Log in

View Full Version : Kjaerhus Mpl Limiter???

Jan
09-05-2007, 12:38 AM
Ima li neko iskustva sa ovim plug-om?Kako radi u odnosu na L3 i neke druge mastering limitere tipa Izotope???Posto sam ja Kjaerhusovim proizvodima jako zadovoljan konkretno sa GCO i Uni-Pressorom...Danas sam nabavio ovo pa jos nisam stigao da experimentisem...Ajmo ima li utisaka?

SHIVA
10-05-2007, 12:27 AM
Nisam ga koristio toliko dugo kao L3 ali svaki put kad sam posegnuo za njime bio sam vrlo ugodno iznenadjen. Jedini je problem u tome shto ja mrzim limitere po default-u pa ih uvijek gledam kao nuzhno zlo :)

Jan
10-05-2007, 08:27 AM
Nisam ga koristio toliko dugo kao L3 ali svaki put kad sam posegnuo za njime bio sam vrlo ugodno iznenadjen. Jedini je problem u tome shto ja mrzim limitere po default-u pa ih uvijek gledam kao nuzhno zlo :)

Slazem se:)

DADDY Z
10-05-2007, 09:17 AM
otkad sam ga probao radim isklučivo samo sa njim...tačnije sa pro verzijom..po meni je mnogo bolji od waves-a

SHIVA
10-05-2007, 11:20 AM
kako mislish bolji? Bolji kao manje farba, kao transparentniji ili neshto treche?

Max
10-05-2007, 11:33 AM
Timeworks mastering kompresor ( iako je limiter ) Probao sam sve limitere .... i imam ih sve ..... cak mi je bolji i od Brickwall sa tc M6000 ( PoCo verzija )

Pozdrav

ixi
10-05-2007, 11:43 AM
Aloha!

Meni Kjaerhus Mpl Limiter, Timeworks, ne odgovrajajo.
Uporabljam pa L2, Ozone3, Percision Limiter od UAD-a.
Percision Limiter mi ja najbolj?i, ker ne spreminja barve in lahko ga na?pona? do 10 dB GR, pa ?e vedno ne pumpa.
Najraj?i pa uporabljam TC Finalizer 96K pri koegu v studiu. Z njim naredim real-time normalize in na koncu dodam L2.:hyper:

Max
10-05-2007, 11:48 AM
Aloha!

Meni Kjaerhus Mpl Limiter, Timeworks, ne odgovrajajo.
Uporabljam pa L2, Ozone3, Percision Limiter od UAD-a.
Percision Limiter mi ja najboljši, ker ne spreminja barve in lahko ga našponaš do 10 dB GR, pa še vedno ne pumpa.
Najrajši pa uporabljam TC Finalizer 96K pri koegu v studiu. Z njim naredim real-time normalize in na koncu dodam L2.:hyper:

Ili nesto ne radis kako treba , ili se bavis hip hop om :)

Precision dodaje donje midlove i vrlo je mekan .... moze da se koristi za neke balade gde je donji midl pozeljan , L2 i te kako kolorise i dodaje baseve .... i to dosta .... i od svih se moze najvise poterati .... pogodan za house , hip hop i sve stvari gde je potreban takav nabudzeni zaokrugljeni zvuk kick a . Ozone 3 smo vise puta pominjali ilimiter nije los , a TC FInalizer necu ni da pominjem ( mada je on mnogo vise od samog limitera ) ali po mom skromnom misljenju ..... smece :o ;)

Ako koristis TC Finalizer pa L2 .... tu govorimo o ozbiljnoj koloraciji zvuka ....

Pozdrav

ixi
10-05-2007, 11:53 AM
Mixam in smemam vse ?ivo od rocka => house-a!

Odvisno od zvrsti, pesmi, pa uporabljam na?tete plugine in HW.

No ja da dodam da uporabljam ?e SSL BC 4000, Urei 1176, Millenia media STT1.

SHIVA
10-05-2007, 12:34 PM
e pa da i ja dodam da koristim Gorenje WA453 mashinu za pranje. :banghead:

SHIVA
10-05-2007, 12:45 PM
Ako koristis TC Finalizer pa L2 .... tu govorimo o ozbiljnoj koloraciji zvuka ....

