PDA

View Full Version : Kucni red

Mogli
20-05-2007, 12:03 PM
Smara me stalno ponavljanje istih stvari strankama koje dolaze da odrade nesto u mom studiju, tako da imam nameru da napravim neku informativnu tablu koja bi bila okacena na vidnom mestu i davala sasvim jasne informacije o pravilima i nacinu rada. Da li ste vi ramisljali o tome ili je sve uvek stvar dogovora? Svako ima svoj fazon, a moj je da nikada ne editujem nista pred strankama, vec samo zapisujem njihove ideje i kritike i to posle nasamo realizujem. Time se oslobadjam ,,pametnjakovica'' koji me posebno nerviraju sa svojim poznavanjem pro tools-a, a dosli kod mene da im radim u Nuendu... Ako znas sta treba da radis, onda to radi u svojoj kuci! Sta vi mislite o tome?

fipke
20-05-2007, 12:50 PM
da se ja pitam, ja bi na svetu odavno zabranio i sam proces editing-a haha

ali da, good point, sve sto udaljava "the pametnjakovica" od nasheg posla podrzavam...

DaBear
20-05-2007, 12:50 PM
Smara me stalno ponavljanje istih stvari strankama koje dolaze da odrade nesto u mom studiju, tako da imam nameru da napravim neku informativnu tablu koja bi bila okacena na vidnom mestu i davala sasvim jasne informacije o pravilima i nacinu rada. Da li ste vi ramisljali o tome ili je sve uvek stvar dogovora? Svako ima svoj fazon, a moj je da nikada ne editujem nista pred strankama, vec samo zapisujem njihove ideje i kritike i to posle nasamo realizujem. Time se oslobadjam ,,pametnjakovica'' koji me posebno nerviraju sa svojim poznavanjem pro tools-a, a dosli kod mene da im radim u Nuendu... Ako znas sta treba da radis, onda to radi u svojoj kuci! Sta vi mislite o tome?

ako naplacujes po satu, pusti ih da rade editing, pa posle pola dana uradi ti kako treba a kazim da su ti bas puno pomogli!!
Klijent je uvek u pravu...
studio je pola politika - pola studio!

dejankuki
20-05-2007, 02:06 PM
@ da bear... u pravu si.
@ mogli... kazi da imas problema sa naponom i ukoliko se sredi, danas u toku dana ili veceras kad komsija iskljuci cirkular ili mlin cekicar ti ces da uradis nesto, nego daj da zapisemo vase primedbe. Ne pali uvek ali...
ili kazi da imas hitnu intervenciju na jednom drugom projektu ali zapisacemo vase sugestije...
Ili lupni neku dodatnu cenu (jer, "to ne spada u dogovor"), pa ako plate super za tebe, ili ce te ostaviceti na miru.

Na kraju, sve zavisi i od klijenta. Uzmi kaparu pa kazi "ne radim editing dok je neko u prostoriji, dekoncentrise me". Vrlo je verovatno da ce neko i da se ljutne, ali nema gde.

Mogli
20-05-2007, 02:32 PM
ako naplacujes po satu, pusti ih da rade editing, pa posle pola dana uradi ti kako treba a kazim da su ti bas puno pomogli!!
Klijent je uvek u pravu...
studio je pola politika - pola studio!

Mislim, zao bi mi bilo da te ne upoznam! :rotfl: To je bas tako! Dobijam facijalne grceve od pametnjakovica, a treba im uzeti pare! Interesantna je masovna pojava kako je ovo sto mi radimo luk i voda i da na lak nacin zaradjujemo! Ja cu njima udariti tablu sa kucnim redom, pa nek se cesu!

idekius
20-05-2007, 03:10 PM
Mogli, Mogli... kad bi ti znao na kave cipove je nailazim... do duse, desi se da vrlo lako popizdim (zivchann covek, sta ces :) ) pa sami ukapiraju kada je dosta... inace... rad sam da im dam i ostriju chinelu (preko vrata), mocniju nogu ( u bulju ).... , a kad zele glasniji vocal, nije nikakav problem da se izderem, pritom pominjuci kompletnu listu zenske familije :rotfl:

Ljudi su stvarno neverovatni i misle da su Bogom dani da ti stoje iza ledja i pricaju sta i kako treba... :( :banghead:

Retko pravim izuzetke da radim pred "pacijentima"... tako nesto mogu samo sa prijateljima u koje imam poverenja, pod uslovom da su dobro upuceni u problematiku...

tom
20-05-2007, 03:34 PM
Meni je posljednja musterija rekla kako to da mi insistiramo na nekom preciznom placanju kada ljudi stvari rade dzaba samo da im se ime pojavi na festivalu!!!:banghead::banghead::banghead:

Doduse,radi se o poznatom,kompletnom bolidu poznatom u mojim krajevima ali svejedno.Doslo mi je da mu vratim pare i posaljem u rodni kraj!

