Log in

View Full Version : Ludo i brzo 2

davormen
14-03-2007, 09:10 AM
hajde i ja nesto da postavim...

naziv threada je takav zbog slicnosti sa Arthurovim skorasnjim radom, kako zanrovski, tako i (manje-vise) vremenski...

dakle, moj bend (jedan od :D ), zanr - metal, miks radjen za 1 dan, tracking se ne secam koliko, ali je bilo brzo posto nam je ovo najjednostavnija stvar i tako...

nije skroz gotovo, ali je 95% there... imam jos neke minorne korekcije da napravim, ali to nece bitno uticati na zvuk, tako da sam ga o'ma okacio... ja sam vec suvise "blizu" ovoga, tako da - raspalite...

(right click - save as):

http://www.talesofdark.net/misc/Nekropolis%20-%20More%20Than%20A%20Killing.mp3

:mase:
:beer:

dejankuki
14-03-2007, 08:07 PM
Ludo i brzo jeste. Stvar mi se svidja, samo.. po mom misljenju ima neke minor zamerkice. Po meni, ritam gitara je prejaka i previse svetla. Bubnjevi se u svirci gube a glas se ne razaznaje u svoj toj buci. Bas jedva da ga ima. Inace sviracki i aranzmanski je vrlo dobro odradjena. Za ovu vrstu muzike odlicno.
Reci mi samo da li si bubnjeve radio "uzivo" ili si koristio neki plug in ili Virtualni instrument? Ako je ovo drugo, skidam ti kapu na programiranju.

Arthur
15-03-2007, 12:44 AM
ne slusaj dusmane :D Ne znaju oni nase muke...
E sad, ovo stvarno dobro zvuci, meni jedino stoji primedba za vokal.. takodje, za moj ukus ovo je previse "cisto", bubanj je detaljno i mukotrpno odradjen, al se plasim da je zavrsio u pop-rock maniru, i preosetno je da je kucan. Gitare zvuce odlicno, taj je stim, i tako treba i da stoje i postoje :D
E ovo su sve bili komentari iz licnog ugla jer generalno, objektivno, ovo odlicno zvuci. ;)

nenad
15-03-2007, 03:55 PM
gitare preglasne, pojele su sve oko sebe pa cak i bubanj, stisaj ih malo. Glas bi, po meni, trebao malo napred da se izvuce, da bude razumljiviji. Svidja mi se boja gitara ali sa bubnjom definitivno treba raditi. Moje misljenje !!!

pozz

sasaristic
16-03-2007, 12:17 AM
Na trenutke me ove gitare podsecaju na Panteru...vise svirka nego zvuk.Odlicno si uradio samo sto je za moj ukus prepedantno....mozda bi siroviji bubanj digo malo vise energiju celog snimka..

Arthur
16-03-2007, 12:19 AM
samo da kazem da ja ne delim misljenje da su gitare preglasne.. ranije sam i ja tako kontao odnose dokle god mi gomila klijenata posle rasprave nije donela tonu nove produkcije gde stvari stoje upravo tako :D Ja njima "de to ima ".. a oni meni "evo ovde!!!" .. tako da, postujuci zanrovske specifikacije, ove gitare leze taman gde treba, jedino je vokal pretih i nedefinisan

MD
16-03-2007, 12:39 AM
Eh napokon malo metala.:)

Zvuk je dobar za taj stil. Thrasherski, svijetle boje, tanji.

Sve u svemu, vjerovatno jedan od boljih soundova što sam čuo na balkanskoj žešćoj metal sceni a čuo sam svačega.:D ).

Gitare i moraju biti glasne. Bit teških metal gitara je u tom kontrastu. Sama glasnoća ih čini prividno masivnijima i one nose potpuno glazbu u ovakvom stilu.
Da su tiše izgubilo bi se dosta od toga. Dnas je trend čak još glasnijih gitara.
Bubanj je čist, jasan, bistar... moderan. :)
Vokal je taman.

Ako se smije znati što si koristio (gitare)?

