PDA

View Full Version : Statistika za 2006 u Americi !!!!!

DaBear
03-06-2007, 03:52 PM
Pogledajte ovo!
Statistika izdanja i tiraza u Americi za 2006 godinu!!!

Total releases in 2006: 75,774 (up 25% from 2005)
73.3% of all new releases last year(2006) failed to sell more than 100 units (that's right ONE HUNDRED)
Average album sales by a major in 2006: 16,455 units
Average album sales by an indie in 2006: 543 units

SOURCE: Nielsen Soundscan

Total releases in 2006: 75,774 (up 25% from 2005)

Total new releases sold in unit sales in 2006: 220.3 million (down 9.4% from 2005)

Total releases by majors in 2006: 11,230 (up 1.4% from 2005)

Total new releases by majors in unit sales in 2006: 184.8 million (down 9.6% from 2005)

Total releases by indies in 2006: 65,544 (up 30% from 2005)

Total new releases by indies in unit sales in 2006: 35.6 million (down 8% from 2005)

Digital-only releases: 24,720 (up 25.6% from 2005)

Of that amount, 21,763 were released by indies and 2,957 were released by majors Total digital-only new release album sales: 1.22 million Percentage of digital-only new releases compared to all new releases sold: 0.6%

Only 33 new releases of 75,774 sold more than 1,000,000 units (0.0004%)

Only 364 sold 100,000 or more (.004% of all new releases) Total units sold of those 364 new releases: 149.4 million (meaning .4% of all releases accounted for 67.8% of all sales)

Of the 364 albums that sold 100,000 or more, only 28 were issued by indies (nearly 7%) 6 of the 28 indie releases sold more than 250,000

73.3% of all new releases last year failed to sell more than 100 units

4,364 were sold by majors 51,152 were sold by indies.

Average album sales by an indie in 2006: 543 units

Average album sales by a major in 2006: 16,455 units

PA AJDE BAVI SE MUZIKOM !!!!!!

slowstar
03-06-2007, 05:22 PM
I onda kazu:
Nas popularni pevac prodao preko 500.000 CDa, i mi naravno u to verujemo,
a radi se o tome da je Mobilna Telefonija Srbije uz svaki CD, koji se inace prodavao za 200 dinara, kao "poklon" davala besplatan 064 broj, i 200 dinara kredita, sto nam kazuje da je svaki "kupac" tog CDa primio MITO od najmanje 400 dinara da bi kupio CD, ako se na taj surovo objektivan nacin stvar predstavlja, zar ne?
kao "vlasnik" jednog od aranzmana, koji silom "delim" sa nekim likovima koji su u tom "projektu" ucestvovali, cemu mogu da se nadam sto se tice mehanickih prava od prodaje istog CDa? Odgovor se nalazi u igri domina:
"DUPLO GOLO"
Da Bearovi navodi makar pokusavaju da nas upute na STVARNO STANJE muzicke industrije u USA, pa i u svetu (bez Indije, Turske, i ostalih azijskih zemalja)
Moje je licno misljenje da jos jedino sto moze da utice na prodaju CDa, moze biti originalan, i tezak za kopiranje omot, i na njemu podaci i fotke, jer sve ostalo se piratizira po ceni koja je trenutno oko 10 dinara, sa tendencijom pada, ma o kakvoj se "zastiti" radi, zar ne?
Osim piraterije MP3 ili kako ga iz miloste zovu "mrz" je jos jedan od "ubica" muzike po mome misljenju, to je kod mene toliko duboko, da sam, kada sam birao radio CD za auto insistirao da NE MOZE DA SVIRA MP3!!!
a takav sam i Discman kupio (Sony, koji sam jedva nasao)
Mislim da je muzika zbog svega ovoga vec u samrtnom ropcu, ili "metastazi" cemu je ogromno doprineo i POPULIZAM bavljenja muzikom, o cemu sam vec diskutovao, da ne ponavljam, i da ce pronalazenje leka biti veoma tesko za smrtno bolesnog pacijenta, koji je svojevremeno bio uzvisena umetnost, "hrana i lek za dusu", uteha, lek od usamljenosti, da ne navodim vise razne jeftino-metaforicko-pesnicke izraze...

silicon science
03-06-2007, 05:34 PM
Mislim da je muzika zbog svega ovoga vec u samrtnom ropcu, ili "metastazi" cemu je ogromno doprineo i POPULIZAM bavljenja muzikom, o cemu sam vec diskutovao, da ne ponavljam, i da ce pronalazenje leka biti veoma tesko za smrtno bolesnog pacijenta, koji je svojevremeno bio uzvisena umetnost, "hrana i lek za dusu", uteha, lek od usamljenosti, da ne navodim vise razne jeftino-metaforicko-pesnicke izraze...

Bas naprotiv, muzika NIJE u samrtnom ropcu i pojavom racunara i muzickog softvera za "male pare" muzika je dozivela svoju "postmodernu renesansu", omogucivsi svakom da se bavi istom. Nema "uzvisene umetnosti". Umetnost je umetnost, da ne definisemo sada, i one ne moze biti ni "uzvisena" ni "snizena" ili kako vec. Pojava MP3-ja jeste nanela udarac muzickim kompanijama a samim tim i muzicarima, i to je deo surove realnosti sa kojom se svi moramo nositi. A opet, da nema mp3-ja, nikad ne bih cuo neke muzicare koje sam oduvek zeleo da slusam zbog toga sto nije bilo cd-a za kupiti u nasem malom shoru.

slowstar
03-06-2007, 06:08 PM
Ako je tako, onda treba pozdraviti balerine od 140 kila, slikare daltoniste,
akademike bez osnovnog obrazovanja, alpiniste bez obe ruke i noge, dodeljivanje Nobelove nagrade za mir africkim carevima, nagradu za demokratiju i ljudska prava Crvenim Kmerima, kao i Kineskom CK zbog dogadjaja na trgu Tjenanmen.... uostalom, ko zna koliko ima dementnih osoba koje bi mozda mogle da budu perfektni neuro hirurzi? zar ne?
Hocu da kazem, muzikom treba da se bavi SVAKO ko za to ima neke "predispozicije" a takvih je maaaalo, ocajno malo...Grubo posmatrano, i SADA se kod nas muzikom bavi najmanje 10 puta vise ljudi nego sto bi smelo, ali CD guta sve, a i "izdavaci" a o radio i TV stanicama da i ne pricam, jer su u velikom doprinele da se netalentovani i nemuzikalni ljudi, pa i prevaranti proglasavaju velikim muzicarima. Gorak sam, i zato bolje da prestanem sa postovanjem, da ne bih poceo da navodim brojne primere, mozda bi mi i ovo malo zivota sto je ostalo ispred mene bilo ugrozeno...
P.S. Nista nisam pisao protiv racunara i softvera za "male pare" (citaj piratskog)
imam samo protiv onih, koji su netalentovani, bez sluha i ritma, poludebilnih, koji ih koriste, nikoga konkretno ne prozivam, i CAST MALOBROJNIM, DIVNIM IZUZECIMA!!!!!!!

DaBear
03-06-2007, 06:28 PM
to sto je sve sad dostupno..super. Bolje da deca dzaraju po kompjuteru i nesto klepaju sa loopovima, nego da idu u kriminal od dosade.

ali da nema leba, nema...i bice ga sve manje. Sad svi misle da je lakse da se nesto uradi jer su im dostupni zvuci i studio u PC-ju, ali stici do izdavaca i izdati nesto A ONDA I PRODATI, je sve teze i teze. Samo se zavaravamo, mislim zavaravate...

bice i dalje nepoznatih bendova koji prodaju 100.000 u Svedskoj (na primer) ili u Japanu i niko ne cuje za njih van granica..isto i kod nas, ljudi prodaju po par stotina hiljada, ali na tome se sve zavrsava...

sve postaje segmentovano, i malo...., radice se na "pare unapred" (kao sto se vec i radi kod nas odavno!) itd...prodaja je ugasila.

