te pare ( moje misljenje ) mada Idekius sa foruma sa b2 snima sasvim pristojne vokale ...... sve zavisi od pevaca ...... i sorry Gracanine ... ali i dosta bolji od 4000 b ...

Ja sam skoro nov 4000 b prodao za malo vise od 200 e , a moj drugar ga je skoro kupio ( u odlicnom stanju za 150 e ) AKG je malo precenjena firma ( cast najboljim modelima C12 .... i ponekim 414 icam ) ali Neke firme Roda , Violet i ostale .... nude super mikrofone za male pare ....

sgracanin
26-06-2007, 05:16 PM
Eh, ako tvoj drugar prodaje taj 4000b za 150 evra, JA cu da ga kupim, pa da imam par.

Rode nisu mikrofoni za male pare, jer njihovi dobri kostaju.

Behringer ima jeftine mikrofone, ali su preskupi za kvalitet koji pruzaju. Ja ih ne bi ni za skype koristio.

STUDIOTON
26-06-2007, 06:54 PM
Eh, ako tvoj drugar prodaje taj 4000b za 150 evra, JA cu da ga kupim, pa da imam par.

Rode nisu mikrofoni za male pare, jer njihovi dobri kostaju.

rode nt2a je daleko bolji od c4000b, izvini sgracanin

pozz

sgracanin
26-06-2007, 07:08 PM
Nisam tvog mišljenja, možda si pomešao NT2A sa NTK, koji je definitivno bolji. Ali NT2A... izgleda možda malo lepše, ali meni ne zvuči lepše...

STUDIOTON
26-06-2007, 07:25 PM
pazi .. razlika izmedju nt2a i ntk je jako mala .. a razlika izmedju nt2a i 4000b je ogromna u korist prvog ..

Posedujem te mikrofone ... doduse nemam ntk vec K2 ali je opet razlika jako mala ..

4000b je dobar mic da se razumemo .. ali ja ga nikada ne bih stavio da mi bude prvi ..

idekius
26-06-2007, 07:30 PM
Nisam tvog mišljenja, možda si pomešao NT2A sa NTK, koji je definitivno bolji. Ali NT2A... izgleda možda malo lepše, ali meni ne zvuči lepše...

Hhhmmmm... slozen problem :confused: Uhhh... Vratimo se u proslost, u tvoje rano detinjstvo... :rolleyes:
Kazi ti meni kao prijatelj prijatelju, kao intelektualac intelektualcu, kao covek coveku, kao ribolovac ribolovcu... sta tebi zvuci lepse za te pare, ima li to neke veze sa sex-om, od koje godine svog zivota tako mislis i jesu li te roditelji tukli i zlostavljali kad si bio mali? :D

DEMONIO
26-06-2007, 07:35 PM
Ivane drzim ti djale ;) NT2A rulzzzz! :) hehehe

Ne bih ga menjao ni za U87 :hyper::banghead::banghead::banghead::banghead: :confused:

sgracanin
26-06-2007, 08:49 PM
Hhhmmmm... slozen problem :confused: Uhhh... Vratimo se u proslost, u tvoje rano detinjstvo... :rolleyes:
Kazi ti meni kao prijatelj prijatelju, kao intelektualac intelektualcu, kao covek coveku, kao ribolovac ribolovcu... sta tebi zvuci lepse za te pare, ima li to neke veze sa sex-om, od koje godine svog zivota tako mislis i jesu li te roditelji tukli i zlostavljali kad si bio mali? :D

Al' si baja... Imao sam prilike da ih čujem i uporedim i dao sam svoje mi?ljenje.

Tebi ili je mali ili si impotentan... :mrgreen:

idekius
26-06-2007, 10:52 PM
Al' si baja... Imao sam prilike da ih čujem i uporedim i dao sam svoje mi?ljenje.

Tebi ili je mali ili si impotentan... :mrgreen:

Nemoj da se drndas i sasvim je o.k. sto prodajes mic, or sta vec, ali... NT2A je cak prosle, ili pretprosle godine izdobijao neke silne nagrade.