P.S.

Tek sad vidim da ovo nije Tales of dark (link me zbunio), a već sam htio pitati otkuda tolika promjena u stilu. :D:D

Dushan_S
16-03-2007, 01:04 AM
Pazi, za neke ovda?nje stadarde ovo nije lo?e, to da se razumemo, izdati su ovde albumi koji su zvučali slično ili lo?ije od ovoga, čak neki za koje su govorili da su dobro snimljeni nekih bendova koje nećemo sad imenovati. Al ajd sad ono ?to bih mogao reći a da je od neke koristi: Donekle i jesu malo preglasne gitare, fakat. Jeste to i stvar ukusa, ali mo?da one nisu glasne same po sebi nego ne?to drugo stvara tak utisak... Dakle fora ?to je bubanj malo sitan i bez mase. Mo?e se raditi jednostavno o izboru samplova. Gitare su "manje" kao recimo kod Sneap-a, ali kod sneapa je zato bubanj maltene u prvom planu, a ovde je nazad. (sad će Artur da ka?e evo ga opet ovaj sa njegovim Sneap-om hihihih :mrgreen: ) Sa druge strane ako je američka ?kola, onda bi gitare trebalo da su manje na?iljene i sa vi?e mase dole. Sad jbg. Ovako ni?ta nije veliko u samom snimku, već ono, brijanje. Imam utisak takođe da je sve previ?e uredno zvučno, da nije leglo zajedno, ne znam ba? kako da objasnim, ne?to mi ostavlja utisak sitnog za skoro svaki pojedinačan instrument. Solo gitara mi je malo bzvz, malo je i solo kao da je gitaro? krenuo da odsvira pa nije na kraju ni sam bio siguran ?ta hoće (sad dal si ti ili drugi gitaro?...), i farba mi je malo ru?njikava, ima dovoljno drajva ali nema sustain-a, i jako je suva. Sad opet, ako ste hteli ba? tako, onda je dobro, jel. Iako jeste ova svirka suva obično, mislim da je trebalo napraviti neke planove napred-nazad, mo?da malo jači bubanj sa brucu vi?e ambijentalaca, i jo? jedan par gitara koje su manje čiste i fine zajedno sa ovima ovako mi malo dođu "procesorski" previ?e. E da i jedna sugestija vezano za bubanj i deonice. Kontra ti je desno, znači perspektiva publike. To ok. Ali ako ti je kontra toliko desno da vuče ba? desno onda negde i timpani bi trebali biti razmaknuti toliko da se dobije logična ?irina, zar ne? A ovde imam utisak da je bubanj udaljen 10-15 metara u prostoru od mene, jer su zvuci sitniji, plus kad pređe po timpanima, kao da je ceo prelaz u centru. Znači ili da su i metali i kontra bli?e centru ili da se timpani razmaknu. Takođe crash na kome vodi ritam je sa iste strane sa koje je kontra i to uvek isti, tako da i to pravi sliku koja malo vuče na jednu stranu sve vreme. Konačno, neke stvari su mi zbunjujuće ?to se tiče sviranja, na primer, kroz rif prvo vodi ?enstajstinama na ride-u pa onda osminama na ride-u, pa onda pređe na crash, a u pitanju je jedan te isti rif koji traje? Zna? na koji deo mislim? To sad izvini ?to sitnim crevca (znam biće vidi ovog kretena ?to pametuje) ali sam slu?ao pa?ljivije zato ?to mi nije bilo jasno ?ta mi tačno smeta u sviranju bubnja, pa reko da identifikujem.

