Log in

View Full Version : Ima li neceg novog?

LAMPASH
27-04-2007, 05:56 PM
Narode,od pojave revalver2 (iako je ogroman broj firmi koje se bave ovim) nisam cuo da se pojavio neki noviji simulator gitatarskog gear-a.Ako znate za nesto novo dajte da cujemo.Uzgred cuo sam
da alien conections sprema 2 verzije plugina,za blues i metal.
Pozdrav!

Rocket Roll
27-04-2007, 09:45 PM
A šta je sa ovim?

Pol Rid Smit je radio preko godinu dana na ovome. Znajući da su Wavesi "stari igrači" na polju softvera, da nikada nisu izbacili ni nešto jeftino ni nešto loše (L1+, SSL4000, C4) i da u paketu dolazi puno toga, voleo bih da čujem kako to zvuči. Međutim, po ceni od 600 dolara, mislim da tu pesmicu neću brzo slušati... S druge strane, Wavesi novi Mercury Bundle naplaćuju $7500, "stari verni" Diamond "svega" $3800 a za ovo traže samo 600 - ili je konkurencija vrrrlo jaka ili proizvod ne valja, šta mislite?

Skuplja varijanta dolazi sa dedicated interfejsom na formu (kako kažu) vrlo kvalitetnog DI Boxa.

http://www.waves.com/content.aspx?id=93

'''''''''''''''''''
Poseban "treat" na Wavesovoj strani je video i intervju sa Polom Rid Smitom (u videu svira svog "Belog Tigra"). Prezentaciju i detalje imate na http://www.soundonsound.com/sos/nov05/articles/wavesgtr.htm .

-----------

http://www.harmony-central.com/articles/tips/waves_gtr/wavesgtr_lg.jpg
http://www.muzoborudovanie.ru/equip/studio/plugin/pict/wavesgtr20amp.jpg
http://media.zzounds.com/media/feed/large/WAVGTR.jpg

LAMPASH
28-04-2007, 01:10 AM
Au Rocket,pa ovo je bre matoro ko mamut.Imam ga i moje subjektivno misljenje
je da radi ko q!Za neki jazz i blues gde su mahom clean i malo prljavije gitare nekako moze da posluzi,ali su mu distorzije smesne.Ne da ne vredi 600$ nego ne vredi ni 100 uzimajuci u obzir trenutno stanje sa ostalim simulatorima.Paul Reed Smith se zesce obrukao a pazi sta je uradio:uzeo je par svojih gitara i pojacala
i otputovao u Izrael gde je sa likovima iz wavesa napravio ovo sranje na osnovu svojih pojacala.Zaista tragicna prica:)
Pozdrav!

Ima li neceg novog,nisam pratio par meseci sta se zbivalo pa me ne mrzi da pitam:)

MD
28-04-2007, 03:50 PM
Line 6 smanjio cijenu VST opcije na 130$. Akcija traje 4 mjesec.

Pa navalite.:):)

LAMPASH
28-04-2007, 08:18 PM
Line 6 smanjio cijenu VST opcije na 130$. Akcija traje 4 mjesec.

Pa navalite.:):)
Ma nedam im bre ni dinara jer necu da placam nesto sto sam vec platio.
Nek se nosi ceo Line6:mad:

Dushan_S
30-04-2007, 01:48 PM
Nisi platio. Ako developer softverskog plugin-a napravi v2 verziju plugin-a u kom su dodate neke funkcije kojih nije bilo on ti to naplati, u 99% slučajeva. Za?to je čudno da Line6 doda VST plugin-ove i onda ti to naplati? Dobija? ne?to ?to nisi imao, nisi mogao da ređa? vi?e komada po kanalima.

LAMPASH
30-04-2007, 03:48 PM
Nisi platio. Ako developer softverskog plugin-a napravi v2 verziju plugin-a u kom su dodate neke funkcije kojih nije bilo on ti to naplati, u 99% slučajeva. Za?to je čudno da Line6 doda VST plugin-ove i onda ti to naplati? Dobija? ne?to ?to nisi imao, nisi mogao da ređa? vi?e komada po kanalima.
Dobro,ali da li za to zaista vredi dati 130$?A sam Toneport kosta toliko.

