View Full Version : Prophets Line
roginator
18-06-2007, 08:50 AM
obozavam ovu stvar i slucajno sam naletio na spot na Youtube
kad ono LINIJA PROPHETA 5 a i cuje se!!!!!!
bacite oko ovo je fenomenalno..nigdje nisam to vidio tako osum na spotu od Beats international di su 4x EII u liniji
http://www.youtube.com/watch?v=As9hXBLZZCk
Don Solaris
18-06-2007, 10:00 AM
hmmm... ali koja Rev je to?
:D
Inače odličan video. Obo?avam ovaj old school sound, jo? da je koji Jupe ....
roginator
18-06-2007, 10:34 AM
rev 3
CEMS BABY
roginator
18-06-2007, 10:37 AM
ma daj ja volim sound JP8 ali di si vidio FUNK, ELEKTRO ILI nesto americko s JP8...ili house
JP8 je electro pop i ITALO disco SYNTH..I danas electro i trance i ambijentalna mjuza
pravi amer pili mooga, propeta i Obie....
znaju ameri sto grize :da: :da: :da: :da:
D
roginator
18-06-2007, 10:39 AM
e moj Don...kad vec toliko znas o sintevima daj ih malo prouci i raspoznavaj....:p
pa iz aviona se vidi koji je rev...
:D :D :D :D
alavuk
18-06-2007, 10:43 AM
ovi bas ko da su pali sa marsa .... :]]]]
roginator
18-06-2007, 10:46 AM
pa alavuk ako imas egyptian lovera da te cuva onda ti ovo nije strano :D
roginator
18-06-2007, 10:47 AM
OBOZAVAM : EGYPT EGYPT i GIRLS
milos
18-06-2007, 11:02 AM
rev 3
CEMS BABY
I like Rev 2
SSM's BABY;) :D
Vise bih voleo da imam rev.2 ali ne bi se bunio ni sa rev 3....
Poslusati Vangelis & Neuronium "A separate affair" - In London
za rev . 2 dozivljaj:D :)
Dobro je Cluster pazario svoga Propheta:)
roginator
18-06-2007, 11:09 AM
Pa imam ja i rev 2..pazario a s gospon Radeticem za 300 jura...sredio ga i jeah SSM BABY ali nikako da najdem MIDI ZA NJEGA....MISLIM DA CU CEKAT ENCORE DA NAPRAVE MIDI NA CLUSTEROVOM PROPHETU KOJI JE TAMO PA NARUCUJEM TO...
inace ja LUD za CEM :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
roginator
18-06-2007, 11:11 AM
volio bih da G.Cluster stavi link na onaj prehebeni demo koji ima s minimoogom i comping prophetom 5 rev 3
TTOOOOOOOMMMMMOOOOOOOOOOOOO
stavi link ono je opako...znas ti na sto ja mislim
D
alavuk
18-06-2007, 11:32 AM
dobar je taj lak za minimoog ??? :]]]
btw. daleko od toga mi je strana takva muzika , nego pocetak spota kad krecu 3-4 sintova pa ono svetlo + kostimi :]]]]] woooow :]]]
EGYPT EGYPT je zakon stvar on njega ... ali man parrish 6 simple sythesizers jooooj ... skoro nabavljao neke electro funk old skool kompilacije , svaka druga pesma numbers beat pattern od kraftwerka :S
roginator
18-06-2007, 11:54 AM
kad smo kod toga s man parissom sam dogovorio remix Male strippera iza Ljeta u novom studiju....
tip je ok i sve se moze dogovorit!!!!
a sto se tice ELEKTRA tu je sva mjuza HEBENA.....
NEWCLEUS
FATBACKBAND
JONZUN CREW
COD
HASHIM
..........
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: JA TO OBOZAVAM
TO, STARI FUNK I KANADU ....:D
roginator
18-06-2007, 12:21 PM
http://www.youtube.com/watch?v=qhHbx34-kGE
evo stroja koji je stvorio Do you wanna funk i Menergy
PROPHET 5 REV 2
alavuk
18-06-2007, 12:33 PM
kad smo kod toga s man parissom sam dogovorio remix Male strippera iza Ljeta u novom studiju....
tip je ok i sve se moze dogovorit!!!!
super :]]]]
milos
18-06-2007, 05:27 PM
volio bih da G.Cluster stavi link na onaj prehebeni demo koji ima s minimoogom i comping prophetom 5 rev 3
TTOOOOOOOMMMMMOOOOOOOOOOOOO
stavi link ono je opako...znas ti na sto ja mislim
D
Nema nam Tome...:( Ali mislim da znam na sta mislis - stvarno sto ti kazes "preheben" demo.
http://hem.bredband.net/maggla/Songs/Movie%20Intro%20-%20Night%20Lights.mp3
Ja sam pao na dupe kada sam cuo to - i onaj demo gde je sve radjeno sa JP8
roginator
18-06-2007, 06:57 PM
TOOOOOOOOOOOOOOO MILOS
TO JE TO CARE
kakoo pegla........
Don Solaris
19-06-2007, 08:58 AM
e moj Don...kad vec toliko znas o sintevima daj ih malo prouci i raspoznavaj....:p
pa iz aviona se vidi koji je rev...
Heh, pa moja rečenica je imala smiley. Ja sam se zahebavao.
:cool:
DaBear
19-06-2007, 09:11 AM
[/QUOTE]
Izvini, a sta je ovde za padanje na dupe ??????
bas linije ? zvukovi? bubnjevi ? ? ? ? ?
Don Solaris
19-06-2007, 12:02 PM
Bass je dobar, ali sličan tip basa mo?e se izvući sa Junom 60.
Nego ?ao mi je ?to je lik stavio toliko efekata u stvar umjesto da je dao da čujemo sirovi synth. Koliko se sjećam, demo sa Jupiter 8 je potpuno DRY, mislim da nema čak ni eq ni kompresiju.
DaBear
19-06-2007, 12:25 PM
Bass je dobar, ali sli?an tip basa mo?e se izvu?i sa Junom 60.
Nego ?ao mi je ?to je lik stavio toliko efekata u stvar umjesto da je dao da ?ujemo sirovi synth. Koliko se sje?am, demo sa Jupiter 8 je potpuno DRY, mislim da nema ?ak ni eq ni kompresiju.
Pa taj bass moze da se napravi na cemu hoces!!!??!?
relis
19-06-2007, 02:36 PM
@DaBear; A ne moze bas na cemu god hoces... al nije da se moze samo na miniju.
Mislim da ljudi vise misle na sam ugodjaj, tj. euforiju koju stvara pjesma kod zaljubljenika u starinski zvuk. Jer ima i bolje izmiksanih pjesama. Al ovo je ipak demo pa mu se oprasta.
@Don; Junu bi trebao bar jos jedan oscilator po zvuku za tako nesto, pretpostavljam...
Don Solaris
19-06-2007, 02:51 PM
@Don; Junu bi trebao bar jos jedan oscilator po zvuku za tako nesto, pretpostavljam...
Ehhhh... a da prvo sjedneš za neki Juno 60, pa da vidiš koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je nešto sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.
