PDA

View Full Version : Andy Johns Classic Drums for BFD???

idekius
06-05-2007, 01:34 PM
Jel' probao neko? Kakvi su utisci?

fipke
07-05-2007, 12:24 AM
nachuo sam za to. zeljno ocekujem.

Arthur
07-05-2007, 01:23 AM
nachuo sam za to. zeljno ocekujem.

javicu za par dana :mrgreen:

idekius
07-05-2007, 10:11 AM
Jos ga nisam probao, ali... verujem u njega :-)

OFF
07-05-2007, 08:50 PM
A vredi li instalirati onaj funk/ jazz?

Ad Fines
07-05-2007, 09:28 PM
A vredi li instalirati onaj funk/ jazz?

Nije tema, al mozda prodje.
Vrijedi li ovo? Jel tko probao XLN AUDIO ADDITCTIVE

http://www.xlnaudio.com/

dawid
07-05-2007, 10:54 PM
Nije tema, al mozda prodje.
Vrijedi li ovo? Jel tko probao XLN AUDIO ADDITCTIVE

http://www.xlnaudio.com/
Meni valja. Koristim ga za novi album i bolji mi je od ezdrummera. Vise potseca na pravi bubanj.

idekius
07-05-2007, 11:41 PM
Meni valja. Koristim ga za novi album i bolji mi je od ezdrummera. Vise potseca na pravi bubanj.

Po meni je o.k., ali... za ustedu prostora na HD-u, za brze poslove (decije pesme, pozorista, svirane reklame za koje je potreban "zivi bubanj"...) gde se bas ne izvlachi bas svaki detalj kao kad pesma treba da ide na CD.
Znam da zvuci ruzno, ali... ipak... ne radi se sve isto i ne ulaze se u sve isti trud.

Po meni je XLN... hmmm... recimo... dovoljno dobar, a tamo gde treba dati maximum (a ne postoji mogucnost snimanja zivog bubnja u Abbey Road :D ), pre sam za BFD De Luxe, pomenuti Jazz & Funk (i drugi njegovi expansion pack-ovi) i DFH Superior (koji ja ne koristim, ali sam chuo odlicne rezultate dobijene sa njim, a jedan od njih je album Dusana_S za koji se nadam da ce uskoro izaci)...

Sve je stvar ukusa i trip-a, a i zelje za pipkanjem, lickanjem i jebavanjem. ZA BFD je stvarno bitno igranje sa njegovim podesavanjima, velocity-jem (recimo "zivipisno" pisanje hi-hat-a, promenljiva dinamika dobosa...), podesavanje "curenja komponenti", izvozenje OH mikrofona, odvojeno izvozenje mikrofona po komponentama (dva sa dobosa, dva sa kick-a...) i pazljivo produciranje dobijenih kanala. Ono sto moze pazljivim radom da se dobije iz BFD-a se meni svidja... ako cemo o "zivom bubnju"... isto i kao sto rezultati mogu da budu vise nego porazavajuci, ako se ne obrati dovoljno paznje i jednostavno "uradi bubanj"...

Kada mi ne treba "zivi bubanj", vec je pozeljan drugaciji zvuk i pozeljno je da se u bubnju oseti "sintetika", za te poslove mi je i dalje ne prevazidjen Stylus RMX! Za razliku od BFD-a je lak za produciranje (vec je produciran), pa se sa njim lako i brzo radi, a zvuk mu je, po mom misljenju, na zavidnom nivou u odnosu na konkurenciju koju sam mogao da chujem...

Sad... sve je stvar ukusa i zelje, ja iznosim svoj subjektivni utisak...

dawid
08-05-2007, 11:50 AM
Sigurno da nije bolji od BFDa i DFHa ali je jednostavniji za rad i zauzima puno manje prostora. A sa podesavanjem velocitija dobijaju se pristojni rezultati ali oduzima previse vremena . Za 18 pesama potrosio sam dobrih 30ak sati :banghead:
mozes da cujes na www.ludekrawepunk.com/Kaodajebilonekad.mp3 kako zvuci AD. Snimanje jos nije zavrseno tako da je ovo totalno sirova varijanta + fale bek vokali (no to sada nije ni bitno :da: )

HeatMan
08-05-2007, 01:17 PM
Sigurno da nije bolji od BFDa i DFHa ali je jednostavniji za rad i zauzima puno manje prostora. A sa podesavanjem velocitija dobijaju se pristojni rezultati ali oduzima previse vremena . Za 18 pesama potrosio sam dobrih 30ak sati :banghead:
mozes da cujes na www.ludekrawepunk.com/Kaodajebilonekad.mp3 (http://www.ludekrawepunk.com/Kaodajebilonekad.mp3) kako zvuci AD. Snimanje jos nije zavrseno tako da je ovo totalno sirova varijanta + fale bek vokali (no to sada nije ni bitno :da: )

ako zbog toga lupash glavom u zid, shta cesh tek da radish kada budesh troshio toliiko sati na 2 pesme...

pozdrav..

dawid
08-05-2007, 01:24 PM
da ali ja pricam samo o velocitiju. Da ne spominjem pomeranje udaraca i ostale sitnice. A i pesme traju po 1,5 min. u proseku :D

nenad
08-05-2007, 02:16 PM
Znam da nije glasanje koji je bubanj bolji ali BFD je STRAAAAAAHHHHOOOOVITOOO dobar. I to upravo kada se izvozi na nacin koji je Idekius pomenuo, znaci sve posebno pa onda sve na kamaru u mix. Stvarno daje vrhunske rezultate, pa samim tim i Andy-jev Expansion je verovatno i te kako upotrebljiv, probacu nadam se;) . Tako fino snimiti zivi bubanj ?! uf, to je tesko. Progledale su mi pesme od kada ih "vodi" BFD !

Gulanfer
08-05-2007, 02:40 PM
Kako kome, kao i sve, stvar ukusa ( mislim na xln drums ) . Meni se licno svidja. Kako od skoro imam i alesis pad controler - bas mi lepo da cukam po njemu bubanj "uzivo" .

dawid
08-05-2007, 09:57 PM
Znam da nije glasanje koji je bubanj bolji ali BFD je STRAAAAAAHHHHOOOOVITOOO dobar. I to upravo kada se izvozi na nacin koji je Idekius pomenuo, znaci sve posebno pa onda sve na kamaru u mix. Stvarno daje vrhunske rezultate, pa samim tim i Andy-jev Expansion je verovatno i te kako upotrebljiv, probacu nadam se;) . Tako fino snimiti zivi bubanj ?! uf, to je tesko. Progledale su mi pesme od kada ih "vodi" BFD !
Pa ja ni ne poredim. Opredelio bih se pre za DFH ali nemam vremena da ga "provaljujem" sada. Kupio sam ga pre par dana i ne snalazim se bas najbolje.Rokovi jbg :banghead: