Log in

View Full Version : Full Flavor/Pun ukus 07

Nemanja Filipovic
13-04-2007, 03:19 PM
Mladi bend(moj),izdao za Automatic/Mascom,mozete posusati cetri promo pesme
na www.myspace.com/fullflavormusic (http://www.myspace.com/fullflavormusic)

zanima me sta mislite o muzici generalno,i o produkciji...sobizrom da je radjeno na
prilicno prosecnoj opremi,sem gitara(Gipson les poll glod version,Fendre Telecaster,Empifon les poll cllacic)...ali najvie me zanima o usnimku vokala.....
za mic cu se raspitati,i znam da je preamp neki iz 70 tih,radi super ...
a ako vam se svidi album je u svim radnjama.....
hvala

Arthur
14-04-2007, 01:06 AM
Mladi bend(moj),izdao za Automatic/Mascom,mozete posusati cetri promo pesme
na www.myspace.com/fullflavormusic (http://www.myspace.com/fullflavormusic)

zanima me sta mislite o muzici generalno,i o produkciji...sobizrom da je radjeno na
prilicno prosecnoj opremi,sem gitara(Gipson les poll glod version,Fendre Telecaster,Empifon les poll cllacic)...ali najvie me zanima o usnimku vokala.....
za mic cu se raspitati,i znam da je preamp neki iz 70 tih,radi super ...
a ako vam se svidi album je u svim radnjama.....
hvala

covece, kakav spelling :rotfl: les poll glod, fendre, empifon... aj da si jedan ubo pa i nekako :hyper:

Nemanja Filipovic
14-04-2007, 01:10 AM
J.bo vas spelling,glupi:)
znas sta mislim i to je bitno.....:banghead:

Arthur
14-04-2007, 04:43 PM
ljudi, poslusajte pesmu "Ostani" na http://www.myspace.com/fullflavormusic

opasan potencijal za hit, sirokih narodnih masa... cak i za festivale, posto znam da je ovde vecina posetilaca pop orijentisana.. dakle obavezno poslusati... !

Max
14-04-2007, 05:49 PM
covece, kakav spelling :rotfl: les poll glod, fendre, empifon... aj da si jedan ubo pa i nekako :hyper:

:D :D :D

Ulepsa mi dan !

Pozdrav

Arthur
14-04-2007, 06:20 PM
:D :D :D

Ulepsa mi dan !

Pozdrav

ne zafrkavaj nego poslusaj pesmu kad ti kazem ! :hyper:

diviner
14-04-2007, 08:03 PM
Vi samo zafrkavajte, ali ljudi iz Full Flavora itekako znaju posao ;) . Poslusajte pjesme sto rece Arthur, a spelovanje ostavite za lektore i lingviste...

Nemanja, dobrodosao.

Nemanja Filipovic
15-04-2007, 12:29 PM
Hvala........:D

LAMPASH
28-04-2007, 01:48 AM
Alo ljudi,pa momci su pobednici zajecarske gitarijade po odluci "strucnog zirija".
U sustini mi se svidja mada nisam neki vatreni pristalica tog zanra i zajebite taj
spelling!
Pozdrav!

Arthur
28-04-2007, 01:25 PM
ja i dalje mislim da je ona pesma hit velikog kalibra.. video sam sta radi kontrolnoj grupi ljudi :D

LAMPASH
28-04-2007, 08:20 PM
ja i dalje mislim da je ona pesma hit velikog kalibra.. video sam sta radi kontrolnoj grupi ljudi :D
Ajde podeli sa nama to iskustvo:D

Arthur
28-04-2007, 09:05 PM
maaa.... udahni duboko, posklanjaj malko stvari u tvojoj okolini, i pusti pesmu.. sve ce ti biti jasno... imas je na majspejsu... "ostani"..

Mitjovan
03-05-2007, 06:11 PM
Preslusao sam album, nije loshe, ima par dobrih stvari, zaista.
Recimo, Ostani je bash dobra balada u rangu, recimo, Corbinih uradaka, onako, solidan hit.

Ali ni jedna pesma, osim Ostani, me nije nesto odusevila, tj. posle preslusavanja albuma nijedna mi nije ostala u glavi osim doticne.
Tvoje pevanje mi se, da budem iskren, ne svidja, ali to je vec stvar ukusa, gitarista je solidno odradio posao, klavijaturista i bubnjar takodje, u bass svirci cujem blagu neiskusnost, neke momente koji mi govore da basista jako kratko svira... Mozda gresim...

