PDA

View Full Version : Majestic Bass na Athlon64 X2 platformi...

bojanmil
10-04-2007, 11:32 PM
Pozdrav svima!
Za početak da zamolim sve kolege da se ova tema ne pretvori u ?estoku raspravu, jer sam malopre imao prilike da vidim par takvih tema. Pa da pređem na stvar...
Na mom starom DAW-u nisam imao nikakvih problema sa "Majestic-om", ali kupovinom novog računara sam izgleda kupio i nove probleme. Imam onaj "standardni" problem sa "Majestic" bas modulom, ali jedino re?enje, koje sam na Rumskom mogao pronaći, u mom slučaju ne poma?e.
Ka?u ljudi da trebam isključiti tzv. "HyperThrading" u BIOS-u. Moj novi DAW je baziran na AMD Athlon64 4600+ X2 procesoru, a to znači da ploča ne poseduje "HyperThrading", već "HyperTransport" koji je nemoguće isključiti. S' obzirom da je moj stari DAW bio opremljen potpuno istim softverskim sadr?ajem kao i ovaj novi, siguran sam da je problem hardverske prirode, tojest da le?i u procesoru ili samoj ploči. Inače, ploča je ASUS M2N32-SLI Deluxe.
Da rezimiram...

DA LI JE NEKO USPEO DA NATERA "MAJESTIC BASS" DA RADI NA ATHLON 64bit DUAL CORE PROCESORU??????

Unapred se zahvaljujem!

P.S. Veliki pozdrav Oggy-ju i Ivanu (StudioTON)!!!
@Oggy - Imam ja da ti pozajmim jednu staru nVidia grafičku, onu iz TNT serije. Mislim da je to jače oru?je i od SampleTank-a!!! :rotfl:

Oggy
11-04-2007, 12:05 AM
@Oggy - Imam ja da ti pozajmim jednu staru nVidia grafičku, onu iz TNT serije. Mislim da je to jače oru?je i od SampleTank-a!!! :rotfl:

A sto bih se ja naoruzavao?! :o:o:o :)

OFF
11-04-2007, 06:00 PM
DA LI JE NEKO USPEO DA NATERA "MAJESTIC BASS" DA RADI NA ATHLON 64bit DUAL CORE PROCESORU??????

Unapred se zahvaljujem!

Ako ti je lakse, meni ne rade ni Protools ni Powercore pci na X2:banghead: :banghead:

Probaj da reinstaliras driver za procesor i da ga pretvoris u Uniprocesor (tako nekako)

Znaci ides tamo gde je ACPI multiprocesorm pa update driver

Ja cu sutra probati sa Majesticom pa javljam

STUDIOTON
11-04-2007, 06:14 PM
hocete vi x2 .. eto vam ga :)

bojanmil
13-04-2007, 02:48 AM
Skočio sam do zvaničnog Yellow Tools foruma... Ne mogu da verujem da tamo ama ba? niko ne kuka da mu ne radi Majestic!?!?!
Da nije mo?da kod nas u pitanju "vodena" verzija WIBU-KEY -a ??? Mo?da ona ne radi kako treba na X2 procesorima?

@Ivan - Matori, proradiće to jednog dana, a onda ima da mu jebem kevu. Praviću bas u dva glasa (prim i terca), jer je X2 ma?ina, pa taman za dvoglas! :rotfl:

@ Ognjen - Vidim tamo da ide? na neki dvoboj u EastWest QuanumLeap City. A ja drugare nikad ne ostavljam na cedilu, pa sam hteo i tebi da pomognem sa te?kom artiljerijom! Sigurno izlazi? kao pobednik! Mo?da ti se samo frizura pokvari, ali nemoj da brine?, to će Mirna da sredi! A joooooj :banghead:

Klon
15-04-2007, 02:34 AM
Jeste,problem je sigurno hard prirode jer na Intel core 2 duo radi ok.Moguce da se u naredno vreme pojavi neki patch za majestic ali ko zna,do sada bi vec bio izbacen jer se Athlon 64 X2 prave vec 2 godine.Ajde da kazem da si kupovinom tog procesora napravio veliku gresku,bez obzira koliko i ja voleo AMD,Intel je prijatelju u ovoj generaciji procesora "malo" vise ispred konkurenta.Evo ti prost primer,ako uporedis athlon x2 5000 i core 2 duoE6400
videces da ga intel u vecini aplikacija sije bar za 20%!
Serija procesora E6x000 ima daleko napredniju arhitekturu i prosto je glupost u ovakvom odnosu snaga kupiti x2.Proslo je vreme K7 arhitekture kod AMD-a
koji se ravnopravno nosio sa Intelom,narocito u onom periodu sa barton jezgrom.Ali ta vremena su daleko iza nas a AMD je trenutno taj koji pokusava
da uhvati prikljucak.
Pozdrav!

