PDA

View Full Version : Behringer Vs Lexicon

Hoffman
30-05-2007, 07:21 AM
Trazim efekat za live nastupe benda, koristio bih najvishe delay...lay...lay
TWEAKALIZER DFX69
http://www.behringer.com/DFX69/index.cfm?lang=eng

ima li ko ikakva iskustva sa ovom spravom, meni iskreno izgleda kao mnogo dobra igracka, samo me interesuje kako svira :rotfl:

sigurica bi mi bila neki jeftiniji Lexicon zar ne? ili gresim

sgracanin
30-05-2007, 01:16 PM
Porediš grandmothers and frogs...

Lexicon je majka Mara, Behringer je cheap sh*t...

Za delay ti je najbolji TC Electronic 2290, nisam čuo i video bolji... ako nađeš polovan, isplati se sigurno, a proizvodi se već bar desetak, petnaest godina, tako da možeš naći povoljnu ponudu, ali treba da se potrudiš... nov je preko 2000 evrića...

Hoffman
30-05-2007, 01:50 PM
znao sam da ce neko da se naljuti :rotfl:
salu na stranu, mene samo mnogo zanima da li je neko imao spravu ispred sebe...znam da je sranje samo me zanima koliko je sranje i da li neko ima neku lepu rec za beringerca naravno koliko para toliko muzike

sgracanin
30-05-2007, 02:14 PM
Ovaj Squeakalizer je igračkica.

Ne ljutim se ja, samo ti za ozbiljan rad treba ozbiljan equipment. Za igranje... kupi Playstation 2 ili 3... :da:

alavuk
30-05-2007, 02:25 PM
probaj korg kaoss pad 2/3

paki
30-05-2007, 02:47 PM
....

Hoffman
30-05-2007, 04:09 PM
jos jedna stvar me interesuje, ako neko zna TWEAKALIZER je osiromasena kopija cega? jel postoji neki slicni uredjaj
poredjenja radi kao sto je
Behringer DJX-700 i Pioneer DJM-800

Video sam ali ni to uzivo...kakva je sprava?

Tiki the Boyler
30-05-2007, 05:42 PM
Tweakalizer je nadrkana DJ sprava! Ne znam kako ti je on pao na pamet za Live!

A u vezi poređenja Lexicona i Behringera, mogu reći samo da bih uvijek prije pazario Behringer V-Verb Pro 2496 nego Lexicon MX200!

Ima uspona, al ima i padova...
A i pad je let...

STUDIOTON
30-05-2007, 05:47 PM
A u vezi poređenja Lexicona i Behringera, mogu reći samo da bih uvijek prije pazario Behringer V-Verb Pro 2496 nego Lexicon MX200!

jesi ozbiljan? :confused:

Tiki the Boyler
30-05-2007, 05:54 PM
Poprilično.
Taj MX mi se ali nimalo nije svidio! Za 30% višu cijenu dobiješ duplo manje mogućnosti i jednako limen zvuk, ako ne i gori. Reverbi na tom Lexu su mi tako zrnasti da je to odvratno. S druge strane Behringer tuli dole, ali to se i da riješiti cut-ovanjem kanala u koji ga vraćaš. Lexicon me samo nervirao!

Opet kažem... moje viđenje!

STUDIOTON
30-05-2007, 05:59 PM
Poprilično.
Taj MX mi se ali nimalo nije svidio! Za 30% vi?u cijenu dobije? duplo manje mogućnosti i jednako limen zvuk, ako ne i gori. Reverbi na tom Lexu su mi tako zrnasti da je to odvratno. S druge strane Behringer tuli dole, ali to se i da rije?iti cut-ovanjem kanala u koji ga vraća?. Lexicon me samo nervirao!

Opet ka?em... moje viđenje!

a mx300, mx400 ,mx500 ili druga serija ali i klasa mpx1? jesi slusao ?

goasia
30-05-2007, 06:24 PM
imao lex mpx 100 ,lex mx 200 a sad behr v-verb ...
glasam za behringera ,mislim da do lex mpx-1 nemas bolji reverb u tom cenovnom rangu ... ista prica ka kod Boylera :)
ti lexovi nerviraju do bola , Behri barem ima ljudski UI ;)

slowstar
30-05-2007, 07:21 PM

BRAVO TIKI!!!!

