PDA

View Full Version : Heavy...

Miha Blaze
20-06-2007, 03:11 PM
Rec je o bendu Hatred i pesmi Divine Mistake... Ovo je jedan od mojih prvih radova tako da bi komentari, primedbe i sugestije dobro dosle ;)

koriscena oprema:
Bubanj: kick d112, dobos 2x 57, tom1 MD421, tom2 MD421, floor tom c414, OH koincidentni c451, hi-hat c414... sve je proslo kroz neki soundcraft mikser (sa vise elektrotehnicke), sto znaci da preampi nisu neki... snimljen je na visoj elektrotehnickoj u okviru nekih vezbi tako da sam sve morao s' brda s' dola da postavljam i snimam... ostalo sam snimao kod sebe kuci :)

bas: direktno u presonus blue tube pa u emu 0404...

gitare: sm57 na kaloti neke Randall kineske kutije, a glavudza je bila Peavey XXL... pa sve to u presonus gore pomenuti pa u emu0404...

i vokal na Rode NT1000 pa presonus pa emu...

eto, sve je brzo snimljeno, samo je bilo razvuceno na nekoliko dana, sto zbog mojih, sto zbog obaveza bendasha....

za miks sam koristio waves pluginove :)

pozdrav Milos!

http://rapidshare.com/files/38326993/Hatred_-_Divine_Mistake_-_MASTER_-_Final.mp3.html

cAAc
20-06-2007, 07:57 PM
Ja bih vise voleo da cujem nego da komentarisem ali nista od toga .rapid:(

OFF
20-06-2007, 10:16 PM
Evo, ja cu malo:)

da krenem od mixa....... mislim da je sve korektno postavljeno, panoramski i frekvencijski, sa mozda generalnom rupom u donjim srednjim, ali ne previse.
mislim da je izbor prostora mogao biti bolji.... vokal, reverb neubedljiv,prozrachan malo dug
, a opet bubanj sa jako malo ambijenta. Prostorija je na VETS malo 'onako', za snimanje, pa je valjalo malo oziveti situaciju mozda i paravanima. Nivoi....bubanj, i onako istaknut svirkom, a i suv, iskace previse napred, sem dobosa, koji je malo i tisi u odnosu na bubanj. Najveca zamerka uopste - nesto na levom kanalu, verovatno od gitare, konstantno, ili jako cesto, u najmanju ruku "overava"
Takodje, mislim da su overhedi lose postavljeni, cini mi se prenisko, jer cinele su neprijatno suve i jake, hi hat je veoma razmrljan i neubedljiv.a ride zvuci ne znam kako bih rekao, ali ne dobro, svakako. Ocigledno i same cinele nisu bog zna kakve. Bubnjar je levoruk? U stvari, kad malo duze poslusam... bubanj i nije toliko glasan, ali delovi sa tomovima su mi prenaglaseni.

Naravno, sve sto sam rekao moze se podvesti i pod stvar ukusa, jedino ono probijanje ne bi smelo da se desava. Verovatno si, kao i vecina nas koji rade sve u kompu, upao u zamku - pustis neki strani bend, pokenjas se, pa juris njihov RMS....ali mislim da je to gotovo nemoguce, pogotovo bar bez nekih DSP karti, a da ne pricamo o ozbiljnim makinama koje oni voze

generalno, bolje od vecine stvari sa 202-ke;)

Miha Blaze
21-06-2007, 11:32 AM
o, fala kolega na ovako opsirnom odgovoru ;)

sve je snimano na brzinu jer je taj dan za 4 sata snimilo 3 bubnjara ukupno 6 pesama pa moze da ti bude jasno kako je to sve teklo :) inace cinele su bile jako losheg kvaliteta, bar po mom misljenju, tacnije uopste mi se nije svidelo kako zvuce, ono delovale su mi jeftino na suvo, i tako se ispostavilo i u miksu ;) mada jos oko ekvilizacije cinela i generalno prostora moram da poradim...

na vokalu je delay koji sam napravio tako da izgleda kao neki eho-reverb... i to je bila zelja benda... takodje i prelazi su bili njihova zelja (da budu istaknutiji) kao i generalno ceo bubanj, dali su mi neki bend kao reper, kao tako bi otprilike trebalo da bude a tamo je bubanj prejak...

a gitare overavaju, ali tek kada se spoje sa bubnjem i basom sto me je izludjivalo, ali pesma je jako nezahvalne konstrukcije sa striktno ritmickim i melodicnim delom koji se odvojeno ponasaju u frekvencijskom domenu, pa nisam siguran gde gitara overava kako bih je tu umirio al ok ;)
a bubanj nije levoruk, vec sam panoramirao kao da ja sedim u njegovoj stolici, nekako sam navikao na takve snimke jos odavno i tako mi zvuci dosta prirodnije (stvar ukusa)

a sto se RMS-a tice, nadam se da cu nabaviti neki uad uskoro, jer sam cuo sve same reci hvale o njemu a pogotovo o Fairchildu ;)

hvala jos jednom na komentaru! ;)

Ja bih vise voleo da cujem nego da komentarisem ali nista od toga .rapid daj mi mail pa cu ti posaljem pesmu ;)

pozdrav!

