View Full Version : Neumann TLM103 ili Audio-techica?
goran ns
22-03-2007, 12:38 PM
Ovde na forumu jedan nas kolega prodaje ovaj Neumann mik,
ja sa njim nisam radio, radio sam sa U 89 i 87, znam da je slabiji od njih
ali ja vise para nemam, mozete mi nesto raci o ovom mikrofonu!
Jos me interesuje da li je neko koristio neke mik od firme audio-techica
i koji mi mozete preporuciti?
Hvala!!!
Manley
22-03-2007, 04:24 PM
Ovde na forumu jedan nas kolega prodaje ovaj Neumann mik,
ja sa njim nisam radio, radio sam sa U 89 i 87, znam da je slabiji od njih
ali ja vise para nemam, mozete mi nesto raci o ovom mikrofonu!
Jos me interesuje da li je neko koristio neke mik od firme audio-techica
i koji mi mozete preporuciti?
Hvala!!!
probaj at4050 ili jos bolje at4060....moj izbor bi bio violet black knight
idekius
22-03-2007, 05:10 PM
....moj izbor bi bio violet black knight
Koliko si zarazan sa tim Violet Black Knight :rotfl: Posto je to chudo? Nateraces i mene da kupim jedan :rolleyes: Kako stoji u poredjenju sa K-2, NT2A, NTK, NT-2000, AT 4040, 4050, 4060...?
Gde se on otprilike kotira po kvalitetu?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Pogledaj svoj potpis :mrgreen:
Manley
22-03-2007, 05:14 PM
Koliko si zarazan sa tim Violet Black Knight :rotfl: Posto je to chudo? Nateraces i mene da kupim jedan :rolleyes: Kako stoji u poredjenju sa K-2, NT2A, NTK, NT-2000, AT 4040, 4050, 4060...?
Gde se on otprilike kotira po kvalitetu?
po meni ide prvo at4060, violet, at4050, k2 pa ostalo
a nisam ja kriv sto su dobar mikrofon napravili ;)
pitaj max-a, on je probao jedan:D
idekius
22-03-2007, 05:19 PM
po meni ide prvo at4060, violet, at4050, k2 pa ostalo
a nisam ja kriv sto su dobar mikrofon napravili ;)
pitaj max-a, on je probao jedan:D
Po tebi se Violet chuje lepse nego at4050 i k-2?
Hmmm... ozbiljno si me zainteresovao...
Manley
22-03-2007, 05:22 PM
Po tebi se Violet chuje lepse nego at4050 i k-2?
Hmmm... ozbiljno si me zainteresovao...
po meni mnogoo lepse...probao sam sa 4050 i violet je detaljniji, a rode ima one odvratne visoke koje mi ne gode...violet je isto svetao, ali nema takozvanih sibilanata...
idekius
22-03-2007, 05:24 PM
po meni mnogoo lepse...probao sam sa 4050 i violet je detaljniji, a rode ima one odvratne visoke koje mi ne gode...violet je isto svetao, ali nema takozvanih sibilanata...
To za Rode je tachno... zato mi se i nije dopao NT2A... do duse, mislim da K-2 to ne radi... neko ce odje da me napljuje, ali, sibilanti mi se nisu dopali ni kod c-414... do duse, ne secam se koji to tacno model 414-ice bese bio u pitanju...
*********EDIT************************************* *******************************
Usput, Manley... jesi li probao mozda "BLUE BLUEBIRD", ili "BLUE BABY BOTTLE" mic? Izgleda, za te pare, jao... hmmm... romantichno? :rolleyes: Pogotovu sto je u pitanju renomirana firma koja pravi igracke tipa "BLUE BOTTLE" mic, a i dosta hvale onaj njihov "BLUE ROBBIE" preamp u svojoj klasi... a mic "BLUE BLUEBERRY" mi deluje kao kompromis cene i kvaliteta... pretpostavljam nesto nalik "Amethyst"-u... sad... trebalo bi to chuti...
goran ns
22-03-2007, 08:33 PM
Nista mi ne govorite za ovaj Neumann?
Za sad koliko sam se raspitivao, moj izbor je at4050 i
spram mojih mogucnosti!
Ali nisam jos skroz odlucio, tako da slobodno pisite svoja iskustva!
Bitch
22-03-2007, 11:52 PM
Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! :):):D:D ali Amethyst
a moze i AT, a moze i Neumann, sve je to dobro
pozz :)
Manley
23-03-2007, 06:15 AM
to ti je violet ili ti jz design....oni su pravili sve modele za blue i kada se blue odlucio da dalje nastavi proizvodnju u kini, violet napravi svoj brand i duplo ili trostruko nize cene....tako da zaboravi blue, nemoj da placas vise za istu stvar....koliko ja znam black knight je identican(kapsula) blue baby bottle-u
Usput, Manley... jesi li probao mozda "BLUE BLUEBIRD", ili "BLUE BABY BOTTLE" mic? Izgleda, za te pare, jao... hmmm... romantichno? :rolleyes: Pogotovu sto je u pitanju renomirana firma koja pravi igracke tipa "BLUE BOTTLE" mic, a i dosta hvale onaj njihov "BLUE ROBBIE" preamp u svojoj klasi... a mic "BLUE BLUEBERRY" mi deluje kao kompromis cene i kvaliteta... pretpostavljam nesto nalik "Amethyst"-u... sad... trebalo bi to chuti...
Manley
23-03-2007, 06:16 AM
Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! Violet ! :):):D:D ali Amethyst
a moze i AT, a moze i Neumann, sve je to dobro
pozz :)
amethyst je cudo :rotfl:
hmmmmm ......kod mene je K2 dosta tamniji od Black knighta ...... :confused:
ne znam ..... ne mislim da je jedan bolji od drugog , za par dana koliko sam probao , Violet ima prezentniji zvuk sa manje basa , nekako je rokerskiji i prljaviji , roda ima vise bottom end a , i meni ispoliranije zvuci ...... Probao sam ih sa 2 pop pevaca ( slicni stilu Vlade , Sergeja .... ) . Nisam im nista rekao .... i obojica su me molila da pevaju na Rodi .... lepse im je bilo .... mada mislim da bih manje posla u mixu imao sa Violetom ....
Akustaru bih snimao sa rodom ..... ne znam ..... zato sam i uzeo oba ..... pa cu da se igram .... jos samo da mi Manley posalje Violet .... umesto da ovde zevzeci sa Idekiusom :D
Pozdrav
ja koristim TLM103 uglavnom za voiceovers, nekad za vokale, i za bass cabs. AT4050 najcesce na kick-u i za vokale, ali ne secam se da me je ikad razocarao u bilo kojoj drugoj situaciji.
tesko ces se pokajati bilo koji izaberes, oba su prilicno univerzalni LDCs.
goran ns
27-03-2007, 01:08 PM
hvala NI!
Verovatno cu uzeti AT4050 probao sam ga i dobar je,
a do ovog tipa na forumu koji prodaje TLM103 ne mogu da dodjem!
Bambino
27-03-2007, 11:50 PM
I ja sam kontaktirao onog tipa sto prodaje TLM 103.Rekao mi je da nije prodat, i vise se nije javljao.Zato sam kupio AT 4050, i zadovoljan sam sa njime.Imao sam Rode NT-2A i mislim da 4050 radi taman toliko bolje koliko je skuplji.
goran ns
29-03-2007, 11:19 PM
I ja sam kupio AT4050!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.