View Full Version : Konacno- NS 10!
FrankoPanko
12-06-2007, 06:37 AM
Konacno, nakon nekoliko godina ganjanja uspio sam se dokopat Yamahe NS 10 M i to u besprijekornom stanju :) (za 500 Eura) i primjetio da su mi se automatski "otchepile" usi slusajuci neke svoje mikseve koje sam radio prije i koje bih najradije sada uradio ponovo! :mrgreen:
FrankoPanko
12-06-2007, 06:56 AM
Imam Haflera Transnovu P-1500 (2x85 W rms) i lijepo radi, cak su mi NS 10 glasnije na svojih 8 ohma od Dynaudia BM-6 koji su na 4 ohma :confused: . Vjerojatno zbog toga jer su osjetljivije u srednjem spektru od BM-6 -ica. Sve u svemu, sretan sam ko malo dijete!:)
Vezano uz NS10M monitore... danas sam shvatio koji sam ja kreten!
To su monitori koji relativno cesce znaju izgoriti visokotonce. Pa tako i meni prije skoro mjesec dana riknuo visokotonac. I ja sve gledam i kombiniram da cu ga naruciti preko Thommana u njemackoj, pa nesto odugovlacim jer kontam jos nesto uzeti usput (da platim samo jednu carinu i shipping)... i tako prolazi vrijeme. Jucer mi je jedan kolega odjenom otvorio oci. Dok ja kombiniram, u HR dileri za Yamahu uredno dilaju originalne zamjenske visokotonce (i niskotonce) i to za manje pare nego da ga uzmem na thommanu (tamo su oko 90 eura, u euro-unitu u HR su 500 kn - 70tak eura). Kakav sam ja glupan s ovim internetom postao. Sve gledam samo kako da uzmem vani, a tu mi pred nosom sjede!!
...imam ga ja... (pulteca)... radi... ufff.. radi... JE*ENO!!
FrankoPanko
14-06-2007, 06:46 AM
Pulteca kakvog sam napravio Shotu i sebi je sa www.gyraf.dk (http://www.gyraf.dk) i potpuno je identican.
@ Shot
Ajde posalji mi molim te adresu (telefon) ili web stranicu tog zastupnika kod nas, nikad se nezna;) . Pozdrav.
mandrak
14-06-2007, 08:06 AM
Euro-Unit Yamaha centar Rijeka 051 215 212, glavni centar je meni doslovce pred nosom:rotfl:
STUDIOTON
14-06-2007, 09:15 AM
da li ima neko u Srbiji da diluje visokotonce za yamahe?
FrankoPanko
14-06-2007, 01:10 PM
@ Mandrak
Bit ce da je to od nedavno, jer sam prije godinu-dvije pitao Dijana u Yamaha centru (Rijeka) pa nisu imali:confused: . U svakom slucaju super! Hvala na informaciji! :)
STUDIOTON
14-06-2007, 01:27 PM
ok ako nema onda cu to da budem ja :rotfl:
Ja sam zvao u Euro-Unit u zagrebu i slucajno dobio njihovog glavnog servisera. Inace je njima centrala u Cakovcu. Te visokotonce se uzima direkt iz servisa jer inace ih u ducanima nemaju. A znajuci koliko su educirani prodavaci u ducanima, nije nista cudno sto su blijedo gledali kad si pitao za visokotonce tada. Pucaj na centralni servis. www.yamaha-hr.com tamo imas sve brojeve telefona...
Pretpostavljam da takva prica vjerovatno igra i za Srbiju. Yamaha ima relativno dobru distribuciju po cijelom svijetu pa valjda imaju i svoj nekakav servis. Ljudi lome klavijature na svirkama! Saznajte gdje je servis i oni 100% imaju visokotonce. Ako ne na lageru onda mogu jeftino naruciti.
idekius
15-06-2007, 01:20 AM
Shugavog mi sharana, sta radite vi to sa tim visokotoncima??? :o
Ja znam da se desava da rikavaju na 10-kama, ali... koliko je meni poznato, tek kada prepanjish pojachalo... moji su zivi i zdravi... da kucnem u drvo...
slowstar
15-06-2007, 02:57 AM
Mitros music je ovlasteni dealer za YAMAHU u Srbiji, i on je samim tim u OBAVEZI da te delove nabavlja i prodaje, dok god ih yamaha proizvodi, a to se ne zna kada moze da prestane. Meni je takodje crkao jedan visokotonac, i posto nisam mogao da cekam, dao sam OBA da ih premotaju, i to je uradjeno veoma dobro, rade potpuno isto kao i originali, (covek je tvrdio da je motao IDENTICNU zicu, na IDENTICAN kalem, i verujem da je u pravu,) ali sam nazalost cuo da se vise time ne bavi. Ime mu je Branko Hodalic, i koliko znam, preselio se, tako da nemam telefon ni adresu...STETA
STUDIOTON
15-06-2007, 08:13 AM
Mitros music je ovlasteni dealer za YAMAHU u Srbiji, i on je samim tim u OBAVEZI da te delove nabavlja i prodaje, dok god ih yamaha proizvodi, a to se ne zna kada moze da prestane. Meni je takodje crkao jedan visokotonac, i posto nisam mogao da cekam, dao sam OBA da ih premotaju, i to je uradjeno veoma dobro, rade potpuno isto kao i originali, (covek je tvrdio da je motao IDENTICNU zicu, na IDENTICAN kalem, i verujem da je u pravu,) ali sam nazalost cuo da se vise time ne bavi. Ime mu je Branko Hodalic, i koliko znam, preselio se, tako da nemam telefon ni adresu...STETA
ok hvala .. meni su potpuno ispravni ali sam mislio kupiti po jedan original za svaki zvucnik sada dok ima da se kupi .. e onda ne daj boze da se nesto desi i zamisli da nema da se kupe vise ... pa rekoh preventivno da uzmem ....
Arthur
15-06-2007, 11:07 AM
pa pazi, ako su cene iole povoljnije nego na thomannu, stvarno mi se vise isplati uzeti nove!
ok hvala .. meni su potpuno ispravni ali sam mislio kupiti po jedan original za svaki zvucnik sada dok ima da se kupi .. e onda ne daj boze da se nesto desi i zamisli da nema da se kupe vise ... pa rekoh preventivno da uzmem ....
Nema potrebe, pazicu ih ja dobro, nisi u obavezi da mi uz njih dajes i rezervne delove:)
Pazi, za 250e bi bilo mnogo.....:D
boggy
15-06-2007, 09:31 PM
Nema potrebe, pazicu ih ja dobro, nisi u obavezi da mi uz njih dajes i rezervne delove:)
Pazi, za 250e bi bilo mnogo.....:D
E pa cestitam!!! ;)
e... da... ne pipaj im bele membrane prstima.. ostaju fleke :mrgreen:
pozdrav
bogi
p.s. koji si par uzeo, onaj gde je levi malko ogreban pozadi ili onaj drugi? :D
roginator
15-06-2007, 09:50 PM
ocuuuuuuuuuu i ja NNNNNNNSSSSSSSSSSSS
ja budala svoje prodao prije godinu dana
TOTALNI IDIOT...i sad mi trebaju!!!!!!!!!!!:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
KOJI SAM JA KRETEN :banghead: a svercao sam ih iz BiH
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.