Miha Blaze
16-03-2007, 03:07 AM
meni je pesma generalno okej, i sve to prolazi, sad kada bih negde trebalo da prikenjam a to bi bilo sa najvecim razlogom to je vokal koji bi morao da bude glasniji, bubanj kucan ali ok, i prelazi shmajserisu u jednoj tacki, skoro da nema panorame na sta nisam navikao ali ako je to ono sto si zeleo to je to... i da solaza, slazem se sa Dusanom isti sam utisak stekao, nekako mi nije fluidna, nekako je prebrzo krenuo a onda ga zaustavio na logicnom mestu ali onda neki polubendinzi i neka polu vibrata ne znam... nije mi ubedljivo iako je generalno ideja dobra... mene potseca mnogo na Kreator.. ostalo ne znam... samo reci hvale za pesmu uz par ovih par ispravki i to je to ;)

nenad
16-03-2007, 11:43 AM
Pa Dushane svaka ti dala !
To se zove recenzija pesme. I eto to je to sto i meni "smeta" u pesmi.
Nesto je sitno, verovatno bubanj daje taj osecaj jer je daleko a gitare pa preblizu, jednostavno odnos instrumenata u mixu nije dobro postavljen, mozda
slusanje na kom je radjeno negde "laze".

davormen
16-03-2007, 04:54 PM
UPOZORENJE: mamutski post sledi :)

hvala vam svima puno na komentarima i utrosenom vremenu... znaci mi (a i zanimljivo je) da cujem kako drugi vide miks... sto ne znaci da cu bilo sta menjati :) , posto za sve u miksu postoji obrazlozenje (koje sledi) i posto sam sve ostalo (pa i vecinu stvari koje vi predlazete) probao i zvuci losije...

kao prvo, ovde nema niceg ?pravog? ? sve je simulacija... i bubnjevi i gitarsko i bas pojacalo... DFHS, guitar suite + pod xt, ampeg svx... i to u startu povlaci sa sobom dosta kompromisa :banghead: ... idemo redom...

RE: bubnjevi

koristili smo DFHS zato sto smo menjali bubnjara u tom periodu ? da ne bi gubili vreme dok se novi dovoljno ne uvezba (a to bi potrajalo, s obzirom na kompleksnost nekih stvari)... bubanj je programiran udarac po udarac kako je bubnjar to i svirao (on je sedeo pored mene dok sam programirao)... i sam bubanj je namesten kao u stvarnosti... svaka komponenta na istom mestu... zvuk je ovakav vrlo namerno... naime, kada bi kick bio masniji, muljao bi kod mnogih brzih deonica (kojih u ovoj pesmi nema, ali na albumu ima itekako)... snare je ovakav (iako se meni vise svidja deblji) zato sto drugacije jednostavno ne izlazi... tomovi imaju gomilu energije oko 100-200hz ? kako vi to ne cujete, nije mi jasno... mozda vam se svidjaju tomovi koji zvuce kao buuum ? meni ne... meni treba splat, i da se maknu sto pre... po meni ima i vise nego dovoljno ambijenta... nisam hteo da ih vise prljam (iako bi tada zvucali zivlje) zato sto bi sve jednostavno zvucalo losije, i to nije dobar kompromis + ovakvi su u vecini moderne metal produkcije, a ja nisam ?faca? pa da mogu da namecem trendove, vec moram da ih pratim... meni ne zvuce prenakucano ? vise trigerovano, kao i na mnogim drugim izdanjima (cak i mnogo manje nego na nekim izdanjima)...

RE: gitare

hteo da ozvucavam svoj jcm 900, ali sam ovim dobio prakticno isto... a bolje nemam jos uvek... islo se na definiciju... pokusao sam i sa masnijim, tamnijim, distorziranijim varijantama, ali je to uvek islo naustrb definicije ? jos jedan neprihvatljiv kompromis... gitare su glasne jer je to najvazniji element ove muzike... ovo je riff based muzika i ono sto je glavni element se u svakoj produkciji stavlja u prvi plan (kao i ovde)... vokal je vise tekstura...