cAAc
21-06-2007, 12:33 PM
lambsbread38 na yahoo :)

OFF
21-06-2007, 02:29 PM
o, fala kolega na ovako opsirnom odgovoru ;)

sve je snimano na brzinu jer je taj dan za 4 sata snimilo 3 bubnjara ukupno 6 pesama pa moze da ti bude jasno kako je to sve teklo :) inace cinele su bile jako losheg kvaliteta, bar po mom misljenju, tacnije uopste mi se nije svidelo kako zvuce, ono delovale su mi jeftino na suvo, i tako se ispostavilo i u miksu ;) mada jos oko ekvilizacije cinela i generalno prostora moram da poradim...

na vokalu je delay koji sam napravio tako da izgleda kao neki eho-reverb... i to je bila zelja benda... takodje i prelazi su bili njihova zelja (da budu istaknutiji) kao i generalno ceo bubanj, dali su mi neki bend kao reper, kao tako bi otprilike trebalo da bude a tamo je bubanj prejak...

a gitare overavaju, ali tek kada se spoje sa bubnjem i basom sto me je izludjivalo, ali pesma je jako nezahvalne konstrukcije sa striktno ritmickim i melodicnim delom koji se odvojeno ponasaju u frekvencijskom domenu, pa nisam siguran gde gitara overava kako bih je tu umirio al ok ;)
a bubanj nije levoruk, vec sam panoramirao kao da ja sedim u njegovoj stolici, nekako sam navikao na takve snimke jos odavno i tako mi zvuci dosta prirodnije (stvar ukusa)

a sto se RMS-a tice, nadam se da cu nabaviti neki uad uskoro, jer sam cuo sve same reci hvale o njemu a pogotovo o Fairchildu ;)

hvala jos jednom na komentaru! ;)

daj mi mail pa cu ti posaljem pesmu ;)

pozdrav!

Znam kako to ide na VETS, iako se ljudi koji tamo rade trude da izadju svima u susret, tesko je tako nerealno veliki broj studenata opsluziti.
Nemoj da mislis da ces UADom dobiti nesto nemoguce. Korak, dva, napred svakako da, ali suluda napucavanja mixeva ipak traze mnooogo skup hardware. A da moze korektno i sa Wavesima - pokazao si;)

zvincic
21-06-2007, 03:18 PM
bubanj zvuci ko' gomila kanti....pogotovo tomovi

snare je groblje

uh, izleti vokal i pogodi me u čelo!

gasim :D

MD
21-06-2007, 09:25 PM
Eh, ovo zvuči ko Kreatorov Renewal. Valjda su tako nesto decki ciljali, neki retro thrash, početka devedesetih.

:)

cAAc
21-06-2007, 09:29 PM
Legla mi lepo ova stvar :) ,sto bi se reklo Old School .
Jedino te chinele sto su se malo izgubile ,ride je 'tachkast' ali meni se tako svidja .Glas ok ,bas ok ,gitara ok .S obzirom da za bubanj treba dosta vremena ,a nisi ga imao uopste snimak je ispao odlicno .

MD
21-06-2007, 09:32 PM
Legla mi lepo ova stvar :) ,sto bi se reklo Old School .
Jedino te chinele sto su se malo izgubile ,ride je 'tachkast' ali meni se tako svidja .Glas ok ,bas ok ,gitara ok .S obzirom da za bubanj treba dosta vremena ,a nisi ga imao uopste snimak je ispao odlicno .

Slažem se.Nije to ono na sto danas zvuci metal produkcija (što ne mora nuzno biti lose), ali zvuci mi ko europski stari thrash iz malih studija, a to je bilo zlatno doba glazbe...

Sad, namjerno ili nenamjerno postignuto...:D :D

I meni je ovaj ride baš fora.
:)

Miha Blaze
22-06-2007, 03:05 AM
a sta je moderna produkcija bubnja npr? koji bendovi?

cela pesma je svojim aranzmanom i zvukom "Zazvucala" retro, sto nije bila namera, ali sta da se radi, skromni su uslovi bili u kojima se snimalo i tako je ispalo, nadam se da ce dalje ici bolje ;)

hvala na komentima, ali cenim da ima jos ovde ljudi koje zanima ovakva muzika a nisu rekli sta misle!

pozdrav Milos!

nenad
22-06-2007, 10:03 AM
meni se ovo svidja ! mozda je malo mutno dole ali sve u svemu ovo je odlican rad ! Samo nastavi tako !

Mitjovan
27-06-2007, 06:54 PM
Dobro je MIki, al bolje da si obesio Tru Art, nekako mi je njihov snimak reprezentativniji!

Nidja Esid Rejn

Miha Blaze
28-06-2007, 12:31 AM
Dobro je MIki, al bolje da si obesio Tru Art, nekako mi je njihov snimak reprezentativniji!

Nidja Esid Rejn

mogu i njega da okacim, ali nekako mi je ova pesma "raskoshnija"... inace sutra prekosutra kacim jedan Metal Core da vidis kako je pevac ZAAAO! :) Ljuta guja...

fala na komentima! poz! ;)