View Full Version : mikrofon za vokale
nunuk_t2L
02-05-2007, 01:08 AM
trebao bi mi mikrofon za snimanje vokala, poglavito zenskih. nisam bas u nekoj lovi, svorc sam da budem preciznam, ali za takve stvari bi se potrudio skupit neku lovu pa bi molio da mi kazete kakvi mikrofoni po vasem misljenju ulaze u obzir.. ajmo rec da bi bez treptanja mogao izdvojit 100eura, a za neke skuplje bi se trebao ekstra potruditi....nebo je granica, ne? =)
thanx
Moritz
02-05-2007, 08:22 AM
Audio Technica AT 2020, nesto malo prako 100 eura ( novo ) .
nunuk_t2L
03-05-2007, 02:44 AM
sto mislite o SE Electronics M1C kondenzatorskom mikrofonu?
Rhino
04-05-2007, 12:16 AM
SE-3300 radi posao:)
EDIT: Uuups, mislio sam da pitas generalno za SE! Sorry...
slowstar
04-05-2007, 01:57 AM
Audio Technica AT 2020, nesto malo prako 100 eura ( novo ) .
Skoro sam ga probao, doduse ne snimao, nego samo slusao cist "prolaz"
Moram reci, prijatno iznenadjenje...
Kada smo vec kod vokalnih mikrofona, mada je malo u "visoj" ligi,
veoma, ali VEOMA dobar je RODE NT2a koji me je zaprepastio cistocom, dinamikom, veoma prefinjenim treblom, i prirodnoscu u srednjoj i donjoj lagi...
Mozda mu je "mana" sto nije preterano iskazao "personality" i sto nema onaj toliko fancy krljav, "lampaski" preuvelicani zvuk, ali ja licno to ne volim, draza mi je istina, koju bih naknadno ulepsavao ako je potrebno - kod dobrog pevaca ili instrumentaliste to nije potrebno, zar ne?
Skoro sam ga probao, doduse ne snimao, nego samo slusao cist "prolaz"
Moram reci, prijatno iznenadjenje...
Kada smo vec kod vokalnih mikrofona, mada je malo u "visoj" ligi,
veoma, ali VEOMA dobar je RODE NT2a koji me je zaprepastio cistocom, dinamikom, veoma prefinjenim treblom, i prirodnoscu u srednjoj i donjoj lagi...
Mozda mu je "mana" sto nije preterano iskazao "personality" i sto nema onaj toliko fancy krljav, "lampaski" preuvelicani zvuk, ali ja licno to ne volim, draza mi je istina, koju bih naknadno ulepsavao ako je potrebno - kod dobrog pevaca ili instrumentaliste to nije potrebno, zar ne?
Ja imam Rode NT2 i prezadovoljan sam njime...Ali obzirom da se bavim u najvecoj meri hiphop produkcijom i jurim taj krljav zvuk, kapiram da bi mi mozda Rode K2 zavrsio posao za to sto zelim...Nek me ispravi neko ako se varam...
Rhino
04-05-2007, 03:43 AM
Ja sam imao nt2-a, i ok je bio za hiphop...
Ma potpuno dobar mic za te pare....
Bolje U87 Ili brauner fantom nego K2:)
Jos neki avalon...... Aajde, heheh
phil.milmax
04-05-2007, 04:03 AM
Bolje U87........
Podrzavam izbor ali covek rece da bi skupio oko 100-nesto malo vise eura:).Za mnoge od nas ce U87 jos dugo biti samo san:( :( :(:mad: :mad: :mad: :banghead: :banghead: :banghead: ....
:mrgreen: :mrgreen:
Rhino
04-05-2007, 04:15 AM
Rekoh bolje nego K2, a ne za 100e:D
A i sve je to stvar ukusa..... Spava mi se, pa BUDALIM....
Laku noc forumashi;)
Rekoh bolje nego K2, a ne za 100e:D
A i sve je to stvar ukusa..... Spava mi se, pa BUDALIM....
Laku noc forumashi;)
Al dobro K2 je oko 600 E, a ovi su dvo duplo i 4-struko skuplji...
Rhino
05-05-2007, 03:18 AM
Al dobro K2 je oko 600 E, a ovi su dvo duplo i 4-struko skuplji...
Znas kako, ako imas dobrog emcee-ja NT2-a ce zavrsiti posao.......:)
nunuk_t2L
05-05-2007, 05:24 PM
uzeo sam si m-audio aries model..
nisam ih jos stigao skroz isprobat kak spada, al do sad je mic dao zbilja fine rezultate =)
Rasta
05-05-2007, 08:08 PM
Oktava mk101 ili oktava mk012 tijelo sa Red kapsulom... Jeftino, a ima zanimljivljiv karakter
ja sam za SM Pro... opasan za zenske, sitna korigovanja posle i do j.... al za muske mozes da se oprostis uglavnom.. malo je sav "vodnjikav" za muske:mrgreen:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.