View Full Version : Setup Gitare pomoc!!!
buzUki
25-05-2007, 10:50 AM
Kapiram da je ok shto sam ovde obesio temu,a ako nije najbolje mesto,nek moderatori ne zamere :)
Naime,o cemu se radi...Imam Ibanez prestige 1570,medjutim trebao bi mi setup za brzu svirku,a nemam bas sada 20 evra da dajem,pa sam mislio neki savet...na glavi kod chivija postoji poklopac koji kad se odsarafi ima neki ulaz za inbus kljuch,verovatno to ima neke veze sa vratom,ali se ne usudjujem da krenem da radim bilo shta pre nego neko iskusan mi napise par putokaza...hvala unapred...
darkofly
25-05-2007, 11:15 AM
Mozda ti ovo moze pomoci
http://www.musiciansworkshop.com/ibanez_neck.html
Rocket Roll
25-05-2007, 11:15 AM
Skupi 20 evra. Nije lako skapirati manuelan posao preko pisanih uputstava - nađi nekog ko zna da setupuje i gledaj šta radi.
Što se informacija tiče, googlaj "Ibanez Setup", izaći će sto sajtova na temu http://www.musiciansworkshop.com/ibanez_setup.html
darkofly
25-05-2007, 11:16 AM
Ha bio sam brzi za delic stotinke
pozdrav
buzUki
25-05-2007, 11:23 AM
Hvala ljudi...pomogli ste
dejankuki
25-05-2007, 02:00 PM
Mozda neces ni procitati ovaj post, al' ajd da kazem i ja nesto.
Prvo, ovo sto su ti dali je sredjivanje vrata, tj. ukoliko je vrat izgubio "pravac" da ga tako nazovem, a drugo je pocetna stranica.
moj savet.
Ne diraj nista oko tog imbusa ukolko je vrat fabricki i ukoliko nemas dovoljno znanja i iskustva. U protivnom pokvarices vrat i upropastices gitaru.
Drugo in general, trazio si setup za brzu svirku, a po meni treba da spustis zice na visinu koja ti odgovara a da ne zakacuju po pragovima (od prazne zice do kraja vrata). Znaci definitivo informacije o Bridge information sa pocetne stranice koja ti je data. Mozda i tanje zice (.009 ili cak .008 )
Takodje i moj ti je savet da se obratis nekom ko ima iskustva. Mogu ljudi da ti daju na forumu milion informacija ali nista ne vredi dok neko ne pogleda gitaru ili TI imas dovoljno iskustva oko toga. Samo ces se zbuniti od toliko saveta.
Sledece, poslusaj rocket rolla (ako meni ne verujes) ako ti je gitara mila!
Skupi pare ili idi kod nekog kome verujes a nece da ti naplati i neka ti pogleda gitaru.
Ako neznas NE DIRAJ sam. Molim te!
Gitaru sviram 25 godina pa se i ja preznojim kad treba da brckam nesto oko setupova. Veruj me!
Dushan_S
26-05-2007, 01:36 AM
Koliko se ja sećam te tvoje gitare, ne vidim za?to njoj treba da se doteruje vrat.
buzUki
29-05-2007, 09:59 AM
Nisam cheprkao vrat...ma fora odem ja kod Nikole(Acid Rain) i probam tadashnjeg njegovog Jacksona i milina ga uzeti u ruke u smislu,lako za sviranje mnogo,mada Nikola je tad imao mnogo meku boju boju,dosta basa,midla,manje trebla itd...a posle ubodem svoju gitaru i potpuno drugi trip,teze izlazi sve,nekad mi je i komplikovano za snimanje...Odnecu je kod Mirka Tasica,kad skupim kintu da je sredi...
Dule brate,mozda ces reci da sam prolupao,ali veruj mi...Onaj Jackson na koga si stavio emg 85,koliko se ja secam bio je toliko kultivisaniji u smislu setupa i meni bar bolji,a jebati ga,ne moze nista bez 15-20 evra ako oces da ti to bude kako treba...
