Log in

View Full Version : Pitanje za vlasnike EMU 0404

dr.Ru
24-05-2007, 11:10 AM
Posto moj pevac dobija emu 0404, a ja mu setujem ceo sistem (od format c: pa do instalacije emu 0404) da li ima nesto na sta bih trebao da obratim paznju? Nisam imao iskustva sa ovim kartama. Skinuo sam nove drajvere sa neta... da li ima nekih tips & tricks?

Hvala vam unapred

Rocket Roll
24-05-2007, 11:40 AM
Na papirologiji koja dolazi uz karticu stoji da instalacioni prozor zakloni Windowsovo upozorenje o kompatibilnosti, pa izgleda kao da se instalacija "zabila" i da kartica ne može da se isntalira. Rešenje je "Microsoftovo dugme" na tastaturi, kako bi mogao da klikneš "Continue Anyway".

Po defaultu u (ako me sećanje ne vara) "Main Inserts" stripu kartice dobiješ postavljen reverb (DSP reverb samog chipseta). Odmah ga isključi - naravno, ako želiš "what you hear is what you get" slušanje - ali ćeš onda možda morati da malo stišaš master out (volume main mixa). Svaki malo trajniji peak overdrajvuje master out ako je na 0,0 vrednosti - stalno se pale "clipping" lampice, valjda su zato i stavili taj reverb na master šinu. Ja sam izabrao da živim s tim - master out je na 0,0 i ignorišem crveno - ti pogledaj kako ćeš.

Meni samo to pada na pamet - sve ostalo mi se čini straight jackin'. Sa default sesijama sve radi kako treba, pazi da ne vučeš in i out kabliće, ako krene krckanje i puckanje prebaci sesiju na 48.0 kHz...

milos
24-05-2007, 04:50 PM
Meni sto pada na pamet je da kada upalis komp, patchmix se loaduje i stoji ti skroz dole desno kod sata.Desni klik na njega i unchekiraj "load fx on startup".
Pri dizanju sistema vise nece biti onog dosadnog cekanja ucitavanja efekata ....