Npr: Juno 60 + Polysix + Delta (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/Poly-Juno-Delta2.mp3) Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da imaš velke zvučnike.
Pa taj bass moze da se napravi na cemu hoces!!!??!?
Dogovoreno! Ajde da ga čujemo onda. Uzmi bilo koji soft i napravi ga.
Ako trebaš web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.
relis
19-06-2007, 04:34 PM
Ehhhh... a da prvo sjedne? za neki Juno 60, pa da vidi? koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je ne?to sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.
Ne, ne, nisam mislio da nema sape, nego treba mu jos koji osc za detune, da pliva vise. Tu rezonancu o kojoj pricas. Osim phasera, i to se cuje na ovom primjeru.
.
DaBear
19-06-2007, 05:22 PM
Ehhhh... a da prvo sjedne? za neki Juno 60, pa da vidi? koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je ne?to sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.
Npr: Juno 60 + Polysix + Delta (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/Poly-Juno-Delta2.mp3) Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da ima? velke zvučnike.
Ako treba? web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.
OK, deal!!
milos
19-06-2007, 09:36 PM
Izvini, a sta je ovde za padanje na dupe ??????
bas linije ? zvukovi? bubnjevi ? ? ? ? ?[/QUOTE]
Evo i demo za JP8 -sve je uradjeno sa njim :)
http://www3.shellkonto.se/puff/j8/jp8.mp3
Najvise me je fascinirao mini bass u Moroder stilu ,i na 40 sekundi phasing sound sa orvaranjem filtera - tesko da ces to da napravis da ovako zvuci sa pluginovima i VA sintovima....
Znam,patchevi su krajnje jednostavni ali lepo i sirovo zvuce :D
Prophet je standardan,mada ne bi u ovom aranzmanu mogao zamisliti drugi sint...:D
Videces da je veci trud ulozen u JP8 demo i mislim da ce ti se mozda vise svideti nego prethodni....;)
roginator
19-06-2007, 11:09 PM
pa ovako mislim da je cijeli demo s mini jako primitivan i jeftin ali to je to ... nekima od nas to je dosta ..ja osobno imam vise standarde ali ovo s mini i prophetom volim jako jer je JEDNOSTAVNO!!
ne moze to zamjenit niti jedan drugi sint u mixu TOCKA..
jer to vise nebi bilo to.
JP DEMO je ok nije me bacio na dupe!!! a imam veliko!!!:D
cuo sam boljih losije odsviranih itala s JP8
@don ... u pravu si da postoji razlika izmedju Juno 106 i Juno 60, ali nije velika ( 3% od oka )stavise....(imam 2x60 i jedan 106 tu doma pa mogu reci iz prve ruke)..taj bas ces lakse dobit Polysixom nego junom!!!!!!ima vise moogy karaktera u polisixu zahvaljujuci VCO i SSM 2044 VCF koji je jako moogy!! :da:
@ relis .. imam moog phaser i nekao mi se cini da vise voli americke analogne sinteve nego druge,,,,DCO mu bas i ne pase...
a sto se tice MINI basa...MINI JE MINI zato imam 2
mislim da ljubitelji zvuka cuju pravi MINI ...svima ostalima je naravno svejedno.. ( ja nisam ostali)
NE MOZE MINI STICI NITI SE1x, Pulse, 303, SH, prophet a kamoli VCA ili vst...GLUPOST
ja sam uglavnom imao sve pile od sinteva doma ili sam ih uzivo probao pa ipak mogu jost jednom ponovit!!!! da je mini I 5000 Eura ja bi za njega toliko dao!!!!
PS: Nikad nisam svirao i probao : CS 80, OBX, Chromu i VELIKE MODULARE..manje vise ostalo sam uglavnom imao neko vrijeme doma ili imam...JP 8 uskoro ..jos par dana :D :D :D ..ALI MINI JE MINI!!!!!
eto raspisao se ja.....
clusterchord
20-06-2007, 01:00 AM
JP8 je electro pop i ITALO disco SYNTH..I danas electro i trance i ambijentalna mjuza
pravi amer pili mooga, propeta i Obie....
znaju ameri sto grize :da: :da: :da: :da:
slazem se sa svime osim za ambient - ni cema ni ssma tu nema. ambient se danas radi sa samplingom i digitalnim sintevima uglavnom (i skupim eventide-ima), a nekad davno radio sa diskretnim spravama, yamaha cs chip spravama i ssm-om (znaci jarre, vang i ostala ekipa.. tu CEM bas nije nikad puno svirao - previse "prdi" i privlaci paznju - moje osobno misljenje).
ni u tranceu isto bas nema CEM-a, osim tu i tamo Pro One. makar ja se apsolutno slazem da ko ima Rev3 bio bi lud da ga ne koristi za trance - ubija i tu stvarno dolazi do izrzaja kad sweep-as filter preko neke sekvence (sjecas se kad sam slinio dok sam ga svirao kod tebe.. :rotfl: ). ali ljudi uplae usrani supersaw i pile s onim JP i to ti je to..
jupiter 8 - new wave, UK synth pop, m jackson - thriller, american power pop (foreigner itd) i disko mid 80s (nakon prvog vala). danas psy/goa/ostlai trance.. twisted house, minimal, filmska glazba (standard). to je gdje sam ga ja cuo..
taj demo sa prophetom i minijem solidno pokazuje zasto su oni bog. bubanj je sranje ali je nebitan ovdje. njih dovjjicu nemas sta miksat , stoje u miksu ko stupovi. i nema puno efekata, samo je tip stavio analog phaser na mini to je to, i malo reverba na prophet.
ko misli da ovo moze napravit na vstiju, ili vise ne cuje dobro ili je "in denial".. to sto su analogci skupi, sto se kvare i ostalo to su sve lijepi prakticni razlozi.. al nemaju veze sa onim najbitnijim - zvukom. moze biti puno "pametnije" i "prakticnije" imati sve na vstiju, ja se apsolutno slazem. al daje isti sound to je fantaziranje.
da ne govorim da svaka high end ploca i dan danas, ako je na njoj stilski bitan sound analogije, ili npr rhodesa ili nekog drugog hardvera, se i dalje snima sa s tim pravim hardverom. pa nisu ti producenti ludi. ne brojim kucne demo uratke ili plasticni trance i ostalu low end produkciju.
od profija, jedino broadcast i marketing/corporate/library music studiji, gdje mora bit brzo gotovo i nikog nije briga za vrhunski sound.. profitiraju od VSTija. tako i ja, kad radim fast reklamu ili corporate video (za kretene u kravatama :D ) ponekad palim VSTi za pad..
nego Don, ajd napravi taj mini bass na juno 60.. pretvorio sam se u uvo. ;)
roginator
20-06-2007, 02:37 AM
ej tomo kako nema CEMa u trance..MKS 80 je bog za trancere a da ne kazem da OB8 i mmoog su san svakog trancera...pa sh 101---itd;)
ali hebes CEM ajmo se nac na kavi pa trkeljat po naski ...ti i ja smo dva stroma...ja 80 a ti 70...ma mator si ko moog modular :D :mrgreen: :D
..ALI MINI JE MINI!!!!!
eto raspisao se ja.....
to je rekla i Coco Chanel:D
Don Solaris
20-06-2007, 08:44 AM
nego Don, ajd napravi taj mini bass na juno 60.. pretvorio sam se u uvo.
