View Full Version : Logic 5.5.1.+UAD 1
gorjan
15-05-2007, 12:02 PM
Zbog nekompatibilnosti sam od nedavno samo na Nuendu ali bih voleo do kraja da znam ima li iko da je ovu kombinaciju pokrenuo kako treba?:confused:
Ja imam 5.5 i UADa i sve radi ok
gorjan
15-05-2007, 10:42 PM
Pretpostavljam da radis u XP-u i imas jos neke VST-ove sem UAD-ovih.Ako nademo u cemu nam se razlikuje oprema mozda resim problem.Koji softver za UAD-a koristis?Ja sam probao v450 i v460rev.Procesor je Intel na 3.00Ghz.Muzicka je Delta 1010(probao sam par drivera i tu ali nista,Logic puca sam od sebe s vremena na vreme i cesto nece ni da otvori UAD-ov VST).Podesavanja u Logicu su mi standardica,M-audio ASIO...Svasta sam probao,ali puca uvek:confused: Memorija je 1ghz corsaire,ploca je Abit IC-7....Dok nije uleteo uad u pricu sve je radilo super,instalirao sam prvo softver pa onda ubacio UAD-a u masinu(kao sto preporucuju),probavao razne kombinacije u BIOS-u,XP-u,Logicu,reinstalirao vise puta sve...nemam vise ideja sta da radim.:banghead: Nuendo 3 sljaka bez problema ali.....navika je cudo.Voleo bih da resim ovaj problem pa ako mislis da imas resenje,javi:) Hvala unapred.
Dosta slicno onom sto ja imam, isto Intel(celeron 2.5), Abit(is7 e2 ili tako nekako),delta66,uad je verzija 450, isto standardni asio od Delte, nesto plugova(waves i sl,standardno...)Uzgred, Logic se veoma retko rusi pri pocetnom ucitavanju.Inace sve radi regularno, al taj problem sam imao i pre uada.Jesi probao ono narodski, da formatiras hard, pa cista instalacija?I to samo XP,Logic(sa delta drajverima) i UAD pa da vidis sta ce da se desi...Meni je svojevremeno neka stara verzija Antaresa rusila Logic
gorjan
16-05-2007, 01:52 AM
@gorjan
Probao sam vise puta ali nista.Nije da Logic puca svakih dva minuta ali i jednom u dva sata je dosta za nervozu.Sa Antaresom ti nije sljakalo jer je verovatno bio DX,meni isto neradi sa bilo kojim DX-om.Jel podesavas u Logicu nesto drugacije otkada si uzeo UAD?
Ne, nikakva podesavanja Logica.Mislim da ti problem nije u odnosu logic-uad(kod mene radi), nego u necemu trecem.Ja bi na tvom mestu povadio sve PCI kartice, sve dodatne uradjaje, ostavio samo graficku i uada, od softwarea samo xp, logic i uad.Ako tako radi, dodaj deltu, pa probaj, itd...
gorjan
16-05-2007, 10:53 AM
Probao sam i to vise puta......Zona sumraka.Jel tebi uopste ne puca ili ne puca cesto?
puca retko,u momentu startovanja(podizanja logica) ali ako ucitava neki projekat koji je krcat pluginovima.Inace sve radi ok.Sad razmisljam, al ne znam ima li to ikakve veze, XP mi je ona prva verzija, bez SP, itd.I hard je formatiran u FAT32, ne NTFS
Everbeatz
25-05-2007, 12:08 AM
Cisto da se nadovezem na temu da ne otvaram novu..i da pitam, jer ne znam da li je to moj subjektivni dozivljaj ili ne..u principu koristio sam Cubase do sada i uzmem audio fajlove renderovane u istom, otvorim Logic i poubacujem ih unutra i....pa ljudi ja ne mogu da verujem, ono sto sam do tad trazio - dubina, pozicija u prostoru, 3d sound, sve ono sto nisam cuo u Cubase-u evo ga u Logicu!!! Sve hvale, bar iz mog ugla..
Dushan_S
25-05-2007, 03:29 AM
Pa to je zato ?to Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad stavi? audio fajlove dobije? taj 3d zvuk i ?irinu. :) ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!
Pa to je zato ?to Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad stavi? audio fajlove dobije? taj 3d zvuk i ?irinu. :) ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!