Sanse su bolje da se dobije na LOTO-u nego da se zarade velike pare od muzike (Mislim - neko neko je 10 godina ulagao u muziku, pa ceka da od toga zaradi i pokrije tih 10 i jos ima za narednih 10-15 za zivot, porodicu, itd...) to nece moci!

ovde odnos za dobitak 1: 14.000.000 !!!

fipke
03-06-2007, 07:45 PM
Osim piraterije MP3 ili kako ga iz miloste zovu "mrz" je jos jedan od "ubica" muzike po mome misljenju, to je kod mene toliko duboko, da sam, kada sam birao radio CD za auto insistirao da NE MOZE DA SVIRA MP3!!!
a takav sam i Discman kupio (Sony, koji sam jedva nasao)

Bravo!! Ha, ja sam cak isao dotle da kad sam uzimao radio insistirao sam da NE MOZE DA SVIRA CD!! samo tape. haha doduse to je bilo pre godinu i nesto...ne znam da li bi sada upste uspeo u tome, sem na buvljaku... :(

LACKY
04-06-2007, 12:16 AM
I onda kazu:
Nas popularni pevac prodao preko 500.000 CDa, i mi naravno u to verujemo,
a radi se o tome da je Mobilna Telefonija Srbije uz svaki CD, koji se inace prodavao za 200 dinara, kao "poklon" davala besplatan 064 broj, i 200 dinara kredita, sto nam kazuje da je svaki "kupac" tog CDa primio MITO od najmanje 400 dinara da bi kupio CD, ako se na taj surovo objektivan nacin stvar predstavlja, zar ne?

Samo jedna ispravka koja se tice postulata!
Nije popularni pevac prodao 500.000 primeraka!
I nije mobilna telefonija prodavala njegov Cd!
I nije davala mito od 400 din!
Izvini Slobo ali istina je sledeca!
Mobilna telefonija je (u okviru novogodisnje kampanje) prodavala za 200 dinara pretplatnicke brojeve!
A uz kupljeni broj si dobio 200 dinara kredita i mesec dana interneta!
E da,,, da ne zaboravim, i Colin Cd!
I da,,, prodali su 500.000 primeraka!!! Mislim pretplatnickih brojeva ( a ono sto je islo uz brojeve je bio poklon, a kako stara narodna kaze " Poklonu se u zube ne gleda!" ili ti "kad je dzaba i sirce je slatko").

nenad
04-06-2007, 06:57 AM
@slowstar
Lepo je to sto statisika kaze da se sve veci broj ljudi bavi muzickom produkcijom na nacin koji je sada pa skoro svima dostupan. A da li je to umetnost ili ne.......to je vec nesto drugo. Ali da li je potrebno zavrsiti akademiju da bi se uradilo remek delo ? Naravno NE ! Muzika se oseca, ona izlazi iz coveka, to je umetnost..... moze sve to i matematicki da se gleda kao sto mnogi gledaju(u zadnje vreme i ja na primer), ali puno ljudi pesmu SLUSA i svako je vidi na svoj nacin, pa razliciti smo, i dobro je sto je tako.
Ta matematika od muzike je u stvari u svima nama samo sto je ne vezbamo pa neki imaju keca:) .
Prodaja muzike ide tesko, pa makar to bilo i remek delo, iz vec znanih razloga.
Ali remek delo se prepozna, energija i ulozeno znanje(godine iskustva) , i na kraju krajeva RAD ne mogu da ostanu neprimeceni, bez da se nekom objasnjava kako je to remek delo. I SVAKO bas SVAKO treba da se pomalo bavi muzikom, kao sto moze sebi da naslika sliku i okaci je u hodniku tako svako moze da uradi za sebe i neku pesmu i uziva u njoj. Ja konkretno uzivam u muzici ! I sreca je da mi za to ne treba VELIKA skola !

Sandy
04-06-2007, 10:26 AM
Samo jedna ispravka koja se tice postulata!
Nije popularni pevac prodao 500.000 primeraka!
I nije mobilna telefonija prodavala njegov Cd!
I nije davala mito od 400 din!
Izvini Slobo ali istina je sledeca!
Mobilna telefonija je (u okviru novogodisnje kampanje) prodavala za 200 dinara pretplatnicke brojeve!
A uz kupljeni broj si dobio 200 dinara kredita i mesec dana interneta!
E da,,, da ne zaboravim, i Colin Cd!
I da,,, prodali su 500.000 primeraka!!! Mislim pretplatnickih brojeva ( a ono sto je islo uz brojeve je bio poklon, a kako stara narodna kaze " Poklonu se u zube ne gleda!" ili ti "kad je dzaba i sirce je slatko").

@DaBear
Jeste Slowstar mo?da to malo pretvrdo predstavio - kao mito od 400 din., ali je čovek potpuno u pravu.

U poslu ne mo?e da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje d?aba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale tro?kove. Nikad se ni?ta ne dobija d?abe!
MTS je morala da kupi te diskove od izdavača, da bi ih onda davala kao navlaku da uzme? njihov broj.

Isto se desilo kada je pre nekoliko godina grupa DND (dve Karićeve) imala najprodavanije izdanje. Zapravo je Mobtel kupio nekoliko stotina hiljada diskova od BK Sound, a onda je Mobtel delio po disk uz svaki kupljeni broj.

Istina, DND i Čola se ne mogu porediti, jer niko sigurno nije uzeo 063 broj zbog DND, dok se poneko mo?da i zaleteo da kupi 064 broj zbog Čole (pa potez MTS mo?da nije potpuna finansijska katastrofa), ali princip je isti.

sgracanin
04-06-2007, 10:57 AM
Prvo da kažem par reči u udbranu piraterije.

Sada je vrlo popularno buniti se protiv besplatnih downloads sa p2p networka, jer Bože, muzičari "gube" od prodaje. Čista laž. Kada sam ja bio mlađi, mi smo sa radija snimali kasete sa pesmama koje nam se sviđaju i slušali to, jer nismo imali kintu da kupimo sve ploče. Danas nije drugačije. Prvenstveno radi informacije UVEK prvo poslušam neki mp3 od nekog CD-a, pa ako je dobar CD, onda ga i kupim. Zašto bih kupovao mačku u džaku, pa to nikad nisam radio. A danas je sistem prodaje takav, da po CD-u imaš JEDNU dobru pesmu a sve ostale su đubre. Pre si mogao da čuješ jednu pesmu na radiju i da odeš i kupiš ploču, jer znaš da će ploča da bude super. Danas nije tako. Danas imaš tu jednu pesmu, singlova više nema, pa onda ako je ta jedna pesma dobra, kupi i 14 užasa uz nju. Ja ODBIJAM da prihvatim takvo pljačkanje.

Primer: Čuli ste za Gnarls Barkley i njihov hit "Crazy"? Odlična pesma. Idete i kupite album, i šta vidite? SVE ostale pesme su đubre, osim jedne koja je polu đubre.
Primer 2: Slučajno ste videli vrlo zabavan video od Robbie Williamsa "She's Madonna" i rekli ste, hey, on je bio zabavan, hajde da kupim CD. I kupite "Rudebox" i vidite da je ceo album, uključujući i pomenutu pesmu đubre.

Pre, kada ste čuli, recimo, pesmu "Some Like It Hot" od Power Station, i potrčali ste, i oduševljeni kupili album, mogli ste da uživate u još šačici odličnih pesama istog žanra. Isto tako, čuli ste "Avalon" od Roxy Music, otrčali ste i kupili ploču, i oduševljeni shvatili da ima još dragulja na toj ploči...

Toga više nema. Sada šta ste čuli preko radija ili MTV, to je sve. Album je UVEK razočarenje. Amy Winehouse, nova pevačica, čuli ste i videli dve pesme na MTV? E, to je ceo album. Ostatak je đubre. Neke pesme se čak ne daju slušati, toliko su loše.

Dakle, ako moje slušanje radija i snimanje kaseta pre 20 godina nije bila piraterija, kako je onda modernizovana verzija istog piraterija? I kako mene mogu kriviti za albume koje prave, koji su totalno đubre, i ja sam to saznao, pa neću da kupim? Šta, ja treba da im finansiram planirani lopovluk?

UVEK ću da kupim dobar album sa par odličnih pesama odozgore. Želim da posedujem taj ORIGINALNI CD sa omotom, sa listom muzičara, sa rečima, sa thank you notes, i želim da stavim taj CD u player i da uživam u muzici.