Ne mo?e bato.... probao sam juče i neide. Neće se dovoljno raspasti kao ?to se Moog raspada i daje onaj "potrgani" zvuk.
Ali kunem se da sam jednom bio blizu tog bassa (recimo na 40%) i to ba? na Junu 60 - mislim da sam ga jo? furao kroz analogni chorus CE-300, ali jebiga, to je onda varanje i vi?e nije sirov Juno 60.
@rogina: 106 vs. 60. Ma daj nemoj me zezat. Pa ti si mi prodao Juno 106 jeboga ja. Imao sam ga pun k. Znam kako zvuči. To je plastična igračka iz Turbo-Limač Shopa u odnosu na Juno 60.
P.S. Nego, jesi ti MIDI-zirao te 60-tke?
Ja sam iz Če?ke nabavio pre jebeni DCB konverter (daje ti dodatne real time LFO-e i hrpu featura!) za Juno 60 - doslovno ga pretvori u drugi synth po mogučnostima. Vrijedi svake lipe. tj svih 100 EUR. Elektroservis se zovu i stoput su bolji od onog Kentona.
Eh da, i otkrio sam kako dobit treći Chorus na njemu. Ali pretpostavljam da to zna?. :rolleyes:
alavuk
20-06-2007, 08:50 AM
a jel usput pravis sint ??? neki hibrih moogova obx-a i juno 60-ke ? :D
roginator
20-06-2007, 09:08 AM
@*alavuk : TKO??
@ don : pajdo ajmo malo lakse....biti na 40 % moogo basu nije ni priblizno ( to je kao da organ usporedjujes s moogom) ....a i dalje stojim iza tvrdnje za 106...i 60...
znam za elektro servis vec 3 godina...ali ja vozim Kentona!!!
jos imas puno za ucit..najdi skrivene presete na junu 60 ...za treci chorus ti pise u manualu .....(treba citat na wc-u)
jao don kaj bum s tobom....dobar si decko samo ...:mrgreen: ... ajmo na kavu!!!
polako s komparacijama dok nemas doma 40 sinteva pa onda i sam znas ali ( ali pravih analognih pila) Junci su trenutno najjeftinijei i najlosije kante u mom arsenalu :da: :da: :da: (ne kazem da su lose)
i uskoro idu jedan 60 i jedan 106....
DOLAZI JUPITER 8...mada mi to nije spica ali ocu ga imat jer ima lijepi zvuk
pise u mom potpisu kaj mene pali
alavuk
20-06-2007, 10:05 AM
svi vi ! ti , cluster, don ... :]]]]]
nego sta da ocekujem od siel orchestra 1 ???? :]
clusterchord
20-06-2007, 11:19 AM
ej tomo kako nema CEMa u trance..MKS 80 je bog za trancere a da ne kazem da OB8 i mmoog su san svakog trancera...pa sh 101---itd;)
da tocno, mislio sam na ove sto su full-CEM sintevi. ovi Rolandovi, CEM u Roalnd filter varijante - bez njih nema ne samo trance-a nego pol elektronike iz 90tih i poslije.. sh101, mc202 itd..
p5 i ob8 mozda jesu san trancera, ali ih bas u praksi nema puno na tim izdanjima.. ako je hardver onda su to ugl "mali" rolandi 101 106 202 303 909 i ostalo, pro one tu i tamo...ostalo bre VA.
po meni ima nesto u timingu i sporijem okidanju polisinteva opcenito, sto bas ne lijeze na trance i te brze ritmove kao sto to rade monofonici koji tuku nenormalno. mislim da za taku mjuzu bolje imat tri pro one-a , za istu lovu umjesto P5.
drogina, nabavlja i Don Jupiter 8. ako ga kupi prije tebe, najbolje da se upucas :rotfl::rotfl:
ti ga ionako kupujes samo zato jer ga ja imam, a ti ne :p:p:p onako, budis se po noci... u znoju (od cevapa s puno luka) u drhtavici... :rolleyes::cool::mrgreen::da:
nego kad ti to stize, jesi poslao tipu vec EMT?
clusterchord
20-06-2007, 11:23 AM
NAli kunem se da sam jednom bio blizu tog bassa (recimo na 40%) i to baš na Junu 60
izjava stoljeca :rotfl:
dobar si ti Don. nema majci labavo.. ;):mrgreen:
EDIT: Alavuk: ne poznam Siel Orchestra. ali po svojoj prilici to je neka sendvic stinrg masina, a la Crumar performer ili Mutliman.. nisma je nikad cuo,,. ako je gadno jeftina .. uzmi pa probaj.
Don Solaris
20-06-2007, 12:25 PM
drogina, nabavlja i Don Jupiter 8. ako ga kupi prije tebe, najbolje da se upucas
hmmm.. vidim ja neke vijesti se brzo ?ire iako sam htio da ostanu tajna. Ali dobro... Da. Uzimam JP-8 i OB-8 i to je to. Oba će biti kupljena u Japanu. . Cijena sa shippingom = 50% cijene u Evropi. Također iz Japana i CS-15, več je na putu u HR.
drogina, ..... ... ti ga ionako kupujes samo zato jer ga ja imam, a ti ne :p:p:p onako, budis se po noci... u znoju... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa HAHAHAHAAAAHAHAHA !!!!!
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
GOSPE LUDILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHAHAHAHAHAHAAAHAHAHAAAAAA 11111!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malo pa se nisam ugu?io od smjeha!!!!!
dobar si ti Don. nema majci labavo.. A dobro. Nije bilo 40%. Ali recimo 25% sam ga imao. Garant !!!
Don Solaris
20-06-2007, 12:30 PM
a i dalje stojim iza tvrdnje za 106...
Daj mi tu 106-ticu na tjedan dana da ti slo?im demo-e tipa A-B, sa istim settingsima. Ako je samo 3% razlike, plačam čevape. Tj. ne mogu sada po?to idem malo na more, ali poslje mo?emo napraviti test...
roginator
20-06-2007, 02:53 PM
@ don : dam ti ga za 400 eura i na duze...pa samo idioti posude Sint, Zenu i ribicki stap:D :D :D :D kod ove tri stavke ili nosi zauvjek ili ne diraj
@ babic ma kaj bi ja to zbog tebe ;) jupitera uzimam jer nema vise sto da kupim a da mi se svidja....jedino sto sam stvarno uzeo a ti si mi pustio par mrak demoa je PROPHET 5 rev2....Hvala (BTW jos brisem kiselinu koju si ostavio na mom rev 3):p :p :p
@ babic : ma ode EMT ..jp je na putu u dezelu u Brezice!!!!!!!