Kao vlasnik OBE SPRAVE mogu ti reci da si potpuno u pravu. V-verb pro sam uzeo iz cistog zezanja, na nevidjeno, a kada sam ga probao, nisam mogao da verujem svojim usima ODUVAO JE LEXa nacisto, naravno ne neki ozbiljan Lex NEGO TAJ mx 200, i tu kategoriju, pa cak i YAMAHU REV 500 u koji sam se kleo, tako da sutra prekosutra idem da kupim jos DVA KOMADA...
Tu se vidi kako jako poznati "brendovi" mogu da omanu, a nesto sto svi na forumu pljuju, itekako dobro moze da zavrsi posao. Podatak da su prodali
skoro 300 hiljada "composer pro" kompresora, govori sam za sebe.
Ja vam TVRDIM da je nova serija XENYY mixera iste kategorije (dzabaluci) BOLJA od Mackie ONYXa po zvuku, a sad koliko ce da traje, to je drugo pitanje...

STUDIOTON
30-05-2007, 07:40 PM
ja sam iz zezanja tako kupio upravo taj lexicon mx200 i ako mi verujete ljudi nisam ga upalio ni jednom .. bio bi u funkciji reverba u slusanju .. ali posto sam ipak resio da ostanem pri dsp rutingu sve to imam i prodao sam ga a nisam ga ni upalio , tako da ne znam ni kako radi ali mi bila neverovatna cinjenica koju ste izneli .. kada budem prelazio na drugi sistem a to ce biti mozda i uskoro poslusacu vas i uzecu taj behringer .. meni za tu svrhu nesto i nije bitan toliko verb ali zasto da ne uzmem bolje a jeftinije :)

slowstar
30-05-2007, 08:02 PM
a mx300, mx400 ,mx500 ili druga serija ali i klasa mpx1? jesi slusao ?

MX 500 sam narucio, stici ce mi krajem juna, pa cu postovati utiske, izgleda mi kao malo ozbiljnije od ostalih, a uzimam ga ponovo "na slepo" a ako mi se malo popravi finansijska situacija, uzimam onaj cuveni komplet PCM 81 + PCM 91
vidim da sad daju Platis 1 dobis 2...(sta cu, volim hardware, pa to ti je...)

STUDIOTON
30-05-2007, 08:27 PM
MX 500 sam narucio, stici ce mi krajem juna, pa cu postovati utiske, izgleda mi kao malo ozbiljnije od ostalih, a uzimam ga ponovo "na slepo" a ako mi se malo popravi finansijska situacija, uzimam onaj cuveni komplet PCM 81 + PCM 91
vidim da sad daju Platis 1 dobis 2...(sta cu, volim hardware, pa to ti je...)

ja sam ljubitelj i hardware-a ali i software-a .. posle VSS3 softa svaki reverb mi zvuci bez veze ..

Znas li da cu da narucim V-verb .. :)

Tiki .. koja je cena? Steta , acapulco vise ne radi tamo mogao bi po njima da mi posaljes

clusterchord
30-05-2007, 09:08 PM
Za delay ti je najbolji TC Electronic 2290, nisam čuo i video bolji... ako nađeš polovan, isplati se sigurno, a proizvodi se već bar desetak, petnaest godina, tako da možeš naći povoljnu ponudu, ali treba da se potrudiš... nov je preko 2000 evrića...

Ne ljutim se ja, samo ti za ozbiljan rad treba ozbiljan equipment. Za igranje... kupi Playstation 2 ili 3... :da:

e jest bas ce neko nosit 2290, delay od 2000 eura, za live svirku zato sto je "ozbiljan".. ko da ce netko to uopce cut preko tih svakojakih razglasa.

za malo para .. ako hoces nesto analogno toplo uzmi EHX memoryman deluxe i pici.. odlicno prolazi kroz mix, i jako se fino lijepi uz dry signal..

ako osces vise kontrole, memoriju .. tj. digitalno rjesenje, neki od jeftinih TC-a a la M300 mi zvuce super, a nude i extra stvari osim delaya. nova pedala od Eventide, Time Factor ce, ako je suditi po soundu delay algosa na eclipsu i ostalima, biti vjerojatno najbolji digital delay u pedali.. ikad. ima i ulaze za expression pedal .. njam. i, ko sto je Goasia spomenuo, u low endu (po sadasnjim cijenama), sve te MX, MPX, M300, behrinegere i ostalo, sije jedan rabljeni MPX-1, i to gadno.

