PDA

View Full Version : Bas trap

"7"
14-03-2007, 04:26 PM
1611

Cime bi trebalo da se napuni ovakav bas trap?
I koji je ovo materijal spolja (mislim na mrezicu)?

Gulanfer
15-03-2007, 03:30 PM
Uh , neznam hoce li ti ovo malo pomoci , ali kako je na spanskom a ja neznam kako se to zove na srpskom ...

Unutrasnjost je ispunjena sa "Acustifiber" materijalom ( http://www.acusticaintegral.com/productos/absorbentes/acustifiber.htm ) koji je navodno ekoloski materijal i ne razbacuje cestice po vazduhu .

"Mrezica" je nesto kao choja ( samo tanje ) ili slicno, znaci materijal neki.

Drvo nije drvo nego DM ( ?bemliga, kao presovani karton - lici na drvo ali nije ) lakiran.

Znam da nisam mnogo pomogao ali prevodjenje mi bas ne ide. :(

No, verujem da se moze uraditi sa nekim drugim slicnim materijalima...

"7"
15-03-2007, 11:29 PM
E jel' znas ono kad lik udje u poslasticarnicu i pita: "Kakve kolace imate?" a zena mu odgovori: "Pa imamo razne", a lik ce: "pa dobro dajte mi dva razna". :mrgreen: ;)

Hvala u svakom slucaju, mozda dam zeni da mi prevede tekst jer od onolikih spanskih serija valjda je nesto naucila:D .

Mislio sam vise generalno, ne mora to da bude bas ovaj bas trap, znaci u principu sta bi trebalo da se stavi i naravno da moze da se nadje kod nas.

Miha Blaze
16-03-2007, 03:22 AM
ma nagura par kila azmafona nece da skodi :) :) :)
danas ga svugde guraju i ne pitaju, i rukama i nogama u studio pa koliko stane :) :) :)

Gulanfer
18-03-2007, 09:07 AM
:D
Pa probao sam...

Inace taj azmafon , mineralna ( kamena ) vuna i li bilo sta slicno ce ti raditi posao, verujem. ja moram isto da udarim neki akusticki tretman pa cu koristiti materijale koje budem imao pri ruci. A znajuci kako volim da experimentisem, verovatno cu probati da uradim nesto od nekih materijala za koje ja mislim da mogu da odrade posao. Ako to bude radilo postovacu i slike jer sam se sa prevodjenjem vec lepo proslavio... :rotfl:

Tiki the Boyler
19-03-2007, 08:15 AM
Ma kad je DIY varijanta možeš ga napuniti i pucvalom! (samo nemoj da bude masna jer će da smrdi)

Gulanfer
02-04-2007, 03:51 PM
Elem, zavrsena prva 2 bass trap-a. Posle malo citanja po netu i nahvaljenih Ethan-ovih trapova i kopirajuci ovaj ( http://www.radford.edu/~shelm/acoustics/bass-traps.html ) model dosao sam do sledeceg :

Kupio Isover debljine 20mm i 110kg/m3 i naredjao 4 komada da bih dobio debljinu 80mm. Isover sam obmotao nekom , hmm, plastikom, i onda jos nekom plastikom-gumom sta li ( impactolan ) . Posto nisam vican nazivima i objasjenju , ja sam to uslikao pa valjda ce bude jasno.

Uglavnom juce sam postavio samo ta dva b-trap-a u uglove iza zvucnika i ...
hej, pa to radi ! I to lepo , nestalo muljanje. Evo par fotki.

boggy
02-04-2007, 04:02 PM
....

Uglavnom juce sam postavio samo ta dva b-trap-a u uglove iza zvucnika i ...
hej, pa to radi ! I to lepo , nestalo muljanje. Evo par fotki.

:)
Super... :)

Hvala Gulanferu!

pozdrav

bogi

DaBear
02-04-2007, 04:19 PM
ja sam bas gledao sad u mojoj novoj sobi (u Sphere studiju - design i akustiku radio Monroe), imaju takve "kutije" po zidovima, samo unutra su podeljene na 4 - 5 delova, pa ide nesto slicno toj masi (rockwool valjda) , pa onda masa a preko sper ploca (5mm) izbusena sa rupicama, pa ispod sundjer,,itd.. i sve prekriveno platnom,

svi zidovi su poriveni sa tim "kutijama" izmedju ima 20cm razmak samo..

probacu da skinem platno (ako moze) pa da slikam...ali zvuk je super!

DaBear
02-04-2007, 04:22 PM
evo slicice (nije moja soba,,,!)

Gulanfer
03-04-2007, 08:42 AM
Da, to je Rockwool ili ti Lana de roca ( na spanskom ) ili kamena vuna. Nije obican kamen nego vulkanski kamen. I ja sam ovde nasao marku Isover.
Ovo sto sam ja uzeo je dolazilo u pakovanju od 10 tabli velicine 1000x1200mm i debljine 20mm. Namerno sam radio bez rukavica da bih video koliko ce da mi smeta ili bocka. Posto sam davno radio krov kuce sa mineralnom vunom ( pre 20-ak godina ) , i secam se da sam se nagutao ( iako sam imao masku ) i iziritiarao kozu , hteo sam da vidim koliko je ovo zajebano na dodir. I mogu reci da ama bas nista nisam osetio. Znaci , po meni vrlo bezopasno za rad ( naravno , ako se seku samo 4 panela , ne pricam za secenje 2 tone matreijala ) . Za svaki slucaj sam ipak panele obmotao mekom plastikom.

Eh , da, sada su mi visoke frekvencije iskocile pa cu morati malo da poradim na tretiranju sobe sto se tice srednjih i visokih. Iza mene je goli zid pa cu ga verovatno prosarati panelima isovera od 500x500mm pa preko njih onaj Impactolan debljine 10mm i na to mozda onaj piramidalni sundjer u kombinaciji sa istim kvadratima samo bez isovera. Mozda neko ima bolji predlog ??? Bio bih zahvalan za jos neku ideju.