View Full Version : Naj-naj-naj
Dean Milenkovic
09-06-2007, 08:47 PM
Najbolji snimatelj tona u zemlji trenutno?
Najbolji miksing tonac u zemlji trenutno?
Najbolje miksana pesma na sceni danas?
Moram da se izvinem za ovakve teme i moje neznanje, ali jednostavno zelim da vidim po vashem mishljenju ko je rankiran, koja dela mi preporucujete da preslusham i tako to.
Ne zelim prepirke na osnovu taj je bolji-ovaj je losiji-mamu ti-rodbinu ti vec samo vashe mishljenje.
Hvala
DaBear
09-06-2007, 09:15 PM
Najbolji miksing tonac u zemlji trenutno?
Najbolje miksana pesma na sceni danas?
Moram da se izvinem za ovakve teme i moje neznanje, ali jednostavno zelim da vidim po vashem mishljenju ko je rankiran, koja dela mi preporucujete da preslusham i tako to.
Ne zelim prepirke na osnovu taj je bolji-ovaj je losiji-mamu ti-rodbinu ti vec samo vashe mishljenje.
Hvala
ovo moze da bude interesantno....
Ja bi Vladu Negovanovica (o)pomenuo ! he,he,...:cool:
slowstar
10-06-2007, 01:39 AM
Ipak je to subjektivna stvar, neko popa, neko popadiju, a neko popovog sina, jako je tesko, jer ne postoje mnoge pesme producirane i miksane pod istim uslovima...
Sto je za nekog primitivizam, nekom je "do jaja" sto je za nekog vrh od zvuka, nekom drugom je "prepucano" ili "napucano" tako da ce bez potrebe doci do razmene misljenja (citaj svadje)
Svi su najbolji, svi sve znaju, i svi su sa vrhunskim ukusom, zar ne?
phil.milmax
10-06-2007, 04:49 AM
Ipak je to subjektivna stvar, neko popa, neko popadiju, a neko popovog sina, jako je tesko, jer ne postoje mnoge pesme producirane i miksane pod istim uslovima...
Sto je za nekog primitivizam, nekom je "do jaja" sto je za nekog vrh od zvuka, nekom drugom je "prepucano" ili "napucano" tako da ce bez potrebe doci do razmene misljenja (citaj svadje)
Svi su najbolji, svi sve znaju, i svi su sa vrhunskim ukusom, zar ne?
Covek je verovatno mislio ko je za vas najbolji i zasto....Jasno je da u ovom pitanju niko nije potpuno objektivan.Ipak svi mi imamo svoj ukus i misljenje.Zato smo i tu da bi izlozili "ukus" i razmenili misljenja.Pozdrav:)
Dean Milenkovic
10-06-2007, 05:24 AM
Upravo tako. Pojam je veoma subjektivan i zato sam rekao da se ljudi suzdrzavaju od nepotrebnih komentara.
Po vashem mishljenju ko je?
Da Bear, zashto Vlado? Shta ima od njega da preslusham da se uverim, hahaha:mrgreen:
Od njega...pa da vidimo...jedno milion pesama:rotfl:
Arthur
10-06-2007, 09:13 PM
pa sto se snimanja tice, definitivno JA! Zasto? e, to vec necu javno da objasnjavam :rolleyes:
Sta da slusas? Sve sto sam JA uradio, jerbo sa kakvim sam debilima ponekad morao da radim i na kojoj opremi, a sa kakvim rezultatima, stvarno nemam dalje potrebe za objasnjenjem :cool:
Sto se mixa tice, tu imam jos da ucim, jerbo nikako da zadovoljim sopstvene standarde, sta god radio i pod bilo kojim uslovima
A i Negovanovic, Aralica i Georgijev umeju ponesto da ubodu na svojoj opremi, fakat.
Habic je prso.. mnogo mi se svidjao idejno, ali poceo je da brljavi opako.
pa sto se snimanja tice, definitivno JA! Zasto? e, to vec necu javno da objasnjavam :rolleyes:
Sta da slusas? Sve sto sam JA uradio, jerbo sa kakvim sam debilima ponekad morao da radim i na kojoj opremi, a sa kakvim rezultatima, stvarno nemam dalje potrebe za objasnjenjem :cool:
Sto se mixa tice, tu imam jos da ucim, jerbo nikako da zadovoljim sopstvene standarde, sta god radio i pod bilo kojim uslovima
.
Pazi, medju 5 sigurno. Bio sam svedok par puta..........
Ja bi licno svoj projekat ponudio kombinaciji Vuckovic/Negovanovic
Njih dvojica,Barba studio i kraj...jos samo dobra pesma:D
slowstar
11-06-2007, 12:27 AM
Njih dvojica,Barba studio i kraj...jos samo dobra pesma:D
Ako mislis na Habic/Petrovic, slazem se a takodje i za Negovanovica, ali ovi ostali...Bogami NE!!!! a ko je taj Vuckovic? jel Deki?
