View Full Version : Yamaha HS50m vs KRK Rokit RP 6
Kundun
30-04-2007, 10:13 AM
Zdravo svima!
Kupujem prvi par monitora (nemam nijedne). Pretrazivao sam forum, ali nisam pronasao uputstva koja bi me zadovoljila.
Radim nesto ozbiljniju varijantu (moderna klasika, jazz, acid, etno, filmska i pozorisna muzika) i potrebna mi je verna slika zvuka. Radim u sobi 5*5 s dobrom izolacijom (staklena vuna + lamperija).
Znaci, za pocetak uzimam "budzetsku varijantu" (do 400e) i dvoumim se izmedju Yamaha HS 50m i KRK Rokit RP6. Licno, za ovo sto radim, pre svega mi je primamljiva Yamaha.
Sta mislite o tome, ako neko ima iskustva u radu s njima?
Gde se mogu kupiti (cuti) u Bg -u i po kojoj ceni?
U tom rangu sam gledao - i otpisao (?) Alesis m1m2 (cuo sam ih, nekako su mutni), kao i Event-e. Dosta se govori o Whafedale, a i povoljna je cena, mada ne znam...
Pisite sta mislite, pozdrav.
p.s. Kolika kosta (nova) Yamaha ili Emu?
Covek-durdubak
30-04-2007, 04:26 PM
Brale Alesis je zmaj za wharfedale, ali su kao sto kazes i oni mutni i svasta jos. Najbolja ti je varijanta da pricekas malo ili ako mozes odma da izvadis 600 evra i da uzmes Adam A7. Mislim da je to trenutno najbolji cena/kvalitet zvucnik.
Kundun
30-04-2007, 04:40 PM
Brale Alesis je zmaj za wharfedale, ali su kao sto kazes i oni mutni i svasta jos. Najbolja ti je varijanta da pricekas malo ili ako mozes odma da izvadis 600 evra i da uzmes Adam A7. Mislim da je to trenutno najbolji cena/kvalitet zvucnik.
Hvala na odgovoru. Pa ne mogu brate, puko sam: kupujem novi komp (1110E)+zvucna(140)+monitori. Znaci, nemam odakle vise...
I znaci, Yamaha HS 50m ili KRK Rokit RP 6?
Ne mogu nigde da ih nadjem, zna li neko gde se mogu cuti, kupiti?!?
Tj. nesto solidno do 400E.
Pozdrav.
p.s. Predpostavljao sam to za Wharfedale...
milos
30-04-2007, 04:55 PM
Mislim da je bolje da ustedis na kompu nego na monitorima jer uz odabranu kombinaciju komponenti mozes ustedeti tih 200,250 EUR koji ti nedostaju za A7.Kontam da je kartica koju uzimas Emu 1212m,i to uzimaj ali recimo dovoljan ti je C2D E4300 kojeg dignes na 3 ghz bez problema i tada radi bolje od E6700:) ;) BTW Koju konfiguraciju uzimas?
pedjah
30-04-2007, 05:42 PM
Glas za Yamahu, imam ih i prilično sam zadovoljan.
stigma
30-04-2007, 06:43 PM
Imam hs 50 i dosta su tanke sa nizim frekvencijama tako da je neophodan sub koji je oko 600E, cini mi se... A nesto si spominjao acid pa neznam bas bi li ti odgovarali. Isprobaj ako mozes:)
Covek-durdubak
30-04-2007, 09:12 PM
Hvala na odgovoru. Pa ne mogu brate, puko sam: kupujem novi komp (1110E)+zvucna(140)+monitori. Znaci, nemam odakle vise...
I znaci, Yamaha HS 50m ili KRK Rokit RP 6?
Ne mogu nigde da ih nadjem, zna li neko gde se mogu cuti, kupiti?!?
Tj. nesto solidno do 400E.
Pozdrav.
p.s. Predpostavljao sam to za Wharfedale...
Malo si pobrkao redosled trosenja para - monitori pa sve ostalo :)
E da i jos nesto Alesis su zmaj i za Krk RP 6... RP 6 su go **rac. Proveri koliko su Krk v4 u artistu ( posto sam ih ja tamo slusao ) ... cini mi se da su u tvom budzetu. Ti zvucnici su BAS dobri za te pare. Ja bih poslusao i Tannoy Reveal ( uvek mi se svidjalo kako izgledaju oni plavi aktivni : ) oni su u budzetu isto...