ODBIJAM da prihvatim pljačku i prevaru. I samo zato što su glupani razočarani jer nisu uspeli mase da prevare, ja neću da im dam za pravo, i da kao papagaj ponavljam ono čime pune glave konzumenata.

perun
04-06-2007, 11:03 AM
U poslu ne mo?e da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje d?aba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale tro?kove. Nikad se ni?ta ne dobija d?abe!

Apsolutno netacno! Licitiras pojmovima i zakonom, a nisi ga procitala u zivotu! Ne postoji ogranicenje na odredjeni broj kopija bilo cega, pa ni paklica cigareta ili cigara koje ce se deliti u propagandne svrhe! To sto ti tetka ima radnju, pa pricas o troskovima, to nema veze sa ovim! Telekom je finansirao Colin album, ili ga je otkupio od nosilaca prava, a CD, iako besplatan, bio je deo paketa koji vredi 200 dinara! Nema tu troskova, to je odluka kompanije da besplatno da nesto sto nije bilo besplatno za njih. Dakle, logikom bi mogli da kazemo da Telekom vode retardi, ali nije tako! Porez je placen na pakete od 200 dinara, a to sto su troskovi izrade celog paketa mozda veci od 200 dinara je njihova stvar. Racunaj da je bar 35% ljudi koji su dobili karticu nastavili regularno da je koriste, tj. dopunjuju, a tu je Telekom napravio POSAO! Jebes Colu i cenu CD-a, kad na dopunama obrnes stotinak miliona evra za nepunih godinu dana!

Isto se desilo kada je pre nekoliko godina grupa DND (dve Karićeve) imala najprodavanije izdanje. Zapravo je Mobtel kupio nekoliko stotina hiljada diskova od BK Sound, a onda je Mobtel delio po disk uz svaki kupljeni broj.

Ista prica, samo daleko neatraktivnija i neinventivnija. Objasnio sam gore da je sve regularno! Par kompanija unutar GRUPE/GRUPACIJE i sluze da se delatnosti razdvoje i da se medjusobno vade iz govana! Nema kriminala, a ako se nekome to ne svidja, ok... Nek' predje u Telekom!:D

I da... Bitno je za krajnjeg potrosaca samo jedno... Koliko je dobro prosao, tj. koliko je ustedeo!!!

Pozdrav... Ne zalecite se bez veze.

P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja!

perun
04-06-2007, 11:11 AM
P.S. Ne zameri sto sam malo ostrije "startovao", ali nervira me kad gledam kvazi argumente, izrecene kao apsolutnu istinu, sa 97% samopouzdanja onih koji isto pisu! Dakle, toliko.

I da... za cigarete sam dao virtuelan primer, jer za njih postoje jasna ogranicenja, u smislu da se uopste, tj. ni na kakav nacin ne smeju reklamirati. Dakle, nikakvo besplatno deljenje niti promocija nisu moguci od 2005.

Pozdrav.

sgracanin
04-06-2007, 11:19 AM
Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.

Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene.

O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud.

Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor.

Sandy
04-06-2007, 11:20 AM
Apsolutno netacno! Licitiras pojmovima i zakonom, a nisi ga procitala u zivotu! Ne postoji ogranicenje na odredjeni broj kopija bilo cega, pa ni paklica cigareta ili cigara koje ce se deliti u propagandne svrhe! To sto ti tetka ima radnju, pa pricas o troskovima, to nema veze sa ovim!

Prvo, nemoj da se ?esti?.
A drugo, pročitaj ?ta sam pisala, pa mi onda kontriraj, jer ovako ispada glupo.

Telekom je finansirao Colin album, ili ga je otkupio od nosilaca prava, a CD, iako besplatan, bio je deo paketa koji vredi 200 dinara! Nema tu troskova, to je odluka kompanije da besplatno da nesto sto nije bilo besplatno za njih.

Kako nema tro?kova, ako i sam ka?e? da to nije bilo besplatno za njih? Malo si skočio sam sebi u usta.

Dakle, logikom bi mogli da kazemo da Telekom vode retardi, ali nije tako! Porez je placen na pakete od 200 dinara, a to sto su troskovi izrade celog paketa mozda veci od 200 dinara je njihova stvar. Racunaj da je bar 35% ljudi koji su dobili karticu nastavili regularno da je koriste, tj. dopunjuju, a tu je Telekom napravio POSAO! Jebes Colu i cenu CD-a, kad na dopunama obrnes stotinak miliona evra za nepunih godinu dana!

Nisam nigde rekla da u MTS rade debili, a ako pa?ljivije pogleda?, upravo sam napisala da je poneko i kupio 064 broj zbog Čolinog diska (mo?da i mnogi) i jasno sam odvojila ekonomsku opravdanost deljenja Čolinog diska od ekonomske opravdanosti deljenja diska DND.

... P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja!

Nisam rekla da je radnja nezakonita, samo sam htela da naglasim da je neko nekad morao te diskove da plati. Da li je MTS platio unapred, pre snimanja, ili je publika platila kupujući disk uz kartu za koncert, ili je kupljeno uz Politiku, ili dobijeno uz mobilni... nebitno je. Neko je nekada morao da plati!
I onda se to gleda kao tira? od nekoliko stotina hiljada koji mo?da ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama.

Sandy
04-06-2007, 11:23 AM
Pozzz Perun. Malo ?ustro reaguje? iako nam stavovi uop?te nisu potpuno suprotni.

:D

perun
04-06-2007, 11:32 AM
Ok, ovako... I ti ponovo procitaj svoj post! Bez obzira, kapirali se mi ili ne, sustina se menja. Posao je posao i nebitno je gde se radi, a vidm da imamo jos jednu svetsku facu- Sgracanina ovde, koji zna sve o biznisu u Zimbabveu i Americi, a tek ponesto o poslu u Srbiji... Ali ljudi, mi pricamo o poslu u SRBIJI! Nacin na koji se on radi/pravi je daleko od ukusnog, ali je opet takav kakav je i mozemo samo u hodu da se trudimo da ponesto promenimo u buducnosti, tj. zbog buducnosti!

Nisam rekla da je radnja nezakonita, samo sam htela da naglasim da je neko nekad morao te diskove da plati. Da li je MTS platio unapred, pre snimanja, ili je publika platila kupujući disk uz kartu za koncert, ili je kupljeno uz Politiku, ili dobijeno uz mobilni... nebitno je. Neko je nekada morao da plati!
I onda se to gleda kao tiraž od nekoliko stotina hiljada koji možda ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama.

To koliko je Telekomu trosak proizvodnje jednog Colinog "remek dela" skup je pasurdno razmatrati... To im je verovatno dnevni pazar u Hosiminovoj ulici!

Naravno, sto se mene tice, Cola nije prodao nijedan primerak, jer CD nije bio u regularnoj prodaji. Kao sto ni Bajagin tiraz od 40000 po 160,00 dindzi nije nikakav tiraz, a on se palio... jer da je CD kostao normalno, citaj 550,00 dindzi tada, ne bi prodao ni 15000! O Joksimovicu i da ne pricam.

Elem, Cola je neko ko moze da proda ozbiljan tiraz, na bilo koji nacin, znam koliko je dobro "Carolija" prodata, a cela ova polemika je izazvana samo predrasudama i nepravilnim tumacenjem realnosti, tj. tog konkretnog posla nekoga ciji sam post procitao!

Svakako... Pozdrav!

I dobrodosla!;)

perun
04-06-2007, 11:38 AM
Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.

Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene.

O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud.

Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor.

Slusaj prijatelju... Procitao sam par tvojih nadobudnih postova od kako si smogao hrabrosti da se registrujes ovde. A ne sumnjam da si godinu dana citao postove i spremao se za to! Napravio si strategiju "svetskog baje" iz senke, cija dela ne postoje i koji se ne predstavlja, pa samim tim stavljas svoje sagovornike u los polozaj! Ko si ti? U najmanju ruku si mi iritantan sa svojim elitistickim pristupom i GLOBALNIM biznis pricama.

Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen!

Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba.

Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes!;)

Sandy
04-06-2007, 11:40 AM
i dalje mi nije jasno o kakvim predrasudama priča?,
ali OK
u cilju boljeg razumevanja :wave2: pozdrav!

perun
04-06-2007, 11:44 AM
U poslu ne može da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje džaba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale troškove. Nikad se ništa ne dobija džabe!

