Log in

View Full Version : postoji li ?

alavuk
22-04-2007, 10:32 PM
neka pesma / aranzman/deonica / svirka koju si odradio da si na nju ponosan ? i koje po tebi od mladjih(bilo koji zanr) ostavio neki dobar/prijatan utisak ??? e da cudi me da nisi spomenuo medju uticajima kraftwerk :confused:

slowstar
23-04-2007, 01:09 AM
Bez foliranja o laznoj skromnosti, moram da napomenem da sam uvek bivao samo delimicno zadovoljan onim sto sam uradio u aranzmanu, svirci ili pesmi, uvek sam post factum razmisljao kako sam mogao bolje, elegantnije, originalnije, savremenije ili ko zna kako nesto da uradim, i to me je dosta grizlo, pa i sada mi se desava. Recimo da sam relativno zadovoljan kako sam uradio aranzman za pesmu Olivera Mandica "Osloni se na mene" (sa karakteristicnim gudacima, sto je za ono vreme bilo veoma cudno, gledali su me siroti violinisti kao da sam izasao iz ludnice, al' im se na kraju ipak svidelo, narocito ona glisanda nanize u stilu "fly Robin, fly"
Zatim, moze se reci da sam relativno zadovoljan sa dva - tri aranzmana za Zdravka Colica, "Kad' bi moja bila" "Melanholija" i "samo kad mi kazes ljubav"
iako tu nisam sasvim zadovoljan MIXom, koji je odradjen bez mog prisustva, i post produkcijom u cuvenom "Abbey Road" studiju, takodje bez mene.
Mozda bi tu ubrojao i poneki aranzman koji sam uradio za pesme Sanje Ilica (steta sto se vise ne bavi komponovanjem pop muzike) recimo "Daljine" koje je otpevala Maja Odzaklijevska, zatim sam prilicno zadovoljan opstim utiskom pesme "Negde izvan planeta" (duet Sladjane Milosevic i Dade Topica, neki ga zovu i "princeza")
Imao sam i neocekivani uspeh sa jednom svojom instrumentalnom numerom za veliki revijski orkestar,(zove se "Dead of the night") za koju sam dobio I medjunarodnu nagradu na tadasnjem konkursu EBU (European Broadcasting Union) Kuriozitet je da je mega cuveni kompozitor Michel Legrand, poznat po svojoj filmskoj muzici tada dobio tek trecu nagradu, i posle dodeljivanja, na koktelu smo se upoznali i uopste fantasticno proveli (citaj popili)
Ucestvovao sam i na tadasnjim JAZZ festivalima, i tada sam stalno pokusavao da propagiram FUNKY i JAZZ ROCK (FUSION) muziku, sto se mojim tada dosta starijim kolegama nije svidelo...voleli su Bejzija, Elingtona i slicno, i od tada su me mladji clanovi benda i neki muzicki saradnicei zvali "Sloba Funky" dok nisam nabavio Oberheim sintesajzer, pa su onda poceli da me iz milosta zovu "Sloberhajm"...

slowstar
23-04-2007, 01:32 AM
Zaboravih da napomenem da sam prijatno iznenadjen ponekim mladim mojim kolegom, ali imam neko svoje verovatno zastarelo misljenje da se moderni aranzmani, nazalost, sastoje uglavnom iz Drum Loopa, i pratecih glasova. Skoro niko se ne trudi da pesmu za koju radi arr. malcice oplemeni harmonski, kontrapunktalno, nekim kako mi to zovemo "kontra melodijama" ili sitnim "Lajt-motivima". Slusajuci danasnje festivale, ili radio, ima se utisak kao da je u mixu sve ispusteno, zaboravljeno izuzev pratecih glasova, bubnjeva (loop - stylus, onako "gotovanski")
i naravno skoro uvek predimenzioniranog vokalnog soliste...
Naravno, da ne ispadnem "matoro gundjalo" ima tu i casnih izuzetaka, kao sto je Alek Aleksov, Vlado Georgijev ODLICAN, KOMPLETAN MUZICAR, zatim Zoran Radetic - on mi je drag, zato sto ga u neku ruku, smatram svojim ucenikom, mada nije bas tako, jako dobro radi (numere brzog tempa)
Od instrumentalista, dopada mi se Hadzimanov, Ivan "Pancevac"izvanredan i talentovan JAZZ pijanista, zatim odlican gitarista Aleksandar - Sale Sedlar (dobro i peva, a i prisvirava bubnjeve)
Basista sa odlicnim "Groovom" Sare, i neka mi ne zameri jos nekolicina zaista dobrih muzicara sto ih ovde ne pominjem...

Danny Lou
23-04-2007, 05:32 PM
Zatim, moze se reci da sam relativno zadovoljan sa dva - tri aranzmana za Zdravka Colica, "Kad' bi moja bila"

:truba::):):)

u moru svega metronomskog onaj maleni zastoj je legao pravo, svaka cast!