@*don...pa jedino ti mjeris razliku u sintevima u %%%%%%:rotfl: :rotfl: recimo PPG 2,2 je 10 % plaviji od plavog SH 101 i 2 posto plaviji od JP 8000
@ alavuk: siel orch 1 : ocekuj probleme ...analogan je
@ rogina : koga boga se zivciras jos puno oni moraju nabavit da te stignu...:rotfl: :p :rotfl: :p :p :D :D
@ babic : daj vise kava neda mi se pricat s monitorom
clusterchord
20-06-2007, 03:45 PM
@ rogina : koga boga se zivciras jos puno oni moraju nabavit da te stignu...:rotfl: :p :rotfl: :p :p :D :D
da te stignu .. u cemu.. ko da pricas o postanskim markama.. a mjuze nigdje..
ko ovi moji prijatelji amerikanci na forumima.. pa nije sve u "imanju".. svi listaju stalno sto se ima..niko nista ne radi.. :p:p (u prevodu, svi pokazuju koliki im je, a niko ne j*be :rotfl: )
@ babic : daj vise kava neda mi se pricat s monitoromajde kad si in town javi ja sam uglavnom free ovih dana, jos imam za obavit par stvari - lim sredit na bembi, i odo dole na moreno.. http://www.clicksmilies.com/s1106/grinser/grinning-smiley-039.gif
Don Solaris
20-06-2007, 03:47 PM
@*don...pa jedino ti mjeris razliku u sintevima u %%%%%% : recimo PPG 2,2 je 10 % plaviji od plavog SH 101 i 2 posto plaviji od JP 8000
Ma daj, pa to je zajebancije radi. Riba nije bila ovolika, ali ... bila je ovolika. Jesi čuo ribiče. E pa to ti je to....
Nego ostavimo se mi ove priče... Ajde fino kamera u ruku i da napokon vidimo taj studio. Nemoj nas tu držat u neizvjesnosti. Ja umirem od želje da to vidim. Znam da negdje izgleda pre jebeno, ali koliko god se ja to trudio zamišljati, ne pomaže. Daj više slike! NA KOLJENIMA MOLIM !!!!
roginator
20-06-2007, 05:00 PM
polako....radi se ...pri kraju je sve...public open 1.9.
a za ekipu s rumskog slike prije....
kamera ne moze....nije ovo muzej nego studio..imate muzej 160 km od zagreba..eboardmuseum.at mr ,Gert Prix
:D :D :D
Don Solaris
20-06-2007, 06:04 PM
polako....radi se ...pri kraju je sve...public open 1.9.
zašto nisi napisao godinu... :mrgreen:
roginator
20-06-2007, 07:35 PM
2000007
Don Solaris
21-06-2007, 08:07 AM
Ajde ba? se veselim da napokon studio bude gotov i da krenu snimanja!! :mase:
Zaboravio sam pitati, kako će se studio zvati?
roginator
22-06-2007, 12:29 AM
ima ime vec 10 godina i snimljeno je puuuno stvati ali u starom izdanju studia..
SYNTHETIC ART'S STUDIO
clusterchord
22-06-2007, 03:47 AM
damir, ne treba ti taj apostrof - bolje ti je samo SYNTHETIC ARTS STUDIO. kao mnozina, sto je super i tako se cesto koristi u nazivima kad imas pridjev ispred art. inace, ovako sa apostrofom ispada da je to studio od nekog ko se naziva Sythetic Art, sto je nelogicno.
htio sam ti to i prije rec da promjenis pa uvijek zaboravim.. ;)
roginator
22-06-2007, 10:36 AM
ok TOMO PUNO HVALA .....
LOAD "*",8,1.........
evo popravio :)
SYNTHETIC ARTS STUDIO
RetroMan
22-06-2007, 12:07 PM
damir, ne treba ti taj apostrof
Ma moze i sa apostrofom, pod uslovom da doda jedno F. Na primer:
SYNTHETIC FART'S STUDIO
:hyper: RM
roginator
22-06-2007, 04:14 PM
pa zasto ne!!!!!
mi ve-seljaci jednom godisnje imam prdiona party ....dojdi retroman da i ti malo naucis fartat...BTW jesi li ti lik kod kojeg sam bio s Konom (onaj Bane):cool:
imam i flyer s prosljogodisnjeg prdiona partija ali je pre vulgran pa ga necu linkat....sve u svemu WE FART AND FUCK HARD.....;)
RetroMan
22-06-2007, 05:57 PM
mi ve-seljaci jednom godisnje imam prdiona party ....dojdi retroman da i ti malo naucis fartat...
OK, odoh da vezbam :wc:
http://gigglesugar.com/197290
A mogli bi i u duetu :truba:
http://www.youtube.com/watch?v=OWx1VyJC9aU&NR=1
RM
roginator
22-06-2007, 06:08 PM
SUPER!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
roginator
04-07-2007, 12:44 AM
http://video.google.com/videoplay?docid=-7031523671495201085
http://video.google.com/videoplay?docid=-2554790321848402316
Don Solaris
10-07-2007, 11:12 AM
Kada smo več otišli u retro, eto kako to rade pravi majstori!
DAFT PUNK:
http://www.youtube.com/watch?v=MJPdVVOmbz4&eurl=http%3A%2F%2
Svaka čast dečki. Samo tako, nastavite širiti svoje originalne kompozicije i puniti novčanike.
I jedan odličan citat sa gornjeg sitea sa kojim se u potpunosti slažem:
"There is sampling and then there is shameless plagirism. I feel justified in thinking they were shit french charlatans all along. They have added almost nothing to the original music - no wonder they don't show their faces as they are too embarrassed"
silicon science
10-07-2007, 09:03 PM
DAFT PUNK:
Svaka čast dečki. Samo tako, nastavite širiti svoje originalne kompozicije i puniti novčanike.
"There is sampling and then there is shameless plagirism. I feel justified in thinking they were shit french charlatans all along. They have added almost nothing to the original music - no wonder they don't show their faces as they are too embarrassed"
treba ih biti sramota. Pogotovo jer je jednom od clanova D.Punka otac tvorac one disco legendarne pesme: Hands up, baby hads up... Zaboravih kako su se zvali
lesha
10-07-2007, 09:12 PM
ottawan?? sumnjam..
ali ovo je stvarno bez komentara..
DaBear
10-07-2007, 09:14 PM
treba ih biti sramota. Pogotovo jer je jednom od clanova D.Punka otac tvorac one disco legendarne pesme: Hands up, baby hads up... Zaboravih kako su se zvali
Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!
Boze svasta!!?/
A sa druge strane - ajte i vi? Ako je tako lako (kao sto nije - i za to treba maste i dobra ideja i treba to sprovesti u delo) !!!
samo da se pljuje neko i nesto.....ono jes da je otvoren thread za pluvace, ali ovo je bez veze...
milos
10-07-2007, 09:17 PM
DAFT PUNK:
Jbteeeeeee:banghead: :banghead: :banghead:
Ovo je za neverovati :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ajd meni je "Around the world" i "Aerodynamic" onako mozda najbolje od njih al' ne bi me cudilo i da su i to maznuli....:banghead: :rotfl: :rotfl: :D
DaBear
10-07-2007, 09:22 PM
Jbteeeeeee:banghead: :banghead: :banghead:
Ovo je za neverovati :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ajd meni je "Around the world" i "Aerodynamic" onako mozda najbolje od njih al' ne bi me cudilo i da su i to maznuli....:banghead: :rotfl: :rotfl: :D
Evo ga i ovaj..!?? Ama ljudi jeste vi culi za samplovanje??