O ovim... cak boldovanim! NE MOZE je je nesto striktno, opravdano zakonom ili uredbom. A u ovom slucaju nije tako!

Ljubim te, ne mogu vise da kucam! Odoh u studio. Opusteno...

Pozdrav!

sgracanin
04-06-2007, 11:58 AM
Slusaj prijatelju... Procitao sam par tvojih nadobudnih postova od kako si smogao hrabrosti da se registrujes ovde. A ne sumnjam da si godinu dana citao postove i spremao se za to! Napravio si strategiju "svetskog baje" iz senke, cija dela ne postoje i koji se ne predstavlja, pa samim tim stavljas svoje sagovornike u los polozaj! Ko si ti? U najmanju ruku si mi iritantan sa svojim elitistickim pristupom i GLOBALNIM biznis pricama.

Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen!

Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba.

Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes!;)

Da ti se obratim, po?to si se meni obratio. Ti mi nisi prijatelj.

Ti ni ne zna? ko sam. Ne zna? ?ta sam radio, gde i koliko. Po onome ?to priča?, verujem da i da ti ka?em ti ne bi razumeo.

Ja ne moram da se pravim va?an da bih muvao ribe. Nemoj da projektuje? tvoje ideale i ?elje na druge.

Činjenice koje navodim, donosim iz prve ruke. Godinama sam se vukao po sudovima ba? na tom zapadu da bih ostvario neka svoja prava koja su mi uskratili, jer i na zapadu ima lopova, Srbi nisu izmislili lopovluk i pirateriju.

A ?to se skrivanja i hrabrosti za registrovanje tiče: Nisam ni znao da postoji ovaj forum, kad sam saznao, onda sam se i prijavio. Hrabrost sa time nema veze. Ako ne zna? ?ta "hrabrost" znači, pa ti otvori "Vujakliju". Ti si se toliko naduvao da misli? da si faca? Sakrio si se iza nick-a i glumi? tajanstvenog sveznalicu? Lako je to. Ja se ne krijem. Ja sam čak i svoje pravo ime stavio, jer me ba? briga ?ta o meni i mom radu misle nikogovići kao ?to si ti. Ima ovde ozbiljinih, talentovanih ljudi, koji su ?edni istinitih informacija od nekoga ko je bio "tamo" i video svojim očima. Oni bi da ne?to poku?aju u ?ivotu i trude se i ja bih da im pomognem, ako mogu. ?ta to onda tebe briga? Ti si mrtvo puvalo koje prodaje mudrosti drugih koje je čuo uz cigarete i pivo. Ja sam bio "tamo" i radio "tamo", zarađivao i jo? zarađujem na mom radu, za razliku od tebe, i poznajem muzički biznis, jer sam ga lično na svojoj ko?i iskusio, za razliku od tebe. Ti sa tvojom plitkom spoznajom sitnog lopovluka koji se praktikuje u Srbiji ne mo?e? da pomogne? nekome ko ?eli da uspe sa svojom muzikom i umetno?ću.

Da te je interesovalo ko sam, mogao si da me pita?, na PM bi ti mo?da i rekao. Ovako, vrati se u tvoju anonimnost i pravi se pametan, jer to je sve ?to ima?.

perun
04-06-2007, 12:17 PM
Da ti se obratim, pošto si se meni obratio. Ti mi nisi prijatelj.

Ti ni ne znaš ko sam. Ne znaš šta sam radio, gde i koliko. Po onome što pričaš, verujem da i da ti kažem ti ne bi razumeo.

Ja ne moram da se pravim važan da bih muvao ribe. Nemoj da projektuješ tvoje ideale i želje na druge.

Činjenice koje navodim, donosim iz prve ruke. Godinama sam se vukao po sudovima baš na tom zapadu da bih ostvario neka svoja prava koja su mi uskratili, jer i na zapadu ima lopova, Srbi nisu izmislili lopovluk i pirateriju.

A što se skrivanja i hrabrosti za registrovanje tiče: Nisam ni znao da postoji ovaj forum, kad sam saznao, onda sam se i prijavio. Hrabrost sa time nema veze. Ako ne znaš šta "hrabrost" znači, pa ti otvori "Vujakliju". Ti si se toliko naduvao da misliš da si faca? Sakrio si se iza nick-a i glumiš tajanstvenog sveznalicu? Lako je to. Ja se ne krijem. Ja sam čak i svoje pravo ime stavio, jer me baš briga šta o meni i mom radu misle nikogovići kao što si ti. Ima ovde ozbiljinih, talentovanih ljudi, koji su žedni istinitih informacija od nekoga ko je bio "tamo" i video svojim očima. Oni bi da nešto pokušaju u životu i trude se i ja bih da im pomognem, ako mogu. Šta to onda tebe briga? Ti si mrtvo puvalo koje prodaje mudrosti drugih koje je čuo uz cigarete i pivo. Ja sam bio "tamo" i radio "tamo", zarađivao i još zarađujem na mom radu, za razliku od tebe, i poznajem muzički biznis, jer sam ga lično na svojoj koži iskusio, za razliku od tebe. Ti sa tvojom plitkom spoznajom sitnog lopovluka koji se praktikuje u Srbiji ne možeš da pomogneš nekome ko želi da uspe sa svojom muzikom i umetnošću.

Da te je interesovalo ko sam, mogao si da me pitaš, na PM bi ti možda i rekao. Ovako, vrati se u tvoju anonimnost i pravi se pametan, jer to je sve što imaš.

Gresis Sagracanine... Silno gresis. Ja se nikada nisam krio iza svog nicka, ovcice slatka.

Ljudi znaju ko sam, sta radim i zasto radim, to sto si nov i ne znas ko sam je tvoja stvar. Nebitno. Na zapadu ne sumnjam da si prao case, isekao se na jednu od njih, pa tuzio gazdu zbog povrede na radnom mestu. Znam puno slicnih. proveli su i decenije pokrecuci sporove!

A ja... Ja se ovim poslom bavim odavno. Zovem se Marko Perunicic. Za ostalo imas Google, pa kljucaj. I sam sam puno puta prozivao mnoge da se kriju iza nicka, jer sam bezbroj postova potpisao imenom i prezimenom prozivajuci se sa njima. Ali to nije sustina ovog mesta!

Nemam ja frku sa predstavljanjem. Moj rad je potpisan mojim i imenom moje firme Atelje Trag Group, tj. pseudonimom Atelje Trag na preko 360 pesama u proteklih 9 godina, na preko 40 komercijalnih izdanja, otkad radim ovo zvanicno kao aranzer i producent. Pre toga su, od 94. do 96. sve Hip Hop zurke, koncerti pocev od najveceg u Prostoru do Industrija, Domova Omladine itd. svake nedelje, radio emisija Do the right thing i radovi grupe Belgrade Posse, moje grupe, bili potpisanim mojim imenom. A ti si, repercicu (videh da si veliki aktivni REP forumas na CM-u itd., preko Googla) ako si uopste tada i znao sta je to, tamo i dolazio. Sada su tu i Mile Kitic, Lune, Karleuse, Zane, Kebe, Djoganiji, pa i Colic, Robin Hoodovi, 187, Gruovi i mnogi drugi. To je posao, to je firma, to je ova zemlja nazalost i na kraju... to sam ja. Eto, predstavio sam ti se. Iako nije bilo potrebe. Bar ne tebi!

A ko si ti? Iznapusavao si ih dosta ovde... Predstavi se.

Bolje spusti loptu, jako si iritantan, cak i vise nego ja kada sam se "pridruzio" ovom forumu pre par godina! Veruj mi, biraj sagovornike i nacin na koji im se obracas... BTW, vrati se na DDP thread, pa pogledaj zasto je tako.

P.S. Odoh u svoju anonimnost! A ti pici na sud, mozda je taj milion leg'o!?:wc:

Marko Perunicic- Nikogovic

Mogli
04-06-2007, 12:46 PM
Ljudi, ne znam ko je od vas dvojice jaci, ali trebao bi da mi se pogura auto!:D

sgracanin
04-06-2007, 12:55 PM
Predstaviću se u thread-u za predstavljanje.

Nisam reper.

Jesam ovan u horoskopu.

Nisam nikoga posebnog iznapušavao, imao sam razmenu stavova sa DaBear-om i sada sa tobom. Što se tiče uvredljivosti, ti za sada vodiš.

Suđenja su bila oko povrede autorskih prava i nedozvoljenog korištenja pesama, semplova, itd.

Ako te iritiram, briga me. Nemoj da čitaš moje postove. Obično nisu tebi upućeni.

Čestitam ti na uspehu.

silicon science
04-06-2007, 12:58 PM
"Sharks patrols this wathers"
Mark Sandman

cAAc
04-06-2007, 03:17 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

cAAc
04-06-2007, 04:03 PM
Mozda bi muzicki princ sa svojom princezom:o mogao da osnuje jos neku ne vladinu organizaciju koja ce da zastupa njegove stavove(zarad uvecanja novcane dobiti) ,jedino ce se smoriti kad shvati da su mu veci deo publike turbofolkeri i da sa svim tim hardverom moze samo da radi dzinglove i tv reklame i to sve zahvaljujuci starim vezama i poznanstvima :rolleyes:

perun
04-06-2007, 04:58 PM
Mozda bi muzicki princ sa svojom princezom:o mogao da osnuje jos neku ne vladinu organizaciju koja ce da zastupa njegove stavove(zarad uvecanja novcane dobiti) ,jedino ce se smoriti kad shvati da su mu veci deo publike turbofolkeri i da sa svim tim hardverom moze samo da radi dzinglove i tv reklame i to sve zahvaljujuci starim vezama i poznanstvima :rolleyes:

Ko je princ, a ko princeza? Nisam skapirao... Odnosi se na mene ili drugog gospodina?

cAAc
04-06-2007, 05:10 PM
Ko je princ, a ko princeza? Nisam skapirao... Odnosi se na mene ili drugog gospodina?
Kako ne znas ko je princ ,chovek koga je sam bog poslao da nam otvori ochi (ima jos par njih gotivaca koji mogu da mu masiraju stopala ali to je to )?A princeza(to me chudi da ne znas) je dika nase ex yu scene koja je bila toliko dobra da su nam je preoteli strani izdavaci da pravi milionske tiraze u usa .

sgracanin
04-06-2007, 05:17 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

?ta li si ti sad utripovao?

DaBear
04-06-2007, 05:18 PM
Kako ne znas ko je princ ,chovek koga je sam bog poslao da nam otvori ochi (ima jos par njih gotivaca koji mogu da mu masiraju stopala ali to je to )?A princeza(to me chudi da ne znas) je dika nase ex yu scene koja je bila toliko dobra da su nam je preoteli strani izdavaci da pravi milionske tiraze u usa .

Ajde nemoj da nas muchis, kazi ko je ko!!

perun
04-06-2007, 05:19 PM
Kako ne znas ko je princ ,chovek koga je sam bog poslao da nam otvori ochi (ima jos par njih gotivaca koji mogu da mu masiraju stopala ali to je to )?A princeza (to me chudi da ne znas) je dika nase ex yu scene koja je bila toliko dobra da su nam je preoteli strani izdavaci da pravi milionske tiraze u usa .

Ok, kako god... Jebes princa, a i princezu, makar princ bio i ja licno.

Daj bre malo konkretizuj te metafore... Hahaha. Ne pronalazim se u tvom postu, sem u segmentima turbo folka i hardvera!:) Zato sam zbunjen.

perun
04-06-2007, 05:19 PM
...

cAAc
04-06-2007, 05:23 PM
:rotfl:Nisi ti ,a i da jesi ne bi bilo toliko strasno .Radi se o slowstaru ,a princeza ko je necu da vam kazem :p

perun
04-06-2007, 05:27 PM
Ok. Kako god... A ja ti taman spremio novi avatar!:mrgreen:

Odo'...

DaBear
04-06-2007, 05:27 PM
:rotfl:Nisi ti ,a i da jesi ne bi bilo toliko strasno .Radi se o slowstaru ,a princeza ko je necu da vam kazem :p

Slowstar???????
A princeza??? Pa to je glavna stvar....???
Ili si totalno utripovao nesto pa sad neznas kako da se izvadis, pa "necu da vam kazem!":rolleyes:

perun
04-06-2007, 05:29 PM
Ljudi, bilo kako bilo... Odosmo predaleko u ovom threadu! Bas je offtopic. Pogotovo ova meka pornjava sa princom... Mada i sam ubih sa zakonom i Cholom.

STOP!

Sandy
04-06-2007, 05:31 PM
Ja mislim da je statistika prevrtljiva nauka! ;)

cAAc
04-06-2007, 05:31 PM
Ma utripovao sam ,a tek cu da utripujem :)

DaBear
04-06-2007, 05:58 PM
Ma utripovao sam ,a tek cu da utripujem :)

Odosmo u majcinu off topic! Ajde dosta, razlaz!!!:mad:

SumAnuT
04-06-2007, 06:50 PM
Hoce li se ovom coveku ikada iko izvinuti?

Napusavate ga stalno zato sto kako kazete prica nesto sto ne zna i kada vam dostavi dokaze da prica iz iskustva tu se sva rasprava prekida i nikome nista?

Mislim da nije u redu.
Pola moderatora ovog foruma su trovaci nacije "umetnoscu" zvanom turbo folk, za njih slowstar ima samo reci hvale izgleda, a za momke koji pokusavaju da naprave nesto novo i drugacije pa makar i lupali u serpu koju su usput negde ukrali, prica samo najgore.

Sta ima lose sto neko slaze lupove? Vi znate teoriju kontrapunkta, pa napravite bolje i modernije niko vam ne brani zaboga.

cAAc
04-06-2007, 07:02 PM
Odosmo u majcinu off topic! Ajde dosta, razlaz!!!:mad:
To razlaz zvuci grozno ,pogotovo nekom sa novog ali cu ipak da se suzdrzim od gomile ruznih reci koje su mi pale na pamet kad sam to procitao .
Uopste nisam zeleo da skrecem van teme (vec ste skrenuli posle par postova) vec sam se samo nadovezao na pricu .Ako ti nije jasno titju !!!Ako te smara odgovori ali malo bolje od kineskog srpskog kao to 'ne dobro' ili 'razlaz'
Citajuci postove nekom su krivi mp3jevi ,nekom to sto na celom albumu ima jedna dobra stvar itd ali slowstar je toliko ne odmeren sa svojim izjavama da je to smesno sto ne znaci i da nije u pravu ali delimicno .I jeste kriva dostupnost svega i sto svako radi sad ziku(ali i tako i treba) i tim ljudima ma kakva im muzika bila 'samo napred' i umesto sto trazi krivicu u drugima i pljuje po istima i na taj nacin skrece paznju na sebe(mada za tim i nema neke potrebe) mogao bi na neki pozitivniji i zanimljiviji nacin da promovise svoj rad ako mu je vec toliko stalo do toga .Mogao bih i ja da pljujem na slican nacin po njemu sa pricom da je stara jugoslavija i upala u tolike dugove izdrzavajuci takve gmazove i placajuci im puteve do njujorka da bi uzeli najnoviji hardver itd :rotfl:i jednostavno da ga pitam kakvu je on imao mladost ,a kakvu ti isti klinci i malo stariji (mislim i na sebe) koje naziva svakojakim imenima ?Isto tako svi projekti u kojima je on ucestvovao za mene nemaju nikakvu vrednost osim te da ih vole drugi ljudi .

silicon science
04-06-2007, 07:17 PM
To razlaz zvuci grozno ,pogotovo nekom sa novog ali cu ipak da se suzdrzim od gomile ruznih reci koje su mi pale na pamet kad sam to procitao .
Uopste nisam zeleo da skrecem van teme (vec ste skrenuli posle par postova) vec sam se samo nadovezao na pricu .Ako ti nije jasno titju !!!Ako te smara odgovori ali malo bolje od kineskog srpskog kao to 'ne dobro' ili 'razlaz'
Citajuci postove nekom su krivi mp3jevi ,nekom to sto na celom albumu ima jedna dobra stvar itd ali slowstar je toliko ne odmeren sa svojim izjavama da je to smesno sto ne znaci i da nije u pravu ali delimicno .I jeste kriva dostupnost svega i sto svako radi sad ziku(ali i tako i treba) i tim ljudima ma kakva im muzika bila 'samo napred' i umesto sto trazi krivicu u drugima i pljuje po istima i na taj nacin skrece paznju na sebe(mada za tim i nema neke potrebe) mogao bi na neki pozitivniji i zanimljiviji nacin da promovise svoj rad ako mu je vec toliko stalo do toga .Mogao bih i ja da pljujem na slican nacin po njemu sa pricom da je stara jugoslavija i upala u tolike dugove izdrzavajuci takve gmazove i placajuci im puteve do njujorka da bi uzeli najnoviji hardver itd :rotfl:i jednostavno da ga pitam kakvu je on imao mladost ,a kakvu ti isti klinci i malo stariji (mislim i na sebe) koje naziva svakojakim imenima ?Isto tako svi projekti u kojima je on ucestvovao za mene nemaju nikakvu vrednost osim te da ih vole drugi ljudi .

