View Full Version : Novi UAD plugini
No pa spet enga NEWE prvlekli na plano, tokrat Neve 88RS Channel Strip!
Zgleda tko:
http://www.uaudio.com/_works/images/products/software/Neve-88RS-main.jpg
Več >>> (http://www.uaudio.com/products/software/UAD/neve88rs/index.html)
in ?e LA-3A Audio Leveler
ki zgleda tako:
http://www.uaudio.com/_works/images/products/software/la3a-main.jpg
Več >>> (http://www.uaudio.com/products/software/UAD/la-3a/index.html)
Hollywood
21-06-2007, 10:29 PM
mmmmmm
fino
Valjda nece biti skup ovaj Neve;) .
ni pretirano drag $299.00
idekius
22-06-2007, 11:18 AM
ni pretirano drag $299.00
Pokushavam da odolim iskusenju :banghead: :mrgreen:
Hollywood
22-06-2007, 02:05 PM
300baka je malo dosta! Ovaj put cu da sacekam recenzije? Koliko ja kapiram jos nema demo.
STUDIOTON
22-06-2007, 03:42 PM
300baka je malo dosta! Ovaj put cu da sacekam recenzije? Koliko ja kapiram jos nema demo.
Ima .. skines 4.7 verziju software-a i imas demo od 14 dana, kao i uvek kada izadje novi plug
Ima li podataka o cpu potrosnji?
STUDIOTON
22-06-2007, 08:38 PM
ja imam dve kartice i meni trosi
LA3A - 4%
NEVE - 2% :o:o:o
sto znaci da sa jednom karticom dobijete 8% la2a i 4%:o Neve88rs
Hollywood
23-06-2007, 12:30 AM
ja imam dve kartice i meni trosi
LA3A - 4%
NEVE - 2% :o:o:o
sto znaci da sa jednom karticom dobijete 8% la2a i 4%:o Neve88rs
imas u promo videu gde kaze da sa jednom karticom mozes da teras 14mono Neva
p.s. sto ja uvek ispadnem pglu, lepo pise ono oko demoa ":D
STUDIOTON
23-06-2007, 07:31 AM
imas u promo videu gde kaze da sa jednom karticom mozes da teras 14mono Neva
p.s. sto ja uvek ispadnem pglu, lepo pise ono oko demoa ":D
Treba malo bolje da citas sta pisem i neces biti pglu;)
P.S. nema veze za tim pojmom DEMO.. u pitanju je potpuno koriscenje SVIH novih plugova kada se pojave,14 dana ih koristis kao da si ih kupio ... posle toga ako ih ne autorizujes mozes samo da ih gledas .. ne mozes da ih koristis,dakle nije demo vec probni period .. ! kapiras sad
Hollywood
23-06-2007, 02:04 PM
Treba malo bolje da citas sta pisem i neces biti pglu;)
P.S. nema veze za tim pojmom DEMO.. u pitanju je potpuno koriscenje SVIH novih plugova kada se pojave,14 dana ih koristis kao da si ih kupio ... posle toga ako ih ne autorizujes mozes samo da ih gledas .. ne mozes da ih koristis,dakle nije demo vec probni period .. ! kapiras sad
pa ne kapiram bas najbolje, ali nema veze.
STUDIOTON
24-06-2007, 12:13 AM
pa ne kapiram bas najbolje, ali nema veze.
ne znam frajeru kako da ti pomognem .. jasno pise 14 days trial fully functional .. i treba da znas da je uad hardver pomocu kojeg se koriste svi ovi pluginovi .. da ne postoji nikakav demo koji bi recimo isprobao i slicno .. itd.itd
Hollywood
24-06-2007, 02:33 AM
ne znam frajeru kako da ti pomognem .. jasno pise 14 days trial fully functional .. i treba da znas da je uad hardver pomocu kojeg se koriste svi ovi pluginovi .. da ne postoji nikakav demo koji bi recimo isprobao i slicno .. itd.itd
e zezam se, znam :rotfl:
hvala sto si se iscimao :D
Upravo sam se pozabavio ovim plug-ovima...
Neve mi se ne cini kao dobra investicija - eq je prilicno neubedljiv i "suv" (nema onu gustinu koju sam ocekivao, posebno u srednjem i visokom spektru), kompresor isti takav...ne bih ga nikada stavio kao "default" strip, bolje mi zvuci onaj prastari EX-1 - meni sasvim dovoljno da mislim da je 300 $ previse.
LA3A mi zvuci veoma interesantno - negde izmedju 1176 i LA2A, prilicno upotrebljivo...
SandRob
27-06-2007, 06:45 PM
evo, ja sam ih upravo uzeo oba. nisam mislio nastavit tradiciju kupovanja svega sto uad izbaci, jer dosta toga sto sam do sad uzeo nikad ne koristim a pitanje i hocu li. ipak nakon dva dana prckanja zakjucio sam da se isplati imat ova dva alatica.
ne mogu ove spravice usporedjivat sa originalnim hardwareom jer hardware nikad nisam ni vidio a kamoli radio na njemu, pa ih tretiram samo ko nova dva alata u kolekciji i usporedjujem sa ostalim pluginovima.
la3a je na prvi pogled isti ko la2a ali upotrebljiviji. komprimira 7db a da ne osjetis. proba san ga na glavnom vokalu i radi odlicno pogotovo u brzim i dinamicnim pjesmama di treba vokal dobro stisnut (a da ga ne zadusi), pa i na rapu.
la2a je malo fjakast i cini mi se pogodniji za baladice.
dakle, la3a brze ukjucuje i otpusta nego la2a pa mi odlicno zvuci i na udaraljkama, na basu, na akusticnim gitarama i el. gitarama...
88rs nece nikoga bacit na guzicu iako se radi o korisnom alatu. mislim da mu je najveca prednost sto malo trosi pa ga se moze koristit u vise kanala di trebaju neke (sitne) intervencije. na glavnom vokalu jos nisam dobio neke rezultate ali me odusevio na backovima (koristio sam gotov preset) koje gurne nazad u mixu i lipo ih prosvijetli i stisne. inace mi se cini pogodan za tretiranje 'manje vaznih' traka u mixu di treba preciznost a ne neki karakter i 'carolija'. posebno mi se svidja eq jer je njezan po zvuku a precizan. za obojit akusticne ritam gitare, backove, padove, overheadse i sl. dusu dalo.
eto, to je neko moje zapazanje u dva dana ali upoznat cemo se mi jos bolje. :mrgreen:
mandrak
27-07-2007, 09:40 AM
Sla?em se sa Sandrovim opisom za la3a apsolutno isplativa investicija i koristan alat.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.