Log in

View Full Version : Preporuka monitora?

shipwright
07-05-2007, 11:15 AM
Bok!

Doslo vrijeme da pojacam monitoring, pa me zanima sto preporucujete od aktivnih nearfieldera, a da je cijena za par najvise do nekih 700 eura?

Soba je cca 3,5 sa 4,5 m, a monitori ne bi bili smjesteni blizu zida ili neke druge reflektirajuce povrsine. Neko dodatno akusticko tretiranje sobe ce malo pricekati, ali za sad nisam primjetio neke posebno ruzne anomalije. Glazba koju bi miksao na njima ima dosta akusticnih instrumenata s puno reverbastih praznina i nesto sintova.

Znam da me ocekuje jos puno preslusavanja i usporedjivanja prije nego sto se odlucim, ali bi mi u ovom trenutku dobro dosla rijec preporuke i neka polazisna tocka.
Hvala!

mandrak
07-05-2007, 11:32 AM
Mo?da Adam A7 ili Dynaudio bm5a (ne?to malo iznad 700 eura) to je neka moja preporuka s obzirom na dimenzije sobe i zahtjeve, samo neki minimum ulaganja u akustiku bi ti u bilo kojoj varijanti vi?e nego dobro do?ao- jer u prostoru tih dimenzija i golih zidova mogao bi imati ozbiljnih problema i sa puno skupljim monitorima.

shipwright
07-05-2007, 11:45 AM
Hvala!

Soba je relativno ok, zidovi nisu goli i uglavnom su popunjeni policama s knjigama, pod je prekriven debelim tepihom i puno je mekanih, apsorbiraju?ih povr?ina posvuda. Slazem se da ce trebati nesto napraviti oko akustickog tretmana, ali prije su mi na redu monitori.
Razmisljao sam o BM5a, u uzem su mi izboru ali su mi ipak malo izvan budzeta.

Arthur
07-05-2007, 01:21 PM
Hvala!

Soba je relativno ok, zidovi nisu goli i uglavnom su popunjeni policama s knjigama, pod je prekriven debelim tepihom i puno je mekanih, apsorbiraju?ih povr?ina posvuda. Slazem se da ce trebati nesto napraviti oko akustickog tretmana, ali prije su mi na redu monitori.
Razmisljao sam o BM5a, u uzem su mi izboru ali su mi ipak malo izvan budzeta.

Mackie HR624
savrsen izbor

Arthur
07-05-2007, 02:40 PM
eto i njoj se svidjaju ;)

Rhino
07-05-2007, 05:30 PM
Ni sa A7, a ni sa HR624 nece biti velike greske....
Bm5 a nisam nikad cuo, a bm6 a rade ok...

Somer
10-05-2007, 07:21 AM
Mo?e pitanje?

Aktivni ili pasivni??

((Za home-studio.. produkcija pjesmica, pravljenje beatova itd.))

i kakvi su Alesis Monitor ONE MkII (http://artist.ba/srpski/artikal.php?art=122#) u tom pogledu?
Oni su ispod 400KM, a to mi je plafon koji mogu sebi priu?titi da ulo?im..

pozdrav! :)

TOSHO
10-05-2007, 10:20 PM
Mo?e pitanje?

Aktivni ili pasivni??

i kakvi su Alesis Monitor ONE MkII (http://artist.ba/srpski/artikal.php?art=122#) u tom pogledu?

Imam i ne preporučam nikome

mandrak
11-05-2007, 08:00 AM
Mo?e pitanje?

Aktivni ili pasivni??

Za 100 eura vi?e tj. oko 500 eura su yamaha msp 5 aktivni monitori po meni best buy u rangu cijene, imao sam ih i bio sam jako zadovoljan.

Artscaper
13-05-2007, 10:07 PM
Ja bi preporucio Adam A7 ili nesto od P serije, onda Dynaudio BM6 (pasivne ako 700E nije dovoljno) ili KRK-e sa kojima neces pogrijesiti.

Miha

submaster
13-05-2007, 10:25 PM
adam mackie ili krk v serija.......poslusaj pa odluci..tako je najbolje....