View Full Version : promena lampe u RODE NTK
gorjan
07-05-2007, 04:03 PM
Citam na gearslutz-u da ubacivanjem u NTK npr Mullard E88CC / 6922 lampe, moze da se dobije znacajno poboljsanje.Zanima me ima li neko iskustva sa ovim, i takodje, zna li neko ima li mozda Ei Nis u ponudi nesto slicno?
Svaka promena ce ti se odraziti na zvuk, ali je jako diskutabilno da li "na bolje" ili "na losije" jer je to skroz subjektivno. Razliciti mikrofoni razlicito zvuce na razlicitim vokalima i potrebno je dosta vremena da nadjes bas ono sto tebi odgovara. Mozda je to bas Roda sa Mulard lampom, ali to ne znas dok ne probas. Bedak ce biti jedino sto ti moras da nabavis lampu, das pristojnu kintu, a tek onda vidis da li to radi ili ne (mislim "radi", odgovara...).
Jedno je sigurno, NTK nece postati ni K2 niti Classic 2 sa Mulard lampom, ali mozda bude radio bolje nego li je to bio slucaj pre. Kako god, poboljsanja ti nece biti veca od 20%, jer je to ipak jeftin mikrofon, koji istina radi korektno, ali ne treba imati prevelika ocekivanja.
gorjan
07-05-2007, 05:30 PM
Svaka promena ce ti se odraziti na zvuk, ali je jako diskutabilno da li "na bolje" ili "na losije" jer je to skroz subjektivno. Razliciti mikrofoni razlicito zvuce na razlicitim vokalima i potrebno je dosta vremena da nadjes bas ono sto tebi odgovara. Mozda je to bas Roda sa Mulard lampom, ali to ne znas dok ne probas. Bedak ce biti jedino sto ti moras da nabavis lampu, das pristojnu kintu, a tek onda vidis da li to radi ili ne (mislim "radi", odgovara...).
Jedno je sigurno, NTK nece postati ni K2 niti Classic 2 sa Mulard lampom, ali mozda bude radio bolje nego li je to bio slucaj pre. Kako god, poboljsanja ti nece biti veca od 20%, jer je to ipak jeftin mikrofon, koji istina radi korektno, ali ne treba imati prevelika ocekivanja.
Shvatam ja to u potpunosti, meni je problem bas to, na mom glasu jednostavno ne pase, ma sta radio sa njim.Snimao sam jednog drugara i snimci su skroz ok, ali moj glas mi se ne svidja na Rodi.Vise mi se svidja kako mi pase na glas Behringer B1 nego NTK:( .A pronadjoh sledece:
http://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/40256-rode-ntk-tube-upgrade.html
A bas to mi treba, da malo smeksa one visoke...Zato i pitam, da nije neko probao tako nesto, da cujem iskustva
A zanima me i da li Ei Nis radi te E88CC lampe, negde pronadjoh da lampe ako se direktno kupuju od Ei , kostaju neku sitnu lovu.
Pokusacu sutra da ih zovem, pronadjoh neki tel.
A sto je NTK toliko losiji od K2, neznatno je jeftiniji?
PA ne secam se da sam rekao uopste "losiji" ili "toliko losiji"...? :confused:
Samo sam rekao da nikada nece postati K2 ili Classic 2. To nema veze sa parama...
Svi oni imaju nesto zajednicko i po necemu se razlikuju. Da nije tako, ne bih ih prodavali kao 3 mikrofona po tri razlicite cene...
Samo sam rekao da nikada nece postati K2 ili Classic 2. To nema veze sa parama...
Svi oni imaju nesto zajednicko i po necemu se razlikuju. Da nije tako, ne bih ih prodavali kao 3 mikrofona po tri razlicite cene...
He he he he ... a onda Classic ima dve ( bolje ) lampe i bolji trafo ....... nisu stvari bas toliko iste ;)
BTW .... naravno da ce promena lampe kvalitetnom doprineti zvuku nabolje , bez obzira na ukuse ...... mada nece promeniti mnogo karakter zvuka ....
Pozdrav
Nismo se razumeli. Mene prvenstveno interesuje razlika NTK/K2, posto razmisljam o kupovini jednog;)
gorjan
08-05-2007, 12:16 PM
U svakom slucaju kupovinom mullardove lampe imaces rezervu za jedno dosta duze vreme a mislim da ce ti prijati i mala promena u visokom spektru.
Bas to mi i treba, ta mala promena u visokom spektru!
Zna li neko gde mogu u Srbiji da se nabave Mullard lampe?
A cekaj .... pre menjanja lampe ..... koji preamp koristis ? Koje konvertere ? Mozda si i napisao , ali nisam citao od pocetka , mozda uopste nije problem u mikrofonu ?????
Pozdrav
perun
09-05-2007, 12:28 AM
Baci mi na PM tacnu oznaku i tvoj telefon, probacu da ih iskopam i javim ti cenu. Naravno, ako sigurno zelis da ih kupis.
Pozdrav.
gorjan
09-05-2007, 10:27 AM
A cekaj .... pre menjanja lampe ..... koji preamp koristis ? Koje konvertere ? Mozda si i napisao , ali nisam citao od pocetka , mozda uopste nije problem u mikrofonu ?????
Pozdrav
Preamp je UA SOLO610, a konverteri su M-audio delta66.
O tome sam i ja razmisljao, da je mozda do konvertera, al mislim da je ipak u pitanju karakter mikrofona, posto je na nekim pevacima super, probao sam...Meni jednostavno ne pase
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.