Chitash mi misli. Ocigledno je da vlada neka ljubomora:confused: .

LACKY
04-06-2007, 08:18 PM
Onomad je Balasevic napravio pesmu o Bozi Pubu. I tu se spominje kako "svi sto gube se ljute" ili tako nesto. E to!

MHz
04-06-2007, 09:04 PM
ma nije to bash tako..

DaBear
04-06-2007, 09:13 PM
Onomad je Balasevic napravio pesmu o Bozi Pubu. I tu se spominje kako "svi sto gube se ljute" ili tako nesto. E to!

Lepo kaze LACKY....sta se bre ljutite i osecate povredjenim i uvredjenim????

Koga briga za to sto se ljutite?

A zasto vi umesto ljutnje ne napravite neku mega pesmu, stavite je na internet i pokazete svima kako se to radi?? a?

cAAc
04-06-2007, 09:19 PM
Lepo kaze LACKY....sta se bre ljutite i osecate povredjenim i uvredjenim????

Koga briga za to sto se ljutite?

A zasto vi umesto ljutnje ne napravite neku mega pesmu, stavite je na internet i pokazete svima kako se to radi?? a?
Da stvarno zasto ne uradis to ??? Onaj fush krafverk se ne rachuna
Inace zabavno mi je sve vreme

'Mi ne pravimo hit mi pravimo mit
Uz neki dobri bit za opshtu dobrobit' TR

slowstar
04-06-2007, 09:29 PM
FAKTA:
1. NIKADA nisam nikome zeleo bilo kakvo zlo, pogotovo ljudima koji se bave istim
(ne smem da kazem umetnost) poslom ili hobijem kojim i ja...
2. Ni na koga nisam ljubomoran, tacno je da imam malo ostrije stavove, ali je istina uglavnom u blizini, zar ne? (ne znam zasto bi to nekoga povredjivalo)
3. Zasto bi se bilo ko nasao prozvanim, kada nisam navodio nikoga konkretno?
4. U sustini sam pozitivan i uvek spreman da pomognem SVIMA kojima je moja pomoc potrebna...
5. Kada sam malo kritikovao amaterizam, i nepoznavanje muzicke teorije, koja je VERUJTE mi ipak potrebna, i ne moze da skodi njeno makar MINIMALNO znanje, nisam mislio da vredjam sve koji i to malo teorije ne poznaju, nego naprotiv, da apelujem na iste da malcice prouce tu teoriju, pomoci ce im, to im garantujem, zasto vredjanja i pljuvanja?
6. Stara Jugoslavija, kao sto je navedeno, mi NIJE PLATILA NI PREBIJENU KINTU NIZASTA, sav novac koji sam potrosio sam SAМ zaradio, prilicno mucno, uz dosta nespavanja, prilicno skromnog, da ne kazem bednog zivota, i hronicnog umora, a sva lova koju su neke moje "kolege" zaradile je mene stalno zaobilazila, da ne navodim sada primere, tako da sam sav hardver koji sam ikada imao TESKOM MUKOM zaradio, niko mi nikada nista nije poklonio niti ucinio nesto "preko veze", naprotiv, korisceno je dosta "veza" da bi me makli sa nekog posla, i sami ga uzeli, a licno se osecam TOTALNO neiskoriscen, i u prilicnoj meri odbacen.
7. Sto se slaganja loopova tice (kada se izbaci ono drugo "O" dobija se realnija slika o cemu se radi) kada sam se bavio tim ili slicnim manipulacijama, ne predugo doduse, tehnologija, a narocito dostupnost iste nije bila ni blizu ovog nivoa na kome je sada, tako da je tada mnogo mnogo teze to islo, a sto se promocije radova tice, danas je to "maciji kasalj" u odnosu na one teskoce sa kojima sam bio suocen - pa ja i do dana danasnjeg, i pored toga sto sam bio
na kako kazu "dobrim pozicijama" nisam izdao svoj samostalni CD!!!!
(otuda i moj nick "Slowstar", mozda je toliko "slow" da necu izdati taj CD ni "posthumno" - jer ne verujem u sebe dovoljno, i veoma sam samokritican - za razliku od mnogih, koji su izdali po desetak komada, i to uglavnom za TUDJ NOVAC, sto meni ne pada na pamet)
PONAVLJAM, nista nemam protiv mladosti, spreman sam da im pomognem koliko god je to moguce, a ukoliko zaista nekima toliko smetam, nista lakse nego da se povucem potpuno sa ovog foruma, i da uzivam u svojoj usamljenosti, bar toga imam koliko hoces...
Pozdrav, SVIMA SVE NAJBOLJE!!!!!

cAAc
04-06-2007, 09:34 PM
Ja nisam stekao takav utisak ali ako je tako izvini ,pogresio sam .

DaBear
04-06-2007, 10:11 PM
Da stvarno zasto ne uradis to ??? Onaj fush krafverk se ne rachuna
Inace zabavno mi je sve vreme

'Mi ne pravimo hit mi pravimo mit
Uz neki dobri bit za opshtu dobrobit' TR

Onaj "fush Kraftwerk" je radio Jevta I Andre..ajde ti napravi isto takav fush, pa ce biti super...to je radjeno pre 10 godina, i nema loopova!!

Drugo, sta ima Slowstar tebi da se spoveda / pravda?? Ko voli nek cita, ko nevoli nek ne cita i super!!
A da je zabavno - jeste, pa nebi svi bili tu, na forumu, da nije zabavno....!

Boze svasta!!:mad:

Ni
04-06-2007, 10:29 PM
bas ste slatki ;)

to su izdanja koja su registrovana na nielsen soundscan-u, znaci verovatno ima jos toliko indie 'izdanja'.

alavuk
04-06-2007, 10:41 PM
ne verujem , hahahaha , strasno , ajoj ljudi ajmo masovno ubijanje , ja bi zatvorio ovaj forum na jedno godinu dana ...

cAAc
04-06-2007, 11:16 PM
Onaj "fush Kraftwerk" je radio Jevta I Andre..ajde ti napravi isto takav fush, pa ce biti super...to je radjeno pre 10 godina, i nema loopova!!

Drugo, sta ima Slowstar tebi da se spoveda / pravda?? Ko voli nek cita, ko nevoli nek ne cita i super!!
A da je zabavno - jeste, pa nebi svi bili tu, na forumu, da nije zabavno....!

Boze svasta!!:mad:
A sta ima bilo ko da se pravda ,izneo je svoje stavove koji se meni nisu svideli (nacin na koji su izneseni) pa sam ja izneo svoje ,tako jednostavno .
A kad se vec ti lupovi uzimaju za primer lopovluka ,onda bi jednostavno sve mogli da nazovemo kradjom .Farbe su tom logikom kradja (ovde jedino frankopanko ako je napravio svoj instrument nije lopov )jer je potpuno isto uzeti kik koji si dobio uz spravu ili ga iseci iz nekog lupa .I ako uradis ritam ,melodiju koja se ponavlja ,zar to nije loop ?Ako uzmes neku farbu i odsviras nesto zar nije isto ako uzmes loop ritma i izbrejkujes ,pichujes ,strechujesh ..Zar nije kradja koristiti kombinacije akorda ili nota koje su vec odavno korisceni (postoje sve moguce varijante) ..itd
I josh na kraju ispade da ja shirim mrznju i loshe raspolozenje,a i ne pada mi na pamet da uradim neku fush ili ti josh gore mega stvar:rotfl:

LACKY
04-06-2007, 11:17 PM
Sta ste se primili? Neko baci buvu i krene vatra. Sloba je poceo da dolazi na ovaj forum onako iz znatizelje pa kada smo ga provalili pozvali smo ga da bude zvanicni gost. Pa mislim da to govori sta ljudi o tebi misle generalno (Slobo). Tako da nema razloga da preispituje svoj boravak ovde. Dodje neko i podbode malo (pa i to je dobro razbudimo se iz ucmalosti)! A uglavnom se i kontramisljenje iznese sa malom dozm pakost, i sam sam nekada primenjivao tu taktiku cisto da se malo rasplamsaju strasti. Pa ne dolazimo mi ovde sam da procitamo neko pametno stivo,servisnu informaciju ili mali oglas. Ovo je forum mora mal da se i raspravlja diskutuje pa i prepucava, to su sitne stvari koje su meni bitne inace bi se sveli na puke Zute Strane.

nenad
04-06-2007, 11:24 PM
A tema je > "Statistika za 2006 u Americi !!!!!" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

LACKY
04-06-2007, 11:29 PM
Ma tema je odavno nismo farthovali pa se to desi nevezano za temu!

SumAnuT
04-06-2007, 11:50 PM
... a licno se osecam TOTALNO neiskoriscen, i u prilicnoj meri odbacen.
7. Sto se slaganja loopova tice (kada se izbaci ono drugo "O" dobija se realnija slika o cemu se radi) kada sam se bavio tim ili slicnim manipulacijama, ne predugo doduse, tehnologija, a narocito dostupnost iste nije bila ni blizu ovog nivoa na kome je sada, tako da je tada mnogo mnogo teze to islo, a sto se promocije radova tice, danas je to "maciji kasalj" u odnosu na one teskoce sa kojima sam bio suocen - pa ja i do dana danasnjeg, i pored toga sto sam bio
na kako kazu "dobrim pozicijama" nisam izdao svoj samostalni CD!!!!
(otuda i moj nick "Slowstar", mozda je toliko "slow" da necu izdati taj CD ni "posthumno" - jer ne verujem u sebe dovoljno, i veoma sam samokritican - za razliku od mnogih, koji su izdali po desetak komada, i to uglavnom za TUDJ NOVAC, sto meni ne pada na pamet)
PONAVLJAM, nista nemam protiv mladosti, spreman sam da im pomognem koliko god je to moguce, a ukoliko zaista nekima toliko smetam, nista lakse nego da se povucem potpuno sa ovog foruma, i da uzivam u svojoj usamljenosti, bar toga imam koliko hoces...
Pozdrav, SVIMA SVE NAJBOLJE!!!!!

slowstar, imamo i mi u nasim zivotima i odbacenosti i neiskoriscenosti u samoce i svih stvari koje zivot cine nekada teskim. To sto sklapamo lupove (ja ih licno nikada nisam sklapao, ali se osecam prozvanim jer mi nekako cela eletronika potpada pod "luposlaganje") ne znaci da nam je zivot manje ili vise tezak nego vama.

Bez da se vracamo na temu koja ocigledno nema kraja, mozemo izvuci jedan zakljucak iz ovoga sto se ovde desilo, negativna energija samo donosi jos negativne energije. Svi je hvala bogu imamo i slazem se sa lakijem da je treba ispoljavati, isto kao i pozitivnu, ali hajde da nam ovo ne preraste u naviku.

To da li je neko ukrao loop ili ne, nije presudan faktor za ocenjivanje kvaliteta pesme. Pesma je ili dobra ili nije dobra, pravio je neko ko slaze lupove ili sam Betoven. Verovatno postoje ljudi koji "slazu lupove" i prave bolju muziku od dugogodisnjih muzicara. Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.

nenad
05-06-2007, 12:26 AM
Da smo se udaljili jesmo i idemo nazad........ statistika kaze jedno, istina je drugo ! ljudi koji sviraju i stvaraju pesme ne bi trebalo da se mnogo brekcu, njihov "posao" je da to rade a kako ce neko da na njihovu svirku zaradi lovu a da i sam svirac(izvodjac) uzme deo kolaca e to je vec stvar kompanija i timova ljudi koji odlucuju gde ce svoju lovu da umnoze. Svircima ostaje TEZGA, malo ovde, malo onde, padne neka kinta, i tako u krug. U principu Ameri i najvise pucaju na TEZGU ! Znaci ziva svirka i sto veci sou, pa se lepo naplate 20000 ulaznica po min 50$ u svakom gradu gde se bend pojavi i to je u stvari zarada za sve. Izdavanje albuma je samo promocija to moramo da shvatimo ! Zato na sceni barem tri extra ribe i dobro osmisljen pozorisni komad, sa lepom rasvetom i to je to ! Ma Ameri su Ameri, mi smo nekako konzervativci u tom nacinu predstavljanja svoje muzike, moramo malo da se opustimo i da od svoje muzike napravimo i pozorisnu predstavu, pa neka sva cula uzivaju(uz par piva, naravno):). Naravno da u promociju spada i lepo odradjen spot koji ce da se vrti, ali LIVE je LIVE. Dzaba extra spot a posle nastupi po kojekakvim rupama od diskoteka i kao super je ! Medjutim to nekome uhuhuhuuuuu odgovara !!! Tesko je porediti scenu kod nas ! Mnogo je nepravde ali i narod nam je takav ustvari MI smo takvi, pa kako se ko snadje ! IDEMO NA LIVE i VEZBAMO LIVE, tu je lova !!! NISTA PRODAJA CD-a samo LIVE. ;)

slowstar
05-06-2007, 12:30 AM
Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.

Ovo boli koliko je tacno!!!!

No comment - pure truth!!!

slowstar
05-06-2007, 12:34 AM
slowstar, imamo i mi u nasim zivotima i odbacenosti i neiskoriscenosti u samoce i svih stvari koje zivot cine nekada teskim. Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.

Rekoh, TACNO do bola, ali to predpostavlja da nesto imamo u glavi, zar ne?

DaBear
05-06-2007, 08:47 AM
bas ste slatki ;)

to su izdanja koja su registrovana na nielsen soundscan-u, znaci verovatno ima jos toliko indie 'izdanja'.

Ukljucena su i indie izdanja...mozda nisu samo ona (DIY) "uradi sam" izdanja ukljucena....
A sto? Jel mislis da su oni prodali vise ??:rolleyes:

SumAnuT
05-06-2007, 01:57 PM
Rekoh, TACNO do bola, ali to predpostavlja da nesto imamo u glavi, zar ne?

Da, ako imamo nesto u glavi, onda nije bitno da li cemo odsvirati neki instrument ili cemo zapisati note ili cemo nesto iseckati pa ponovo sastaviti.

Ako ipak nemamo nista u glavi onda nam dzaba i instrumenti i note i ukradeni lupovi ...

Ljudi se oduvek bave crtanjem, ima mnogo ljudi koji vole da crtaju, ali ne vidim da se ovi sto su zavrsili likovne akademije nerviraju sto "svi" crtaju :)

Ovi kupe svesku i olovku (apotekarski komp), a ovi sa akademije kupe platna i razne tipove i vrste boja i cetkica (hardvera). To dvoje nije uporedivo i ukoliko poredite to dvoje naravno da ce te se samo nervirati, a to vam valjda nije u cilju.

Ipak, cak i vama moze biti lepsi neki crtez nekog talentovanog srednjoskolca nacrtan u njegovoj svesci za vreme casa, nego neka slika nekog renomiranog umetnika koju je slikao 3 meseca.

Ne kazem da je ovo pravilo, ali znamo svi da se dogadja i bas zato treba dozvoliti svima da crtaju, sviraju, pevaju, pa ko koliko zna i koliko zeli da nauci toliko ce i uspeti da se izrazi.

Apotekarski kompovi, mekovi, hardver, softver, instrumenti su "samo" alat za postizanje cilja. Ako je cilj dobar nije bitno koje si alate koristio.

Ja ne znam koju vi vrstu muzike radite, pretpostavljam da nije elektronika i ostala loop based muzika. Ne mogu da nadjem razlog zbog kojeg se vi nervirate sto postoji takva muzika, jer vi ne radite istu muziku, pa da je neko pored svog vaseg truda uspeo da odradi nesto bolje od vas za 2 dana tako sto je uzeo vec gotovo lupove. Vi imate svoje zanimanje i u njemu, koliko sam zakljucio iz postovanja ostalih clanova koji znaju ko ste i sta ste, ne moze da pridje ni jedan luposlagac, tako da ne razumem zaista zasto trosite zivce na stvari koje se ne mogu porediti.

