View Full Version : midi controller
gricko
23-04-2007, 02:58 PM
Kupujem kontroler sa 88 piano tipki i ono sto mi je najbitnije je kvalitet tipki, znaci sto je moguce bolje tipke koje mogu naci.
Ono sto sam ja uspio naci po net-u su:
fatar studiologic vmk-188 plus
fatar sl-990 pro (xp)
keystation pro88
cme uf8
Ako postoji jos nesto dobro napisite. Volio bih cuti ako neko ima iskustva sa nekom od ovih sprava. Znaci tipka je bitna, sto bolja imitacija klavirske. Nisu mi bitne previse ostale kontrole..
milos
23-04-2007, 03:33 PM
Licno nemam iskustva sa weighted dirkama uopste jer nisam neki zesci piano player.Metodom eliminacije bih izbacio M-Audija jer sam ga svojevremeno hteo uzeti i imao je silne probleme sa velocityjem,ispadanjem dirki iz lezista,sundjerastim feelingom itd.
Ostaje CME i neki od ova dva Fatara.Mislim da je Clusterchord bio na putu da uzme CME pa je odustao jer mu se generalno nije svideo osecaj pod prstima i tvrdio je da bi za te svrhe najbolje bila polovna Yamaha S90.
Lovi Yamahu sto je sigurna varijanta + ces imati odlican synth ,ili probaj nekog od ta dva Fatara(ovaj drugi znam da je stariji model )
Mogu samo reci da Keystation Pro 88 ne treba uzimati a za ostalo skupljaj info od ljudi koji imaju iskustva u tome:)
acapupovac
24-04-2007, 12:40 AM
Nazalost, nisam imao priliku da probam Fatara VMK-188 Plus ali koliko sam cuo i video to bi trebalo da bude odlicna sprava. Bio sam zainteresovan da je kupim ali nisam uspeo da je nadjem kod nas (u Srbiji) a izletela mi je odlicna prilika pa sam kupio Kawai Mp4 i prezadovoljan sam za sada. Ima dobre dirke, sto je i meni bilo jako bitno, i ima dosta dobar zvuk. Izmedju ostalog, za razliku od drugih klavira u toj klasi cena, ima i dobre master funkcije. Jos uvek ne znam sve jer sam ga tek kupio ali kad ga provalim malo vise napisacu post sa komentarima.
Pozdrav i srecno sa kupovinom!
i tvrdio je da bi za te svrhe najbolje bila polovna Yamaha S90.
Lovi Yamahu sto je sigurna varijanta + ces imati odlican synth
Hm, samo sto s90 polovan kosta kao 3 nova M-Audia, mada ne kazem da nije i vise od tri puta bolji ali... lova je tu prepreka.
Za druge ne znam, ali slazem se da se ne uzima M-Audio jer su mu dirke stvarno krs, kao i na Prokeys 88. Ja sam ih jednom probao i posto sam u isto vreme probao dosta toga nekako mi ostalo u secanju da nisu lose, medjutim kada sam se vratio konkretno zbog njih i ozbiljnije probao...:banghead: .
slowstar
24-04-2007, 01:24 AM
Ja bih sa svoje strane preporucio CME, skoro sam ga probao u "artistu" i cini mi se da je dobar "Pod rukom" ali bih usput zeleo da na osnovu svog dugogodisnjeg "programerskog" iskustva preporucim da za master klavijaturu nije idealna varijanta sa "otezanim" klavirskim dirkama, nego sa zlatnom sredinom, sto ce reci nekom kako engleski kazu: semi weighted action, sto ce reci, ni krajnja plastika, a ni krajnji "klavir" jer sa klavirskim dirkama, kada se programira u DAW tojest sequencer, dobro "izlaze" iskljucivo boje klavira, rhodesa, marimbe i zvukova tog karaktera, a nijedna boja koja zahteva veliku brzinu, tacan "frazirung" mislim na artikulaciju, precizne duzine, ne "izadje" dobro, nego mora da se dosta "edituje". To govorim sa aspekta da sam prilicno skolovan pijanista, naime zavrsio nizu i srednju skolu odsek klavira, tako da sam dosta navezban, a imam i snage u prstima. Naravno najbolje je resenje imati OBE klavijature, kao master naravno, jednu iznad druge, pa ih koristiti po potrebi, dakle kada su "Padovi" "Gudaci" "sinti basovi" Glasovi, "Hammondi", efekti, mekane podloge sa dosta "aftertouch-a" onda koristiti "semi weighted" klavijaturu, a kada je u pitanju akusticni klavir, rhodes ili Fender piano, Marimba, Ksilofon, i slicni instrumenti, tada je bolja "tvrda" klavirska klavijatura.
Ovde, kada pominjem zvukove i boje, ne mislim na konjretne semplove instrumenata, nego samo na njihov opsti karakter...
Pozdrav, nadam se da sam malo pomogao...
mandrak
24-04-2007, 10:13 AM
Imao sam keystation pro88 i rje?io sam ga se u kratkom roku... tipka se u prvi mah i ne čini toliko lo?a ali vremenom hmmm, dinamika samog keyboarda je jako mala bez obzira na modul ili vst instr. koji se triga.
Ukupan dojam za neko ozbiljnije rje?enje je po meni lo?, mada za nekog tko ne tra?i previ?e za tu cijenu i kontrole samog mastera mogu biti i vi?e nego zadovoljavajuce imho.
gricko
24-04-2007, 01:05 PM
Synth imam, i na nastupima bih sa njega koristio klavir a svirao ga na kontroleru i zato mi je na prvom mjestu tipka. Ako cu za priblizno iste pare dobiti bolju tipku kupovinom polovne yamahe onda cu razmisliti i o tome. Fatar me privlaci, posebno vmk-188plus ali kosta poprilicno (mislim da je nesto preko 500eur).Problem je sto ga nemam gdje probati.Mozda ipak neki polovan yamaha stage piano?
milos
24-04-2007, 01:09 PM
Onda nije skup taj Fatar-mislio sam da je skuplji .Treba probati u svakom slucaju....
alavuk
24-04-2007, 09:16 PM
ili cak roland a-33 / a-30 ako ti treba semi weight dirka , posle nje (a-33) sve mi dodju ko da su od kartona dirke ali je heavy weight sto se tice svirke zauzmu cela kola tj zadnje sediste :]
mandrak
25-04-2007, 09:07 AM
Roland A 33 ima strava semi weight tipku, ?teta ?to nema display i aftertouch...i lagana je ko svila i nije preskupa ali je malo te?e naci po oglasima ili da proba? naci polovnu yamahu tipa p 80 ili slicno.
gricko
27-04-2007, 07:39 AM
Nesto razmisljam, moze li se kad se prikopca kontroler sa 88 tipki na sint od 5 oktava splitati nekoliko zvukova na cijelu duzinu kontrolera, a da na sintu u isto vrijeme imam jos neki nezavisan zvuk?
PS: Da li je Artist zastupnik Studiologic-a? (FATAR)
acapupovac
27-04-2007, 11:16 PM
Mislim da Artist ne radi sa Fatar klavijaturama. Kad sam ga trazio za sebe (Fatar VMK188 Plus) nisu ga imali i rekli su da ne rade sa njima. To ti je mozda najbolje da vidis da ti neko donese preko grane.
gricko
30-04-2007, 11:50 AM
evo cisto da vidite cijene (italija)
http://www.strumentimusicali.net/default.php/manufacturers_id/245/Fatar.html
gricko
16-05-2007, 08:18 AM
gdje da kupim studiologic vmk-188plus? Ima li negdje?
gdje da kupim studiologic vmk-188plus? Ima li negdje?
ja sam svirao na roland A-70 i izvrsna klavijatura a mo?e se nabaviti do 400 eura
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.