Log in

View Full Version : Sta staviti na kraj lanca?

spidermusic
18-06-2007, 01:24 PM
Lanac je:

Rode Classic II + Langevin(Manley) Dual Vocal combo + Lavry Blue 4496-12 2 channel AD + RME Fireface 800 + comp + Lavry Blue 4496-12 2 channel DA + ???

Koje monitore staviti na kraj ovog lanca? Molim vase misljenje i cenjeni sud! Mozda neki Adam ili Klein & Humel ili.... Rezija nije velika, nekih 15 kvadrata, akusticki je obradjena!

Pozdrav i hvala unapred!

Max
18-06-2007, 01:53 PM
Za preampe i mikrofone ( iako je stvar ukusa ) postoji neki sistem sta se sa cim slaze , ali za monitore stvarno mislim da je totalno stvar ukusa . Odredi neki cenovni rang i poslusaj sve sto mozes u njemu . U odnosu na materijal koji ces da radis i tvoj licni ukus , napravi izbor ....

Pozdrav

OFF
18-06-2007, 02:06 PM
Ako ti je studio u 'opasnom' kraju, najbolje na kraju lanca lezi neki pitbul, staford ili doberman:D

E, daj nam neki A/B tih Lavry A/d/A i Rme ;)

A monitori.... ja sam uvek za 2 para, razlicita

Manley
18-06-2007, 02:29 PM
Lanac je:

Rode Classic II + Langevin(Manley) Dual Vocal combo + Lavry Blue 4496-12 2 channel AD + RME Fireface 800 + comp + Lavry Blue 4496-12 2 channel DA + ???

Koje monitore staviti na kraj ovog lanca? Molim vase misljenje i cenjeni sud! Mozda neki Adam ili Klein & Humel ili.... Rezija nije velika, nekih 15 kvadrata, akusticki je obradjena!

Pozdrav i hvala unapred!

za 15 kvadrata dosta je K&H O110 ili dynaudio bm6 ili bm5

spidermusic
18-06-2007, 02:52 PM
Studio jeste u 'opasnom' kraju, ali mislim da ce i doga zavrsiti posao! :)

Bice i A/B testova, samo dok stigne sva oprema!

Sada u studiji imam Adam P11A i Mackie HR824 sa kojima sam zadovoljan, ali sam hteo da cujem jos neko misljenje. S bzirom da nameravam podizanje kvaliteta opreme interesuje me u kom bi smeru trebalo ici kada su u pitanju monitori!

Max, ne bi bilo lose da nam kazes, sta se od mikrofona i preampa, po tvom misljenju, sa cim slaze!

Hvala svima!

dvuckovic
18-06-2007, 03:04 PM
Meyer Sound HD-1, ako imas para...

Bitch
18-06-2007, 05:26 PM
Meyer Sound HD-1, ako imas para...

ne diraj me na bolno mesto! sad sam pitao coveka, mozda mi ih donese od nedelje da ih malo ganjam, da mi se vrate secanja :)

dvuckovic
18-06-2007, 05:28 PM
neces ti taj film gledat...

Bitch
18-06-2007, 05:34 PM
hd1 rulez

OFF
18-06-2007, 07:07 PM
Sada u studiji imam Adam P11A i Mackie HR824 sa kojima sam zadovoljan, ali sam hteo da cujem jos neko misljenje. S bzirom da nameravam podizanje kvaliteta opreme interesuje me u kom bi smeru trebalo ici kada su u pitanju monitori!

!

u svakom slucaju kontaktiraj Boggija, i poslusaj njihov MMe monitor. Procitaj i na forumu utiske sa njegove turneje po Srbiji....

dvuckovic
18-06-2007, 08:15 PM
u svakom slucaju kontaktiraj Boggija, i poslusaj njihov MMe monitor. Procitaj i na forumu utiske sa njegove turneje po Srbiji....

Apsolutno.