RE: vokal

vokal ide db gore u finalnoj verziji + jos nije zavrsena automatizacija za isti... takodje, treba da olabavim tresh na ssl compu na masteru (koji je najvise i doveo vokal tamo gde jeste)... mada, meni se ovako svidja, taman popunjava teksturu zvuka tamo gde treba (sto mu je i uloga)... po meni su (ovakvi, pevanje je druga stvar) vokali preglasni u vecini (pogotovo domacih) produkcija...
sad nekoliko pojedinosti...
Bas jedva da ga ima.

bas ce ici gore za db u konacnoj verziji... to je jedna od tih sitnijih promena... ali se on definitivno ne treba cuti kad svira isto sto i gitare (samo kada svira razlicito) i mislim da sam to i postigao... a inace sam basista u bendu...
Ako se smije znati ?to si koristio (gitare)?

glavni zvuk gitara je guitar suite (tube screamer + jcm 900), potpomognut 5150 (criminal) modelom sa pod xt-a (kojem su skinuti svi sisteci visoki)...
izdati su ovde albumi koji su zvučali slično

koji? da ne shvatite pogresno, ne mislim ja da je ovo nesto ne znam ni ja kako super (i obicno mi se vremenom ne svidja (blago receno) ni jedan moj rad), ali ja iskreno nisam cuo nista slicno, i voleo bih da znam sta je ako postoji (da nabavim)... samo iskrena znatizelja...
Gitare su "manje" kao recimo kod Sneap-a, ali kod sneapa je zato bubanj maltene u prvom planu, a ovde je nazad.

Sneap je bio jedan od referenci (konkretno arch enemy), ali nikako jedini... ;)
Solo gitara mi je malo bzvz, malo je i solo kao da je gitaro? krenuo da odsvira pa nije na kraju ni sam bio siguran ?ta hoće (sad dal si ti ili drugi gitaro?...), i farba mi je malo ru?njikava, ima dovoljno drajva ali nema sustain-a, i jako je suva.

solo je snimljen iz prvog tejka i meni (i svima ostalima u bendu) se jako svideo, tako da sam ga ostavio takvim kakav jeste... cudan, haotican, malo larokovski (king diamond), prljav... tacno to sto je trebalo... farba je isto tako namerno prljava, a po meni nije suva uopste, posto generalno ne volim plivajuce gitare (a ni plivajuce bilo sta drugo)...
mislim da je trebalo napraviti neke planove napred-nazad

imam utisak da je bubanj udaljen 10-15 metara u prostoru od mene

nisu mi jasne ove dve izjave zajedno (u istom postu) :confused: ... po meni, plan napred-nazad itekako postoji...
Kontra ti je desno, znači perspektiva publike. To ok. Ali ako ti je kontra toliko desno da vuče ba? desno onda negde i timpani bi trebali biti razmaknuti toliko da se dobije logična ?irina, zar ne? A ovde imam utisak da je bubanj udaljen 10-15 metara u prostoru od mene, jer su zvuci sitniji, plus kad pređe po timpanima, kao da je ceo prelaz u centru. Znači ili da su i metali i kontra bli?e centru ili da se timpani razmaknu. Takođe crash na kome vodi ritam je sa iste strane sa koje je kontra i to uvek isti, tako da i to pravi sliku koja malo vuče na jednu stranu sve vreme.

kontra je na R50, prelazi na R44, R21, L24, L46 (po secanju, + - 5) i ja to cujem... cinele su u svom prirodnom prostoru u DFHS (crash 2 i 3, znaci nisu isti crashevi)... bubanj je u potpunosti mirror slika seta naseg bubnjara, dakle, raspored komponenti je isti kao u stvarnosti...
Konačno, neke stvari su mi zbunjujuće ?to se tiče sviranja, na primer, kroz rif prvo vodi ?enstajstinama na ride-u pa onda osminama na ride-u, pa onda pređe na crash, a u pitanju je jedan te isti rif koji traje?

ne ulazim u to, posto je bubanj radjen uz bubnjara, tj. bukvalno je svaki njegov pojedinacni udarac programiran... ovako on svira stvar...
To sad izvini ?to sitnim crevca (znam biće vidi ovog kretena ?to pametuje) ali sam slu?ao pa?ljivije zato ?to mi nije bilo jasno ?ta mi tačno smeta u sviranju bubnja, pa reko da identifikujem.