@slowstar: molim te svakako postaj nam utiske o MX500 :mrgreen:, to im je najnovije izdanje i svidja mi se sto ima direktnu vezu sa DAW. zgodno za 4 inserta za neke kanale.. toga nikad dosta. ali nekako sumnjam da su radili nove algoritme, drugacije od MX200 i MPX500 ..

sa 81+91 nemozes falit. ja sam se od nabavke 70 i 300 preporodio, 81 je defacto novija varijanta 70 sa dual enginom i malo ciscim soundom, a 91 je navodno dosta slican 300-tki.. jbga hardver je u reverbu jos uvijek neprikosnoven. kad se usporedi u miksu, sve price o konvoluciji jednostavno padaju u vodu.

@ivan: Vss3 imam u TC4000, i stvarno zvuci super.. za PoCo je direktno "portan" algoritam iz M3000, a nije native (bljuv..) konvolucija. de facto to jest "hardverski" reverb, samo sto je na pci kartici sa svojim DSP-om, a ne u posebnom kucistu.

pitanje: jel sa Vssr3 imas na PoCo-u i njihov (fantastican) DVR-2 algoritam za emulaciju plate-a ? (ima ga na 3000 i 4000 pa zato pitam).

OFF
30-05-2007, 11:08 PM
Secam ce da sam nekad testirao LEX mpx100, alesis Midiv4 i boss sx700, i boss, koji jeste bio 20, 30% skuplji ih je bar za delay i chorus oduvao. Takodje, preporuka za i za TC m300 (verovatno i m350).... dual engine, za live ooodlican, tap tempo za delay, fini reverbi.........

Tiki the Boyler
30-05-2007, 11:22 PM
Tiki .. koja je cena? Steta , acapulco vise ne radi tamo mogao bi po njima da mi posaljes

Vjerovao ili ne, poslednji komad na akciji je koštao oko 140EUR! Ne znam hoće li ih biti još.

btw. Meni se u praksi, kao reverb, jako dobro pokazao TC M-One XL. Dosta prirodno radi, I/O mjerenja su mu fantastična, podešavanja detaljna...
Što se delaya tiče, imam priliku da koristim D-Two, ali to je sprava koja mi se baš i ne nosa svukuda!
Za delay elay lay ay y varijante Alesis MidiVerb završava posao!

STUDIOTON
30-05-2007, 11:34 PM
Vjerovao ili ne, poslednji komad na akciji je ko?tao oko 140EUR! Ne znam hoće li ih biti jo?.

btw. Meni se u praksi, kao reverb, jako dobro pokazao TC M-One XL. Dosta prirodno radi, I/O mjerenja su mu fantastična, pode?avanja detaljna...
?to se delaya tiče, imam priliku da koristim D-Two, ali to je sprava koja mi se ba? i ne nosa svukuda!
Za delay elay lay ay y varijante Alesis MidiVerb zavr?ava posao!

Pa koliko vidim jos uvek ima da se kupi a cena je vise nego smesna recimo u thomannu
http://www.thomann.de/gb/behringer_vverb_pro_rev2496.htm

peruzza
31-05-2007, 07:37 AM
Znam da je bruka da preporuchujem "B", ali za live ce V-verb da ti zavrshi posao bez ikakvih problema. Koristio sam ga na ozbiljnim svirkama, radi bez problema!
O ceni da ne prichamo, smeshno!!!;)

Max
31-05-2007, 01:30 PM
pitanje: jel sa Vssr3 imas na PoCo-u i njihov (fantastican) DVR-2 algoritam za emulaciju plate-a ? (ima ga na 3000 i 4000 pa zato pitam).

DVR 2 i Nonlin 2 se kupuju posebno ...... ali zaista dobro zvuce , jedino sto moram da pronadjem primenu za Nonlin 2 gde ce zaista da zasija .....