:rotfl::rotfl::rotfl:
E, bas sam te se uzeleo!!!! :D
Everbeatz
25-05-2007, 09:43 AM
Ovo je skoro u rangu Seinfelda...:)
gorjan
25-05-2007, 09:27 PM
Cisto da se nadovezem na temu da ne otvaram novu..i da pitam, jer ne znam da li je to moj subjektivni dozivljaj ili ne..u principu koristio sam Cubase do sada i uzmem audio fajlove renderovane u istom, otvorim Logic i poubacujem ih unutra i....pa ljudi ja ne mogu da verujem, ono sto sam do tad trazio - dubina, pozicija u prostoru, 3d sound, sve ono sto nisam cuo u Cubase-u evo ga u Logicu!!! Sve hvale, bar iz mog ugla..
ja sam takodje postovalac Logic-a, i mislim da mu je najveca vrednost to sto vise nema novih verzija za PC:)
Dushan_S
26-05-2007, 01:59 AM
Ovo je skoro u rangu Seinfelda...:)Pazi, nisam gledao niti jednu epizodu... :)
:rotfl::rotfl::rotfl:
E, bas sam te se uzeleo!!!! :DFala fala nemam ne?to insipracije toliko da se ?unjam po forumima zadnjih meseci! Mogli bi neku caficu ako dolazi? ovamo na divlji jug! :D
stigma
26-05-2007, 05:39 AM
ja sam takodje postovalac Logic-a, i mislim da mu je najveca vrednost to sto vise nema novih verzija za PC:)
Daa, a zasto?:confused:
gorjan
26-05-2007, 11:40 AM
Daa, a zasto?:confused:
Pa, nema vise instalisanja i reinstalisanja,prilagodjavanja novim verzijama, muke sa drajverima,sa ovim, sa onim, itd, itd.
Malo se salim a malo sam i ozbiljan.Naravno svestan sam da sve novije verzije imaju novih prednosti,ali sto manje petljanja sa alatom i vise kreativnog rada(pisanja pesama, snimanja, itd...), to bolje.To je kao da stalno nabavljas novu lopatu, sve moderniju i moderniju, a nikako da pocnes da kopas kanal
diviner
26-05-2007, 08:17 PM
Pa to je zato što Logic koristi iSound system, apple-ov sistem za psihoaukstični tretman audio fajlova, i samo u njega kad staviš audio fajlove dobiješ taj 3d zvuk i širinu. :) ja znam jednog čoveka koji je miksao za film u logic-u i takav 3d realan zvuk je bio da ga je metak iz filma koji je rađen u 5.1 surround-u pogodio u levu stranu grudi, i dok je čovek stigao da zovne hitnu, iskrvario! Znači ima dobrih strana ta Logic-ova tehnologija, ali pamet u glavu!
:rotfl:
Pa, nema vise instalisanja i reinstalisanja,prilagodjavanja novim verzijama, muke sa drajverima,sa ovim, sa onim, itd, itd.
Malo se salim a malo sam i ozbiljan.Naravno svestan sam da sve novije verzije imaju novih prednosti,ali sto manje petljanja sa alatom i vise kreativnog rada(pisanja pesama, snimanja, itd...), to bolje.To je kao da stalno nabavljas novu lopatu, sve moderniju i moderniju, a nikako da pocnes da kopas kanal
Drugim rjecima svaki put kao probas tu noviju lopatu, i cijelo dvoriste ti prekopano, a od kanala ni traga :mrgreen: ...
slowstar
26-05-2007, 11:20 PM
Paki,
Ima i mnogo elegantnije resenje za stabilan i ugodan rad u LOGICu, pa i sa UADom, ali ja ne smem to da napisem, jer ce opet da me napadnu kako propagiram "elitisticku" platformu, ali resenje postoji, znas ga sigurno...
Poz.
gorjan
27-05-2007, 11:02 AM
Drugim rjecima svaki put kao probas tu noviju lopatu, i cijelo dvoriste ti prekopano, a od kanala ni traga :mrgreen: ...
e bas tako...:D
...bice i to jednom,malo vremena i para pa cemo da resimo problemcice do kraja ali dotle....
Tako nam je mnogima...
zabodeno je dva giga memorije corsaire
Kazes da radi.
Stalno se prica da ne moze sa vise od 1 gige.Ja imam 3 i hocu ponovo na Logic 5.5.1.Da li stvarno ne moze ili postoje workaroundsi,trikovi,akrobacije da sve bude u redu?
UAD nemam pa me taj dio ne zanima.
lesha
29-05-2007, 11:47 PM
Stalno se prica da ne moze sa vise od 1 gige.Ja imam 3 i hocu ponovo na Logic 5.5.1.Da li stvarno ne moze ili postoje workaroundsi,trikovi,akrobacije da sve bude u redu?
potrazi, vec smo pominjali..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.