Log in

View Full Version : ozvučenje do 300 E

moka
27-05-2007, 04:52 PM
potrebno mi je ozvučenje koje bi se moglo uklopiti u fond od 300 E.
inače bavim se bitmejking-om (radim rep instrumentale), a zvučnici koje imam su odavno počeli da me ograničavaju u tome.
?ta mi predla?ete?
unapred hvala za svaku sugestiju

Tribal_kg
27-05-2007, 05:38 PM
Aj da ti odgovorim ovde posto ce onu temu da izbrisu.
Mislim da jedino mozes nesto polovno da nadjes u tom cenovnom rangu.Opet,ne znam da li te zanimaju neki studijski monitori,hi fi sistem,ozvucenje za klub ili pak nesto deseto? :)

Nisam se naslusao monitora ali,po onome sto sam zakljucio na osnovu misljenja ljudi sa ovog foruma,neces naci nista extra.

Pozdrav

moka
27-05-2007, 11:58 PM
jednostavno šta je najbolje uzeti za tu kintu
(ne očekujem zmaja)

Sandy
28-05-2007, 12:49 AM
potrebno mi je ozvučenje koje bi se moglo uklopiti u fond od 300 E.
inače bavim se bitmejking-om (radim rep instrumentale), a zvučnici koje imam su odavno počeli da me ograničavaju u tome.
?ta mi predla?ete?
unapred hvala za svaku sugestiju

Pre nego ?to ti ne?to preporučim, moram da te pitam ne?to.

?ta koristi? trenutno za monitoring?
U kom smislu te to ograničava? Tiho ti je? Nije ti dovoljno realno (referentno) slu?anje?

Lordcuprija
28-05-2007, 09:11 AM
Monitori :
"Roland Cube CM-30 " par je od 260 do 320 €
Univerzalne kutijice,koristio sam ih 20.ak dana

Uzmi oglase,nađi koja firma prodaje " Behringer " ozvučenja.
Ima šta da se probere,za relativno male pare .
Odvoji par sati i idi poslušaj

Pozdrav

SumAnuT
28-05-2007, 12:45 PM
Ali pazi, ako budes uzeo monitore, velika je verovatnoca da neces imati bass kao na hi-fi, a koliko znam tebi je bass u toj muzici veoma bitan, kao i u vecini zanrova ...

Dobro te pitao covek, sta je to sto te ogranicava kod tih sadasnjih zvucnika?
U svakom slucaju, narezi neke svoje matrice koje si radio i neku rep muziku koju dobro poznajes i poslusaj je na tim zvucnicima sto kupujes. To je malo pipavo jer nisi slusao te pesme na monitorima, pa ne znam kako ces da uporedis ...

Ja bih ti mozda predlozio neke odlicne sluske za te pare, sa kojima bi imao i dosta bassa i ravan frekvencijski odziv, ali ne znam koliko je ta varijanta prijatna za duzi rad ...

moka
28-05-2007, 02:42 PM
najvaznije mi je da što preciznije čujem bass

moka
28-05-2007, 02:50 PM
a ovo što sad koristim 1. nije moje tako da svakako moram uzeti nešto (makar i bilo šta samo da ih vratim)
2. staro je i jednostavno raspada se (ne baš toliko ali ajde)

tako da šta god uzeo mora biti bolje

e sad nisam ja još uvek toliko profi lik da bi i trebalo nešto hi-fi ali kad već kupujem želim najbolju varijantu koju mogu da izvučem

inače da li je moguće kupiti Amp i samo jedan monitor (s' tim da bi drugi kupio kasnije)?

Sandy
28-05-2007, 05:19 PM
OK. Po meni imaš tri varijante.

1. Možeš da kupiš aktivne monitore.
U toj situaciji bih preporučila Genelec ili Tannoy jer će oni biti najpogodniji za tvoj rad. Imaš Tannoy Reveal 5A active koji košta oko 200 evra konad (nisam sigurna za cenu, imaš u Artistu celu Tannoy seriju pa proveri). Znam da to malo prevazilazi tvoj budžet, ali ako ne možeš toliko da se istegneš, proveri i neke jeftinije modele istih proizvođača.
Uostalo, možeš da pokušaš i sa opcijom 2 koja je po meni bolja.

Dakle:

2. Možeš da potražiš preko oglasa neki stariji receiver sa pojačalom iz 80-tih, oni imaju odlična pojačala u sebi, a koštaju oko 50 evra. Do skoro sam imala u kući jedan Pioneer, ali nemam ga više. Ipak, super je radio.
Onda će ti ostati više novca za zvučnike i to pasivne.
Uz taj receiver možeš da kupiš Tannoy Reveal 6 Passive (košta oko 155 evra)
Dobra je ideja da kupiš i Alesis RA 100 pojačalo koje ne košta mnogo.