vidi ovog kretena sto pametuje. :D salim se, naravno... ma kakvo izvinjenje, hvala ti puno sto si posvetio toliko vremena i detaljno analizirao stvar... :)
bubanj kucan ali ok, i prelazi shmajserisu u jednoj tacki, skoro da nema panorame na sta nisam navikao ali ako je to ono sto si zeleo to je to... ako si navikao na neprirodnu panoramu, onda je ovde definitivno nema... a prelazi ne smajserisu nigde, posto je radjen svaki udarac posebno i to se nije moglo desiti (a i ne desava se)... ako ovde bilo sta smajserise, onda smajserise i u 90% moderne metal produkcije... ;)
jednostavno odnos instrumenata u mixu nije dobro postavljen, mozda slusanje na kom je radjeno negde "laze". slusanje ne laze, posto na istom sistemu slusam muziku vec 10 godina, i znam tacno kako muzika treba da zvuci... uz to, proveravam na jos najmanje 3 sistema... a to za odnose je tvoje misljenje i vidjenje miksa i vrlo individualna stvar, no dobro...

DISCLAIMER: svi izreceni stavovi vaze samo za ovaj konkretan stil muzike (i vokala).

jos jednom hvala svima i tako to... :)

pozdrav! :mase:
:beer:

Tomislav
16-03-2007, 06:45 PM
@davormen: Meni je stvar super, svaka čast, gitara mi je super. Ja bi samo malo pojačao vokal ali kako vidim to će se i dogoditi :) Inače slušam metal... Obožavam metal i ova stvar ide u winamp. Ako budeš imao još stvari za shareat javi...

pozdrav!

EDIT: napisao usper umjesto super....

MD
17-03-2007, 12:17 AM
Ma čovječe, uradio si to s DFHS i guitar suitom, koji je vjerovatno imao veću ulogu od line 6 criminala (po zvuku bih rekao jer criminal ima dosta nedefiniraniji sound a i visoki zahtijevaju obradu).:)

Znači imao si opremu koju skoro svatko ima kući a dobio si zvuk, koji ponavljam, nisam čuo na ovim prostorima u žešćem metal žanru.
Isto kao i ti, pitao bi nekoga da mi da te stilski slične materijale gdje je to bolji sound?
Možda slovenska Noctiferija, koja usput snima albume u Abyss studiju (Peter Tagtgren, top metal producent-Švedska).

Valjda ljudi misle na rock ili neki polu metal s estrade...;)

Glupo je takve radne uvjete i opremu uspoređivati s nekakvim Sneapom ili Richardsonom itd.

Što hoću reći... Kad bi se uratci bilo koga s ovog foruma uspoređivali sa Stingom, Metallicom, Oasis ili Michael Jacksonom (po pripadajućem žanru), vjerovatno bi svi pognuli glavu , bez obzira što su im puna usta vlastite opreme, studija i ne znam kakvog iskustva.

Ti si ovdje koristio najobičnije svima dostupne pluginove (neke i besplatne) i po stoti put dokazao da je to realan, vrijedan alat, jer u zadnje vrijeme vidim da ljudi dosta forsiraju ova-ona bijesna pojačala kao "pravi zvuk", super opremu, živi bubanj... a ja iskreno na cijeloj hrvatskoj žešćoj sceni nisam čuo ovakav sound gitara, a ni srpskoj.
Izgleda da ne znaju snimiti tu svoju bijesnu opremu.:D

Ne kažem je da je ovo top produkcija i da je sound gitara bogovski kao ni sve drugo, samo kažem da je ovo prva liga za ove prostore. Postoje svjetski bandovi istog žanra koji zvuče puno gore čak. Ovo treba gledati u domeni žanra .

Treba to gledati i u kontekstu scene s koje dolazi band.:)
Ovdje imam osjećaj da slušam profesionalan cd, a ne demo. To se rijetko desi tu.