Arthur
19-06-2007, 11:50 AM
Studio jeste u 'opasnom' kraju, ali mislim da ce i doga zavrsiti posao! :)

Bice i A/B testova, samo dok stigne sva oprema!

Max, ne bi bilo lose da nam kazes, sta se od mikrofona i preampa, po tvom misljenju, sa cim slaze!

Hvala svima!

vidikovac?

spidermusic
19-06-2007, 01:20 PM
Arthure, da, na pola puta izmedju Filmskog grada i Vidikovca! Izgleda da dobro poznajes ovaj kraj!

slowstar
19-06-2007, 02:34 PM
Ako bih se ja pitao (za monitore) ODMA' bi prodao 824-ke nekoj diskoteci, gde i pripadaju, P11 zadrzao, jer je mnogo dobar, a eventualno pazario onaj Quested
sa osmicom i tviterom, zaboravih model, svira do bola dobro, mada malcice ulepsava, ili bi pazario TANNOY elipse 10, posto su mrak mrakova, kada se lepo postave...
Poz, i alal vera na AD/DA kao i na Fireface...

Arthur
19-06-2007, 03:00 PM
Arthure, da, na pola puta izmedju Filmskog grada i Vidikovca! Izgleda da dobro poznajes ovaj kraj!

heh, ja te stalno obilazim a ti i ne znas :)
seti se ko ti preporucio Fireface prvi ;)

spidermusic
19-06-2007, 04:01 PM
Izvini, ali ne mogu se setiti! To neka ide meni na dusu! Ali, to mozemo resiti tako sto ces se demistifikovati na PM! Ili, tako sto ces mi reci kada se ponovo budemo videli u mom studiju!

Pozdrav i hvala ti na preporuci, RME Fireface 800 je stvarno odlicna sprava!

Max
19-06-2007, 04:32 PM
Ako bih se ja pitao (za monitore) ODMA' bi prodao 824-ke nekoj diskoteci, gde i pripadaju, P11 zadrzao, jer je mnogo dobar, a eventualno pazario onaj Quested
sa osmicom i tviterom, zaboravih model, svira do bola dobro, mada malcice ulepsava, ili bi pazario TANNOY elipse 10, posto su mrak mrakova, kada se lepo postave...

Posto si aranzer .... tebi i trebaju monitori koji te nece mnogo zamarati ...... drugacije je kad nesto mixas ....

Pozdrav

Manley
19-06-2007, 05:38 PM
quested je, vs2108, to sam slusao pored tannoy ellipsa i tannoy nema sanse...quested je jednom recju odlican

spidermusic
19-06-2007, 05:45 PM
quested je vs2108 i to sam slusao pored tannoy ellipsa i tannoy nema sanse...quested je jednom recju odlican

Predpostavio sam da je o tom Quested monitoru rec. Ima ga u aktivnoj i pasivnoj varijanti! Lepo izgleda, a verovatno jos lepse svira!

Sve je to lepo, ali gde kupiti Quested ili Klein & Hummel ili Brauner ili Langevin ili Lavry u zemlji Srbiji. Ko se u Srbiji bavi distribucijom te opreme!

Tesko je to reci!!!

Tiki the Boyler
19-06-2007, 07:40 PM
Predpostavio sam da je o tom Quested monitoru rec. Ima ga u aktivnoj i pasivnoj varijanti! Lepo izgleda, a verovatno jos lepse svira!

Sve je to lepo, ali gde kupiti Quested ili Klein & Hummel ili Brauner ili Langevin ili Lavry u zemlji Srbiji. Ko se u Srbiji bavi distribucijom te opreme!

Tesko je to reci!!!

Imaš PP.

btw. Monitor je ružan ko sto đavola! :rotfl: Ali to je na kraju najmanje bitno!

spidermusic
19-06-2007, 08:25 PM
Ima? PP.

btw. Monitor je ru?an ko sto đavola! :rotfl: Ali to je na kraju najmanje bitno!

Hvala na savetu! Cujemo se jos! :) :) :)