PDA

View Full Version : Timbaland reklamira KRK?

DADDY Z
31-03-2007, 06:17 AM
jeste li izbrojali koliko se puta KRK monitori pojavljuju u novom spotu gos'n Timbaland-a?

Max
31-03-2007, 03:15 PM
da .....neverovatno ....cak me i moj drug bubnjar pitao ..... " koji su ovo zvucnici iza Timbalanda ..? " :banghead:

Pozdrav

Faktor X
10-04-2007, 10:33 PM
hmmm, moguce, to se zove product placement, sad ce svaki hip hop wanabee producer uzimati KRK..hehe

apropo kad smo vec kod timbalanda, ovde video pokazuje kako krade semplove, loopove i to skoro da nista ne menja na njima, prvi video pokazuje kako je uzeo loop od finske grupe

http://www.youtube.com/watch?v=M4KX7SkDe4Q

i ovde uzima arapske loopove

http://www.youtube.com/watch?v=rPvWfvq0oOM

naravno nijedan od ovih semplova nije "cleared" i nisu platili nikome od ovih muzicara

po meni semplovanje je ok ali ako ga koristimo kreativno, promenimo neke stvari, timing, chop-up, znaci da se neprepozna original, ali ovako neznam bash ...

DaBear
10-04-2007, 11:07 PM
hmmm, moguce, to se zove product placement, sad ce svaki hip hop wanabee producer uzimati KRK..hehe

apropo kad smo vec kod timbalanda, ovde video pokazuje kako krade semplove, loopove i to skoro da nista ne menja na njima, prvi video pokazuje kako je uzeo loop od finske grupe

http://www.youtube.com/watch?v=M4KX7SkDe4Q

i ovde uzima arapske loopove

http://www.youtube.com/watch?v=rPvWfvq0oOM

naravno nijedan od ovih semplova nije "cleared" i nisu platili nikome od ovih muzicara

po meni semplovanje je ok ali ako ga koristimo kreativno, promenimo neke stvari, timing, chop-up, znaci da se neprepozna original, ali ovako neznam bash ...

Pa tako ce i za par godina da nadju za Neptunes i druge gde su krali...pa to svi znaju vec. Niko od njih neume dve note da sastavi, ali iseckaju izlepe i sastave dobar backing track.! ni to ne moze svako da uradi - jel tako?
Svi mi imamo samplere i sta vec i niko nas ne drzi..gde su nasi melosi, nasi groovovi sa planina itd? Da se toga dochepa neko od njih..videli bi!

Ja sve vreme govorim (jer sam video sto puta!!) svi se shlepuju ! Provlace se dok mogu...cak je i Hans Zimmer, kad su ga pitali sto mu muzika za Hanibala lici na Mahlera ili Gladijator na neznam koga...on se smeje i kaze, pa ljudi sve je to zezanje...Posle kaze da kad zavrsi svaki film pomisli...ufff, opet sam se provukao !! A on tek ne zna da svira...ima 20 giga samplera sa svim zivim samplovima i jos 15 kompozitora koji mu pomazu!!

To je danasnjica i treba je prihvatiti. Ako ne mozes da ih pobedis - pridruzi im se! rece neko poznati,..valjda Napoleon...?:(

sRce
11-04-2007, 01:59 AM
Pricam ja da sam negde vido da Hans Zimmer radi sa giga semplerima oni mi neveruju...

Nicolla
11-04-2007, 02:30 AM
ne znam shta hocete...znachi to mu je semplovanje...on je reshio da uzme sempl i da ga preradi...uostalom,on je zaradio za ceo svoj zhivot...ne mora vishe nishta da radi do kraja zhivota...boli ga uvo...prvo pravilo u biznisu je "snadji se pa zhivi"...

to svi rade...ako cemo iskreno...svaka melodija je vec smishljena...ljudi stvaraju muziku hiljadama godina...svaka melodija je vec odsvirana...ne mozhete da izmislite vrucu vodu...

fipke
11-04-2007, 04:18 AM

kakav moron

fipke
11-04-2007, 04:36 AM
Svi mi imamo samplere i sta vec i niko nas ne drzi..gde su nasi melosi, nasi groovovi sa planina itd? Da se toga dochepa neko od njih..videli bi!

Ja sve vreme govorim (jer sam video sto puta!!) svi se shlepuju ! Provlace se dok mogu...cak je i Hans Zimmer, kad su ga pitali sto mu muzika za Hanibala lici na Mahlera ili Gladijator na neznam koga...on se smeje i kaze, pa ljudi sve je to zezanje...Posle kaze da kad zavrsi svaki film pomisli...ufff, opet sam se provukao !! A on tek ne zna da svira...ima 20 giga samplera sa svim zivim samplovima i jos 15 kompozitora koji mu pomazu!!

...ja sam prepoznao zajdi zajdi u 300, pred kraj, poslednje sekvence...:skeptik: dokle vise..?

sRce
11-04-2007, 11:32 AM
I Jean Michele Jarre krade ubija... Skoro slusam na radiju neki jazz i prepoznam celu melodiju sa proslog njegovog albuma...

Nicolla
11-04-2007, 12:35 PM
suochite se sa istinom...svi kradu...sve je vec smishljeno...:)

svaka melodija je vec odsvirana...:):cool:

peruzza
11-04-2007, 02:34 PM

K'o da si rek'o da su vec svi brojevi za loto izvuceni!:confused:

Muzika je stvar dushe, pa mu nachin nasheg izrazzavanja dodje kao otisak prsta, jedinstven i neponovljiv. Da su Ravel, Mocart, Debisi, Stravinski, Gershvin, Louis Armstrong, Keith Jarret... mislili da je, kao sto kazzesh, svaka melodija odsvirana, ti bi bio u pravu!!!;)

A ovi sto klepaju i nisu muzichari, nego lopovi!

DaBear
11-04-2007, 07:56 PM
K'o da si rek'o da su vec svi brojevi za loto izvuceni!:confused:

Muzika je stvar dushe, pa mu nachin nasheg izrazzavanja dodje kao otisak prsta, jedinstven i neponovljiv. Da su Ravel, Mocart, Debisi, Stravinski, Gershvin, Louis Armstrong, Keith Jarret... mislili da je, kao sto kazzesh, svaka melodija odsvirana, ti bi bio u pravu!!!;)

A ovi sto klepaju i nisu muzichari, nego lopovi!

eh sad Mozart! Mislim da 99% ljudi na forumu radi neku elektronsku muziku sa samplovima / soft sintijima...gde se jako tesko izrazava stanje duse, osecanja itd.....obori Mile! ko je sledeci?

prave muzike ima vrlo malo danas...ali koga je to briga??

Moritz
11-04-2007, 10:59 PM
eh sad Mozart! Mislim da 99% ljudi na forumu radi neku elektronsku muziku sa samplovima / soft sintijima...gde se jako tesko izrazava stanje duse, osecanja itd.....obori Mile! ko je sledeci?

prave muzike ima vrlo malo danas...ali koga je to briga??

Gluplju konstataciju i vaskrs starog stereotipa, bez uvrede, davno nisam cuo!!!! :shock:

Zato sto je elektronika, po tebi, jako je tesko izraziti stanje dushe i osecanja? :confused:

Kao najbanalniji primer uzmi Vangelisa i Blade Runner, a o zilion drugih primera necu ni pocinjati sa komentarom.

Everbeatz
11-04-2007, 11:10 PM
Slozio bih se sa Moritzom, a cudi me da DaBear misli tako nesto sudeci po covekovom iskustvu i kilometrazi u muzici.
DaBear, izgleda da previse slusas clubbing muziku, bez uvrede...:D:D

ThePopa
12-04-2007, 01:10 AM

To je kao ono kada su pitali ?koru za?to mu je pjesma Milo Moje toliko slicna Joksimovicevoj - Lane Moje.

" -Pa znate, te?ko je napraviti glazbu u tih 7 nota, a da ona ne bude slicna necijoj drugoj"
:rotfl:

DaBear
12-04-2007, 07:44 AM
Slozio bih se sa Moritzom, a cudi me da DaBear misli tako nesto sudeci po covekovom iskustvu i kilometrazi u muzici.
DaBear, izgleda da previse slusas clubbing muziku, bez uvrede...:D:D

Ja sam batalio slusanje (i kupovanje) Club muzike odavno...to je sad totalno gubljenje vremena (za raditi i pratiti..).
A ni necu da se vracam (opet) na Vangelisa i druge od pre 20 godina....
Sve to imam, sve sam slusao kad sam bio mali, sve je to bilo i proslo i vise ne izaziva nikakvu reakciju u meni.

A kad preturite preko glave puno (muzike, godina, projekata itd) ni vama nece raditi vise...Ja sam mislio kao i svi vi, al to se promeni vremenom.:cool:

Moritz
12-04-2007, 08:30 AM
A kad preturite preko glave puno (muzike, godina, projekata itd) ni vama nece raditi vise...Ja sam mislio kao i svi vi, al to se promeni vremenom.:cool:

Ne, to se ne promeni nikada!!!
Ako ti muzika ( ne govorim samo o elektronskoj muzici) ne moze vise pokrenuti emocije i ubaciti te u neki unutrasnji film....onda si dubok zabrazdio...,..menjaj posao - Ozbiljno.

Vangelis onda, danas i za sto godina ( ako mu izuzmemo neke od novijih promasaja) budice emocije i pomerati dusu ( o drugim kompozitorima da i ne pricam)...osim ako nisi neki kajla buzdovan sa chelom od dva prsta shto ti definitvno nisi ;)

Max
12-04-2007, 10:08 AM
Ne, to se ne promeni nikada!!!
Ako ti muzika ( ne govorim samo o elektronskoj muzici) ne moze vise pokrenuti emocije i ubaciti te u neki unutrasnji film....onda si dubok zabrazdio...,..menjaj posao - Ozbiljno.

;)

he he he he .....nemoj da se primas Moritz .... pa Da Bear je nas stari muzicki depresivac ;) ..... covek ima takav stav o muzici , i verovatno mu tako odgovara da misli . U dusi verovatno misli suprotno , jer se bavi muzikom i ulaze u opremu i sl , a ako tako stvarno misli onda je stvarno u dusi nesrecan , jer radi ono sto ne voli .

Svakom svoje ...... ja takodje mislim da bi covek uspeo i bio srecan , mora da radi ono sto voli ..... ako ne uziva u tome , ne verujem da moze nesto pametno da uradi u zivotu .....

Jedina stvar koju zameram Da Bearu je sto obeshrabruje klince .... sto je jako lose ...... jer evo npr Sky Wiklah i ekipa su poceli da rade nesto sto bi Da Bearu bilo potpuno besciljno , a super rade imaju dosta koncerata cak su napravili i vernu publiku koja ih prati ..... super !!!!!

U muzici .... za talenta .... je uvek bilo mesta .... i uvek ce biti .... i ima novaca ...... i ljudi oko mene koji se bave muzikom zaradjuju dvostruke i trostruke standardne plate ...... i rade ono sto vole ..... Price ljudi , tipa , nemoj da se bavis time nema tu para ( pricam o domacoj ekipi ) je puko eliminisanje konkurencije , tj potencijalne konkurencije , jer se plase da im neko ne oduzme parce kolaca i ne baci ih u senku . Istinski talenti i znalci , nemaju problem sa konkurencijom ..... cak je i vole .

Pozdrav

DaBear
12-04-2007, 11:09 PM
he he he he .....nemoj da se primas Moritz .... pa Da Bear je nas stari muzicki depresivac ;) ..... covek ima takav stav o muzici , i verovatno mu tako odgovara da misli . U dusi verovatno misli suprotno , jer se bavi muzikom i ulaze u opremu ..
Pozdrav

Provalio me Max...:(

mislim i dalje savetujem klince da se batale, ali kao sto i ja nisam slusao sa 20 godina, tako i oni ne slusaju. Opet racunam, ja to radim, pa ako dodje od mene....ali izgleda ne pali!

i dalje se lozim kad mi dodje dobar projekat da se radi..dobra , inteligentna pesma, pa jos ako je dobro odsvirano / odpevano / usnimljeno...milina bate!! ali retko ima....ili kad izadje neka dobra ploca (to se sad vec retko desava...!!) ali ima..

tu mozda ima para da se uzme..ima i ovde, ali nije ko pre. Avansi su pali, cene za remikse isto, studijima ubijaju cene do koske, a sve drugo sve skuplje i skuplje!

:( :mad: :( :( :mad:

Everbeatz
12-04-2007, 11:46 PM
Provalio me Max...:(

mislim i dalje savetujem klince da se batale, ali kao sto i ja nisam slusao sa 20 godina, tako i oni ne slusaju. Opet racunam, ja to radim, pa ako dodje od mene....ali izgleda ne pali!

i dalje se lozim kad mi dodje dobar projekat da se radi..dobra , inteligentna pesma, pa jos ako je dobro odsvirano / odpevano / usnimljeno...milina bate!! ali retko ima....ili kad izadje neka dobra ploca (to se sad vec retko desava...!!) ali ima..

tu mozda ima para da se uzme..ima i ovde, ali nije ko pre. Avansi su pali, cene za remikse isto, studijima ubijaju cene do koske, a sve drugo sve skuplje i skuplje!

:( :mad: :( :( :mad:

Jos si ti u perspektivnom okruzenju sto se tice muzickog biznisa pa si pesimista, ugledaj se na nas ovde - vidis da pucamo od optimizma i mislimo da ce biti nesto.:) Vidim ja da je izgleda zapad istrulio i popucao po svim savovima, sve imate, a nezadovoljni...:D

DaBear
13-04-2007, 07:18 AM
Jos si ti u perspektivnom okruzenju sto se tice muzickog biznisa pa si pesimista, ugledaj se na nas ovde - vidis da pucamo od optimizma i mislimo da ce biti nesto.:) Vidim ja da je izgleda zapad istrulio i popucao po svim savovima, sve imate, a nezadovoljni...:D

perspektivno okruzenje ce se tu stvoriti..sad ste na prekretnici. Ima dobrih studija, ima radnji sa opremom, sokoj se sredjuje polako, ima privatne disko kuce...sve kao ovde (normalno samo manje!!) To da li svi sve imaju, ne znam!? I ovde ljudi nemaju leba da jedu!

Hiljade Rumuna i Poljaka je doslo ovde (300.000 poljaka) kad su se ukljucili u EU, pa su se vratili posle par meseci!!! Jako tesko da se zaradi / prezivi, itd
Atek ako hoce da nesto uradis sa muzikom...ha! Nikad nije bilo zajebanije!

nemojte da se zavaravate...zapad je to, sve lopovi, preveranti!:mrgreen:

DADDY Z
13-04-2007, 07:18 AM
Alo,ekipa !!!
TEMA JE KRK-TIMBALAND....vraćaj se nazad...
:mrgreen:

DaBear
13-04-2007, 07:53 AM
Alo,ekipa !!!
TEMA JE KRK-TIMBALAND....vra?aj se nazad...
:mrgreen:

jes vala....sorry! KRK-amo samo!!:rotfl:

Faktor X
13-04-2007, 08:52 PM
hmmm ako KRK-amo onda samo da kazem da sam ja slusao KRK RP 5, 6 i 8 i moram da kazem da se meni cinilo da 5 ima najbolji zvuk dok ovi ostali idu nize sa bassovima ali se dosta gubi po meni na nekoj "cvrstini" zvuka i postaju malko sporiji. slusao sam u akusticno sredjenoj prostoriji.

inace evo link za one koji nisu videli doticni spot Timbalanda

http://youtube.com/watch?v=Yei5jFdyCFo

tom
21-04-2007, 07:57 PM
Timbaland lici na Loua!