90% dance muzike je jedno dugo vreme bilo zasnovano na rifovima / baslinijama / matricama samplovanih sa ploca i izfilterisanih..!!!!
A drugo - svi samplovu su "cleared" - znaci originalni kompozitori su dobili ili jos uvek dobijaju kintu od toga!!
PA ZAR MISLITE DA U DANCE MUZICI IMA NECEG ORIGINALNOG! PA SVI SAMPLUJU JEDNI OD DRUGIH?!!!
roginator
10-07-2007, 09:29 PM
maznuli su samo se nemrem sjetit kako se to zvalo...uostalom pa zatu su tu sampleri i ostalo..a i to je glazba...mislim da ne treba pljuvat onoga ko nesto mazne...na kraju krajeva sve je danas na osnovi neke stare pjesme samo nismo svi u svim zanrovima pa ispadnemo zacudjeni kako je neko nesto super napravio a ono odlicao maznut song...
ma to su MAJSTORI....jedno je sintetika a drugo ripovi i loopovi presvirke (recimo trenutno Click house ili sl.)...ali ako nesto vozi onda vozi...
http://www.youtube.com/watch?v=bwY4QX6eLjQ
evo primjer
ko zna so je maznuto :D ja znam
pa je jebeni i najveci hit clubske glazbe prije par godina
ili ovo...svi misle da je original ALI
http://www.youtube.com/watch?v=LR47SE88ogE&mode=related&search=
ma to su majstori
KAPA DOLE
oni su na top listama a svi drugi pokusavaju bit pametni
KAKO BI DaBEAR REkao a ja se 100% slazem
Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!;)
lesha
10-07-2007, 09:32 PM
PA ZAR MISLITE DA U DANCE MUZICI IMA NECEG ORIGINALNOG! PA SVI SAMPLUJU JEDNI OD DRUGIH?!!!
ne bih se slozio, ali 'ajde..
ali u pravu si ako mislis na komercijalnu dance muziku, to je tek katastrofa.
opet odosmo u o.t.
roginator
10-07-2007, 09:47 PM
lesha u pravu si 50%
milos
10-07-2007, 11:14 PM
Evo ga i ovaj..!?? Ama ljudi jeste vi culi za samplovanje??
90% dance muzike je jedno dugo vreme bilo zasnovano na rifovima / baslinijama / matricama samplovanih sa ploca i izfilterisanih..!!!!
A drugo - svi samplovu su "cleared" - znaci originalni kompozitori su dobili ili jos uvek dobijaju kintu od toga!!
U ovom slucaju semplovi su stvari od drugih izvodjaca i cine 70 % aranzmana a 100% ideje ??!! Ovo je isto ko' i Jean Michel Jarre i preseti sa Roland Grooveboxa u albumu Teo & Tea:)
Svaka im cast - trebalo je stvoriti ovako nesto mada bolje je da izbegavam tu rec jer bi prikladniji bio izraz "sklepati":)
Don Solaris
11-07-2007, 10:37 AM
Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!
Da, upravo tako, na samplovima, sampliranje je sastavni dio muzike - a ne na kompletno pokradenim stvarima. Ovo što Daft Punk rade veze nema sa onime o čemu ti pričaš. Tamo od 88-'91 kada su sampleri postali dostupni masama svi su doslovno sve samplirali, ali tako da si uzeo kratki komad nečega i potom dodao svoje dionice i kompozicije na to ili složio komplet novu stvar iz toga, a Daft Punk ne rade ništa od toga, nego doslovno uzmu gotovu pjesmu, plate autoru copyright i gore naljepe naljepnicu Daft Punk. Jebeno originalno.
A sa druge strane - ajte i vi? Ako je tako lakoNa postoj tu "lako", "teško". Postoji samo jedna stvar:
Ili imaš novac za platit copyright ili nemaš.
Večina nas ovdje: nema.
Don Solaris
11-07-2007, 10:51 AM
ko zna so je maznuto :D ja znam
Upravo o tome ja pričam. Malo je onih koji će skontati da je nešto maznuto ako si ti od toga napravio nešto novo i time pokazao svoju kreativnost. Po tome se vide pravi majstori (Future Sound Of London, KLF, ORB). Ali ako nisi napravio ama baš ništa - onda tu nema ničeg novog i ničeg zanimljivog.
roginator
11-07-2007, 11:23 AM
@ Don ...auuu bratko pa ti slusas 10 godina staru mjuzu (ako ne i vise)...KLF ,ORB ,FSOL...
malo se updataj..a inace...ne trebaju ti pare za "klirens" to je laz...napravi dobar song da nesto maznes...posaljes snimku i ako je to dobro i izdavac i publiser i autorske kuce rijesit ce ti "klirens" u interesu da svi zarade :)
glazba se radi sa zvukovima naravno, a LOOPOVI, Noisevi i maznuti vokali su zvukovi...pa zato ne treba stilski gledat na to.....dobra glazba je dobra glazba ...i ima da vozi
ja inace obozavam MAJSTORA Norman Cooka....pa ljudi taj je posemplirao sve pa i reklame s televizije a iza sebe ima brdo hitova.....pa jel u zatvoru NIJE...jel ga cijene kao vrhunskog muzicara, producenta i DJ..cijene..jel ima glazbenu skoli...ima i svira bass do jaja....i????
IMA PARA I BOLI GA UVO:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ajde sad vi nekaj maznite pa budite : norman cook, junior jack, spiller, MOJO, MSTRKRFT , duftpank...i budite visiko na broju jedan top lista, prodajte 500000 kopija i nikome nece smetat sto ste maznuli...
BIT CE TE KRALJEVI....
BTW ..na podrucju bivse juge 90% moderne (nazovimo popularne glazbe je maznuto) pa sada sto je veci kriminal ..maznuti samole i loop i napravit super hit ili presvirat (najcesce lose ) tudji hit i potpisat autorski sebe)
LONG LIVE SAMPLERS ( ja ih imam 7):hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
silicon science
11-07-2007, 12:41 PM
ottawan?? sumnjam..
ali ovo je stvarno bez komentara..
Shta sumnjas? Imas na vikipediji te podatke
Don Solaris
11-07-2007, 12:44 PM
Opet ja i ti: "Baba ?umom, Deda drumom". :rotfl::rolleyes:
@ Don ...auuu bratko pa ti slusas 10 godina staru mjuzu (ako ne i vise)...KLF ,ORB ,FSOL...
Zapravo 20 godina za godinu-dvije. Oni su samplirali doslovno sve, ali su od toga radili ne?to novo.
malo se updataj..Slu?am electronic ambient (ORB, KLF, FSOL, LFO i sl.). hmmm zanimljivo, sve neke kratice, kratka imena... anyway
Molim te update-aj me:
Don, _______________________________________ su ti dobri novi ambijentalni bandovi. Poslu?aj ih malo. Ovo ?to slu?a? je 10 godina staro.
glazba se radi sa zvukovima naravno, a LOOPOVI, Noisevi i maznuti vokali su zvukovi...pa zato ne treba stilski gledat na to.....dobra glazba je dobra glazba ...i ima da vozi<klap, klap, klap, aplauz odu?evljenog mno?tva>
Naravno. Nitko ne tvrdi suprotno.
ja inace obozavam MAJSTORA Norman Cooka....pa ljudi taj je posemplirao sve pa i reklame s televizije I od toga napravio ne?to konkretno. E to! O tome ti ja pričam!
