PDA

View Full Version : Malo sam se pojacao

lesha
26-04-2007, 04:49 PM
ne nadjoh temu sa spiskom opreme, ali evo da se malo pohvalim, mislim da je sasvim ok za kucne uslove, stigli su adam a7 i e-mu 1212m.

ja sam prezadovoljan, ogromna razlika u odnosu na alesis m1 active.
sweet spot je dosta siri, zvuk se otvorio (narocito srednji opseg), visoki odlicni, basova ima taman koliko treba (soba nije akusticki tretirana).
ne znam koje pojacalo su napakovali, ali iako su zapreminski manji, imaju u sebi toliko snage da potenciometre drzim skoro na minimumu.
jos bi ih utisao da mogu, izgleda da ce morati uskoro i m-patch 2 da se nabavi.
naravno, prenecu utiske nakon sto se malo razrade.

a7 je definitivno best buy u svojoj klasi.

puno hvala ivanu :D

diviner
26-04-2007, 05:06 PM
Cestitamo :)

kejkz
26-04-2007, 05:10 PM
Odlicno! Pazi samo da ti ne prosire zidove kada ih odvrnes ;)

yoloko
26-04-2007, 05:27 PM
monitori su divota jedna

Sasha Fishter
26-04-2007, 09:28 PM
kako si zadovoljan zvucnom?? ja imam emu1616 lapotp interface i radi ko beba, jedino sta se neznam u potpunost koristit njome :ups: i imam emu pm5 monitore koji rade super s obzirom na to kolko ih ja koristim, tj. kolko iz njih izvlacim..mislim da je to isto dobar izbor za opet ne prevelike novce

lesha
26-04-2007, 11:01 PM
kako si zadovoljan zvucnom??
posto sam vec imao 0404, znao sam sta mogu da ocekujem. za taj novac ne moze bolje, tacka.

Mildra
27-04-2007, 06:55 PM
Gde si nabavio Adam A7 i za koju cifru ?
Hvala.

lesha
27-04-2007, 07:41 PM
Gde si nabavio Adam A7 i za koju cifru ?
Hvala.

vec sam napisao, pa ti vidi dalje..

Miha Blaze
28-04-2007, 03:29 AM
cestitam Lesho! mislim da si dobro izabrao :) evo ja imam adame i samo se smeskam :)

svidja mi se kod njih sto kada odem da cujem negde drugde mix, nekako mi zvuci lepse, sto bi trebalo da im je dobra osobina... jako su precizni... a sta je sweet spot? :mrgreen:

ANITA
28-04-2007, 09:02 AM
Cestitam Lesha! :)

Od kad su se moje ushi navikle na dynaudio zvučnike, moram priznati da mi alesisi više ne zvuče dobro niti za usputno slušanje u drugim sobama.

lesha
28-04-2007, 12:01 PM
hvala ljudi :)

a sta je sweet spot? :mrgreen:

pretpostavicu da se zezas, ali evo za svaki slucaj..
sweet spot je mesto gde monitori najbolje zvuce. kao sto sam pomenuo, dok je to kod alesisa to bio ogranicen prostor, kod adama je dosta veci.
sto se postavke tice, preporucuje se pravougaoni trougao koji cine monitori i tvoja glava. monitori bi trebali da budu u visini glave ili da budu usmereni ka glavi, najjednostavniji trik je staviti ogledalce na prednju stranu monitora za proveru.
krak koji cini tvoja glava je sredina sweet spota, sto vise mozes da pomeras glavu u raznim pravcima (horizontalno) i da je zvuk (stereo slika) i dalje dobar, to je sweet spot siri i bolji.

nadam se da je sad jasno.

Miha Blaze
29-04-2007, 04:23 PM
hvala ljudi :)

pretpostavicu da se zezas, ali evo za svaki slucaj..
sweet spot je mesto gde monitori najbolje zvuce. kao sto sam pomenuo, dok je to kod alesisa to bio ogranicen prostor, kod adama je dosta veci.
sto se postavke tice, preporucuje se pravougaoni trougao koji cine monitori i tvoja glava. monitori bi trebali da budu u visini glave ili da budu usmereni ka glavi, najjednostavniji trik je staviti ogledalce na prednju stranu monitora za proveru.
krak koji cini tvoja glava je sredina sweet spota, sto vise mozes da pomeras glavu u raznim pravcima (horizontalno) i da je zvuk (stereo slika) i dalje dobar, to je sweet spot siri i bolji.

nadam se da je sad jasno.
pa pazi, realno ne zezam se, ali mi i dalje nije jasno... znam sva pravila o postavci monitora, da moraju sa mestom slusanja da grade jednakostranicni trougao, tj da iz mesta slusanja monitore mozes da vidis pod uglovima -30 stepeni levi i 30 stepeni desni...da su monitori iskoseni ka slusaocu za po 60 stepeni svaki odnosno za 30, u zavisnosti na koju osu uporedjues... sve uostalom i pise u knjizici koja se dobija uz monitore, e sada to sto tamo pise vazi za sve monitore a ne samo za ADAM A7, i to je opste pravilo o postavci... i da, visokotonci MORAJU da budu u visini usiju slusaoca... i naravno, monitori moraju biti postavljeni sto dalje od okolnih zidova da bi se izbegao moguci uticaj DEkoloracije zvuka uticajem ranih refleksija o okolne zidove...
e sada, meni nije jasno da li je sweet spot ono mesto gde je slusalac, i sta znaci da je on sirok kako si rekao, mislim ako postavis monitore ispravno, bilo koje, ovako kako sam opisao, stereo baza ce biti lepo pokrivena, malo mi to nije jasno...

a sto bi se zajebavao :) razni ljudi zovu razne stvari na razne nacine :P

pozdrav! ;)

EDIT: sad razmislih pa da pitam opet, da li ti pod pojmom sweet spot, mislis na stereo bazu? poz1 ;)

lesha
29-04-2007, 04:49 PM
evo, posle malo googlanja..

Sweet spot — The optimal listening position for studio reference monitors. Provides the listener with the right blend of tonal balance, stereo separation, detail, and overall sound image. In general, the sweet spot for a pair of near-field monitors is three to five feet in front of and just in between the pair, with ears about the same level as the top of the woofer and bottom of the tweeter. Your head and the two monitors should form an imaginary equilateral triangle. Some monitors have a wide sweet spot that is easy to find, while others require more experimentation with placement.

poz

LACKY
29-04-2007, 06:13 PM
Lepa prinova. Cestitamo postali ste majka!