Kundun
30-04-2007, 11:53 PM
Mislim da je bolje da ustedis na kompu nego na monitorima jer uz odabranu kombinaciju komponenti mozes ustedeti tih 200,250 EUR koji ti nedostaju za A7.Kontam da je kartica koju uzimas Emu 1212m,i to uzimaj ali recimo dovoljan ti je C2D E4300 kojeg dignes na 3 ghz bez problema i tada radi bolje od E6700:) ;) BTW Koju konfiguraciju uzimas?
E zdravo Milose! To sam ja Oliver :-)
Promenio sam user, inace sam isti...
Taj procesor i uzimam, kao i ostalu konfiguraciju, ti znas koju. Ali uzimam i TFT monitore jer trenutno radim na nekom prastarom Philipsu. Zato je cena tolika.
Kompjuter pazarim u LBC Computers, mislim da su najpovoljniji (ukupno za oko 150E jeftiniji). Preporucujem. www.lbc.co.yu
Sto se tice monitora, ne znam. Mozda bi trebalo da pricekam neko vreme i zaradim jos koju kintu, mada sam nestrpljiv. I iskren da budem, ne daje mi se preko 400 E. Sklon sam da verujem da i u okviru te cene mogu da kupim nesto sa cime cu postici solidne rezultate.
Eto tako.
Veliki pozdrav!
Kundun
30-04-2007, 11:58 PM
Epa ljudi, hvala vam svima na savetima i objasnjnima, zivi bili (veliki porasli) :-)
Razmislicu dobro o svemu.
Ako imate jos koju ideju i savet, ne ustrucavajte se da pisete!
Sve najbolje.
Pogledaj i ovde (sto se tice kompa), imaju extra cene, sigurni za garanciju... ja uzimam sve kod njih.
www.hellas.co.yu (http://www.hellas.co.yu)
Kundun
01-05-2007, 11:07 AM
Sad sam gledao. Cene su ok, kako sta, nesto je jeftinije, a nesto skuplje u odnosu na LBC, ali tu su negde. Nude mogucnost kreditiranja na 36 rata + garanciju (isto kao i Eurolink - koji deru!), sto je ok.
Pozz.
Kundun
01-05-2007, 11:55 AM
Glas za Yamahu, imam ih i prilično sam zadovoljan.
Ok. A kakav tip muzike na njima radis (slusas) tj. u kom smislu te zadovoljavaju (da uporedim sa svojim afinitetima)? Da li je, po tebi, tacno, to sta kazu za nize frekfencije? Da li si ga uporedjivao sa Alesis m1m2?
Uh, umorih se...izvini na ovolikoj kolicini pitanja.
Pozz.
Rhino
01-05-2007, 11:15 PM
Yamaha MSP-5, svima ih preporucujem za budget variantu, rade potpuno ok....
Vec sam ih preporucivao vise puta, pa ne zelim da ispane da sam neki dealer, jer NISAM.;)
Slusao sam ih u vise prostorija, tako da mogu reci da vec imam "pravi" sud o istim....
Radio sam ponesto na njima, i mogu reci da se zvuk sa njih "prenosi" odlicno s obzirom na to koliko kostaju!
milos
02-05-2007, 08:37 AM
Cao Olivere,za koji si se monitor odlucio?
Imas sada 22" wide Benq 222Wa za 300 EUR ;)
Sto se tice studijskih monitora ,mozda da jos malo doplatis (oko 80 EUR)i uzmes Yamaha HS80m ili Rokit RP8:cool: .Basa nikad dosta:rotfl: :)
Sasha Fishter
02-05-2007, 11:32 AM
Jesi razmisljao o EMU PM5? ja ih imam zadovooljan sam njima...u srednjima i visokima su precizni..
Kundun
02-05-2007, 07:50 PM
Kao sto znate cuo sam "Aleksis" i mislim da su ok, mada malo mutni. Uzimam studijske monitore do 400 E.
