View Full Version : Kako najkvalitetnije presnimiti audio kazetu ?
imam dosta starih audio kazeta koje bih trebao prebaciti na disk, odstraniti sum i
snimiti na cd
sa kazetofona ide u presonus firebox, a obradjujem u samplitude 8 se - koristim
samlitudeov dehisser i comp. maximizer da procistim i pojacam signal ako je potrebno
pitanje: da li da snimam u 48/24 procistim i pojacam i konvertiram u 44,1/16 ili
da snimam u 44,1/24 ----- II -----
ili nesto drugo...
da li da umjesto samplitudeovih alata upotrijebim neke druge/bolje freeware pluginove?
svaki savjet dobrodosao!
pozdrav
lesha
06-04-2007, 06:31 PM
bolje snimi u 88.2 ili 96 / 24bit pa kasnije konvertuj.
naravno, preporucljivo je imati sto kvalitetniji deck.
sto se pluginova tice, audition/sf/wl ti mogu zavrsiti posao.
phil.milmax
06-04-2007, 06:42 PM
Hi cut iznad 15KHz.:)
Mogli
07-04-2007, 02:53 PM
Samplitude je babaroga, program ispred vremena. Bar je tako bilo. I sa waves mozes da odradis sve.
>>bolje snimi u 88.2 / 24bit pa kasnije konvertuj
Hi cut iznad 15KHz<<
probacu i jedno i drugo, cini se logicno
>>Samplitude je babaroga, program ispred vremena. Bar je tako bilo. I sa waves mozes da odradis sve.<<
pa i nije bas babaroga, jedino me midi izludjuje
uostalom, ovo je 8 SE verzija koju imam legalno, a izbjegavam h2o i sl. ako ikako mogu
hvala na savjetima
sgracanin
23-05-2007, 05:47 PM
Najkvalitetnije?
Koristi hardware od CEDAR Audio. http://www.cedar-audio.com/
slowstar
23-05-2007, 09:42 PM
Najvazniju stvar NIKO ne pominje: Imas li kvalitetan kasetofon?
Od toga sve pocinje, ne bih se mnogo zezao sa soft plugovima, a pogotovo ne bih snimao u HR (96/24 i slicno) jer se time u OVOM SLUCAJU apsolutno nista ne dobija, NAJVAZNIJE je, narocito ako kasete poticu sa vise kasetofona, za SVAKU PONAOSOB na sluh nastelovati repro glavu kasetofona, pa tek onda prebaciti na komp, pritom vodeci racuna o optimizaciji nivoa (kasetofon repro>ulaz u kartu)
Chemu 24 bita, chemu 96 khz, kada samo najbolji kasetofoni na planeti mogu da se mere sa dinamikom i frekventnim opsegom takvog nacina snimanja?
Kucam ovo, jer imam iskustva sa tom tematikom, i prebacivao sam neke snimke sa kasete na komp radi rezanja diskova, ali imam srecu te sam ponosni vlasnik jednog od najboljih kasetofona ikada napravljenih (Pioneer CTS 830S, tri glave, tri motora, dolby S) pa mi je to dosta dobro polazilo za rukom, tako da iz debelog iskustva znam da je vaznije imati odlican kasetas nego silne plug/inove i HR snimanje...
Pozdrav, mnogo uspeha u spasavanju...
slowstar
23-05-2007, 09:43 PM
Najkvalitetnije?
AHA! te 3-4 hardware sprave kostaju kao bolji auto... (Mecka, Maybach, Bentley)
Ko ima pristupa tim spravama SVAKA MU CAAST!!!
LACKY
24-05-2007, 12:12 AM
Najkvalitetnije?
Ne preteruj!
LACKY
24-05-2007, 12:14 AM
>>bolje snimi u 88.2 / 24bit pa kasnije konvertuj
Hi cut iznad 15KHz<<
Sam si lepo zakljucio mislim da je dobar pristup.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.