idekius
17-04-2007, 01:18 PM
To je bio album koji me je svojevremeno impresionirao! I sa tehnoloske i sa muzicke strane. Za to vreme revolucionarno-napredno izdanje, za sve nas klince koji smo sanjali o napretku tehnologije u muzici.
Koliko se secam, to je bila prva primena midija kod nas???
Jos uvek se secam radio emisije na 202-ojci, kada je jedan od vas dvojice pricao sta je zapravo midi i kako se sa njim radi... kako je bitno poznavanje instrumenta koji se emulira, da bi to sto vernije zvuchalo...
Bio je to stvarno veliki korak u muzici kod nas za ono vreme...
Jos uvek imam u glavi kompozicije "Good Morning\Night Delta", "Traffic", " Right On Time"...
Cuo sam da je taj projekt radjen na Atariju Mega ST2? Da li je to tacno???
lesha
17-04-2007, 07:51 PM
heh, i ja sam kao tinejdzer pametno potrosio dzeparac na ovaj album.
zadovoljstvo je imati ovakvog gosta, veliki pozdrav.
alavuk
17-04-2007, 10:17 PM
ah evo nadjox na hub-u delta project , pa da upotpunim rupu ...
pitanje za sve koliko je bilo ovakvih projekata sem laze i delta project-a ???
evo sad slusam track 1 (valjda good morning delta) , znam ovo ... nego koja je televizija koristila ovo kao podlogu za nesto ??? nesto mi pada na pamet 3K ...
slowstar
18-04-2007, 02:30 AM
To je bio album koji me je svojevremeno impresionirao! I sa tehnoloske i sa muzicke strane. Za to vreme revolucionarno-napredno izdanje, za sve nas klince koji smo sanjali o napretku tehnologije u muzici.
Koliko se secam, to je bila prva primena midija kod nas???
Jos uvek se secam radio emisije na 202-ojci, kada je jedan od vas dvojice pricao sta je zapravo midi i kako se sa njim radi... kako je bitno poznavanje instrumenta koji se emulira, da bi to sto vernije zvuchalo...
Bio je to stvarno veliki korak u muzici kod nas za ono vreme...
Jos uvek imam u glavi kompozicije "Good Morning\Night Delta", "Traffic", " Right On Time"...
Cuo sam da je taj projekt radjen na Atariju Mega ST2? Da li je to tacno???
Hvala Deki, na komplimentu, ali moram da ti kazem da je u to vreme cak i ATARI bio u povoju, naime ceo album je uradjen u Hardware sequenceru, koji se zvao ROLAND MC-500, i koi je imao samo 4 fizicka kanala, ali se merdzovanjem moglo postici da ih bude 16, a sam merge je bio reverzibilan, tako da si mogao da "undo| ako si nesto pogresio, sto je za to vreme bilo nezamislivo, kao danas medjuzvezdani svemirski brod...
ceo album je uradjen u mojoj sobi, u sada srusenoj zgradi u Prote Mateje br3, gde je sada parkiraliste, a u toj sobi smo Sanja Ilic i ja proveli 3 letnja meseca, sa manjim pauzama, zavrsili album, i kasnije ga smiksali noseci ceo MIDI setup, u nasem studiju u Visnjickoj Banji, a sound engineer je bio australijanac Theodor Yanni, koga smo "od svoje love" i platili, a platili smo i izradu omota. Zanimljivo je da je to i danas najprodavaniji album domace instrumentalne muzike, jer je sa prekidima u stampanju, i svim problemima na koje je nailazio tada bio prodat u neverovatnih 18.600 primeraka, a prodaje se i danas, u re-izdanju na CD-u, posto je izasao naravno kao vinil i kaseta...Ne bih vise da smaram, ali ako vas interesuju tehnicki detalji, secam se uglavnom svega, jer smo probijali "debeo led" ne samo ovde, nego i u Evropi...
Everbeatz
18-04-2007, 02:00 PM
Takodje bih pozdravio gosta:wave2: i konstatovao da je i meni taj album ostao u prijatnom secanju kao nesto iz domace produkcije sta zavredjuje paznju...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.