PDA

View Full Version : mikrofoni za snimanje bubnja

STUDIOTON
16-06-2007, 09:32 AM
Znam koji su to proslavljeni micovi za to ali mene interesuje da li je neko koristio kompletan set audio technica MB/DK7

http://www.maxvolume.pl/MAXsklep/images/audio-technica/MBDk7.jpg

STUDIOTON
16-06-2007, 09:37 AM
ili mozda ovo

http://images4.thomann.de/pics/prod/157130.jpg

Manley
16-06-2007, 09:39 AM
bezi od toga...probao sam shure set...odvratno!!!

STUDIOTON
16-06-2007, 09:40 AM
bezi od toga...probao sam shure set...odvratno!!!

ozbiljno

Oggy
16-06-2007, 10:00 AM
Hehehe... Ti jos uvek nisi odustao od setova za 113 evra? :)
Lepo sam ti rekao... Kupis par 57-ica, D112 ili D6 smislis sta ces za overe da li 451 ili 0ne Oktave 012 ili kako im vec bese oznaka i gotovo... Kad budes narucivao 57-ice, seti se i mene (ako ne kupim u Ponedeljak- Utorak kad budem bio u Bg-u) i svima dobro :)

Manley
16-06-2007, 10:12 AM
ozbiljno

reci mi sta imas od mikrofona kod tebe u studiju sada?

STUDIOTON
16-06-2007, 11:16 AM
imam K2,C4000b i AT4040

od dinamickih nemam nista .. razmisljam o nekom dobrom setu za bubanj .. vec snimao .. ali pozajmljivao micove ..

Manley
16-06-2007, 11:32 AM
imam K2,C4000b i AT4040

od dinamickih nemam nista .. razmisljam o nekom dobrom setu za bubanj .. vec snimao .. ali pozajmljivao micove ..

uz to sto imas, uzmes jedan za bas bubanj (akg d112) i dva kondenzatorska za over head i jedan do dva shure 57 ili senheiser 421

i mikrofoniras sledece:

overhead= dve oktave npr.

tom`s= 57 ili 421

flortom=c4000

basbubanj=d112

dobos=K2

room mikrofon=at4040

i to radi odlicno

nemoj da bacas pare na one gluposti ;)

STUDIOTON
16-06-2007, 12:00 PM
ok kada budem kupovao uzecu pojedinacno dobre micove ali nema sanse da K2 stavim na dobos .. mic je veliki a bubnjari neoprezni oni i SM57 su mi sjebali tako sto ga lupe palicom ..

Manley
16-06-2007, 12:50 PM
nema sanse da K2 stavim na dobos .. mic je veliki a bubnjari neoprezni oni i SM57 su mi sjebali tako sto ga lupe palicom ..

:D:D :D

zvincic
16-06-2007, 01:10 PM
tesko li je sm57 sjebat kad ima onu krhku plasticnu glavicu :banghead:

audix i5 sa full metal jacket oklopom je tu car! :da:

btw. ako volis slinaviji bas bubanj onda uzmi radije shureovu betu52 nego d112...meni je zadnji najbezvezniji (tuuumph) mikrofon :rolleyes:

ako volis cvrst bas bubanj....e onda audix D6

a ako volis perverziju, D6 unutra, re20 na rupu i 10 incni zvucnik na vanjsku membranu :D

e, da...i slazem se, bjezi od tih setova za 113 eura :D

Bitch
16-06-2007, 01:14 PM
ma da, na snare SM57, ili MD421, ali to je skuplje. mislim da je sm57 najjjjj resenje za snare (u vecini slucajeva). naravno da moze i 451, i dpa, i 441, i svasta nesto, cak sam radio i U87 za neke varijante, ali SM57 je mamara in most cases. mani se jeftinih drum kitova. ako bas bas zelis da je sve isti brend, uzmi ceo Audix set za bubanj. Tu je naravno i Earthworks Drum Kit, koji papreno kosta, ali je za jazzzz.... za tebe, poznavajuci tvoju klijentelu koja ne radi jazz najbolje da ides na Manley-ev tj oggy-jev setup i to je to