Produkcija je, opet, prilicno bolja od stvari koje izlaze iz studija gde ste ga radili.

Moram pohvaliti i tekstove.

Sve u svemu, ok bend, ok je za prvi album, treba vishe ovakvih bendova na sceni!

Poz

Arthur
04-05-2007, 01:44 PM
Preslusao sam album, nije loshe, ima par dobrih stvari, zaista.
Recimo, Ostani je bash dobra balada u rangu, recimo, Corbinih uradaka, onako, solidan hit.

Ali ni jedna pesma, osim Ostani, me nije nesto odusevila, tj. posle preslusavanja albuma nijedna mi nije ostala u glavi osim doticne.
Tvoje pevanje mi se, da budem iskren, ne svidja, ali to je vec stvar ukusa, gitarista je solidno odradio posao, klavijaturista i bubnjar takodje, u bass svirci cujem blagu neiskusnost, neke momente koji mi govore da basista jako kratko svira... Mozda gresim...

Produkcija je, opet, prilicno bolja od stvari koje izlaze iz studija gde ste ga radili.

Moram pohvaliti i tekstove.

Sve u svemu, ok bend, ok je za prvi album, treba vishe ovakvih bendova na sceni!

Poz

Na prvo slusanje ni meni boja njegovog vokala nije uopste legla niti bila jasna.. ali ovo brzo pada u vodu kada poslusam stvari ponovo, i obratim paznju na to STA sve on sa tim svojim glasom ume da odradi i sa koliko snage. Veoma redak slucaj u srpskoj rock muzickoj sceni. Sto se pesama tice, uglavnom mi se svidjaju, i prija mi nacin razmisljanja u komponovanju i aranzmanskim resenjima, opet, imajuci u vidu siromastvo koje po tim pitanjima vlada na domacoj sceni, ovi momci su opako ozbiljni. Sve ovo pricam iz ugla mainstreama i siroke ciljne grupe koja je ovde ocigledno i bila namera. Ne bih ulazio u analizu dela iz neke arty-pseudo-urbane strane jer mi se cini da je ovde vesto izbegnuto svrstavanje u neke od tih kategorija.

Sto se same produkcije tice, veoma sam razocaran, ne toliko zbog studija i producenta, koliko zbog samog benda, gde je ocigledno da pojedinci jako lepo vladaju materijom, i iz nekog meni nejasnog razloga nisu hteli ili umeli da uticu na sam proces mixanja. Nedopustiv je tretman prema bubnjevima, koji su na nivou losijeg demo snimka (potpuno mi je nejasno KAKO je uopste ovo postignuto) ali mi je jednako nedopustiv tretman vokala, narocito sa obzirom da je zaista vredan truda, i kad je vec toliko istaknut u matrica, ekvalizacija i neposostojanje iole kreativnog momenta sa prostorima na vokalu, izazivaju razocarenje.
Cini mi se cak, da stvari idu dotle, da pesme kao sto su "Ostani", koje bi inace zasluzile cesta emitovanja na medijima siroke potrosnje (tipa Radio S, Pink, Nostalgie), nazolost, zbog produkcije su diskvalifikovane u startu.
Gitare jesu korektno snimljene i ispracene u mixu, mada mi i tu malko nedostaje mastovitosti i kreativnosti al dobro. Bass mi ne smeta, uglavnom je ispratio svoju ulogu koja mu je dodeljena, muljanja neke pratnje u pozadini.
E sad, da neko ne dozivi ovo kao prozivku i pljuvanje, ja recenziram DELO i REZULTAT a ne necije licnosti i vestine, jer sam cuo i drugih snimaka iz istih ruku, osetno boljeg i funkcionalnijeg kvaliteta.. tako da jedino objasnjenje koje mi preostaje jeste odgovornost benda i svakog pojedinacnog instumentaliste u tretmanu svoje uloge u produkciji. Kada to izostane, moze se osloniti SAMO na producenta, koji je retko dovoljno motivisan da nezainteresovanim bendovima objasnjava stvari koje ih u startu ni ne zanimaju. Ovo govorim iz licnog iskustva, jer sam se precesto osecao kao da se borim protiv vetrenjaca, sto sam svakako prestao da cinim, i svoj trud i zalaganje uglavnom doziram u skladu sa motivacijom samog izvodjaca.. veliki boost motivacije mi je kad neko obraca paznju na detalje, i po pravilu takva dela zbog zajednickog truda budu po 2-3 puta kvalitetnija od "voznji autobusa na sat"..