Interesantno,sto je bolji pjevac u pitanju,manje sere...

idekius
20-05-2007, 04:12 PM
Meni je posljednja musterija rekla kako to da mi insistiramo na nekom preciznom placanju kada ljudi stvari rade dzaba samo da im se ime pojavi na festivalu!!!:banghead::banghead::banghead:

Doduse,radi se o poznatom,kompletnom bolidu poznatom u mojim krajevima ali svejedno.Doslo mi je da mu vratim pare i posaljem u rodni kraj!

Interesantno,sto je bolji pjevac u pitanju,manje sere...

Nemam nista protiv da odradim dzaba drugaru... kad imam vremena... mislim... ne moze sve u zivotu da se naplati, a ako nekom mom prijatelju toliko znaci da se odradi pesma, a nema para, o.k. odradicemo... ali... meni nije jasna druga pojava... nije mi jasno da pojedinci rade za smesne pare. Ljudi rade arr., snimanje, mix... za po 100 eu i manje :o
Ako nema para, a stalo mi je da se nesto odradi, o.k.... uradicu dzaba i nema problema... , ali... obezvrediti svoj rad naplacivanjem idiotskih cena... hmmm... mislim... o.k... ko misli da njegov rad toliko vredi, sto se mene tice, neka trazi i 5 eu po pesmi... sam je vrednovao sebe...

silicon science
20-05-2007, 04:52 PM
Nemam nista protiv da odradim dzaba drugaru... kad imam vremena... mislim... ne moze sve u zivotu da se naplati, a ako nekom mom prijatelju toliko znaci da se odradi pesma, a nema para, o.k. odradicemo... ali... meni nije jasna druga pojava... nije mi jasno da pojedinci rade za smesne pare. Ljudi rade arr., snimanje, mix... za po 100 eu i manje :o
Ako nema para, a stalo mi je da se nesto odradi, o.k.... uradicu dzaba i nema problema... , ali... obezvrediti svoj rad naplacivanjem idiotskih cena... hmmm... mislim... o.k... ko misli da njegov rad toliko vredi, sto se mene tice, neka trazi i 5 eu po pesmi... sam je vrednovao sebe...

Vremena su i dalje teshka i para se definitivno nema. Ljudi moraju biti spremni na kompromise svih vrsta sto podrazumeva i nerealno niske cene. Nije "on" sebe obezvredio vec je stanje u drzavi i zivotni standard obezvredio "njega". Da ne spominjemo ako "on" ima porodicu...J*b* ga
Jos uvek vazi ona stara: "Daj sta dash..." U potpunosti te razumem i u pravu si, ali ce to negodovanje piti vodu tek kada se "zivotni standard" (strana rec u Srbiji), dovede do bar neke normale i kada ljudi ne budu morali da iznose tezge na ulicu prodajuci stare cipele...

Mogli
20-05-2007, 05:00 PM
Mogli, Mogli... kad bi ti znao na kave cipove je nailazim... do duse, desi se da vrlo lako popizdim (zivchann covek, sta ces :) ) pa sami ukapiraju kada je dosta... inace... rad sam da im dam i ostriju chinelu (preko vrata), mocniju nogu ( u bulju ).... , a kad zele glasniji vocal, nije nikakav problem da se izderem, pritom pominjuci kompletnu listu zenske familije :rotfl:

Ljudi su stvarno neverovatni i misle da su Bogom dani da ti stoje iza ledja i pricaju sta i kako treba... :( :banghead:

Retko pravim izuzetke da radim pred "pacijentima"... tako nesto mogu samo sa prijateljima u koje imam poverenja, pod uslovom da su dobro upuceni u problematiku...

Svidja mi se ovaj tvoj ,,drum set'' jer su mnogi bas bezobrazni i razmecu se sa svojim znanjem, a u stvari su obicni bolidi! Takav jedan lik trazi da mu dam ,,jeke'' na glas do besvesti, iako je sve odradjeno po nekom standardu koji je adekvatan danasnjem trenutku i sad dolazim u situaciju da moram da pojacam tu ,,jeku'' zbog lika, a ne bi da mi se drugi ne smeju sta sam mu uradio sa glasom! I sta sad? Covek platio i oce da mu glas odjekuje i jos me savetuje da malo preslusam Jasareve i Sabanove stvari, da cujem kako tamo sve zvoni! Evo, to mi se upravo ovih dana dogadja...:banghead:

idekius
20-05-2007, 05:25 PM
Svidja mi se ovaj tvoj ,,drum set'' jer su mnogi bas bezobrazni i razmecu se sa svojim znanjem, a u stvari su obicni bolidi! Takav jedan lik trazi da mu dam ,,jeke'' na glas do besvesti, iako je sve odradjeno po nekom standardu koji je adekvatan danasnjem trenutku i sad dolazim u situaciju da moram da pojacam tu ,,jeku'' zbog lika, a ne bi da mi se drugi ne smeju sta sam mu uradio sa glasom! I sta sad? Covek platio i oce da mu glas odjekuje i jos me savetuje da malo preslusam Jasareve i Sabanove stvari, da cujem kako tamo sve zvoni! Evo, to mi se upravo ovih dana dogadja...:banghead:

Uhh... sve to valjda zavisi od coveka do coveka... ako su dobre pare u pitanju, a lik nerazuman, ja poslusam, ali se ogradim i kazem da mislim da to ne valja... ali, ako bas hoce...

Ako je neko sa kim sam blizak, sve ucinim da mu objasnim... teram ga da preslusa druge pesme... , a cim nekoga smatram bliskim, naravno da se radi o razumnoj osobi, jer se sa kretenima i napaljenim budalama ne druzim, bez obzira na to sto po nekad radim za njih...

Ako je klasicna pametujuca dijabola od coveka, ne dozvoljavam njegovo prisustvo dok se radi... mora da mi veruje, ili da radi na drugom mestu. Desavalo se i da reagujem na foru "Izvolte sedi i uradi... posto vidim da znas, pa ne vidim zasto sam ti onda ja uopste potreban"...

U startu se razjasne stvari... ko producira pesmu... ako coveku treba mix majstor i misli da producira sam sebe, onda je to nesto drugo. Ja to ne volim da radim i ne radim tako... najcesce mi je princip da ja radim mix, a on sedi kuci... neke zamerke uvazim, neke ne (ako se ne ticu ukusa i ozbiljno narusavaju pesmu).

Jebi ga... nikad mi nije bilo jasno zasto se najveci pacijenti ovog sveta zanimaju bas za muziku???? Sa takvima je izgleda najpametnije hvaliti ih, ubediti ih da su uradili nesto sto nisu, isticati i velichati njihov znacaj i udeo, a raditi onako kako treba. Vuk sit, ovce na broju...
Cesto su ljudi takvi... Nesvesni i prepuni sebe..., pa misle da znaju nesto sto ne znaju...

Pretpostavljam da, ako vec radim ovaj posao, koliko god malo da znam, znam vise od onoga ko me je platio da to odradim za njega... da znam manje, pretpostavljam da bi to uradio sam i ja mu ne bih bio potreban...

-neshapesha-
20-05-2007, 07:28 PM
ja sam bio pre neki dan u "studiju" (neki lik me zeznuo) 'de morbid "producent" gleda u 14" monitor:), a okruzuju ga prljavi beli shtampachi i kucishta iz '97 i jedan atari...
u onoj prostoriji 'de se snimaju vokali (bilo narodnjachki,bilo rep,rok) visi papagaj u kavezu...ako moze neko da me nauchi kako se zove ta prostorija:)
Radio "rok" za nekog lika kome samo fali mikrofon i narodnjaci u pozadini...
ali bukvalno ,taj tzv. rok , ne verujem da ste ikad chuli tako neshto...ja mislim da se samo u Valjevu u takvim studijima radi tako neshto...
kaze lik roker, koji je savrsheno odsvir'o svoju rashtimovanu gitaru:
"ali ne znam...je li u redu kontra?...mislim muzichki..."
:rolleyes:

Mogli
21-05-2007, 12:08 PM
Evo vam ova slicica za vas studio, samo je steta sto je tako nekvalitetno nacrtana, to bi onaj Oggy-jev brat mnogo bolje uradio!;)

Haxli
21-05-2007, 12:24 PM
u onoj prostoriji 'de se snimaju vokali (bilo narodnjachki,bilo rep,rok) visi papagaj u kavezu...ako moze neko da me nauchi kako se zove ta prostorija:)

Verovatno mislish na "gluvu sobu"... al poshto ima papagaja u istoj - ne znam shta je :banghead: :confused:
:rotfl:

"7"
21-05-2007, 07:12 PM
Evo malo bolje one slike
1795

Mogli
21-05-2007, 11:43 PM
Obrati paznju na rodine oci sa prve fotografije! ;)

"7"
22-05-2007, 06:17 AM
:hyper: nisam odmah provalio, evo ispravke na brzaka:D
1796