Pozdrav

clusterchord
31-05-2007, 08:49 PM
DVR 2 i Nonlin 2 se kupuju posebno ...... ali zaista dobro zvuce , jedino sto moram da pronadjem primenu za Nonlin 2 gde ce zaista da zasija .....
super. vjerojatno slijedi vss4 i dual source-based reverb za PoCo. to je jos jedino ostalo, od njihovih algoritama da nije u PoCo (osim surround rev iz 6K)

meni je NonLin gala na percusivnim loopovima, break beatovima.. postanu veci, kao neki drugi sound.. neki put stavim wet only, pomakenm udesno da sjedne na dobu zbog attack time-a, da mi to "kuha" odotraga.. ispod glavnog beata..

ako si usporedio, jeli ti drazi DVR-2 na PoCo ili UAD-ov EMT140?

nisam radio s EMT-om, ali me preset EMT250 sa DVR-om stvarno instant podsjeti na ploce od Tangerine Dream i sl s kraja 70tih.. magičan zvuk. odma' me tjera da palim m-tron.. :mrgreen:

roginator
31-05-2007, 09:43 PM
istina ..
imao sam neko vrijeme MX 200 ..nis posebno...
inace jeftine lexicone (BUDGET VARIJANTE ) u danasnje vrijeme prodaje samo IME....

osobno mislim da su LXP 1 lexiconi ZAKON za reverbe i delay za taj range cijene...

100 eura mi se cini super s obzirom da neki novi reverbi koji kostaju i po 500 eura nemogu ulovit sound LXP1 .....

Max
01-06-2007, 12:45 PM
super. vjerojatno slijedi vss4 i dual source-based reverb za PoCo. to je jos jedino ostalo, od njihovih algoritama da nije u PoCo (osim surround rev iz 6K)

.... ne verujem ..... ipak mislim da se to deli na klase ..... dok ne izmisle nesto bolje od VSS4 sigurno nece svoj top algoritam da stave na PoCo ..... jer bi onda ugrozili sopstvenu prodaju najskupljih sprava .......

...... na sta mislis pod dual source reverb ...... zar VSS3 nije dual source ????

meni je NonLin gala na percusivnim loopovima, break beatovima.. postanu veci, kao neki drugi sound.. neki put stavim wet only, pomakenm udesno da sjedne na dobu zbog attack time-a, da mi to "kuha" odotraga.. ispod glavnog beata..

hvala ..... probacu ovo ..... meni je ultra za bavno da se zezam sa njim , ali na kraju skoro uvek , izleti iz finalnog mixa ......

ako si usporedio, jeli ti drazi DVR-2 na PoCo ili UAD-ov EMT140?

Po mom licnom ukusu ( ne napadajte me zbog ovoga ) DVR 2 je za najmanje klasu bolji od EMT 140 ...... Pustao sam nekolicini drugara ( pa i sa foruma ) i svima je bilo dovoljno da slusaju svega 10 ak sekundi da ustanove isto . DVR 2 ima cistiji rep , daleko bolje se ponasa u basevima ...... i svasta jos . EMT 140 jos uvek moze da nadje primenu ako hocu da mi bubnjevi zazvuce retro .... ali tesko da bih ga vise palio na vokalima .

nisam radio s EMT-om, ali me preset EMT250 sa DVR-om stvarno instant podsjeti na ploce od Tangerine Dream i sl s kraja 70tih.. magičan zvuk. odma' me tjera da palim m-tron.. :mrgreen:

Ja sam radio , ali toliko davno , da ne bih mogao da poredim . Verovatno ce neki ponosni vlasnik pravog EMT a reci da je sve to obicno smece ..... ;) :D

Pozdrav

STUDIOTON
01-06-2007, 06:20 PM
dali je neko cuo ili ima digitech s100 .. u poredjenju sa v-verb pro?

kako radi digitech?

clusterchord
02-06-2007, 02:16 AM
.... ne verujem ..... ipak mislim da se to deli na klase ..... dok ne izmisle nesto bolje od VSS4 sigurno nece svoj top algoritam da stave na PoCo ..... jer bi onda ugrozili sopstvenu prodaju najskupljih sprava .......slazem se.. makar ima ljudi koji tvrde da bas ne zvuci isto M3000 i PoCo running VSS3. mozda zbog konvertera.. (jer PoCo slusas kroz ono sto imas..). pojma nemam , mozda ima nesto u tome..

meni recimo za rock bubanj kad ocu powerful modern (grungey, numetal) tip rooma, VSS3 program "Back There" radi odlicno.

