PDA

View Full Version : Dilema:PT HD1, MAC ili Lavry Blue, PC,Nuendo

gorjan
10-06-2007, 02:10 PM
Zanima me vase misljenje, postoji li prednost u smislu "pakovanja"fajlova i sveukupnog kvaliteta dobijenog snimka na sistemu PT HD1,MAC u odnosu na PC varijantu sa Lavry konvertorima i Nuendom?Ne bi voleo da se ovo pretvori u standardnu MAC vs PC raspravu, nego bi da cujem misljenje onih koji su zaista isprobavali i koristili sprave ovog ranga na razlicitim platformama.Ta razlika u nijansama, vredi li?

Manley
10-06-2007, 02:16 PM
Zanima me vase misljenje, postoji li prednost u smislu "pakovanja"fajlova i sveukupnog kvaliteta dobijenog snimka na sistemu PT HD1,MAC u odnosu na PC varijantu sa Lavry konvertorima i Nuendom?Ne bi voleo da se ovo pretvori u standardnu MAC vs PC raspravu, nego bi da cujem misljenje onih koji su zaista isprobavali i koristili sprave ovog ranga na razlicitim platformama.Ta razlika u nijansama, vredi li?

PT HD sa lynx aurora 16 i hd kartom....odlicna stvar....ostalo stvar ukusa

gorjan
10-06-2007, 03:06 PM
PT HD sa lynx aurora 16 i hd kartom....odlicna stvar....ostalo stvar ukusa
Hvala ti na odgovoru, al moram da te pitam da mi pojasnis:
Da li stvar ukusa u smislu radnog okruzenja ili u smislu dobijenog kvaliteta snimaka?
Ovu kombinaciju PC/Nuendo/Lavry sam imao prilike da cujem i to zaista zvuci fenomenalno.Ono sto mene zanima je da li bi se dobio pomak u kvaliteti snimka, ukupnog mixa, itd ako bi se preslo na PT/MAC sistem? Bas me zanima tvoj licni utisak...

Manley
10-06-2007, 03:10 PM
Hvala ti na odgovoru, al moram da te pitam da mi pojasnis:
Da li stvar ukusa u smislu radnog okruzenja ili u smislu dobijenog kvaliteta snimaka?
Ovu kombinaciju PC/Nuendo/Lavry sam imao prilike da cujem i to zaista zvuci fenomenalno.Ono sto mene zanima je da li bi se dobio pomak u kvaliteti snimka, ukupnog mixa, itd ako bi se preslo na PT/MAC sistem? Bas me zanima tvoj licni utisak...

moj licni utisak je DA, pored kvaliteta dobijas i na fleksibilnosti sequencera i na brzini rada(editovanja, ruting...itd)...ja bih se uvek odlucio pre za powermac g5 i protools nego na windows i nuendo...

kao sto rekoh u postu pre ovog....sve je stvar ukusa, javice se neko ko ne misli kao ja i ima drugojacija iskustva i ne mora da znaci da nije u pravu i obrnuto

milos
10-06-2007, 03:55 PM
Ova Manleyeva kombinacija u koju je ukljucena Aurora 16 mi se svidja mada u kombinaciji sa PT HD1 je to skup sport ...
Mozda Lynx Aurora 16 + Lynx AES 16 + Mac Pro(uzmes basic konfiguraciju a sam dokupi dodatne hardove i memoriju)+Logic Pro 7(ili se strpi jos mesec,dva do izlaska osmice:D )
Mnogo jeftinije resenje za kvalitetno usnimavanje:)

gorjan
10-06-2007, 05:03 PM
Ova Manleyeva kombinacija u koju je ukljucena Aurora 16 mi se svidja mada u kombinaciji sa PT HD1 je to skup sport ...
Mozda Lynx Aurora 16 + Lynx AES 16 + Mac Pro(uzmes basic konfiguraciju a sam dokupi dodatne hardove i memoriju)+Logic Pro 7(ili se strpi jos mesec,dva do izlaska osmice:D )
Mnogo jeftinije resenje za kvalitetno usnimavanje:)
Nije sustina u novcu, zanima me bas ono sto sam vec napisao:PT HD1/MAC u odnosu na vec postojeci PC/Nuendo/Lavry sistem.Licni utisci ljudi koji su radili na ovakvim ili slicnim spravama