View Full Version : Drumazon D16 ?
submaster
07-06-2007, 02:12 AM
da li neko zna,moze li se tekuci patern exportovati u midi note, a
onda potom ubaciti u midi track na kome je nakacen drumazon..
znaci prvo se isprogramira patern na interfejsu od 909 a onda se exportuje midi...:confused:
DADDY Z
07-06-2007, 05:30 AM
exportujes da bi vratio ???
ne kapiram...
submaster
07-06-2007, 06:33 AM
pa ....velocity...accent....flam...
mnogo je lakse to isprogramirati na samom interfejsu drumazon-a nego kuckati u midi editoru...
jer kad imam exportovan taj patern sa tim vrednostima velocity-ja...
onda mogu da ga aranziram gde pozelim...
SHIVA
07-06-2007, 02:39 PM
RTFM
http://www.d16.pl/index.php?menu=154
submaster
08-06-2007, 12:52 PM
e jbg-a sad,pa naravno da sam prvo to procitao...
pre nego sam postavio pitanje ...i nigde se ne pominje ova varijanta..moguce da im je to potencijalni nedostatak...
tamo pominju samo 2 varijante
1.The drum patterns are entirely stored in the internal sequencer of the plugin.
2.Drumazon acts as a sound module, which plays drum sounds. Patterns are played by sending MIDI notes from host sequencer. Note: drum sounds are compatibile with General Midi Standard..
znaci nigde nije napisano da progrmirani patern moze da se exprtuje u midi..a to je prava steta i veliki hendikep..ako je tako ...zar ne?
npr microtonik to odradjuje bez prob...
clusterchord
14-06-2007, 11:41 PM
znam tocno sto oces.. ja sam davna radio patterne na Rebirth-ovom 303, sa slideovima, accentom itd.. i onda bi jedan mali programcic to prebacio u midi file, sa svime - slide je simulirao pomocu pitch benda.. i onda bih to prebacio u nuendu da mi svira npr. JD990 sa nekim sasvim drugim soundom ili na neku analogiju - jbno je zvucalo. mislim zasto se ograniciti na sound od 303 ako vec korisits 303-style patterne..
inerface je zakon , natjera te da mislis (ili da se opustis) u sasvim drugom smjeru nego kad radis u nuedno/cubase i ostalim svemogucim softverima koji rade kao traka.. nekad su ogranicenja fenomenalna stvar.
opcenito obozavam Rolandov XoX sistem, i jedva cekam da ubodem neki 909 ili nesto tako.. vozio sam svoj 303 sa posudjenim 606, i .. odvalio.. mjuza se jednostavno dogodi.. :mrgreen:
alavuk
15-06-2007, 12:01 AM
remaker se zvao program , moglo se uraditi kontra iz midija u rb i kontra ... odlican program
SHIVA
15-06-2007, 01:35 AM
pa ima VST step sekvencera sa opcijama "drag'n'drop pattern to midi track"
Sonicbytes ERA npr. to radi odlichno kao i brdo drugih stvari.
clusterchord
17-06-2007, 06:26 PM
pa ima VST step sekvencera sa opcijama "drag'n'drop pattern to midi track"
Sonicbytes ERA npr. to radi odlichno kao i brdo drugih stvari.
e hvala ti potrazit cu. jel to freeware ili ima negdje *****?
ja ne pratim bas svijet vst/vsti zadnjih godina, ako ima jos sto interesatnog u toj domeni - step, XoX, arpeggio itd.. dajte neke naslove/linkove.. bilo freeware bilo ako je na *** i sl..
zao mi je da program kao Numerology za Mac, ne postoji za PC... analog-style step sequencer mrak. bas mi sad takve stvari trebaju..
SHIVA
18-06-2007, 06:21 AM
ERA nie freeware. Ima dosta freeware step sekvencera ali niti jednog ne preporucham.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.