Da nisam vidio na svoje ochi ne bi vjerovao. Vechina el. glazbe se radi sa vech agresivnim limiterima na groove-u, pa + stalno jak limiter na masteru i onda na kraju josh opizdi jedan krug kroz Vintage Warmer i nakon toga kazhu vishe nie ni potrebna "master kompresija" nego "samo josh" maximizirash sa L2 ili L3. Kad tako "sredish" stvar i ne mora na mastering kazhu. S time se u biti i slazhem kad malo razmislim :D

Uvijek sam mislio da su house/techno producenti nemashtoviti pa svi rade slichne stvari. No otkako sam par upoznao mislim da bi taj problem u stvari mogao bit problem limitera.

davormen
10-05-2007, 12:46 PM
cudi me da niko ne pominje voxengo elephant 2. ja samo njega koristim za sve u poslednje (duze) vreme. sadrzi sve tipove limitinga (cak i kliping, na kojem se timeworks bazira) i moze se izvuci zvuk kakav hoces za sve vrste muzike...

Rhino
10-05-2007, 02:19 PM
Elephant? Vidis... ja sam na njega zaboravio odavno, ne znam zbog cega kad nije losh, stvarno...

Everbeatz
10-05-2007, 03:57 PM
e pa da i ja dodam da koristim Gorenje WA453 mashinu za pranje. :banghead:

Bravo!!:rotfl:

Jan
10-05-2007, 10:11 PM
:)Tema nije "Koje limitere koristite" nego sta mislite o gore-pomenutom plug-inu:)

SHIVA
11-05-2007, 12:58 AM
pa bit che da ne misle :D

ja se josh uvijek nadam odgovoru od Daddy Ze-a, a u medjuvremenu skrenusmo na bijelu tehniku i vijchanu robu :rotfl:

Shot
12-05-2007, 01:53 AM
Ja sam inace vec dvije godine ovisnik o Voxengo Elephant2 limiteru i sve radim s njim. Probao sam Kjaerus MPL Pro i cini mi se da je najblize mom Elephantu. Izvukao sam neke stvari s njim i nije lose. Probao sam i Precision kod frenda koji ima UAD i super mi je. Wavesi su mi losi. Posebno L3 koji mi apslolutno nikada nije dao ono sto sam ocekivao!

@ixi... gdje radis na SSL-u? Gdje se nalazi? BC 4000?

DADDY Z
12-05-2007, 04:48 AM
kako mislish bolji? Bolji kao manje farba, kao transparentniji ili neshto treche?

da,vrlo malo farba i transparentan je za muziku kojom se bavim (elektronika)...

Vechina el. glazbe se radi sa vech agresivnim limiterima na groove-u, pa + stalno jak limiter na masteru i onda na kraju josh opizdi jedan krug kroz Vintage Warmer i nakon toga kazhu vishe nie ni potrebna "master kompresija" nego "samo josh" maximizirash sa L2 ili L3. Kad tako "sredish" stvar i ne mora na mastering kazhu. S time se u biti i slazhem kad malo razmislim :D

uh...ovo mi je lo?a varijanta..realno, kad radi? vi?e processing-a na signalu -bez obzira koliko kvalitetan plug bio ima? mala gubljenja na kvalitetu zvuka..tako da ne praktikujem da radim ovako ne?to...limiter na kraju i eventualno EQ,mada se to re?ava već u mixu..

Hollywood
12-05-2007, 05:57 AM
otkad sam ga probao radim isklučivo samo sa njim...tačnije sa pro verzijom..po meni je mnogo bolji od waves-a

det mejks as 2 :)

Kaejrhus MPL pro limiter je meni bolji od precisiona UAD-ovog.

generalno ceo Kjaerhus mi je vrh! Vredi svaki dinar.

ixi
12-05-2007, 09:16 AM
Ja sam inace vec dvije godine ovisnik o Voxengo Elephant2 limiteru i sve radim s njim. Probao sam Kjaerus MPL Pro i cini mi se da je najblize mom Elephantu. Izvukao sam neke stvari s njim i nije lose. Probao sam i Precision kod frenda koji ima UAD i super mi je. Wavesi su mi losi. Posebno L3 koji mi apslolutno nikada nije dao ono sto sam ocekivao!

@ixi... gdje radis na SSL-u? Gdje se nalazi? BC 4000?

Blizu Ljubljane (grosuplje)
Ni original je clon ssl BusCompressor 4000=> G-ssl!

lp

Shot
12-05-2007, 02:05 PM
Blizu Ljubljane (grosuplje)
Ni original je clon sss BassCompressor 4000=> G-ssl!

lp

Ah sorry! Krivo sam shvatio da radis na pravom pultu iz serije 4000.
Dobro, klon i nije nesto sto se moze hvaliti kao iskustvo rada. Ima ih svakakvih, i nisu neka velika referenca...
I nije Bass nego Buss Compressor!

alavuk
12-05-2007, 02:08 PM
nije ni buss vec bus :]

SHIVA
12-05-2007, 04:43 PM
uh...ovo mi je lo?a varijanta..realno, kad radi? vi?e processing-a na signalu -bez obzira koliko kvalitetan plug bio ima? mala gubljenja na kvalitetu zvuka..tako da ne praktikujem da radim ovako ne?to...limiter na kraju i eventualno EQ,mada se to re?ava već u mixu..

