PDA

View Full Version : Hor - sigurica?

OFF
29-03-2007, 08:17 PM
Imam za vikend snimanje zenske pevacke grupe, 6 chlanova. Nemam puno vremena :( za experimentisanje sa stereo postavkom. Do sada sam takve akcije radio nekad M-S, nekad X-Y, ali sad prvi put imam 2xc414 i dobar 2 ch preamp.
Kakvu bi vi postavku probali, u malom prostoru?

ProkDu
29-03-2007, 09:50 PM
Ne znam da li će ovo da pomogne, ali dobih ovu temu juče u newsletter-u.

http://www.record-producer.com/learn.cfm?a=3965

Miha Blaze
31-03-2007, 03:18 AM
ja mislim da "koincidencija" nece sigurno omanuti ;)

Miha Blaze
13-04-2007, 03:55 AM
i kako si snimao hor? ;)

pozdrav!

OFF
16-04-2007, 01:57 PM
X-Y, kad izmixam (tacnije editujem i stavim prostor:) ) , okacicu da cujete. Ja sam zadovoljan i bojom i faznom uskladjenoscu

slowstar
18-04-2007, 03:14 AM
Imam za vikend snimanje zenske pevacke grupe, 6 chlanova. Nemam puno vremena :( za experimentisanje sa stereo postavkom. Do sada sam takve akcije radio nekad M-S, nekad X-Y, ali sad prvi put imam 2xc414 i dobar 2 ch preamp.
Kakvu bi vi postavku probali, u malom prostoru?

Ja bih to uradio "koincidentno" stavi ih jedan iznad drugog, sto blize, maltene spojeni po vertikali, i okreni ih za 40-70 stepeni, zavisno od dimenzija i reflektivnosti prostora, tako ce fazno da ti bude "zdravo" u mono, a prijatno i siroko ce da zvuci u stereo...
Pozdrav, srecan rad!!!

OFF
18-04-2007, 10:16 AM
Ja bih to uradio "koincidentno" stavi ih jedan iznad drugog, sto blize, maltene spojeni po vertikali, i okreni ih za 40-70 stepeni, zavisno od dimenzija i reflektivnosti prostora, tako ce fazno da ti bude "zdravo" u mono, a prijatno i siroko ce da zvuci u stereo...
Pozdrav, srecan rad!!!

Prvi dan snimanja sam radio koincidentno, jedan iznad drugog, a drugi dan probao da ih zarotiram za 90' , pa ukrstim, i cini mi se da su rezultati za nijansu bolji. Inace, jako je monokompatibilno ispalo. Vazno je da su devojke zadovoljne:)

Covek-durdubak
18-04-2007, 04:54 PM
Prvi dan snimanja sam radio koincidentno, jedan iznad drugog, a drugi dan probao da ih zarotiram za 90' , pa ukrstim, i cini mi se da su rezultati za nijansu bolji. Inace, jako je monokompatibilno ispalo. Vazno je da su devojke zadovoljne:)

Uvek je najvaznije da su devojke zadovoljne :D a probaj neki put ako imas vremena i AB za hor, nekima je to default
Poz

OFF
18-04-2007, 11:21 PM
Uvek je najvaznije da su devojke zadovoljne :D a probaj neki put ako imas vremena i AB za hor, nekima je to default
Poz

Probao sam, malo, ali je soba jako mala i fazno je bio neprihvatljiv usnimak

zmaj
19-04-2007, 11:55 PM
Pozdrav, srecan rad!!!
Izvini,mozes li da mi ovo da mi pojasnis...ne raumem te bas najbolje?

Covek-durdubak
30-04-2007, 04:57 PM
Probao sam, malo, ali je soba jako mala i fazno je bio neprihvatljiv usnimak

pa bar si se snasao