Bota
30-04-2007, 04:03 PM
Cijena jeste paprena ali ja bih ''ubio'' za VST opciju. EQ na toneportu mi radi odlično, kao i reverbi i onda se pojedem živ kad snimim nešto pa skontam u miksu da bih trebao malo dodati ili oduzeti nečega...pa onda udri opet i snimaj umjesto samo mali zahvat kad imaš VST :(

buzUki
01-05-2007, 11:55 AM
Ortak ima nesto novijeg datuma,nesto tipa waves guitar bundle ili slichno,bas cu sutra u studiju gde snimamo album da ga uporedim sa gitar rigom 2 i sa revolverom 2!!!Do sada waves nije nista lose napravio,pa se nadam da me nece razocarati ni ovaj put,pisacu sutra detaljnije o samom vst-u kad ga isprobam...

LAMPASH
01-05-2007, 04:22 PM
Drzimo te za rec:)
Pozdrav!

alavuk
01-05-2007, 06:15 PM
ne znam da li bi vas ovo zanimalo :

IK Multimedia has announced that AmpliTube Jimi Hendrix is now available, offering an authentic software reproduction of the entire Jimi Hendrix Rig in a single product.
Based on IK's AmpliTube 2 and made in cooperation with Authentic Hendrix, the official family-owned Hendrix foundation, AmpliTube Jimi Hendrix brings you the stomps, amps, cabinets and mics that contributed to make Hendrix's legendary sound. It's a complete collection of rare vintage gear right at your fingertips, carefully modeled with proprietary AmpliTube 2 DSM (Dynamic Saturation Modeling) technology from actual gear of the time period.
AmpliTube Jimi Hendrix is not only perfect for guitarists interested in getting that unmistakable Hendrix sound or those searching for the ultimate collection of vintage gear in one product, it's also a great add-on for AmpliTube 2 users. Most of the AmpliTube Jimi Hendrix models are brand new and not included in AmpliTube 2, making the Hendrix edition a fantastic way for AmpliTube 2 users to expand the available stomps, amps, cabinets, and mics.
Feature overview:

5 separate modules: tuner, configurable stomp pedal board, amp head, cabinet + mic and rack effects.
4 Amp models.
7 Cabinet models.
5 Microphone models.
9 Stomp Effect models.
4 Rack Effect models.
High-precision Tuner.
2 Guitar rig chains.
Jimi Hendrix song presets immediately recall the entire rig used. AmpliTube Jimi Hendrix is available now in VST, AU, RTAS and stand-alone formats for Windows and Mac OS X Universal Binary with an MSRP of $249/?199 (tax excluded). A ten-day fully functional demo is available.
For a limited time only, all IK registered users (of both retail and special bundled versions such as AmpliTube LE, T-RackS EQ and SampleTank SE) can purchase the AmpliTube Jimi Hendrix Crossgrade at a special reduced price of MSRP $199/?169 (tax excluded). This deal is valid until July 31, 2007.

Rocket Roll
02-05-2007, 12:24 AM
Alavuk, beskrajno hvala!

shigumicu
05-05-2007, 11:42 PM
Izasao je i novi izotope trash. Mozete na njihovom sajtu poslusati i audio klipove... ako bas nekog zanima. :)

buzUki
13-05-2007, 02:52 PM
Probao sam Wavesov guitar tools i mogu reci da je skroz solidan,zaista...Samo overdrive kao pedala u onom stompu vredi,ovo ostalo je sve lose od distova,ne moze se dobiti ono shto trenutno svi pokusavaju da dobiju bez ampa,a to je dobar ritam ton.U wavesovom stompu Fuzz,distorsion i metal ne valjaju ni najmanje...naravno sve ovo u kombinaciji sa pojacalom...ove stvari tipa delay,tj. Lay D,phaser,flanger,octaver to je sve ok.U sustini nije lose,ali vec vidjeno,nista za shta bih pukao par stotki evra za original,revolver 2 mnogo bolji,bolja dinamika...okachicu neki demo sa iskljuchivo wavesovim tonom,chak netju mnogo ni EQ cackati,samo da ugrabim malo vremena...