pozzzz

Bitch
16-06-2007, 01:19 PM
a ako volis perverziju, D6 unutra, re20 na rupu i 10 incni zvucnik na vanjsku membranu :D
:D

za subkick se slazem... ali ja ne mogu da podnesem taj electro voice za kick. neki se kunu u to, ne zele da cuju za drugi mic. Evo ja konkretno bas pre 4 dana svirao u Zagrebu u Lisinskom, i stavili su taj EV na kick, ja kad sam cuo nogu na probi, samo sam dosao do bubnja i skinuo ga iste sekunde, i stavio D112 koji je bio u koferu na stage-u. Moj favorit je Beta52 i D6, ali i AKG radi posao...malo je drugaciji high end i dinamika, ali je slican 52-ci...
...tu je i moj favorit Beta 91, to u kombinaciji sa Beta52 je posao, tako radim vec 5 godina, uvek je dobitna kombinacija :) EV mogu samo da zamislim na jazz kompletima sa zatvorenom kick plastikom...

pozzz

dawid
16-06-2007, 01:26 PM
Znam koji su to proslavljeni micovi za to ali mene interesuje da li je neko koristio kompletan set audio technica MB/DK7

http://www.maxvolume.pl/MAXsklep/images/audio-technica/MBDk7.jpg
Bio primoran jednom da ih koristim. Bljak :banghead:
Cak sam o hor jednom snimao sa tim OH micovima. Jos jedan :banghead:

STUDIOTON
16-06-2007, 01:28 PM
za sada sam jos uvek u komercijali ali kada budem dosao do jazz-a i te tacke javljam ti se .. hvala ljudi . bio sam na ivici da uzmem ove setove .. i nisu 113 eur vec preko 400

Bitch
16-06-2007, 01:34 PM
moj prijatelj je kupio AT mikrofone za timpane, i komad je 380 eura...e to nije lose radi fino! :) cisto red velicina koliko sta radi i vredi :D ...i uvek je tu naravno ona stara dobra - kupis 10 komada SM57 i stavis na sve i super radi za malo para! :) Ozbiljno ! tomovi, snare, hihat, overheads, pa cak i kick...ja probao par puta, radi jako dobro! Naravno kad dajes vec pare, uzmes dedicated micove za sve to, ali ako si nekad npr na svirci, i zafali micova, legenda SM57 na sve i to RADI!!! Amp micing, vokali, brass-ovi, percussion, brate, ja ne znam na cemu taj mikrofon lose zvuci, jos nisam doziveo da me izneveri na necemu! Evo eventualno hor, ili veliki orkestar...

SM57 rulez !!! :cool::cool::cool:

pozzz

Manley
16-06-2007, 01:44 PM
kod mene je ovako bubanj mikrofonisan:

BD- D112 unutra
BD-Soundeluxe U99 spolja

Tom L-Royer 121
Tom R-Royer 121
FlorTom- Coles 4040
Overhead-Senn. MKH800 x2
HH-Neumann km84i
Snare-Revox 3500 x 3 ili U87

Room Mic- Korby KAT67 x2

ne da sam zadovoljan nego u pojedinim trenutcima mislim da mi mix i ne treba ;)

Manley
16-06-2007, 01:44 PM
i naravno

SM57 rulez !!! :cool: :cool: :cool:

zvincic
16-06-2007, 01:58 PM
za subkick se slazem... ali ja ne mogu da podnesem taj electro voice za kick. neki se kunu u to, ne zele da cuju za drugi mic. Evo ja konkretno bas pre 4 dana svirao u Zagrebu u Lisinskom, i stavili su taj EV na kick, ja kad sam cuo nogu na probi, samo sam dosao do bubnja i skinuo ga iste sekunde, i stavio D112 koji je bio u koferu na stage-u.