Pored Alesis, razmisljam o Yamahi (da li ima u Artistu?). U cemu je razlika izmedju HS 50m i HS 80m? Da li je jos neko cuo Yamaha MSP - 5, kakvi su?
Da, imao sam u vidu E-MU PM 5, ne znam da li se negde u Bg-u, mogu cuti. Mada mislim da se oni ne uklapaju u moj budzet (oko 250E komad, ako se ne varam?).
KRK lagano otpisujem...
Pozdrav svima i pisite!
p.s.Gledao sam na netu i Quad 12L. Nesto su skuplji, ali zbilja interesantni. Pogledajte.
www.quad-hifi.co.uk/model.php?sector_id=2&range_id=11&model_id=33
Da li neko zna gde se u Bg-u mogu cuti (kupiti)???
liman021
02-05-2007, 08:01 PM
hey rhino koja je cena yamaha msp5?
Everbeatz
02-05-2007, 08:31 PM
Kao sto je vec neko pomenuo - bolje NE stedi na monitorima. Ako uzimas za neki iole ozbiljan rad, kao i da nesto naucis slusajuci, uzmes dobar monitoring. U ovom slucaju Adam...
Kundun
03-05-2007, 07:53 PM
Ovo sam danas nasao putem digital cave. Opet "budzetske varijante", sorry...Pogledajte.
1. Rubicon R5a
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=37_38&products_id=237
2. Tascam VLX5
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=37_38&products_id=133
3. Resolve 65a
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=37_38&products_id=72
Inace, cuo sam ok stvari o Tascamu. Da li je neko kusao nesto od ovoga, moze li ga uporediti sa Yamahom HS 80m ili Alesis m1m2?
Pozdrav.
pedjah
03-05-2007, 08:53 PM
@Kundun, jeste Yamaha malo tanja u basovima (hs 80 nije) ali to je stvar navike i problem koji se da jednostavno rije?iti, ja sam malo podigao bas na izlazu iz zvučne karte i radi sasvim dobro. Ostale frekvencije su u redu.
Rhino
03-05-2007, 11:58 PM
hey rhino koja je cena yamaha msp5?
275e na thomann-u;) Po komadu
Ne bi trebalo da bude extremno skuplje kod nas....
slowstar
04-05-2007, 02:06 AM
Ako imate jos koju ideju i savet, ne ustrucavajte se da pisete!
Sve najbolje.
Hajde i ja da se pridruzim, prvo potpuno se slazem za ADAM A7, koji je izvanredan, ali ne bih toliko kudio wharfedale, narocito onaj malo jaci nodel. Na prvo slusanje zvuci malo nerealno i midlasto, narocito u manjem prostoru, ali kada se malo udaljis (iako je near field) nekako se "stabilizuje" zvucna slika.
Licno imam 5 pari zvucnika (monitora) nijedan doduse nije "prva liga" ali slucajno sam na brzaka kupio Wharfedale aktivne, i mogu reci da jako dobro "projektuju" mix na drugim sistemima i u drugim sobama. Napominjem (sramota me je, ali tako je ) da je moja prostorija prilicno losa frekventno, tako da uglavnom slusam tiho, i blizu...
Dakle, ipak "oslusni" Wharfedale Diamond, u budzetu su ti, a i nisu tako losi...
slowstar
04-05-2007, 02:14 AM
Mozda i nije losa ideja da se jos malo saceka na nove Behringer monitore, kazu drasticno poboljsane, i sa ribbon tweeterom, treba da se uklope u budzet, ali prvo oslusni...
Kundun
04-05-2007, 04:00 PM
Hvala vam ljudi veliko na savetima!
Uveravam vas da cu ih imati u vidu.
Odmah da kazem, E-MU pm5 imate naci u Artistu i cena je oko 230 E (nisam siguran da li za par ili single, ako neko moze predpostaviti?). Tamo takodje mozete naci pravu bombonicu od monitora Adam Artist po ceni 500E (par), kao i Behringer Truth 2030 za 320E (par).
Zvucim ko neki diler zar ne...:-)
Ja sam takodje na liniji Yamahe (cije proizvode jako respektujem) Hs80m, mada ne znam da li se u Bg - u moze naci i po kojoj ceni?
Veliki pozdrav za Slowstar, kao i sve vas!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.