Log in

View Full Version : Ako vam midi zuri...da,ako ZURI !

darkstar
17-04-2007, 05:24 PM
Cao,
Nisam bas siguran gde da svrstam ovaj topic,ali mislim da je ovo najlogicnije mesto za njega.Evo o cemu se radi:

Skoro sam imao nocnu moru sa midijem.Naime,midi signal koji sam snimao sa klavijatura nije KASNIO (sto je najcesci problem),vec je ZURIO necete verovati ... uglavnom,desi se tako da ja lepo snimim pesmu,liniju,ili sta vec i kao da je ceo taj snimak "pomeren" malo unapred(posle cega nastaju nevidjene muke sa quantize-om).Imam Creamware-ovu Lunu 2,i nisam nista menjao u sistemu(vec jedno godinu dana je radila bez ijednog problema).Posle ogromnih napora da izbegnem ovaj problem(reinstall sistema zilion puta,menjanje gomile parametara,trazenje irq-a,itd itd)jedan nemac mi pomoze da resim ovaj problem.Covek kaze da ni on ne razume zasto se odjednom problem stvorio.Pa ja odlucih da nekom skratim porodjajne muke u slucaju da mu se ovo desi.

Moj je problem bio resen tako sto sam otisao (u cubaseu) u DEVICES pa DEVICE SETUP,pa onda WINDOWS MIDI ,pa cekirao "USE SYSTEM TIMESTAMP" (nadam se da sam se svega setio kako treba).

Mislio sam da se taj problem retko desi,ali sto je najludje,iza toga se ispostavlja da je jos par drugara imalo isti problem,i da im je ovo resenje pomoglo.

Pozdrav.

HeatMan
23-04-2007, 03:39 PM
i ja imam isti problem.. ali sam se vec navikao.. i lakshe mi to nego da kasni.. :)

hvala u svakom sluchaju.. :)

Sky Surfer
24-04-2007, 10:44 PM
Problem je do Nuenda (Cubasea). Videces da ce posle nekog vremena opet poceti da zuri :banghead: . Problem nisi resio budi siguran, mozda ce u nekoj narednoj verziji to resiti steinberg, a mozda i nece...

slowstar
25-04-2007, 01:03 AM
Ako smem da primetim, to se meni nikada za ovih dosta godina nije desilo, MIDI je uvek bio besprekoran, a samo jedanput sam morao da namestim "MIDI to AUDIO delay" (kada se koriste i audio kanali a ne samo MIDI)
MIDI timing je upravo besprekoran, mislim da treba imati pouzdan i brz MIDI interface, koji ne opterecuje komp. Koliko znam najbolji je EMAGIC UNITOR 8 ili AMT 8, svejedno, pasuje i n CUBASE, i na "apotekarske" racunare (P.C.)
Nazalost, moram da napomenem da radim na MACu, i da se nijednom mom kolegi koji na istoj platformi radi, to NIKADA nije desilo, a znam dosta ljudi koji se muce zbog slicnog problema na "apotekarskim" kompjuterima, pa je zato verovatno DarkStarov savet vrlo koristan...
Napominjem da mi je jedan kolega pokazao kako se u P.C. tajming osetno poboljsa cak i kada se samo sat iskljuci...zamislite...

pedjah
26-04-2007, 11:32 AM
Problem je do Nuenda/Cubase-a a ne do midi interface-a. Neko je negdje jednom obja?njavao na?iroko kako se mo?e izbjeći problem "brzanja" midija ali se vi?e ne sjećam. Radio sam na vi?e kompjutera (ne samo "apotekarskih") ali midi na Nuendu konstantno "?uri".

Era
27-04-2007, 08:00 AM
Ja (nazalost) cesto imam problem Da mi se midi tragovi ponasaju kao audio,jednostavno kada ubrzam tempo nista se ne desi ,,naime neki midi tragovi se ubrzaju neki ne,ako zelim da ubrzam midi trag moram da ga strecujem kao kod audija i sto je najgore neka se ovo n desva nekad da pogotovu ako prenosim materijal sa jednog kompa na drugi!!!

milanCHE
27-04-2007, 10:19 AM
mislim da je na ovu temu davno bilo govora,al' evo u svakom slucaju da vam iznesem svoje iskustvo u vezi kasnjenja(zurenja)midi tragova.s, obzirom da u nuendu 2 nisam imao takvih problema,a u n3 jesam,iz nuenda 2 sam prekopirao jedan folder koji se zove MIDI PORT ENABLER,(a nalazi se kod mene u path-u: C:\program files\steinberg\nuendo2\midi port enabler) na mesto istoimenog ,ali koji se nalazi u path-u C:\prog.files\steinberg\nuendo3e,dakle u tom folderu bi trebalo da stoji samo jedan fajl "ignoreportfilter"od 0 kb i nista vise od toga.
kod mene radi bez problema sada

milanCHE
27-04-2007, 10:31 AM
Ja (nazalost) cesto imam problem Da mi se midi tragovi ponasaju kao audio,jednostavno kada ubrzam tempo nista se ne desi ,,naime neki midi tragovi se ubrzaju neki ne,ako zelim da ubrzam midi trag moram da ga strecujem kao kod audija i sto je najgore neka se ovo n desva nekad da pogotovu ako prenosim materijal sa jednog kompa na drugi!!!

to se resava prebacivanjem default time base-a iz linear u musical kad udjes u nuendo,idi na files\preferences,pa tu negde procackaj gde ima to podesenje,znaci u konkretnoj midi traci treba umesto simbola za casovnik da stoji simbol za notu(cetvrtinu).a mozes i peske da u samoj traci promenis taj simbol za casovnik u notu
pozdrav