View Full Version : Da li neko gledao Video tutorujal koji se tice muzicke produkcije?
disco violence
05-04-2007, 02:27 PM
Procitao sam dosta tutorijala dosta sam toga naucio, ali znanja nikad dosta, ipak bih hteo bi da nabavim video tutorijal( jer slika govori 100 reci) cisto da razjasnim neke osnovne stvari i da utvrdim da li sam do sada dobro radio. Pri tome me ne interesuju tutorijali za rukovanje Cubase-om i tome slicno. Nego bas nesto sto ce mi od od pocetka do kraja objasniti proces snimanja instrumenata, podesavanje ferkvencija razlicitih instumenata (interesuje me kako to drugi ljudi rade), proces miksovanja, postprodukcija u kucnom ili bilo kom drugom studiju. Da li neko zna sta bi mi pomoglo?
Imas mix it like a record .... Charls Dye ...... tip je mixao Riki Martina i slicne .....
..... i UAD tutorial .... to su mi rekli da nije lose ....
Imaju kolege na forumu ..... pa ako se neko bude pomucio .... poslace .....
Pozdrav
Probaj naci DVD od Davida Gibsona...odlican!;)
Tomislav
06-04-2007, 09:39 AM
Ja tražim neki koji se iče miksanja i masteringa a da nije orjentiran na ProTools.
Mix it like a record je protools....
Mixing mastering with waves nije video :D
Ja tra?im neki koji se iče miksanja i masteringa a da nije orjentiran na ProTools.
Mix it like a record je protools....
Mixing mastering with waves nije video :D
Pa nije bitno na cemu se mixa ( Pro tools ili Nuendo ) Princip je bitan , a on je isti bez obzira koji software koristis ....... ako hoces direktno za Nuendo ...... ond koristi pomoc manuala .....
Pozdrav
Tomislav
06-04-2007, 01:42 PM
Ma znam, zato volim Bob Katzove stvari :)
Al recimo konkretno mix it like a record (barem po onim demo snimkama) objasnjava kako se koriste saturatori pro toolsa i svi oni skupi pluginovi i oni koji su u protoolsima...
Ima dosta knjiga. Bilo bi divno kada bi netko na analognoj konzoli objašnjavao miksanje, pa da si ja to kasnie primjenim kako hoću (kao što je u većini knjiga...).
hajde da se menjamo ,nadji mi neki video tutorijal ja cu ti presnimiti UAD dvd tutorijal?
Al recimo konkretno mix it like a record (barem po onim demo snimkama) objasnjava kako se koriste saturatori pro toolsa i svi oni skupi pluginovi i oni koji su u protoolsima...
Nemoj da te to buni ....... koristi PSP saturator ( tj tu celu ediciju ) i Voxengo analog flux ...... vrlo su slicnog kvaliteta , ako ne i bolji ......
Ako te buni jos koji efekat ..... napisi pa cu ti reci sta da koristis umesto njega .....
Pozdrav
Tribal_kg
09-04-2007, 09:38 AM
Probaj naci DVD od Davida Gibsona...odlican!;)
Odgledao sam juche pola i deluje zanimljivo...Bez filozofije objasnjava osnovne stvari i moze dosta da se nauci...Jedino me nerviraju oni likovi koji se ubacuju i komentarisu..Podseca me na nase jeftine domace filmove i specijalne efekte u istima :)
dexyco
09-04-2007, 10:41 PM
@max
Cekaj, znaci mix it like a record bi odlicno koristio cak i ako ne radim u protools-u nego u nuendu?
@max
Cekaj, znaci mix it like a record bi odlicno koristio cak i ako ne radim u protools-u nego u nuendu?
Naravno ..... uzmi samo Mix pack od PSP ..... ( PSP saturator i ostali plagovi ) , Voxengo analog flux ( tape saturator ) to odlicno radi ......... i koristi to .... princip je u pitanju ........ a ostali pluggovi su uglavnom waves i , ako se ne varam ......
Pozdrav
DADDY Z
10-04-2007, 05:12 AM
Odgledao sam juche pola i deluje zanimljivo...Bez filozofije objasnjava osnovne stvari i moze dosta da se nauci...Jedino me nerviraju oni likovi koji se ubacuju i komentarisu..Podseca me na nase jeftine domace filmove i specijalne efekte u istima :)
Meni izgleda kao da je pobegao iz Bundeslige..hehehehe..ne znam da li mu verovati za produkciju ali 100% bih mu verovao da nas uci fudbalu..:rotfl:
Tribal_kg
10-04-2007, 08:40 AM
Meni izgleda kao da je pobegao iz Bundeslige..hehehehe..ne znam da li mu verovati za produkciju ali 100% bih mu verovao da nas uci fudbalu..:rotfl:
Da se primetiti da je malo cudan lik :) Bundesliga...to je to :D:D
Mogli
10-04-2007, 09:12 AM
hajde da se menjamo ,nadji mi neki video tutorijal ja cu ti presnimiti UAD dvd tutorijal?
Ja imam Steinberg internal mixing video tutorial, na engleskom i nemackom, pa sam raspolozen za razmenu.
dexyco
10-04-2007, 03:12 PM
@max
Pazi ja sam novi i sa Nuendom. Do skora sam samo radio mastering u Soundforge-u. Uzeo sam neki odlican video tutorijal koji mi je pomogao da se snadjem za kratko vreme. Mislim program je izuzetno logican i moze odlicna paralela da se napravi sa Premierom (koga solidno znam), pa privikavanje ide mnogo brze...
Waves plug-ove sam nabavio, oni se najcesce koriste, kao sto si i sam rekao. Videcemo, ako mi bude negde zapelo, kje si pitam... ;)
@everybody
U pricnipu sa video tutorijalima ulazis mnogo brze u problematiku, ali ti ostaju daleko krace u glavi od pisanih.
Evo ovde imate dobar sajt sa elektronskim knjigama...
www.gigapedia.com
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.