Dushan_S
31-05-2007, 01:02 AM
Ako hoće? ja ću za 20 eura da uzmem gitaru u ruke pospem je magičnim prahom i ka?em ti "E sad je dobro". :D
Ako ti ne mo?e? da identifikuje? da postoji ikakav stvaran problem, da se vrat iskrivio pa su ti ?ice jako visoko ili i?ta nalik tome, onda postoje samo dve stvari:
1. Halucinira? ničim izazvano
2. Ne le?i ti niti ti je ikad le?ala ta gitara, kupi drugu koja ti le?i.
Jer ?ta drugo? "Probao sam tu i tu gitaru i super mi le?i a moja mi ne le?i". Tvoja gitara ima ?ice ni?e nego taj moj Jackson btw. A nije za upoređivanje 11-ice u C# ?timu i 9-ke u E ?timu. Osim ako se nije ne?to neverovatno desilo u međuvremenu tvoja gitara je sasvim u redu.
buzUki
13-06-2007, 12:46 PM
Imas 20 evra od mene i pivo:D Salim se za evre :mrgreen: ali imas pivo,ma fora je u tome sto sam ja isparanoisao malo...Btw nije E ngo Eb,ali recimo da je to isto :)
Ne bih da spamujem,ali. . . chemu C# stim???Vodis Termonuklearni rat niskim stimom,m???:D poz
Dushan_S
13-06-2007, 01:40 PM
Nije C# nego drop B, znači cela gitara je u Cis, samo je E ?ica u B. Jako čest ?tim u poslednje vreme.
MUzzY
14-06-2007, 06:20 PM
Koji je to stim? (kako ide stim od e do e)
buzUki
15-06-2007, 12:16 PM
Nije C# nego drop B, znači cela gitara je u Cis, samo je E ?ica u B. Jako čest ?tim u poslednje vreme.
Zvace te interpol i pentagon da ti iscornishu patent za silne pare kako bi mogli da tuku talibane niskim frekvencijama :rotfl: :cool:
Salim se anyway,ja malo zaboravih jel to ona gitara koja ima komad letve u sebi???:D
buzUki
15-06-2007, 12:21 PM
Koji je to stim? (kako ide stim od e do e)
E - Cis
H - Gis
G - E
D - H
A - Fis
E - B(najdeblja zica)
mozda sam se zeznuo negde sad u pisanju,posto sam zurio,ali ceo normalan stim spustis za stepen i po,a samo najdeblju E spustis u B i eto radosti,za Panteru dusu dalo :):mrgreen: Sta bi Nuno rekao na ovo :rotfl:
jokin'
Dushan_S
19-06-2007, 01:44 PM
Koji je to stim? (kako ide stim od e do e)To ?to je Buz napisao. Dobar deo ovih metal varijanti gde ljudi koriste ?esto?ične gitare ti je takav, znači C# ?tima sa drop B ili D ?tim (sve spu?teno za ceo ton) sa drop C#
Evo lupam, Slipknot su recimo taj sa drop B ?tim.
Nemanja Filipovic
20-06-2007, 09:45 PM
Drop B koristi Tom Morello iz audioslave tj,rage...i to cesto
......samo da dodam:)
buzUki
28-06-2007, 08:50 AM
To ?to je Buz napisao. Dobar deo ovih metal varijanti gde ljudi koriste ?esto?ične gitare ti je takav, znači C# ?tima sa drop B ili D ?tim (sve spu?teno za ceo ton) sa drop C#
Evo lupam, Slipknot su recimo taj sa drop B ?tim.
BUZ?M? One more nick 4 me :rotfl: a cekaj ajd sad kad smo kod stimova,sigurno je neko od vas gledao Denver G3 kada Vai izadje sa onim Majonezom sa 3 vrata,e pa zanima me stim one gitare,tachnije prvog vrata jer on tu samo prevlaci rukom preko svih zica,e sad ako uzmemo na primer da kada prevuces gitaru u normalnom stimu sviras Em7 (in a way :D ) ovo sto je Vai radio je poprilichno veselo,a mozda je imao i 12 zica,sad sam zaboravio,u svakom slucaju neko mi rece da je to neki specifican stim,pa ako neko zna,neka napise sta se tu zbiva...pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.