Iz najbolje namere vam govorim.

Ni
05-06-2007, 04:50 PM
Zato sto mislim da Nielsen Soundscan registracija nije besplatna. Znam da DiscMakers trazi ekstra pare da te registruju, a postoji gomila malenih duplikatora i gomila ljudi koji ce to sami uraditi u kucnoj varijanti (zato pisem "izdanja" pod navodnicima).

Ne mislim da su prodali vise. Samo mislim da je broj izdanja zapravo dvaput veci.

slowstar
05-06-2007, 09:00 PM
Da, ako imamo nesto u glavi, onda nije bitno da li cemo odsvirati neki instrument ili cemo zapisati note ili cemo nesto iseckati pa ponovo sastaviti.

Ako ipak nemamo nista u glavi onda nam dzaba i instrumenti i note i ukradeni lupovi ...

Ljudi se oduvek bave crtanjem, ima mnogo ljudi koji vole da crtaju, ali ne vidim da se ovi sto su zavrsili likovne akademije nerviraju sto "svi" crtaju :)

Ovi kupe svesku i olovku (apotekarski komp), a ovi sa akademije kupe platna i razne tipove i vrste boja i cetkica (hardvera). To dvoje nije uporedivo i ukoliko poredite to dvoje naravno da ce te se samo nervirati, a to vam valjda nije u cilju.

Ipak, cak i vama moze biti lepsi neki crtez nekog talentovanog srednjoskolca nacrtan u njegovoj svesci za vreme casa, nego neka slika nekog renomiranog umetnika koju je slikao 3 meseca.

Ne kazem da je ovo pravilo, ali znamo svi da se dogadja i bas zato treba dozvoliti svima da crtaju, sviraju, pevaju, pa ko koliko zna i koliko zeli da nauci toliko ce i uspeti da se izrazi.

Apotekarski kompovi, mekovi, hardver, softver, instrumenti su "samo" alat za postizanje cilja. Ako je cilj dobar nije bitno koje si alate koristio.

Iz najbolje namere vam govorim.

Opet se POTPUNO slazem sa tvojim postom, i molim sve da me ne smatraju matorim, oronulim Chichom, koji je gnevan i pakostan - NISAM ni najmanje.
Mogu reci (napisati) da veoma volim da slusam kako rece "looposlagacku muziku" i da istu cak veoma postujem, jer u toj vrsti, sa njenim podvrstama
(techno, dance, trance Psy, Goa, DnB, Industrial, ETC, ETC)
ja cesto uzivam slusajuci je, i zaista, u toj trance muzici sa njenim dugim repetitivnim frazama, sto englezi kazu "slow, evolving structures" ja sam u stanju da dozivim svojevrsni trans, koncentrisuci se na slusanje (na uzas moje zene kada me tako zatekne sa "odsrafljenim" monitorima ili sa sluskama.
U poslednje vreme dosta slusam internet radio (ambient & electronica) iako, kako si i sam zakljucio, to nije muzika kojom se bavim, i nije muzika koja ce biti na mom (nadam se uskoro) CDu.
Kako ranije napomenuh, "moja" muzika ima uzore u Vangelisu, Sakamotu, Oldfieldu, Tomiti, Kitaru, malo i Jarre-u, tako da se zaista ne bavim Loopovima, ali veruj, DUBOKO cenim kada neko to ume znalacki i sa ukusom da odradi!!
Iako sam prosao 50-tu, ponekad svratim da cujem ponekog DJ u neki klub, i ako je dobar, i ako je sound system dobar, zaista uzivam, na zaprepascenje mojih kolega - vrsnjaka.
Zato molim da me ne shvatate pogresno, ja se ZAISTA ne nerviram zbog
mladih ljudi koji se na taj nacin bave muzikom, naprotiv, zeleo bih da koliko god mogu pomognem, jer ih pre ili kasnije neminovno ceka neka "stilska evolucija" u kojoj ce im verovatno biti potrebno malcice poznavanja muzicke teorije - nije ona "dzaba" izmisljena, ona oduvek postoji, da bi skratila put do nekih estetskih vrednosti, do kojih se ili tesko ili nikako dolazi sporednim putem...
Potpuno si u pravu kada tvrdis da do dobre muzike moze da se dodje i potpuno "amaterskim" putem, to stoji, ali nema stete od malo poznavanja
teorije, zar ne?

LACKY
05-06-2007, 09:12 PM
Sada upravo krecem za Atinu! Pa vam saljem direktno fotke iz studia. Reality show! (Ja bi meni pozelio sretan put)

perun
05-06-2007, 09:24 PM
Sada upravo krecem za Atinu! Pa vam saljem direktno fotke iz studia. Reality show! (Ja bi meni pozelio sretan put)

Srecan put! Zavrsite dobar posao tamo!;)

SumAnuT
05-06-2007, 09:37 PM
Potpuno si u pravu kada tvrdis da do dobre muzike moze da se dodje i potpuno "amaterskim" putem, to stoji, ali nema stete od malo poznavanja
teorije, zar ne?

Naravno da nema!

Ja prvi put kada sam dosao na ovaj forum, sacekala me je prica o poznavanju muzicke teorije i od tada ne bezim od toga i trudim se da saznam koliko mogu. Nekome je dosta reci jednom, a onome kome treba ponavljati deset puta mozda nema svrhe ni govoriti.

Drago mi je da cujem da ljudi kao vi vole da cuju i modernu muziku, to ipak stavlja tacku na sve price o supljosti, gluposti, neduhovnosti takve muzike :)

Ja ne znam sto vam persiram, nikada to ne radim na forumu, ali ostali su vam persirali pa poceo i ja :)

Srecan put LACKY :mrgreen:

slowstar
05-06-2007, 09:51 PM
pa nemoj vise!!! (da mi persiras, jer to moze cak i da me pogodi, zato sto podrazumeva na neki nacin da sam "chicha" a nimalo se ne osecam tako, a jos uvek nemam ni godine za to)

alavuk
05-06-2007, 09:56 PM
Srecan put Lacky :]]]]]] , nego da se vrnem na temu , malo smo opet otisli u out , elem , evo uzmimo na primer crnacku muziku npr. hiphop jel tamo nesto spektakularno uradjeno ???? generalno nije , samo je produbilo tehniku semplovanja tj loopova , a zgrnuli su kintu da to nije normalno , taman pomislio e super kako je kool stvar , uzmem neki akai cd sa loopovima znaci sve pesme sam prepoznao iz tih loopova , da ne pricam o obradama , aj kao uzmem soul 50-ih 60-ih 70-ih , znaci takodje nema deonice ako ne i cele pesme koja je uzeta ... tako dzaba da se svadjamo kad je sve ovo vec vidjeno , sto se tice propast americke muzicke industrije , sami neka jedu ono sto se ne jede ... a i slazem se sa kolegom forumasem da se prvo skine album i ako je ok skroz barem 4-5 pesama simpa sto da se ne kupi , kao i softver :]

SumAnuT
05-06-2007, 09:57 PM
pa nemoj vise!!! (da mi persiras, jer to moze cak i da me pogodi, zato sto podrazumeva na neki nacin da sam "chicha" a nimalo se ne osecam tako, a jos uvek nemam ni godine za to)

Ok, necu ti vise persirati :)

lesha
05-06-2007, 10:56 PM
lacky, posalji neku cestitku, po mogucstvu sa zgodnim cicama :D

Dushan_S
06-06-2007, 04:10 PM
Biće pre studio porn, znači, go SSL u svim pozama, grupnjaci sa njim i tako to :D

LACKY
06-06-2007, 06:50 PM
Evo direktan prenos preko N 80 ie sa kamere. Jedino sto bilten bunio da je unsuported file pa da vidimo dali se vidi Mp 4. (izgleda corak proba cu da ga zipujem)

LACKY
06-06-2007, 07:29 PM
Rapidshare 06062007002.mp4

kVu
07-06-2007, 12:57 AM
daj bre link! i saljite te mms-ove kad vec ne umete ovako :P