View Full Version : Problem: vrata gluve sobe?!
Rizzbo
02-04-2007, 05:21 PM
sve smo obezbedili od materijala sta treba, samo ta jebena vrata!!! necu da dajem vise kinte za vrata nego za celi materijal.
imamo vec par nekih ideja kako reshiti problem..samo zanima me kako bi'ste vi reshili to ?? sta da radim......
pozdrav i hvala
Ja znam sta ne bi napravio!
Uzeti obicna vrata i tapecirati ih s po 5 cm spuzve i stiropora s obje strane NIJE DOVOLJNO! To nemoj napraviti. I dalje ce se cuti basevi.
Samo metalna vrata punjena necim teskim (pijesak recimo) odrade posao!
A sta ta vrata razdvajaju? Kolika treba da im bude izolaciona moc?
Rizzbo
03-04-2007, 07:43 PM
razdvajaju gluvu sobu i ostatak prostorije.....
METALNA VRATA NE IDU NIPOSTO!!! toliko znam.....
izolaciona moc?? pa brate kao ostatak sobe ako je moguce ....ako ne, sto vise!!
p
Na zalost samo skupa varijanta ....... vakum staklo ..... duplo
Niske frekvencije zaustavlja samo masa ....... tako da ti izbor nije bas veliki .....
Video sam dupla staklena vrata u studijim a...... i rezultati su vise nego prihvatljivi ......
Pozdrav
Rizzbo
04-04-2007, 07:31 PM
staklo? brate postoje vrata sa akustichnim uvlakama to je idealno za to ..ali koshta ...a to staklo koje ti spominjes kosta jos vise.
molim vas ako ima neko pametan predlog ..ako ne, neka izostavi temu.
staklo? brate postoje vrata sa akustichnim uvlakama to je idealno za to ..ali koshta ...a to staklo koje ti spominjes kosta jos vise.
molim vas ako ima neko pametan predlog ..ako ne, neka izostavi temu.
Pa " brate " :banghead: ako hoces precizan odgovor , postavi preciznije pitanje ...
Koliko para hoces da potrosis ? Da li je prostorija u stanu ? Zasto ne dolaze u obzir metalna vrata ? Koliko zvuka " moras " da zaustavis ? Koji Materijali dolaze u obzir ? Koji izvor zvuka zelis da zaustavis ( glas , bubanj .....visoke frekvencije , niske frekvencije ) ...... jer za frekvencije od 30 ak Hz .....moras drugacije da se organizujes ......
Na ovakva pocetnicka pitanja koja su potpuno neprecizna tesko je dati odgovor jer niko " brate " ovde ne ume da ti cita misli .......
Pametan predlog si vec dobio ( sto veca masa dace ti bolje rezultate ) , ali izgleda ne umes da ga procitas ......
Pozdrav
dawid
04-04-2007, 10:02 PM
Najjevtinije ti je da skines letvicu sa strane na vratima (ako su suplja, a obicno jesu), povadis papir koji stavljaju unutra, napunis peskom, mineralnom vunom ili probusenim fudbalskim loptama , zatvoris, stavis jos dve sharke, tapaciras sa obe strane i nadas se da se vrata nece odvaliti od stoka. Jevtinije ne moz' ,b'ate !!
Rizzbo
05-04-2007, 09:10 PM
hvala "brate" sa navodnikama i bez navodnika kako god...pocetnicko pitanje ili ne?! chovek mi dade pametan i koristan odgovor.
jos jednom hvala masteryodi..pokushat' cu u svakom slucaju tako nesto da iskombinujem. vazhno mi je u prvoj linij za vokale....a za instrumente nije toliko, ma da bi' zheleo ponekad' i instrumente snimati.
za maxa...jbg makshe ja sam pocetnik, fino si to primetio na prvi pogled ..svaka ti chast. samo mi nije jasno kako to da ti tako iskusan i unapredan ne znas zasto ne metalna vrata?! svasta..
napisao sam veoma precizno sta trazim i da me ne koshta mnogo...a ti mi dajes predlog sa staklenim vratima :rotfl:
hvala "brate" sa navodnikama i bez navodnika kako god...pocetnicko pitanje ili ne?! chovek mi dade pametan i koristan odgovor.
Da li je pametan i koristan .... videces kad budes napunio vrata fudbalskim loptama . Pitanje je bez ikakvih valjanih podataka , te si takav odgovor i dobio , koji naravno tesko da ima veze sa zvucnom izolacijom , jer npr za niske frekvencije ( ponavljam ) jedino masa moze da igra vecu ulogu .... za srednje i visoke su potrebni drugaciji pristupi , koji ne moraju biti skupi ali moraju biti smisleni . Tvoje pitanje nije previse smisleno , te je ( kao sto vidis ) neodgovoreno od strucnijeg dela foruma .
za maxa...jbg makshe ja sam pocetnik, fino si to primetio na prvi pogled ..svaka ti chast. samo mi nije jasno kako to da ti tako iskusan i unapredan ne znas zasto ne metalna vrata?! svasta..
napisao sam veoma precizno sta trazim i da me ne koshta mnogo...a ti mi dajes predlog sa staklenim vratima :rotfl:
Ne znam zasto ne metalna vrata ..... koriste ih u vrhunskim studijima , jer jedino takav ram moze da izdrzi veliku tezinu materijala koji stavljas u vrata , a koji je neophodan za izolaciju zvuka ...... ili si smislio neku novu teoriju ?????
Preporucujem ti ubuduce postovanje sagovornika i zahvalnost na ponudjenoj pomoci , a ako zelis da ti neko da konkretan odgovor , nauci da postavis pitanja sa sto vise detalja o onome sto ti treba jer ( kao sto vec rekoh ) niko ovde ne moze da ti cita misli ....
Pozdrav
posto niste planirali mnogo uloziti u izolaciju,planiraj da ces imati problem sa basovima!
nema tu mnogo filozifije...staklena dupla ili metalna teska i debela vrata koja savrseno dihtuju rjesavaju problem...
dawid
07-04-2007, 12:47 AM
Zezao sam se za fudbalske lopte! Ovo sa peskom mi je palo na pamet ali ne znam koliko ce klasicne sarke to izdrzati. Zato sam rekao da stavi jos bar dve. Ako ne pomaze, onda mozda i dvoje vrata na jedan stok, ali i to kosta i ne znam koliko je jeftinije od metalnih vrata.
Rasta
07-04-2007, 11:55 AM
Ja sam u prvu varijantu studija stavio obicna balkonska PVC vrata (150 Eu) Dihtaju fantasticno, ali problem je sto je kvaka samo s jedne strane, pa se moram ustajati svaki put kada netko zeli izaci iz studija. U novom studiju sam stavio na dupli zid s jedne strane takva vrata, a na drugi ulazna plasticna, koja isto kostaju, samo imaju stirodur umjesto stakla. Ta ulazna, kada se kvaka digne gore zatvaraju na sest tocaka, isto kao i balkonska. Iz iskustva mi se cini da je puno bitnije broj tocaka na kojima se zatvaraju, nego sam materijal (jer se vrata uvijek mogu dodatno obloziti raznim materijalima. A to je najteze napraviti u samogradnji, buduci da treba modificirati shtock i napraviti mehanizam za zatvarenje, pa najjeftinije i nejjednostavnije ispada kupiti. Mozda se naleti i na polovna :-).
Mogli
10-04-2007, 11:54 AM
I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!:rolleyes:
Pedja
18-04-2007, 10:33 PM
I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!:rolleyes:
I meni :rolleyes:
roginator
05-06-2007, 06:14 PM
sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....
KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...
Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!
a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....
:da: :da: :da:
boggy
05-06-2007, 06:36 PM
sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....
KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...
Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!
a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....
:da: :da: :da:
Nije problem napraviti vrata teskim (moze i pesak)... veci je problem uraditi "sve ostalo", da vrata budu stabilna i da se ne izvale iz zida, jake sharke,... taj deo problema, nema, koliko znam, neko jednostavno resenje... nije bas uputno staviti monstruma teskog cca 500kg neobezbedjeno... koji jos i moze pasti na nekoga...
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.