Ima jedan, sada mnogo moderan, (nije vazno ime) koji je TOTALNI FOLIRANT!!!
(naravno, moje misljenje)
I to je nauka, i to je NASLUSANOST, i to je ISKUSTVO koje se ne moze nauciti za par godina. TVRDIM, skoro da ne postoji dobar producent/snimatelj mnogo mladji od 40!!!
(sebe ne ubrajam u producente, jos manje u snimatelje, tako da vas molim da mene licno povodom toga ne pljujete)
sasa.ivkovic
11-06-2007, 02:44 AM
"...ringe, ringe, *raja..."
Dean Milenkovic
11-06-2007, 05:11 AM
Znam da je ovo pitanje ukusa, ali ko je radio na davnom OK bend albumu? :confused:
Sa Djordjem Petrovicem sam imao prilike da radim i radio bih jos hiljadu puta jer je covek sem sto se razume u posao skroman i pristojan.Kod mene su i ti parametri bitni.;)
Da, uz to, od njega se da i sto sta lepog i pametnog nauciti, ne samo o snimanju, vec i o "sitnicama" koje su bitne za posao. On je mozda i najjaci kad se radi o snimanju velikih orkestara i ansambala, akusticnih instrumenata, gudaca....... ne znam koliko je aktivan u nekom tvrdjem ili elektronskijem zvuku.... mozda gresim
HeatMan
12-06-2007, 03:53 AM
a da nije brega? hihihi :D
...... e , ako ovo nije najgluplji thread na forumu .... onda ne znam sta je :rotfl:
Pozdrav
.... a , da ..... koja je najlepsa manekenka ????
..... ko je najbolji glumac ????
.... i jos bolje ..... koji je najbolji , preamp , eq i sl ????
:banghead:
Pozdrav
.... a , da ..... koja je najlepsa manekenka ????
..... ko je najbolji glumac ????
.... i jos bolje ..... koji je najbolji , preamp , eq i sl ????
:banghead:
Pozdrav
Sto? Pa glumci imaju oskare, zlatne globuse..... manekeni neke godisnje izbore, casopisi biraju najbolje sprave, daju im 5 zvezdica...........
A Hrvati vec nekoliko godina dodeljuju godisnje nagrade nekom albumu za muzicku produkciju
slowstar
13-06-2007, 03:36 AM
Ljudi, mnogo je tesko tu biti objektivan, sto kaze Vuk Draskovic: Don't mix frogs and grandmothers, ima tu kategorija i podkategorija...Kako da poredis neku dance produkciju sa albumom na kome su zivi instrumenti, kako RnB sa slagerskim baladama, ili dance sa "krajiskim" pesmama, gde su zajednicki imenitelji potrebni za bilo kakvu komparaciju?
Tesko je to tako olako, pogotovo sto je kod nas odavno obicaj kada dodje sa "zapada" nesto novo, kao neki novi stil ili nacin u muzici, onda se obavezno pljuje po svemu ostalom, nasa osnovna karakteristika je uzdizanje i propaganda laznih vrednosti, amaterizma i sveopsteg neznanja, tako da je objektivnost, narocito u ovoj temi skoro nemoguca...zar ne?
Ako gresim, izvinjavam se, ali ocenite koja je produkcija bolja, Shako Polumenta ili Rambo Amadeus, ili mozda Bistrik i Cubanismo?
RetroMan
13-06-2007, 08:51 AM
Ako pod "u zemlji" mislis pokojni, onda nije trenutno, vec trajno, a ako mislis u drzavi, pitanje je u kojoj, Vrac je u Engleskoj, Manly je u Svajcarskoj...
RM
Danny Lou
13-06-2007, 10:05 AM
sto kaze Vuk Draskovic: Don't mix frogs and grandmothers
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
ha,ha ova je prejaka!!!
svakako je da ne moze. Deane reci sto te zanima ili pitaj na pm nekog za koga smatras da bi mogao biti debelo relevantan za vrstu muzike koju hoces da ti se miksa. a sa max-om se slazem totalno. meni je najbolji omot od cd-a... :rolleyes:
Dean Milenkovic
14-06-2007, 03:18 AM
@ Max...:rotfl: Opusti se...Nemoj da te "Nuke" :mrgreen:
Ovaj forum mora da ozivi malo. Neke igre mozda.
Josh na pocetku sam rekao da ova tema je cisto za razgovor ne za odgovore kao shto je Max uputio. :o
Dosta imena je ispalo iz ove teme. Cisto da znam kad budem dolazio koga da kontaktiram.
@ Lou , bash sam mislio generalno, ipak hvala.
@Slowstar-kompletno si u pravu...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.