Moj post jeste malo sarkastican iz razloga sto sam do sada cuo odlicne usnimke, sa ne preskupim mikrofonima, od strane ljudi koji su vesti sa opremom, uz dobre pevache, a isto tako sam cuo i smece od vocala, przevine i paljevine sa ne znam ni ja kakvim chudima.
Dakle, rekao bih da ako imas NT2A, a usnimci vokala ti nisu dobri, problem trebas da potrazis pre na drugom mestu, pa tek na kraju da kazes "ne valja mic"... tesko da je mic u pitanju...

Ali... mi smo ipak Srbi... moramo mi ipak malo da ga tupimo :)

Metallica je glas snimala sa Shure SM7B, Michael Jackson je sa tim mic-om radio "Triler", za vocal na albumu "Stadium Arcadium" - R.H.C.P. bese valjda koriscen SM7, ili SM57... a meni vocali na tim izdanjima ne zvuce bas tako jadno ;)

Po meni, posto je covek postavio konkretno pitanje, ako uzme taj NT2A, ne bi trebalo da pogresi, pogotovu ako se uzme u obzir to da nije pitao "Da li da uzmem U-47, ili jubilarnu seriju radjenu za Hitlerov treci rodjendan"... Ako mislis da se AKG C-4000 hiljade ichim izdvaja u ovoj klasi, hmmm... ja to ne bih bas mogao da kazem... dakle, po meni... prednost za NT2A od pomenutih za te pare, a od ne pomenutih Oktavi MK-319... narocito uz eventualnu kasniju doradu OVDE (http://www.oktavamodshop.com/index.php?cPath=1_22&osCsid=c903e5a5735fa14c486f78845aebad64)

sgracanin
27-06-2007, 09:13 AM
Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).

U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku.

Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama...

No offense... peace?

metar
27-06-2007, 09:28 AM
Ivane drzim ti djale ;) NT2A rulzzzz! :) hehehe

Ne bih ga menjao ni za U87 :hyper::banghead::banghead::banghead::banghead: :confused:
znaci rode ubija b2,a to sam i konto
a sad ako mozete da mi pomognete da mi kazete da li za rode nt2 odgovara preamp preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 ,i koji bi za taj mikrofon bio najbolji odgovarajuci preamp
i pitanje za demonia,koji ti imas preamp
hvala unaprijed

STUDIOTON
27-06-2007, 09:40 AM
znaci rode ubija b2,a to sam i konto
a sad ako mozete da mi pomognete da mi kazete da li za rode nt2 odgovara preamp preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 ,i koji bi za taj mikrofon bio najbolji odgovarajuci preamp
i pitanje za demonia,koji ti imas preamp
hvala unaprijed

odgovarace ti taj preamp i sasvim pristojno ce da ti radi ..

nemoj uopste da se dvoumis u vezi nt2a

idekius
27-06-2007, 11:44 AM
Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).

U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku.

Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama...

No offense... peace?

Sto se toga tice, bolji od B2 hiljadu puta, neznam odakle ti takve biserne ideje... mene licno boli dupe... ja koristim B2 i to ne PRO, vec onaj matori od pre 5-6 godina i jos mi niko nije rekao da mi ne valjaju vokali (i to pevaci koje mnogi smatraju medju najboljima u zemlji)... na protiv, bez obzira sto ti sa tim ne bi ni na Skype.
NT2A coveku predlazem jer je dobar mic (za te pare), a na boljem glasu, posto se cesto na to sa cim se radi ne pristupa iz ugla slusanja, vec gledanja i poredjenja sa napamet naucenim tekstovima i sve to pomalo lichi vise na klince schminkere u petom osnovne, vozenje dzipa po gradu itd., nego na muziku... , a pretpostavljam i da je NT2A malo kvalitetnije izrade nego B2, tj. da su manje sanse da se mesec dana nakon kupovine raspadne. Moj B2 se nije raspao i i dan danas je ziv i zdrav, evo vec oko 5 godina, ali pretpostavljam da kod tih zutaca tako nesto nije iskljuceno, jer imaju losu kontrolu kvaliteta i ne biraju previse materijal od kojeg se radi.