3. Možeš da kupiš neke aktivne Behringer monitore. To je sve vrlo jeftino, ali ja bih to na tvom mestu izbegla. Uvek sam nalazila da treba kupiti nešto od renomiranog proizvođača. Behringer proizvodi samo loše kopije i uvek postoji razlog zašto je nešto super jeftino.

Nije dobra ideja da koristiš samo jedan monitor, iz više raloga.

Nadam se da sam pomogla
Pozzzz

moka
28-05-2007, 09:04 PM
Mo?e? da potra?i? preko oglasa neki stariji receiver sa pojačalom iz 80-tih, oni imaju odlična pojačala u sebi, a ko?taju oko 50 evra. Do skoro sam imala u kući jedan Pioneer, ali nemam ga vi?e. Ipak, super je radio.
Onda će ti ostati vi?e novca za zvučnike i to pasivne.
Uz taj receiver mo?e? da kupi? Tannoy Reveal 6 Passive (ko?ta oko 155 evra)
Dobra je ideja da kupi? i Alesis RA 100 pojačalo koje ne ko?ta mnogo.
ako sam dobro svatio iz tvog posta najbolja kombinacija bi bila pojačalo Alesis RA 100 i monitori Tannoy Reveal 6 Passive?
ja sam malo guglovao navedene modele, ali me zanima koliko se kreću cene kod nas?

i jo? jedno pitanje, koliko je hitno menjanje zvučne kartice, po?to trenutno imam integrisanu? u svakom slučaju koju bi predlo?ili? sve ?to bi priključivao na nju bilo bi jedan mikrofon i midi klavijatura u bli?oj budučnosti. (mo?da e-mu 0404)

ps. zahvaljujem se svima koji su pomogli ovu temu

Sandy
28-05-2007, 10:46 PM
ako sam dobro svatio iz tvog posta najbolja kombinacija bi bila pojačalo Alesis RA 100 i monitori Tannoy Reveal 6 Passive?
ja sam malo guglovao navedene modele, ali me zanima koliko se kreću cene kod nas?

i jo? jedno pitanje, koliko je hitno menjanje zvučne kartice, po?to trenutno imam integrisanu? u svakom slučaju koju bi predlo?ili? sve ?to bi priključivao na nju bilo bi jedan mikrofon i midi klavijatura u bli?oj budučnosti. (mo?da e-mu 0404)

ps. zahvaljujem se svima koji su pomogli ovu temu

Mislim da bi to bila najsrećnija kombinacija za tvoj bud?et. Najsrećnija u smislu preciznosti.

Za Tannoy zvučnike sam navela cenu od 155 evra. To je cena koju sam na?la na sajtu Sky Music-a, ali bih ti savetovala da proveri? i u Artistu (njihov sajt ne daje cene, pa ih mora? zvati telefonom) jer su oni uglavnom povoljniji sa cenama. Mislim da je to cena po komadu.

Alesis RA 100 ne ko?ta mnogo. On je u Americi ispod 100 dolara. To isto proveri u Artistu, a mo?e? da poku?a? da ga nađe? i polovnog.
Ako ne mo?e? da nađe? Alesisa, ili ti je skupo, poku?aj sa onom pričom o recieverima iz 80-tih, iznenadio bi se kako dobrih ima.

?to se kartice tiče, valjalo bi da je menja?.
Ne znam kakav mikrofon bi priključivao na nju. Ako je dinamički, većina kartica mo?e da poslu?i svrsi (napr. M-Audio 2496, ko?ta oko 100 evra). Međutim, ako priključuje? kondenzatorski mikrofon, vodi računa da kartica ima fantom napajanje za njega, a to će značiti da će katica biti značajno skuplja.
Naravno, mo?e? da kupi? i eksterno napajanje, ali to je jo? skuplje...

Skupa zabava, sve u svemu ;)

Tiki the Boyler
29-05-2007, 09:52 PM
Prvo, za te pare teško da ćeš se usrećiti! Za to što ti očekuješ da čuješ (u nazivu teme ti stoji OZVUČENJE) to jednostavno nije dovoljno.

Sandy ti je predložila Tannoye. OK
Mada je meni lično novi Tannoy Reveal 5A nešto najgrđe što sam čuo u poslednjih godinu i po dana! Lično mi se mnogo više sviđa stari pasivni Reveal. Ako ih negdje i nađeš, računaj da su oko 200EUR. Uz njih će ti trebati bar RA150 (nisam siguran da RA100 uopšte više postoji), a to ti je 150EUR pride, tako da si već probio budžet, a nisi dobio ono što želiš čuti.

Možda je za tebe najbolje rješenje neka polovna varijanta. (dobar stariji monitor + kvalitetno matoro HiFi pojačalo!) pa polako...

moka
29-05-2007, 11:27 PM
Možda je za tebe najbolje rješenje neka polovna varijanta. (dobar stariji monitor + kvalitetno matoro HiFi pojačalo!) pa polako...
u slučaju da krenem tim putem šta mi savetujete da tražim, na šta da obratim pažnju?
postoje li neki modeli koje bi valjalo da pokušam da nađem?