...... na sta mislis pod dual source reverb ...... zar VSS3 nije dual source ???? ne... VSS3 jest true stereo generic reverb (po njihovoj terminologiji). source reverb znaci bolje su kad trpaju individualni signal u svoj vlastiti space u okviru stereo fielda. stereo ER se racunaju posebno bas za tu odredj poziciju na panu - 4000 nudi dvije takve tocke. npr. imas dva sounda na istom panu, ali oces da jedan bude iza drugog .. stavis source rev,, evo objasnjenja iz TC-ovih manuala:

Generic Reverb
Generic reverb is primarily a flattering sustain
effect which can be added to many sources of
a mix, or a complete stereo or multichannel
stem. It adds little character but also does no
harm, because the effect is blurred or washed
out.
If Early Reflections are offered, there are only
few of them and they play a rudimentary role.
Therefore, a strong localization is not imposed
on the signal, which is what you want when one
reverb is used on many sources.
For a graphical artist, the equivalent tool to
Generic reverb would be a paint brush.
Generic Reverb Pros
? 1st choice for composite, mixed material and
stems
? 1st choice when used with multichannel
joystick on console or DAW
? 1st choice for adding to classical main
microphone pick-up
? Works well on moving sources
? Prettier than life
? Quick and easy to use
Generic Reverb Cons
? Blurring takes away character from individual
sources
? Pitch modulation may be a problem with
some material
? Mono compatibility often compromised to
obtain extra width
? Imaging inferior to Source based reverb

Source Reverb
When elements of a mix are picked up
individually, a chance exists to define exactly
how each of them is to be heard. There is no
reason to apply one Generic reverb to several
single sources, unless they are supposed to
present an identical position to the final listener,
or you have run out of aux sends.
When it is desirable to distinguish between
single elements sharing more or less the same
panning position, source based reverb should
be a first choice. Subtle discrimination between
reflection patterns of individual sources can
make all the difference in the world when it
comes to obtaining depth, expression and
natural imaging.
Source Reverbs are able to generate multiple,
complex Early Reflection patterns. For best
results, if some reflections are already picked
up by a microphone, they should be excluded
from the simulated pattern by using the
appropriate reflection decrease control.
Instruments or sources can alternatively share
the same reverb input in groups, e.g. stage left,
center and right, for a more complex and
desirable result than a Generic, one-send
reverb approach.
For a graphical artist, the equivalent tool to
Source reverb would be a 3D rendering system
or Virtual Studio.
Source Reverb Pros
? 1st choice when input sources can be
separated
? 1st choice with spot microphones
? More depth and distinction obtainable in a
mix
? Adds character and definition to a source
.
.
Introduction
The VSS-3 algorithm is a multipurpose
algorithm, that with the comprehensive amount
of parameters in both the Early Reflection
section, the Reverb diffuse field and modulation
section opens for numerous flavors.
Use the VSS-3 as a high quality generic reverb.
.
.
Introduction to VSS-4
VSS-4 is a True Stereo Reverb - or two Source
Input to Stereo Output reverb - and radically
departs from being an additive sustain diffuse
field added to a 2-channel signal. Based on
source related Reflections from multiple angles,
the precision of VSS-4 is comparable to realworld
mono or stereo sources positioned in an
authentic or virtual space.
The two Input sources can be used for either a
final stereo-mix, or for positioning of two
individual mono-sources in the same virtual
space.
Because VSS-4 is a true stereo rendering of a
real room, you will experience that even with
only one source Input, you get a stereo Output
including the Early Reflections and Stereo
diffused fields.

hvala ..... probacu ovo ..... meni je ultra za bavno da se zezam sa njim , ali na kraju skoro uvek , izleti iz finalnog mixa ...da, nije efekt za normalni, suptilni wet/dry, ili ga stavis dobrano, ili se totalno izgubi.
DVR 2 ima cistiji rep , daleko bolje se ponasa u basevima ...... i svasta joshvala ti na usporedbi. ja nisam koristio UA EMT140, ali mogu potvrditi ovo za DVR rep - dogodi se taj fantastican roll-off i ona magija prema kraju decay-a. bas su ga dobro "skinuli"..[/quote]