Mitjovan
04-05-2007, 09:06 PM
Sve sto sam rekao bila je iskljucivo konstruktivna kritika, meni se, generalno, album prilicno svideo kao celina, ima tu jako dobrih ideja i momenata, ali fali malo vishe hitova i melodicnijih pesama, malo vishe Am, F, G, ono, seljacki, ali da pali! :D
Naravno, to je samo moje gledishte, ali za mene nema bolje stvari nego kada se uhvate neki jednostavni, na prvi pogled izivikani akordi, i napravi se refren koji kida i koji ces da ponavljash jos brda puta u toku dana!:cool:

Sto se tiche produkcije, nemam dovoljno strucnog znanja da neshto kenjuckam o eq-ingu, kao nije ga digao oko 15000 i sl:da:,ali mi nishta preterano ne smeta u snimku.

Naravno, sledeci album ce verovatno doneti kristalisanje muzickog izraza, orginalniji i diferenciraniji pristup, mozda i josh koji hit!:p

Poz i samo napred;)

Bojan5150
26-05-2007, 02:18 AM
ljudi, poslusajte pesmu "Ostani" na http://www.myspace.com/fullflavormusic

opasan potencijal za hit, sirokih narodnih masa... cak i za festivale, posto znam da je ovde vecina posetilaca pop orijentisana.. dakle obavezno poslusati... !
?to se tiče same produkcije pjesme, sla?em se otprilike sa onim ?to si iznio u kasnijoj poruci, ili, kraće, sa tehničke strane ima mnogo zamjerki.
Ali sama pjesma je RASKO?NA.
Glas je unikatan. Prvo sam se zbunio, a onda prva misao koja mi je do?la u glavu je bila "Masimo Savić, s tim da kontam da ga iza ugla čekaju članovi benda Soundgarden da ga pretuku". Ovi iz SG se ipak nisu pojavili tako da ovo mo?e na album Zdravka Čolića. Pored same produkcije, par nekih momenata u vokalnoj liniji mi nisu legli pa bih to promijenio (s obzirom da je u pitanju studio, moglo se ?to?ta jo? uraditi sa glasom), klavirski solo je blago mutav ali se odlično vraća na temu, a ostalo, ni?ta od bitnih aran?manskih zamjerki.
Klasičan problem za ove prostore, ne mo?e sve biti na jednom mjestu, i dobra pjesma i produkcija.
?to se mene tiče, bolje da fali produkcija nego da fali pjesma, tako da sam jako prijatno iznenađen ovim slučajem.
pozz

Nemanja Filipovic
02-06-2007, 02:50 AM
Hvala na svemu.Meni znaci:)
Sto se tice studia,Artur je tu donekle upravu,ali morate uzeti sledece u obzir:
mesec dana pred studio svaki dan probe skoro 4 sata
nadji pare za prvu ratu producenyu,pa onda nema,pa moli pa neznam ti ja sta...
kupi pojacalo,kupi koze kupi zice...ku ac palac...
a i prrvi put u studiju..
nije moglo bolje tada...sad za drugi...ih bice:D
Uzo nas je jedan jak menadzer,pa se nadam da ce biti para za jak studio,osim ako nece Artur da napravi neku dobru gluvu sobu,dori pre amp za mic....Pa sto da ne,
Mare ja ove svoje vec ubedjujem za tebe,meni su stringsi(mislim na produkciju) skrozz cool.Pozdrav Tebi arture vidimo se 16.06 pa da radimo:D

paki
02-06-2007, 05:01 AM
.....

Arthur
03-06-2007, 03:13 PM
Dok je bilo:) O.K.ali na kraju ispade:(.malo se preteralo.

ovo ne skontah ?

@Nemanja
Vidimo se tada ;)

Nemanja Filipovic
04-06-2007, 12:19 AM
Dodjite na svirku,upitanju je neki festival u KSTu.Prvog Jula 07......
ps,Mare mi i stringsi uzeli BIGZ,27 m2,160 E mesecno sa pausalnom strujom....krecemo sutra da ga radimo......:)