Ako za SM57 i SM7B lazu u svojim izjavama neke od najvecih zvezda na svetu, ako laze Rick Rubin, Bob Rock.... uhhh... mucno za slusati... opet nas mentalitet... svi su glupi, jedino Srbin zna... :( Nista cudno... od "najvidjenijih" nasih "producenata" sam imao prilike da slusam o lose odradjenim albumima od globalnog znacaja, kako je sve to smece i bez veze, a potom mi isti taj predsavlja svoja ethno-dzihad dela kao najveci domet muzike u kosmosu... :rotfl:Vec rekoh... mene licno boli dupe za takve pricice... neka radi i misli ko i sta hoce... Kome je drago da na muziku gleda kao na Reebok, ili Nike patike, neka gleda tako...

Kakav Peace coveche? Nisam ja sa tobom u ratu, a ni sa bilo kim drugim. Ovde dodjem zbog svojih prijatelja na forumu i da bih eventualno nekome izasao u susret, ukoliko je to u mojoj moci. Cela ta vasljiva prica "kome je koliki" me se ni najmanje ne tiche, jer... imam svoj posao i gledam svoja posla... Nista ne prodajem i ne reklamiram.

Neka decko kupi sta hoce, a zahvaljujuci "konstruktivnosti" i tripu "svaki ciga svoga konja hvali" , najpametnije bi mu bilo da pogleda Gearslutz...

Nece me biti nekoliko dana, posto putujem, ali... eto, koristim priliku da ti se izvinim sto sam se drznuo da kazem da mi se NT2A vise svidja od C-4000 i da bi moj izbor izmedju ta dva mic-a bio NT2A...

Oggy
27-06-2007, 12:15 PM
Moj glas takodje ide za nt 2a. c4000 smo testirali i uopste nisam bio zadovoljan njime. Ni samim zvukom, ni kako upada u matricu. Neko vec rece da Akg ima smisla jedino ako je u pitanju c12 ili c414 (i to u specijalnim primenama, posto na vecini vokala zna da bude jako grub i ostar) i ja se sa time slazem.
B2 sam cuo kako radi kod Idekiusa, cak mi je slao neke trake vokala snimljene njime, na sta su ljudi komentarisali, ne znajuci da je to tamo snimano, a znajuci sta ja imam od opreme: "Svaka cast! Odma se cuje skup usnimak!!!".
I usnimak i jeste bio dobar, iako pevac cak i nije, a lanac je bio los pevac-B2-Ultragain 2200-Adi 2-Luna- meni na mejl.
Nema tu mnogo pravila. Svako bira sebi sta zeli, a nase je da eventualno damo neki savet ili svoju impresiju.
Pozdrav!

DEMONIO
27-06-2007, 12:25 PM
metar: nema potrebe pitati na vise mesta - uvek odgovorim :) heh... imash PM :)

Evo i ovde... NT2A ide direktno u preamp na MBox2ci i sa vrlo malo ulazne kompresije (kako ja vec volim), usnimljeni vokali izlazi EXTRA :), naravno postoji onaj momenat gde neciji sibilanti "flipnu" na ovom mikrofonu ali to jedino i iskljucivo zavisi od pevacha... Imam i super iskustva sa NT2, tako da, neces pogresiti sigurno :)

I da... ako imash koji U87 vishka, ono, da ti ne treba, odmah trejdujem za NT2A :) heheheh:rotfl::rolleyes:

idekius
27-06-2007, 12:54 PM
I da... ako imash koji U87 vishka, ono, da ti ne treba, odmah trejdujem za NT2A :) heheheh:rotfl::rolleyes:

Jel' moze U-47 i moja doplata (posto je 4 broja manji) :rotfl:

labrys
27-06-2007, 01:50 PM
mislin da se nemas sta mislit... nt2a, naravno.

jedino mislin da bi ti izbor preampa treba bit drugaciji.

metar
27-06-2007, 05:09 PM
metar: nema potrebe pitati na vise mesta - uvek odgovorim :) heh... imash PM :)

Evo i ovde... NT2A ide direktno u preamp na MBox2ci i sa vrlo malo ulazne kompresije (kako ja vec volim), usnimljeni vokali izlazi EXTRA :), naravno postoji onaj momenat gde neciji sibilanti "flipnu" na ovom mikrofonu ali to jedino i iskljucivo zavisi od pevacha... Imam i super iskustva sa NT2, tako da, neces pogresiti sigurno :)

hvala za odgovor
a mozete li mi reci da li ce odgovarati za rode nt2 preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200,i ako oce kako se on inace treba podesiti,znaci sve ono njegovo kako se treba podesit

Tiki the Boyler
27-06-2007, 06:23 PM
Ja imam NT2A i mogu ti reći da sam prezadovoljan njim.
Jedino, što neko reče, zna se ubosti da pjevač ima izražene sibilante koji se pogode sa boostom ovog mikrofona pa nastane problem.
Ali to se da riješiti čak i nekim softverskim de-esserom!