Iskreno, što se tiče svirke, ništa novo. Standard žanra. Jednostavno strukturirana pjesma i stil koji dosta već dosta vremena ne preferiram baš previše ali ne sumnjam da će vam donijeti neku višu poziciju na ovim prostorima uz promociju.

Mislim da dosta ljudi koji su komentirali i ne sluša baš aktivno taj žanr te ovu produkciju uspoređuju s nečim što su usputno čuli bilo iz metala sveukupno ili tog žanra.

Samo peglaj i svaka čast što si uspio izvući ovo iz te opreme.;) :)

P.S.
Al, solo je ipak muljaža.:p :D

Arthur
17-03-2007, 01:32 AM
worD!

Miha Blaze
17-03-2007, 03:03 AM
u svakom slucaju RISPEKT! ;)

Bota
17-03-2007, 10:23 AM
Možeš li nam dati još koji detalj u vezi sa gitarama, kako si kombinovao GSuite i Pod, koliko take-ova jednog i drugog i sl. Stvarno zvuči mrak, nisam čuo odavno bolje gitare.

Dushan_S
17-03-2007, 03:16 PM
Bata Davore, neću da te quotujem, da ne zagu?ujemo. Nego meni je glupo sad da komentari?em, majke mi. Naime nekoliko ljudi je imalo par sličnih utisaka, a negde si ti na sve odgovorio sa"Tako smo ba? hteli, sviđa nam se i zadovoljni smo". E sad ako radi? onako kako misli? i ako se vama sviđa i to ti je bitno piči samo i boli te uvo. :mrgreen: Sa druge strane mo?da i ima nečega u svemu ovome ?to smo napisali, po?to je bilo par sličnih komentara? Ne mislim da ti treba da ne?to izmeni? zato ?to smo mi rekli, hehe, nego ono, verovatno postoji neki razlog! Čekirao sam Arch Enemy i ponovo pustio zadnji Soilwork (koji je dodu?e drugačiji trip malo) i definitivno je glasniji bubanj malo i kod AE. Moguće je da je ?tos ?to ti upoređuje? na određenom slu?anju. Ja sad slu?am na hiFi kutijama koje dobro poznajem, znači subove jako slabo imam, i moguće je da tebi bas bubanj udari jako dole, a da si ga ujeo u nekom spektru koji bolje izlazi na kućnom slu?anju, pa se zato javlja percepcija da je ti?i. Kod Soilworka je značajno glasniji bubanj a meni je to bilo upoređenje pa odatle i komentar. Ono ?to je zaista sigurno, i ponoviću, je da je snimak tanak dole, sve zajedno, to mo?e da bude i od nekog nabrzaka masteringa koji si uradio pre nego ?to si okačio, ali čuje se. Ono kad sam rekao za planove zaista nisam lepo objasnio, skačem iz nekog subjektivnog obja?njavanja izrazima koji mi padnu pod ruku u stručnu terminologiju i nazad pa ispadne konfuzno. Kad je instrument blizu, oseća se veća masa, jasniji je itd. U tom smislu mi je bubanj "nazad" jer su timpani primaknuti, jer je zatrpan gitarama (opet, po mom ukusu). E sad planovi znače i da svaki instrument ima svoje mesto u miksu i da postoji taj osećaj prostora u kom se de?ava muzika, a ja to ne osećam sasvim ovde. Kao da je sve nekako flat i da se stvari bore da bi iza?le iz miksa kroz gitare. Znači ovo je sad onako, subjektivna kategorija, izrečeno "svojim rečima". nadam se da sam sad bolje objasnio i da sam manje konfuzan. Da pominjem kolege, ne mogu stvarno. Onda to posle neko mo?e da shvati na pogre?an, negativan način, takva smo sredina. U svakom slučaju, ovo bi mogao odmah ovako da izda? i da se ne postidi?, dapače, ?to se tiče nekog kvaliteta koji je izlazio sa ovih prostora. Znači, mislim da je cool. To za tomove na Superioru, da