OFF
16-04-2007, 01:25 PM
Pa covek rece da nece raspravu Intel-AMD:confused:

Jesi probao sa driverom za procesor?

bojanmil
17-04-2007, 08:06 AM
Naravno da ne želim nikakvu Intel-AMD utakmicu.
Yellow Tools Culture radi bez problema, iako je engine ovih VST instrumenata maltene isti. Možda ima više razlike "ispod haube", ali s' obzirom da poseduju slične kontrole, pretpostavljam da se ni sam "code" ova dva plugina ne razlikuje preterano...
U svakom slučaju, moj problem je ostao nerešen! Nema svirke bez Majestic-a!

OFF
17-04-2007, 03:49 PM
Radi, Bre!!

Samo reinstaliraj driver za procesor, sa multi na uniprocesor, i radi;)

dacko
18-04-2007, 09:47 AM
Jeste,problem je sigurno hard prirode jer na Intel core 2 duo radi ok.

Kako majq mu? Meni na C2D nije hteo da proradi nikako... Čak je ovde bila i povedena tema na forumu pre jedno mesec-dva, i kao ako nije mogao da se isključi HT, onda neće raditi...

A kako se instalira procesor da radi kao uni procesor? I šta se time dobija, tj. gubi?

OFF
18-04-2007, 10:19 AM
A kako se instalira procesor da radi kao uni procesor? I ?ta se time dobija, tj. gubi?

Gubis jedno jezgro, znaci, prepolovi se snaga:( . Ali, ako je majestik toliko bitan (a jeste) , programiras, renderujes u wav i vratis na ACPI multiprocesor. Jeste malo cimanje, ali traje 2 minuta sa sve 2 restarta

dacko
18-04-2007, 03:19 PM
Ne reče mi kako da ga instaliram iz dual u uni, i kako da vratim posle natrag? :hyper:

OFF
18-04-2007, 11:25 PM
http://www.digidesign.com/index.cfm?navid=54&langid=100&itemid=21369

oni ce ti bolje pojasniti:(

bojanmil
19-04-2007, 01:53 AM
Iz ličnog iskustva znam da će često menjanje konfiguracije iz multiprocessor u uniprocessor imati ozbiljne posledice po sam operativni sistem. A treba mi nedelju dana da instaliram komletnu mašinu, pa mi nije zapelo da problem rešim na ovaj način. Za prvo vreme ću koristiti varijantu sa dva računara i FxTeleport-om i putem njega koristiti Majestic na drugom računaru... Molim Boga da se u dogledno vreme pojavi neko konkretnije rešenje!
Uzgred, prebacivanjem u tzv. "Standard PC" mod se gubi i podrška za ACPI, što znači da će kompletan sistem raspolagati sa samo 15 IRQ kanala i da će u 90% slučajeva doći do konflikta na magistrali! Ne daj Bože da mi LunaII "shar-uje" isti IRQ sa, recimo, grafičkom kartom. U tom slučaju od muzike nema ništa... :-( U slučaju prebacivanja sa multiprocessor sistema na uniprocessor se ne gubi pomenuti ACPI, ali kod onih koji nemaju dual core procesor, a nemaju ni mogućnost isključivanja HyperThrading-a u BIOS-u, doćiće do transformacije u takozvani "Standard PC" mod i do gubitka ACPI-ja!

bojanmil
23-04-2007, 05:45 PM
Ljudi, zar je moguće da ovde više niko ne koristi Majestic ili AMD-ov dual core procesor??? Ovo je suludo, jer čak ni sveznajući Google nije znao da mi pomogne!