Ja mu skidam kapu za to ?to je napravio. Ali ?to je ovdje novo:
Daj mi objasni, ?to je tu novo?
BTW ..na podrucju bivse juge 90% moderne (nazovimo popularne glazbe je maznuto) pa sada sto je veci kriminal ..maznuti samole i loop i napravit super hit ili presvirat (najcesce lose ) tudji hit i potpisat autorski sebe)Zar ti nije jednostavnije napisat: Tonči Huljić
:rotfl::rotfl::rotfl:
silicon science
11-07-2007, 12:49 PM
Da, upravo tako, na samplovima, sampliranje je sastavni dio muzike - a ne na kompletno pokradenim stvarima. Ovo što Daft Punk rade veze nema sa onime o čemu ti pričaš. Tamo od 88-'91 kada su sampleri postali dostupni masama svi su doslovno sve samplirali, ali tako da si uzeo kratki komad nečega i potom dodao svoje dionice i kompozicije na to ili složio komplet novu stvar iz toga, a Daft Punk ne rade ništa od toga, nego doslovno uzmu gotovu pjesmu, plate autoru copyright i gore naljepe naljepnicu Daft Punk. Jebeno originalno.
Na postoj tu "lako", "teško". Postoji samo jedna stvar:
Ili imaš novac za platit copyright ili nemaš.
Večina nas ovdje: nema.
Upravo. Brate mili jedno je kad uzmes "SAMPLE" tj. uzorak ili ti deo necega i to upotrebis a drugo je kad uzmes SVE i samo nalepis neki beat i to je tvoja pesma. Gluposti. Oko chega se ovde polemishe:banghead: I uvek ono: Ajde ti to uradi pa budi faca. Nemam nista protiv semplova ali imam protiv "semplovanja" celih pesama i potpisivanja ispod kao svog dela.:banghead:
roginator
11-07-2007, 01:00 PM
@ don
ajde pa ta glazba je osla u kut privatnih slusanja ( kao italo, elekrtoFunk, acid, dance ...mada je sve to odlicna el glazbaq ali vise nije IN)....
glazba se razvija pajdo i to JAKO JAKO brzo :banghead: :banghead: :banghead: mozda i prebrzo
a da se updatas
probaj Iglition band, MSTRKRFT, STEVE ANGELO ili nesto s labela kao sto su soulfuric, 2020 vision....ako te zanima el glazba....
javi na pm ..ima toga i previse...i vjeruj mi ima odlicne glazbe u svim zanrovima...samo ako nisi ostario pa ne kuzis vise trendove onda.....nis:(
pa nije bas za sve kriv T H ...nije da nije kriv...je mada nece priznat..svi oni i manageri i izvodjaci i producenti ...tim glupostima sjebase estradu :D :D :D
kaj je veliki pomak u odnosu na T H neko drugi...ma brate svi ga seru....
ALI IMAJU PARA PA IH BOLI KLITA
nemoj mo o tome jer mi se i na guzici nakosture dlake od bijesa....
nema tu dobre glazbe i tocka... da ima bili bi u Evropi s pjesmama....
" SVAKA CAST POJEDINCIM KOJI SU VANI IILI RADE ZA VAN" ...RESPECT
@ silicon
Ajde ti to uradi pa budi faca. Nemam nista protiv semplova ali imam protiv "semplovanja" celih pesama i potpisivanja ispod kao svog dela.
********100% se slazem *******************
Don Solaris
11-07-2007, 01:03 PM
Upravo. Brate mili jedno je kad uzmes "SAMPLE" tj. uzorak ili ti deo necega i to upotrebis a drugo je kad uzmes SVE i samo nalepis neki beat
Eh, da barem naljepe neki beat. Ovi uzmu sve. Komplet.
Don Solaris
11-07-2007, 01:14 PM
a da se updatas
probaj Iglition band, MSTRKRFT, STEVE ANGELO ili nesto s labela kao sto su soulfuric, 2020 vision....ako te zanima el glazba....
Thanks, budem nabavio. Siguran sam da ima toga još, samo treba tražit, kopat po dućanima, a mainstream je ionako u qurcu.
Sve od takve muzike mi se sviđa samo da nije 909 noga da lupa 12dB iznad miksa. To kad čujem, okreče mi želudac od muke.
A tek oni švabi kada mi dođu sa Epic Trance Tekkno - to povračam odmah. Znaš ono neka lagana melodija koju i retard kuži (C-dur), naravno sviraš ju sa supersaw, bass ide na 3. takt 1/8 note (znaš ono u Robert Miles silu), 909 noga i otvorena 909 činela na 3 takt. Navi muziku do daske u autu i mrdaj glavom napred nazad pri 144 bpm, neka se vidi crveni "redneck" vrat. Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa.
roginator
11-07-2007, 01:17 PM
No Kommento
@ Don
A tek oni ?vabi kada mi do?u sa Epic Trance Tekkno - to povra?am odmah. Zna? ono neka lagana melodija koju i retard ku?i (C-dur), naravno svira? ju sa supersaw, bass ide na 3. takt 1/8 note (zna? ono u Robert Miles silu), 909 noga i otvorena 909 ?inela na 3 takt. Navi muziku do daske u autu i mrdaj glavom napred nazad pri 144 bpm, neka se vidi crveni "redneck" vrat. Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa.
Today 02:03 PM
Don Solaris
11-07-2007, 08:50 PM
No Kommento
Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa. Mrdaj glavom napred nazad!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
lesha
11-07-2007, 08:53 PM
Shta sumnjas? Imas na vikipediji te podatke
His father, Daniel Vangarde was a famous songwriter and producer for such performers as the Gibson Brothers, Ottawan, and Sheila B. Devotion.
u pravu si, skapirao sam da je bio clan grupe :D
DaBear
11-07-2007, 10:19 PM
Eh, da barem naljepe neki beat. Ovi uzmu sve. Komplet.
Nije bas tako!! Nije "tek neki beat" i nije uopste lako! Ko je pokusao - zna o cemu pricam!!
Sto se tice sample clearance, to moze da kosta jako malo ako se javis pre nego je pesma pocela da se vrti po klubovima! Onda traze vise para...
Ali sve je u ideji....
Ja sam svojevremeno sa drugom, samplovao Doobie Brothers - Long Train Running,
(Zanzibar ft. Doobie Brothers - Rockstars, Warner/Landslide records)
CEO...dodali smo ludacki groove, naseckane gitare, i sirenu sa zamorom publike!!!
Ide svirak 3-4 minuta dok ne krene pevanje!! (skinuto sa ploce)..sve prljavo, da zvuci kao pravi bootleg!
trebalo je godinu dana da pesma zazivi, al su onda poceli svi da je vrte...od Dave Clarke-a do Boy George-a, pa Full Intention , Pete Tong, Vasquez...itd..prodadosmo 8.000 bootleg maxija i onda potpisemo za Warner (za lepe pare!)
