Log in

View Full Version : Va?i omiljeni VST efekti...?

DEMONIO
30-03-2007, 05:49 PM
Ćitajući forum izvaljuje se da UAD korisnici vrlo često imaju slična mi?ljenja o efektima koji se nude uz ovu dps kartu u smislu karaktera i korisnosti istog, isti slučaj je i za PoCo, ali mi?ljenja oko VST efekata su vrlo podeljena kako mi se čini, pa me ?ivo zanima ?ta članovi foruma koriste najče?će u svojim mixevima...

Koje kompresore, koje eq-e, koje reverbe, koje limitere, itd. i na kojim kanalima i grupama... Kog ne mrzi nek napi?e npr. lanac efekata koje nače?će stavlja na vokal, na nogu, dobo?, hatove, perkusije, ceo drug, lead gitare, fifove, raznorazne strinogove, itd. :)

Svakako bilo bi zgodno i napisati kom zvuku se te?i tj. koji je muzički ?anr koji se producira...

balthazaar
30-03-2007, 07:46 PM
odma ću ti ja reći da nećeš dobiti odgovor na to...svako ima nešto svoje što voli...tako da će odgovori biti vrlo šareni, u suštini Waves i TC su odlični, ma ima gomila toga...ja sam npr još davnih dana naleto na Blue Pack, to ti je set besplatnih pluginova i njihov komresor i dalje često stavljam jer stvarno ima nesto posebno, pogotovo da ga metneš na kick ili snare...odličan je za udarce, imam gomilu toga , tj. sve što je popularno, ali prosto po navici na drums stavljam ovaj kompresor..

što se tiče žanra, tu tek ne postoji odgovor!

prosto isprobaj dosta toga i odluci se za ono što ti "leži"

Rhino
30-03-2007, 08:32 PM
Uhhh, vrlo opsirna tema!:)
Evo na brzinu,od EQ su mi omiljeni URS i Equium (za skidanje najcesce), Mada za skidanje frekvencija volim i PSP masterQ... Cijeli waves paket + waves ssl za svasta nesto.... Od kompresora kjarheus, mada i ovaj novi blue tubes paket je ok...
Nemam pojma.... Ti u sustini zelis da pricamo o tome ko kakav lanac efekata koristi po trakama i grupama?.......
Za vokal prvo kompresor, pa onda sve ostalo...... Ustvari ne znam kako bi ti to uopste priblizio, jer ni sam ne radim po nekom ustaljenom pravilu, nego samo slusam......

DEMONIO
30-03-2007, 10:25 PM
Opet moja je*ena formulacija pitanja heheheh... znači ko za akai pre par nedelja... heheh...

balth: Nisi me skapiro burke ne treba mi savet tipa: "ovaj plug je do jaja.. ja kad ti ka?em ..." i ja sad uzmem isti plug i kao woooooooooow ba? mi on treba za to (mada opet moguće je da će se i takav plug pojaviti)... nego da vidim ?ta ljudi vole da čuju od VST-a na svojim mixevima, npr. Kjaerhus mi je Jan skoro doneo kad smo radili jedan mix i skroz mi se dopao... Obavezno Waves SSL na masteru ispod nekog drugog komprsora(imam trip da nekako lepo farba sve to - on je tu vi?e zbog farbe a ne komprsije) Volim altiverbov plate... i tako... volim Reverb A na 808 i njemu sličnim clapovima... URS svakako, mada jede procesor... Bog da po?ivi freeze

Rhino: Svi, fala Bogu, slu?amo, ali nesumnjivo svako ima neku vi?e-manje ustaljenu ?emu kojom pristupa mixu i izboru plugova koje koristi... Tipa na ove grupe najče?će mi ide to to i to, na vokal ovaj insert, ovaj rev sa senda, ovaj kompresor, i to ... :)

Arthur
31-03-2007, 12:34 AM
u zadnje vreme najcesce se sve svodi na equim za seckanje sitno, Kjaerhusov GEQ7 za cupanje na krupno, UADov Pultec za dodavanje na krupno.. Od compresora tu su waves ssl, uadov 1176 (mada moram da se stekujem), i GAC od Kjaerhusa.. Od reverba koristim moju yamahu rev7 a kao alternativa i za ostale namene Altiverb5 i ar acoustic reverb (kad bas legne)
Ponovo sam otrkio Double Delay kao glavni delay, meni vise i ne treba.
Na masteru drzim Timeworxov Mastering limiter, UADov Precision limiter i po potrebi jos jedan Pultec cisto da otvori sve kad mi dopizdi..
Gejtujem sa GACom ili Ultrafunkovim gejtom..

kejkz
01-04-2007, 01:26 PM
Ovaj mi je omiljen:
http://bram.smartelectronix.com/plugins.php?id=5

Samo njega stavim na trek i gotovo, sve zvuci savrseno

lesha
01-04-2007, 01:30 PM
Ovaj mi je omiljen:
http://bram.smartelectronix.com/plugins.php?id=5

Samo njega stavim na trek i gotovo, sve zvuci savrseno

i meni, idealan za dobijanje egzoticnog zvuka.