Ne bih se slozhio oko tog gubljenja "kvalitete" sa svakim plug-inom. Mozhemo razgovarat eventualno o minimalnim promjenama tj. udaljavnjem od izvornog sadrzhaja sa svakim daljnjim procesiranjem. No promjene mogu popraviti subjektivnu kvalitetu zvuka a mogu ga i pokvariti. To je razlika izmedju upotrebe i zloupotrebe alata. Inache kad su plug-inovi u pitanju i kad se procesiranje radi kroz export a ne snimanjem u real time-u digitalni signal sa digitalnom obradom ne trpi apsolutno nikakve degradacije. Plug napravi matematichki ono za shto je predvidjen. Tu nema ni shumova, ni utjecaja el. magneta ili susjedove kosilice. Losh plug in napravi sranje ali ne zbog "gubitka kvalitete" pri svakom procesu nego zato shto je loshe isprogramiran plug ili zbog ljudskog faktora koi definira parametre.

lesha
12-05-2007, 04:50 PM
"manje je bolje"

kejkz
12-05-2007, 05:12 PM
Ne bih se slozhio oko tog gubljenja "kvalitete" sa svakim plug-inom. Mozhemo razgovarat eventualno o minimalnim promjenama tj. udaljavnjem od izvornog sadrzhaja sa svakim daljnjim procesiranjem. No promjene mogu popraviti subjektivnu kvalitetu zvuka a mogu ga i pokvariti. To je razlika izmedju upotrebe i zloupotrebe alata. Inache kad su plug-inovi u pitanju i kad se procesiranje radi kroz export a ne snimanjem u real time-u digitalni signal sa digitalnom obradom ne trpi apsolutno nikakve degradacije. Plug napravi matematichki ono za shto je predvidjen. Tu nema ni shumova, ni utjecaja el. magneta ili susjedove kosilice. Losh plug in napravi sranje ali ne zbog "gubitka kvalitete" pri svakom procesu nego zato shto je loshe isprogramiran plug ili zbog ljudskog faktora koi definira parametre.

Generalno se slazem i dodajem: degradacija signala u digitalnom domenu nastaje kod spustanja sa vise bita na manje, dakle sa 64, 32, 24 na 16 ili 8, kod resamplinga i kod probijanja digitalne nule... sve drugo je stvar "ideje" autora...
Ali, teorijski gledano, limiting jeste forma distorzije tj. degradacije signala... dakle ostaje samo pitanje da li se njom postiglo zeljeno.

...da se vratimo na temu: nisam koristio ovaj limiter, niti bilo sta od Kjaerhusa osim besplatnih plagova, tako da ne bi bilo lose ako moze da se cuje neki primer kako radi...

Shot
12-05-2007, 11:55 PM
nije ni buss vec bus :]

U je'enti! Istina! Imas me!
:)

phil.milmax
13-05-2007, 01:59 AM
Ja bi ipak dao glas Timeworks mastering kompresoru :)

alavuk
13-05-2007, 10:18 AM
zar je bitno koji je najbolji ? svaki ima svoj smek i na nama je da odlucimo koje cemo da koristimo , ovakve rasprave me podsecaju na decu koja se svadjaju ciji je brat/tata jaci ...

lesha
13-05-2007, 01:41 PM
zar je bitno koji je najbolji ? svaki ima svoj smek i na nama je da odlucimo koje cemo da koristimo , ovakve rasprave me podsecaju na decu koja se svadjaju ciji je brat/tata jaci ...

ili ciji je veci.. :D

ixi
13-05-2007, 09:38 PM
Ah sorry! Krivo sam shvatio da radis na pravom pultu iz serije 4000.
Dobro, klon i nije nesto sto se moze hvaliti kao iskustvo rada. Ima ih svakakvih, i nisu neka velika referenca...
I nije Bass nego Buss Compressor!

Sorry ker sem se zatipkal :p

Ja delal sem tudi nekajkrat v starem studiu Tivoli v Ljubljani na legendarni Acotovi Ssl-ki, ki pa name ni pustila kaj preveč dobrega vstisa.
Miza je bila sicer potebna temeljitega servisa.:rotfl:

SHIVA
14-05-2007, 09:33 AM
zar je bitno koji je najbolji ?

chuj... ako nisi za radit produkciju uvijek se mozhesh prekvalificirat u kolekcionara opreme i imat najbolju opremu (a time i bit najbolji valda). E da bi to mogao moramo prvo definirat koja je oprema najbolja :D