View Full Version : STAKLENI Zvucnici
DaBear
10-06-2007, 10:12 PM
evo pogledajte, instalirao sam skoro klijentu (izmedju ostalog) i par ovih zvucnika.
Francuski, firma se zove Waterfall, super izgledaju i super rade - verovali ili ne!!
Hermeticki zatvoreno staklo, unutra nema nista!! Ovo je manji model , ima i sa 2 bass-a...
Cena ?1500 par
boggy
10-06-2007, 10:49 PM
:)
Ima toga jos... ali ovi nisu za akvarijum
http://www.perfect8.com/nav/images/img400/img_force_foot400.jpg
http://www.perfect8.com/nav/images/img400/img_point400.jpg
pozdrav
bogi
slowstar
11-06-2007, 12:50 AM
Bogi, jel' to neki "Danac" koji se zove nekako "Artist Audio" ili Audio Art, ili slicno? Video ih prosle godine, ali sa Sub Wooferom koji je kao piramida, i nekim uzasom od pojacala, bili pusteni tiho, ali ucinilo mi se da sviraju FENOMENALNO, nisam ni pitao za cenu, iz straha da ne padnem u nesvest...
boggy
11-06-2007, 01:11 AM
Bogi, jel' to neki "Danac" koji se zove nekako "Artist Audio" ili Audio Art, ili slicno? Video ih prosle godine, ali sa Sub Wooferom koji je kao piramida, i nekim uzasom od pojacala, bili pusteni tiho, ali ucinilo mi se da sviraju FENOMENALNO, nisam ni pitao za cenu, iz straha da ne padnem u nesvest...
Nije danac :)
Ovaj je svedjanin ;)
Firma je Perfect8 (http://www.perfect8.com/)
Evo jos jedne (sada kompletne) slicice... dipole (open-baffle) line array konstrukcija
http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/10381/257163.jpg
Ma staklo je super kao materijal, mermer/kamen/beton takodje... jedino je to malo pretesko za moj ukus :( ... za mene je i nas SuperMEE na granici prakticnosti sa svojih 25kg/kom. a kamoli ovi "monstrumi"... :o :rolleyes:
pozdrav
bogi
slowstar
11-06-2007, 01:24 AM
Da, Da, zeznuo sam se!!!
Onaj "danac" koji sam pominjao, uopste nema nikakve vidljive drajvere, nego mu samo staklo (neko specijalno) svira, gonjeno vise kilovatnim pojacalom, kako je stajalo u opisu, izgubio sam negde prospekt, a ne mogu da se setim imena firme. prave i neke specijalne kablove od laboratorijskog srebra, premazane necim sto sprecava oksidaciju, a pojacala im rade na manje od 1 oma, i vuku struju k'o omanji aluminijumski kombinat, sva su niklovana, bez icega sem on/of sa diodom, a subovi su kao zarubljena piramida sa po dve "osmice" u svakom, inace sistem je skoro 3 metra visok, bio sam k'o patuljak pored istog...
boggy
11-06-2007, 01:34 AM
Da, Da, zeznuo sam se!!!
.....
Ma ima toga "ko pleve"... valjda od kako se Internet rasirio,... sada izgleda kao da je sve vise i vise "sumanutih naprava" i raznoraznih "inspiracija"... mada jako malo fundamentalno novih stvari se moze videti... realno... :( (kao, recimo, jonski visokotonac...)
pozdrav
bogi
kejkz
11-06-2007, 01:38 AM
Kakve sam srece, verovatno bi ih "slomio" casom :rolleyes:
ne znam kako zvuce, ali su jako lepi.. Kupio bi ih, makar samo za 'wow factor'.
disco violence
11-06-2007, 04:32 PM
Na njima bi voleo da cujem onu nasu: ''Case lomimmmm... noge mi prljave''.
Lepo je to, al' nije za dirati masnim rukama, nije za decu, nije za starije, nije za ljude srednjih godina, ne znam za koga je ?
DaBear
11-06-2007, 07:41 PM
Na njima bi voleo da cujem onu nasu: ''Case lomimmmm... noge mi prljave''.
Lepo je to, al' nije za dirati masnim rukama, nije za decu, nije za starije, nije za ljude srednjih godina, ne znam za koga je ?
sto nije za starije? PA ko ima para za njih?
Pvaj lik kome sam ih namestao, ima 55 godina, razveden, deca sa mamom, zivi sam, mega gajba! Sta mu fali??
strasni zmaj
11-06-2007, 09:49 PM
Pvaj lik kome sam ih namestao, ima 55 godina, razveden, deca sa mamom, zivi sam, mega gajba! Sta mu fali??
fali mu dobra cupi? :)
...a i ja ga kenjam. vjerovatno chicha stema vise od mene. :P
disco violence
12-06-2007, 04:23 PM
Fale mu zena i deca koja su ga ostavila zbog toga sto je kupio staklene zvucnike, a nije hteo da ih vodi na ''remo''.
Dakle, DaBear nema vise posla u studiju nego instaliras opremu...
p.s. Odlicno izgledaju !
DaBear
12-06-2007, 07:23 PM
Dakle, DaBear nema vise posla u studiju nego instaliras opremu...
p.s. Odlicno izgledaju !
Ne da nema, nego je havarija!! Remix fees su pali drasticno, i to ako ga dobijes.
Pre par godina je bilo ?6.000 po remiksu, jedan nedeljno (pa i dva), a sad jedan u 3 meseca, za ?1500 i to ako im se svidja!!?? Pa ti vidi...
Pre 2-3 godine se obicni dance track potpisivao za ?3-5000 (ko od sale!!) a sad ako dobije ?200, da se sutiras u dupe od srece!!
Mi smo potpisali Doobie Brothers bootleg (Zanzibar ft. Doobie Brothers - Rockstars) za Warner i platili ljudi ?25.000 (jedna pesma, i to nije ni nasa, nego bootlg!!)
Do pre dve godine sma sam stampao vinil za DJ-e...svakog meseca novi projekat, islo od 500- 1500-2000 po izdanju, jedno otislo 8000 (Doobie Bros!! pre nego sto su ga potpisali !!!) A sad niko ne kupuje vinil!!! Mp3 i CDs...za DJ-e.
Studio se iznajmljuje za ?200-300 dan (10sati) ali te toliko izmrcvare majmuni da posle nisi nizasta 7 dana. Tako da to ne radim...
Pa ako moze da se odradi par instalacija godisnje - sto da ne! ? Daj sve...!!!
(Dok ne krene veliki TV/muzicki projekat....) psssttttt!
Ne odgovori mi ti za "ono".
DaBear
12-06-2007, 09:26 PM
Ne odgovori mi ti za "ono".
koje "ono" ???
alavuk
12-06-2007, 10:31 PM
pa na ono da mi ostavis adresu na pm :]]]] :D za rmx ... a za pare nemoj da me zoves zvacu ja tebe :D salim se ovaj ne salim se :D
pa za ono sto smo pricali na private
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.