OFF
23-04-2007, 06:01 PM
Jesi precrtao veliko R u plug-ins-manageru?

bojanmil
01-05-2007, 11:53 PM
Jesam, ali ništa. Pretpostavio sam da aktiviranje "Old Host Behaviour-a" neće pomoći, jer i "standalone" verzija ima isti problem, a kod nje verzija samog VST hosta uopšte nije bitna. Naravno, ukoliko se pomenuta opcija ne aktivira kada je u pitanju "Culture", stvar je takođe problematična. Ali isti trik koji leči problem neartikulisanog zujanja kod "Culture-a" nije ni od kakve pomoći kada je reč o "Majestic-u". Postaviću pitanje na zvaničnom forumu "Yellow Tools-a", ali je moja verzija "Majestic-a" vodena (H2O), pa ne znam kako da skockam pitanje, a da zvuči kao da sam unesrećeni vlasnik legalne verzije.

OFF
02-05-2007, 01:14 AM
Pa, pitaj ih - ja sam cuo da je majestic do jaja bas, hoce li da radi na X2, kupio bih, jedno 3komada:D

Ozbiljno, javi ako resis problem, ja cu morati njega na laptop, za sad:(

bojanmil
02-05-2007, 07:16 AM
Pa, pitaj ih - ja sam cuo da je majestic do jaja bas, hoce li da radi na X2, kupio bih, jedno 3komada:D

Ozbiljno, javi ako resis problem, ja cu morati njega na laptop, za sad:(
Hehehe, pročitao sam ti misli i pre nego što si napisao novi post. Upravo tako sam im i napisao - da sam to video kod prijatelja i da sam zainteresovan za kupovinu, ali mi je prijatelj rekao da je čuo da to ne radi na Athlon64 X2 mašinama... Javljam ishod!

Mogli
02-05-2007, 08:26 AM

Daj samo mi malo poblize objasni o kakvom je R rec jer meni uopste Majestic nije hteo da radi! Culo se samo neko zujanje, umesto zvukova!

OFF
02-05-2007, 10:48 AM
Hehehe, pročitao sam ti misli i pre nego ?to si napisao novi post. Upravo tako sam im i napisao - da sam to video kod prijatelja i da sam zainteresovan za kupovinu, ali mi je prijatelj rekao da je čuo da to ne radi na Athlon64 X2 ma?inama... Javljam ishod!

He, he, najgori smo:D

Mogli, kao i Culture - Plugins manager/vst plugins precrtas slovo R kod Majestic

bojanmil
02-05-2007, 06:43 PM
Evo šta kažu rođaci iz "Yellow Tools-a":

Hi Bojanmil,
the Independence Instrument Majestic (coming with the Independence Player software)will run on your AMD Athlon64 X2 without any problems.
Best regards

Christian

Puši-puši-pušimo bez filtera i s' filterom... :-D

bojanmil
08-05-2007, 12:29 PM
Evo da saopštim svima koji imaju sličan ili isti problem sa Majestic-om.
Dobio sam zvaničan odgovor od YellowTools-a da Majestic v1.x ne radi na Athlon X2 procesorima. YellowTools već neko vreme više ni ne prodaje Majestic ovakav kakvog ga znamo. Majestic je nekada bio tzv. MVI (Modular Virtual Instrument), a danas je deo paketa koji se zove "Independence". Independence je softverski sampler. Po rečima proizvođača radi se o vrhunskom sempleru najnovije generacije koji je opremljen najmodernijim tehničkim rešenjima. Nešto obogaljena verzija "Independence-a", koja je sposobna samo da reprodukuje unapred pripremljene sound-ove, se zove "Independece Player". Nova varijanta Majestica se sastoji upravo od Independence Player-a + Majestic Sound Files. U YellowTools-u kažu da Independece Player bez ikakvih problema radi na Athlon X2 platformama i da je sam code programa optimizovan za ove "nove" procesore. Čitajući između redova dolazim do zaključka da stari dobri "Majestic Data" folder trebam da zadržim na svom hard disku, a da se u međuvremenu svojski potrudim da nekako dođem do pomenutog Independece Player-a. Inače, FULL verzija Independence semplera sadrži soundove svih ranijih YellowTools instrumenata (Majestic. Culture, Candy) + još mnogo toga. Više informacija na http://www.yellowtools.com , naravno.

OFF
08-05-2007, 04:02 PM
Hvala na informacijama.:)