bih dobio osećaj da su mi tomovi prirodno razmaknuti (ba? kod superiora) u odnosu na to gde je postavljena kontra i gde su činele na ambijentalcima, prvi i zadnji tom sam obično morao da stavljam skoro 80-90% levo i desno. Sad, nemam ni?ta ?to je nije matoro bilo gde okačeno na netu, pa nemam ni primer. Evo opet checking na sekund sa AE da vidim da se nisam ja ne?to istripovao, opet su kod njih tomovi vrlo glasni i jasni, i kad udari tom desno, čujem ga ba? desno. To za crash, mislio sam na konkretno onaj crash na kom vodi u ritmu, ne na onaj koji je koristio samo za naglaske, i taj je sa iste strane gde i kontra. Mislim, mo?e i tako nema pravila. Inače interesantno je da nisam pomislio da je superior, nego da je prvi DFH layer-ovan sa mo?da jo? nekim samplovima, po?to mi je Superior dosta grublji i mesnatiji, a ovaj bubanj kod tebe je ne?to sitniji. Gitare su super ispale sa obzirom čime si ih snimao, radili su ljudi sa mnogo skupljom opremom pa je lo?ije zvučalo! To mi je odlično, a to ?to su mi ?iljate malo gore za nijasnu previ?e opet pripisujem celoj zvučnoj slici i EQ-u na masteru. Znači kao ?to rekoh, ovo je meni sasvim u redu, i sitnimo sad neke detalje. Jedino ?to bih opet ponovio je da mi je ceo zvuk tanak dole, pa sad da li je to do toga ?ta si stavljao na master, ne znam, uporedi jo? jednom i sam. Pozdrav! Glupo je takve radne uvjete i opremu uspoređivati s nekakvim Sneapom ili Richardsonom itd.Po?to sam ja pomenuo Sneap-a: Ne mislim uop?te da je glupo ako čovek zna u kom aspektu upoređuje. Ne mo?e se upoređivati gustina zvuka, masa, rezolucija, ali neke stvari, na primer, planovi, odnosi, grubo kako je frekventno ?ta postavljeno moe itekako, dapače pretpostavljam da i ti to radi? za sebe, pusti? neke pesme poznatih producenata i koristi? to kao neki reper da li si na pravom putu. Tako i ja, ako je na vi?e snimaka neke takve muzike glasniji bubanj, ja prokomentari?em da mi je ovde bubanj tih, to nema mnogo veze sa uslovima snimanja, zar ne? Nisam rekao da mi stereo separacija nije neka, da mi gitare nisu ono ?to treba da budu, da mi dobo? nema "taj pucanj" ili ne?to ?to je debelo vezano za upotrebljenu opremu :) Jer postoji neka tanka granica u kojoj se "mi nemamo uslove" pretvara u demagogiju. Ovo jesta JAKO dobar usnimak meni, ali sa druge strane ako počnemo postavljati stvari na bazi "uslova" onda postaje besmisleno pričati, jer ?ta god da bilo ko snimi, većina ovde nema neke uslove, i onda mo?emo odmah da zatvorimo ceo forum sa promocijom radova, jer je većina stvari ovde snimljenih "Dobra sa obzirom kakvi su uslovi". Zna? ono, kad snimam gitaru ja ne gledam da ona bude dobra u odnosu na to "kakvi su mi uslovi i kakvih ovde tek lo?ih gitarista ima", nego da ja budem zadovoljan kroz upoređivanje sa nekim mojim idolima i onima koje smatram vrhunskim. Koliko ću uspeti u tome je već relativna stvar... Sad ?to me takav način gledanja čini da sam mnogo če?će nezadovoljan rezultatima je nezgodan nuzproizvod :mrgreen: P.S. Fakat je mulja?a solo na ovoj pesmi :mrgreen: :razz: :mrgreen:

Mitjovan
17-03-2007, 03:41 PM
Shta mu dodje taj Guitar Suite? Jel to onaj plugin Simul Analog?

Ok je snimak!:D