MIC200 će ti odraditi posao, mada bih se ja bar malo nategao za ART Tube Pac koji ima podesiv kompresor/limiter, a to zna biti jako korisno prilikom usnimavanja vokala!

RetroMan
29-06-2007, 08:19 AM
Metallica je glas snimala sa Shure SM7B, Michael Jackson je sa tim mic-om radio "Triler"
Za Metallica-u neznam, ali za "Triler" je koriscen SM7 (bez B), SM7B je reizdanje, i po mnogima stari SM7 je bolji. SM7 je izuzetno topao i "mastan" mikrofon, jedina mana mu je nizak izlazni signal, tako da nije cudo da bas njega izbaberu za vokale iako mogu da koriste sta kod im se prohte, ukljucujuci i U47.
Oktavi MK-319... narocito uz eventualnu kasniju doradu OVDE (http://www.oktavamodshop.com/index.php?cPath=1_22&osCsid=c903e5a5735fa14c486f78845aebad64)
Hvala za link, mozda ce koristiti.

RM

P.S. Naknadno nasao ovo: Bruce Swedien says, "I NEVER SAID THAT I LIKE OR WOULD EVEN USE A SHURE SM7B!!!! One of my favorite vocal mikes however IS a Shure SM7!!! There's a big difference."

Vojvodinac
30-06-2007, 03:13 PM
metar (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=5403)

Cao

Pazi ovako sada pisem iz moje iskustvo ja imam i B1 i B2 imam i AKG 200 po ceni su ti AKG 200 i B2 isti po kvalitetu mi je AKG bolji to su ove nizije klasse od mikrofona ako imas stvarno malo vise Love ja bi ti preporucijo da kupis Neuman ako ti to ime nesto kaze ako ne pogledaj ovde http://www.thomann.de/

Maiv
06-07-2007, 11:16 PM
Ak ti treba za vokal uzmi si ovo, nest je malo skuplje ali imas i predpojacalo:cool:

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sct2000.htm

DADDY Z
07-07-2007, 06:01 AM
gledam samo i cekam kad ce neko da odreaguje...kakve veze imaju ovi mikrofoni sa computer hardware? hoces ih koristiti za Skype?..ajde sto je covek postovao u pogresnoj sekciji,nego sto admini spavaju...

STUDIOTON
07-07-2007, 07:27 AM
gledam samo i cekam kad ce neko da odreaguje...kakve veze imaju ovi mikrofoni sa computer hardware? hoces ih koristiti za Skype?..ajde sto je covek postovao u pogresnoj sekciji,nego sto admini spavaju...

reseno ..

Admini imaju previse posla :p

Jan
09-07-2007, 10:16 PM
Ja imam NT2, ne NT2A, vec NT2 i prezadovoljan sam snimkom...Radio sam i sa razlicitim AKG-ovima iz nizeg cenovnog ranga, i sa NT2A, radio sam sa brdo mikrofona, posedovao sam B1 i mogu da vam kazem da najvise volim kad ja usnimim vokal na NT2-ojci, ali bi najradje da uzmem Neuman U87 ili SE Gemini...Jedno vreme sam gurao NT2-ojku preko SPL Pro Mike preamp-a do Tascam-a US 122 i bio zadovoljan, ali sam opet pao sa konja na magarca pa ga opet guram preko phantom-a od Tascam-a dok se ne snadjem za neki jaci interface ili preamp...Tako da izmedju B2 i NT2A i tog AKA C4000B, po meni definitivno NT2A

zlobisha
19-01-2009, 12:03 PM
Ak ti treba za vokal uzmi si ovo, nest je malo skuplje ali imas i predpojacalo:cool:

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sct2000.htm

Ok, znam ?ta je T.bone, da sada ne detalji?em. Ali koji je ovo zapravo mic? Valja li?

DzoniPFC
21-01-2009, 10:50 PM
Bratee koj bump!! vidi kad je napravljen zadnji post...pre 2 god :banghead: