View Full Version : Inspiracije, plagijati i video trake...
Mogli
20-03-2007, 11:08 PM
Kad sam cuo pesmu od Giuliana, Cvite Kameni, ostao sam zadivljen...tekst, muzika i vokalna interpretacija su 1/1...Slicnost od nekoliko taktova (dozvoljenih) sa pesmom Time so say goodbye od Sarah Brightman je zanemarljiva, ali je ipak previse slicno da bi bilo slucajno. Evo nama teme i za ostale slicne stvari, pa ako imate i vi neki primer, budite hrabri!:D
sille
25-03-2007, 12:40 AM
Euritmicks - Sweet Dreams (Are Made Of This)
Alice Cooper - Spark in the dark
bumbar
26-03-2007, 12:55 PM
Odlicno Mogli, podrzavam!
Evo i ja jednu:
Gary Moore je mazno kompletan refren od Lionel Richie(Hello) za svoj najcuveniji blues! :mad:
Gary Moore je mazno kompletan refren od Lionel Richie(Hello) za svoj najcuveniji blues! :mad:
Nije.
Iako su u pitanju elipse (odredjeni tip harmonske progresije baziran na simetricnosti ... vantonalne dominante, tj. dominantine dominante...), nisu isti akordi u pitanju, mada funkcije jesu.
Na taj nacin bi moglo da se kaze da je Lionel Ritchie i jos 7 miliona drugih muzicara maznulo princip elipse iz Pahelbelovih Kanona ili nekog slicnog dela nastalog stotinama godina pre tih pesama.
Mislim... Ima tu puno da se razglaba, ali me jako mrzi, pa sam samo ukratko argumentovao ovo za Lionela i Gerija. Ko zna, razumece, ko ne zna, moze da veruje ili da ne veruje ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.