hehe...zato sto je bio jedini!

meni je jedan od drazih zvukova kicka dobije upravo kombinacijom D6 unutra a re20 na rupi ;)

Miha Blaze
18-06-2007, 02:05 AM
jedno pitanje:

jel moze neko da mi kaze bitnu razliku izmedju d112 i beta jajeta??? ja radim metalce najcesce pa ono voleo bih da cujem sta savetujete... nikada nisam uporedjivao ta 2 majka, ono A/B test... imam dosta iskustva sa d112 i poznajem ga (sto u studiju sto live, mada vecina live koncerata sam radio bas sa njim), al beta mi je nekako po specifikacijama primamljivija a opet ne smem da se usudim da je kupim bez probe ili necije preporuke ;) isto mi se svidja onaj stealth shure mic, mislim da je oznaka beta 91 ako se ne varam ;) znaci zanima me kombinacija beta 91 unutra polozena a na rupu neko od ova dva jajeta... ili ako ima neko neki bolji predlog?

inace 57-ica vrh!!!
meni je jednom taaaako dobro radila na kicku, da sam se odusevio... radio sam neku predgrupu i kao na nogu nista drugo nije bilo sem 57-ice... meni je ta noga bolje zvucala od noge glavnog benda... bas cu u utorak da je stavim na kick opet, da me opet odushevi :)

kVu
18-06-2007, 02:34 AM
jedno pitanje:

jel moze neko da mi kaze bitnu razliku izmedju d112 i beta jajeta??? ja radim metalce najcesce pa ono voleo bih da cujem sta savetujete... nikada nisam uporedjivao ta 2 majka, ono A/B test... imam dosta iskustva sa d112 i poznajem ga (sto u studiju sto live, mada vecina live koncerata sam radio bas sa njim), al beta mi je nekako po specifikacijama primamljivija a opet ne smem da se usudim da je kupim bez probe ili necije preporuke ;) isto mi se svidja onaj stealth shure mic, mislim da je oznaka beta 91 ako se ne varam ;) znaci zanima me kombinacija beta 91 unutra polozena a na rupu neko od ova dva jajeta... ili ako ima neko neki bolji predlog?

inace 57-ica vrh!!!
meni je jednom taaaako dobro radila na kicku, da sam se odusevio... radio sam neku predgrupu i kao na nogu nista drugo nije bilo sem 57-ice... meni je ta noga bolje zvucala od noge glavnog benda... bas cu u utorak da je stavim na kick opet, da me opet odushevi :)
ja recimo uopste ne volim taj d112, kilav mi je nesto... :) uvek sam isao na D12 u tim hard varijantama pa bi mogao mozda probati i njega ako imas priliku

pozdrav!

Miha Blaze
23-06-2007, 02:42 PM
a kakva je kocka u poredjenju sa jajetom mislim frekvencijski i kako to zvuci?

i dalje me zanima poredjenje shure i akg jajeta, mada moze i kockica da se ubaci u kombinaciju ;)

poz!

ArchSound
18-07-2007, 01:39 PM
Ja bih trebalo da uzmem sa posla d12 da probam kako zvuci pa cu ti javiti ako te to uopste interesuje !!!!
:)

OFF
18-07-2007, 01:56 PM
Ja bih trebalo da uzmem sa posla d12 da probam kako zvuci pa cu ti javiti ako te to uopste interesuje !!!!
:)

D12.....jako mali procenat je jos u zivotu, pogotovo ako je 'sa posla':(
Probaj ga, ako je ispravan i ocuvan (kao moj:da: ), onda je ok

ArchSound
01-08-2007, 09:55 AM
Mislim da imamo dva komada i da se nisu koristili godinama tako da ima sanse da su u ok stanju, provericu to ovih dana!!!