Warner je platio ?7000 za sample clearance (cela pesma skoro) i Doobies su imali 100% od kompozitorskog dela, a mi zadrzali izvodjacki...
I niko nam nije rekao da nas je sram sto smo CELU pesmu nalepili na nas beats i sirene itd...?!!! Koga je briga, ako radi u klubu
happy sampling!!
roginator
11-07-2007, 10:32 PM
@ DaBear
uzalud ti trud ...ne kuze to ovi negativci tu:D ...koliko god oni filozofirali!!!!;)
PS. javi se na skype & BTW jesi li slikao kante
Don Solaris
12-07-2007, 08:09 AM
Ali sve je u ideji....
Ako neko voli da uzme cjelu pjesmu i plati clearance, samo napred. Na kraju krajeva to također spada pod umjetnički izražaj. Primjerice: uzmi poznatu skulpturu od Augusta Rodina "The Kiss". Jedna umjetnica doslovno je uzela tu statuu i bacila komad špage oko toga. I eto. Nastalo je "novo umjetničko djelo". Zapravo, u kiparstvu je situacija puno jednostavnija, ne moraš nikom ništa da platiš! No o originalnosti tog djela mislim da slobodno imamo pravo raspravljati. Zato ja jednostavno pitam - ŠTO je ovdje 1)novo 2)originalno:
DaBear
12-07-2007, 11:00 AM
@ DaBear
uzalud ti trud ...ne kuze to ovi negativci tu:D ...koliko god oni filozofirali!!!!;)
PS. javi se na skype & BTW jesi li slikao kante
bas me briga za filozofe!
sad sdam u ludackoj guzvi do nedelje! opet pakujem studio za selidbu...kamion i sve ostalo. Od ponedeljka cu imati vremena (mada treba opet sve spojiti!!!!)
Kante? jel mislis na Sync?
A sta bi od tvojih rack-ova?
balthazaar
12-07-2007, 11:44 AM
Davno sam negdje na netu nasao jedan demo, vise se ne sjecam ni gdje, ali tu valjda svira baslinija na miniju i lead na prophetu...
evo ja sam uploadovao taj mali demo...poslusajte pa recite da li je ovo moglo da potekne od softvera i da li se na Vsti moze "ubosti" ovakav odnos elemenata i ovaj smooth lead sa proptheta...
http://rapidshare.com/files/42473181/demo_0324a.mp3.html
Don Solaris
09-08-2007, 04:34 PM
http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/boring.gif
Bitch
09-08-2007, 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Ehhhh... a da prvo sjedneš za neki Juno 60, pa da vidiš koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je nešto sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.
Npr: Juno 60 + Polysix + Delta Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da imaš velke zvučnike.
OK, deal!!
OK, deal!!
vrach pa ti zaboravio da postujes taj mp3 :)
silicon science
09-08-2007, 08:05 PM
OK, deal!!
vrach pa ti zaboravio da postujes taj mp3 :)
dA STA JE SA TIM:hyper:
Don Solaris
09-08-2007, 08:35 PM
http://www.youtube.com/watch?v=qhHbx34-kGE
evo stroja koji je stvorio Do you wanna funk i Menergy
PROPHET 5 REV 2
e moj roginator...kad vec toliko znas o sintevima daj ih malo prouci i raspoznavaj....:p
pa iz aviona se vidi koji je rev... na ovom videu
:D :D :D :D
REV 3
Don Solaris
10-08-2007, 09:20 AM
Jel se uopće mo?e dobit i?ta od zvuka Propheta 5 kompinacijom Pro-One i Propheta 600 ?
roginator
10-08-2007, 09:47 AM
menergy i do ya wanna funk je rev2!!!!! a ovi u spotu su rev 3,,,,,
mene stvarno niko nemoze ucit prophetima i revizijama imam oba... a imao sa sve skupa 3 propheta 5...u natrag 3 godine.....
a sto se tice P600 i Pro one.....
mislim da je bolja kombinacija OBXa ili OB8 za to
P600 je svijetliji , tanji, nema punch ..skoro nikakav, ima CEM 3340 ali mi OB9 vise i bolje zvuci prema p5..
Pro one je bomba....monofoni p5 s vise modulacija i rutinga...PUNCH koji ubija i s obzirom da je monofon..gain stage mu je podesen do PLAFONA...
PRO ONE JE UBOJICA koji MONOFONO je p5
ja bih ti preporucio OB8 ako vec zelis taj sound a nemozes naci P5...inace p600 je bacalje novaca....strasni problemi s radom i timigom i tweakanje mu je losa strana..SVE RADI 1 CPU
+ imao sam dva...jos su u ZG kod ljudi koji su ih kupili od mene...OBA SU bila modificirana i popravljna...jednostavno to nije za tebe!!!!
pozzz
BTW zgubil sam tvoj mobi daj mi na PM
Don Solaris
10-08-2007, 02:27 PM
menergy i do ya wanna funk je rev2!!!!! a ovi u spotu su rev 3,,,,,
mene stvarno niko nemoze ucit prophetima i revizijama imam oba... a imao sa sve skupa 3 propheta 5...u natrag 3 godine...
Hehehe... zahebavam se. Nemoj da se sekiraš. :rotfl::rotfl:
mislim da je bolja kombinacija OBXa ili OB8 za toTo sam i pretpostavljao. Zato sam i odlučio za OB-8. Znam da vjerovatno nikad neću izvući Menergy sound iz toga, ali kod OB-8 me još nešto jako privlači (zato ga i tražim) - jedna druga boja zvuka - sound koji se pojavio početkom 90-tih u onom pravom tranceu (!) - scena Manchestera / Shefilelda - onaj originalni trance (ne onaj njemački El-Crapo).
http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/ChillOut.mp3 - ovo je čisti, doslovno goli OB-8 Pad sa Chill Out albuma. Pre jebeni zvuk.
http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/LFO.mp3 - u kombinaciji sa vokoderom. Nažalost nemam potvrdu dali su LFO (grupa) koristili OB-8, ali ovo jako miriše na OB zvuk.
Pro one je bomba....monofoni p5 s vise modulacija i rutinga...PUNCH koji ubija i s obzirom da je monofon..gain stage mu je podesen do PLAFONA...A dobro. Za Menergy bass valjda bude, iako možda pre agesivno. Da probam kombinirat sa Polysixom? On ima SSM.
BTW zgubil sam tvoj mobi daj mi na PMMa može i javno, nije bed. 091 73 82 855 - u svakom oglasniku ga ima (stalno nešto prodajem) :) tj. rasprodajem one digitalije. Tj. rasprodao skoro sve! Ostao još i JP-8080 to ide prvo prilikom na cestu. Iako.... ima zgodan vokoder i dobar eksternalni procesing (AM, FM, sound možeš koristiti kao control change da ti modulira bilo koje paramtere), ali zvuk katastrofalno sterilan, bass ne postoji. Toplina zvuka: Željezna ograda (po zimi). Ma neznam ni sam, možda ga ostavim. Povoljno sam ga kupio, 100 EUR ispod sadašnje cjene na eBayu...
Don Solaris
10-08-2007, 07:54 PM
A jesmo za zapričali na telefon ko' dve babe. :rotfl:
Zaboravio sam te pitat nešto za MonoPoly. Evo čitam baš manual i gledam videe na youtube. Zanima me dali prilikom uključivanja X-MOD i DUAL moda mogu postići da pritiskom na jednu tipku okidam samo dva oscilatora?
Prema manualu to mogu postići samo ako sam u UNISON/SHARE i pritom stisnem dve tipke odjednom. Ali šta se događa kada selektiram DUAL? Dali onda okida samo dva oscilatora na jednu tipku?
I jel istina da ga se preko CV-a može ganjati samo u UNISON modu?
Dvoumim se između njega i Pro One. Naime ja več imam Polysix i to je taj filter, a i neki dio zvukova pokriva...
:banghead:
roginator
10-08-2007, 07:56 PM
mozes preko cv voziti full u mono modu
ovo drugo nisam probao0...jos...previse samu bildingu studija...za mjesec dana sigurno cu ga pucat ko lud....
e daj onal japanezer linkusic
Don Solaris
10-08-2007, 09:50 PM
e daj onal japanezer linkusic
Evo ide PM (ono ?to sam ti obečao preko telefona). Ne mogu javno. Tek kad pokupujem sve od njega - onda mo?da. :mrgreen:
roginator
10-08-2007, 09:56 PM
OK Don
Don Solaris
10-08-2007, 10:52 PM
Ma ljudi moji, o čemu mi ovdje pričamo !!!!!!
Ja uzimam Pro One JUČER !!!!!!
Dajte molim vas poslušajte ovo:
http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3
Sve komplet odrađeno na Pro-one.
Šta drugo reći, nego TO JE TO!!!!!!!!! To je sound! I gotovo! Nema pametovanja.
Don Solaris
12-08-2007, 06:47 AM
Usput, jel ima netko da prodaje Pro-One?
:)
silicon science
12-08-2007, 11:27 AM
Fino zvuchi, uf... Mislim da i 20 distorziranih gitara koje bi sviralo preko ne bi upele da ugushe ovaj zvuk. Ultra je prodoran... Koja mu je cena ako je u dobrom stanju? Ja trenutno skupljam da pazarim AKAI S3200Xl. Ako ga sad ne kupim, kada cu? Jako mu je pala cena.
roginator
12-08-2007, 11:38 AM
don ne kompliciraj..sve to moze rev 3
a ako malo razmislimo...PRO ONE u dobrom stanju je 1000$ a rev 3 2000$
ja bi uzeo rev 3 polifoni prophet ...uvijek.....UVIJEK.......;)
pro one je HEBENI STROJ.....ali je dobro sredjeni p5 100 puta bolja opcija...
pone pros:
boljei set modulacija
bolji gain stage
p5 pros:
5 polifon
memorija
pa biraj !!!!!!!
iance oba imaju PUNCH do bola (na bracu)
Don Solaris
12-08-2007, 03:03 PM
a ako malo razmislimo...PRO ONE u dobrom stanju je 1000$ a rev 3 2000$
Znam ali nema vise shippinga iz Amerike. Pro-One jedva stane u USPS. P5 nikako. To je novi re?im koji su uveli i tu vi?e nikakve zamolbe i papir ne poma?u. :mad:
roginator
12-08-2007, 05:09 PM
provjerio sam ...mozes UPS, DHL, BROD...samo standardno ne ide
silicon science
12-08-2007, 05:14 PM
@DON i ROGINATOR: Sta mislite o ovome?
http://www.synthesizers.com/portable22.html
Don Solaris
12-08-2007, 06:49 PM
provjerio sam ...mozes UPS, DHL, BROD...samo standardno ne ide
UPS = 800 $ pa sad ti vidi. :rotfl:
@DON i ROGINATOR: Sta mislite o ovome?
http://www.synthesizers.com/portable22.html
O toj firmi sam čuo i dobrog i lošeg. Pa sad, najbolje nabavit demoe...
roginator
12-08-2007, 07:04 PM
ja to cuo...lijepo radi,,,,,meni se osobno svidje ali ovaj mali nije dosta za ozbiljan patching
silicon science
12-08-2007, 07:33 PM
ja to cuo...lijepo radi,,,,,meni se osobno svidje ali ovaj mali nije dosta za ozbiljan patching
Sta bi ti jos dodao? Postoji custom varijanta gde sam birash sta ces...
Demoe sam chuo i zvuche super.
Btw. Od jutros je kod mene u goste dosao na 2 nedelje Mr.Roland SH 101. Kakva svinja od sinta. Pocepao mi je zvuchnike... Onaj crveni sto ga Roginator zeli jer mu se uklapa u studio.
Don Solaris
12-08-2007, 08:04 PM
Imao SH-101 u rukama ali nikad ga svirao. Naime roginator mi ga jednom prilikom dao ako mi se da zezati - trebalo je pločicu sredit, bila je puknuta, znači sve kontakte prebrikati. Kada sam vidio koliko ih ma, odustao sam.
Ali da mi danas da isti takav SH-101 za tu lovu za koju ga je onda nudio, odmah bih uzeo!!! :mrgreen:
roginator
12-08-2007, 08:18 PM
hehhe....nasnjofao sam crveni u okolici zagreba...neispravan ali ko iz ducana...pa cu droba iz svoga prebacit u crveni a sivi u servis :D :D :D :D
silicon science
12-08-2007, 08:22 PM
hehhe....nasnjofao sam crveni u okolici zagreba...neispravan ali ko iz ducana...pa cu droba iz svoga prebacit u crveni a sivi u servis :D :D :D :D
Nego za onaj modular u gornjem threadu, sta bi jos dodao?
roginator
12-08-2007, 08:33 PM
kak mislis nisam shvatio ...mozes i na PM
roginator
12-08-2007, 09:10 PM
a tooo.
da bi imao odlicnu kombinaciju trebas 2 ta kabineta puna gluposti . ovako iskreno uzmes voyagera i peri...on cak moze vise
silicon science
12-08-2007, 09:16 PM
a tooo.
da bi imao odlicnu kombinaciju trebas 2 ta kabineta puna gluposti . ovako iskreno uzmes voyagera i peri...on cak moze vise
Uf. Cena Voyagera-prava sitnica-3300Evra.:banghead: :banghead: :banghead:
roginator
12-08-2007, 09:28 PM
tkoo ti je rekao ...ja sam svoj raack kupio za 1400 dolara ...to je 1000 EVRA + shipping i carina 300 EVRA....
silicon science
12-08-2007, 09:47 PM
tkoo ti je rekao ...ja sam svoj raack kupio za 1400 dolara ...to je 1000 EVRA + shipping i carina 300 EVRA....
Gde si kupio za tu lovu. drugar video, doduse keyboard u Shvabiji za 3300 evra. Rack za 1000 evra, sasvim prihvatljivo. Gde si ga uzeo?
roginator
12-08-2007, 09:53 PM
ebay.com...tamo idu v3.2 po 1500 -1600 $..meni je uletio za 1400$
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.