Log in

View Full Version : TC Finalizer

Cadaverous
14-03-2007, 08:53 AM
Da li bi neko bio ljubazan da mi uporedi TC-Finalizer u odnosu na PlugInove namenjene za mastering. U konsultaciji sa dve osobe koje poseduju TC-Finalizer (stariji model) zaključio samo da obe osobe daju prednost Finalizeru.
Molim za nekoliko mi?ljenja članova foruma.

Dexxy
14-03-2007, 09:48 AM
Potrazi malo po forumu, slicno pitanje sam i ja postavio. TC Finalizer, kako kazu losije radi od npr. MD3 plug...

Cadaverous
14-03-2007, 09:57 AM
Joj Dejane

pa skidas li se ti sa ovoga foruma ???
A gde da nadjem MD3 ??? Nemam Power Core, a uspijunirao sam te da si ti nesto kupio. Meni se ne kupuju te silne kartice bez obzira na njihov kvalitet. Ja sam staromodan.
Ajd , cekam odgovor !!!

Dexxy
14-03-2007, 10:19 AM
Max ce bolje da ti odgovori ili Ivan u vezi PoCo.

P.S. Ne skidam se sa foruma :D

OFF
14-03-2007, 04:06 PM
Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3 na PowerCore-u, a MD3 je vrh plug-in koji je preuzet sa sys6000, i vrh mu je i cena -oko 1000e. Ako je tako, finalizer se nikako ne isplati, pogotovo pored nadolazecih pluginsa, sto DSP, sto VST, RTAS ili ne daj boze TDM

bole
14-03-2007, 04:42 PM
Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3 na PowerCore-u, a MD3 je vrh plug-in koji je preuzet sa sys6000, i vrh mu je i cena -oko 1000e. Ako je tako, finalizer se nikako ne isplati, pogotovo pored nadolazecih pluginsa, sto DSP, sto VST, RTAS ili ne daj boze TDM

a sta ako karta u compu nije u rangu konvertora koji su na finalizeru?

ja sam imao mjesec dana tu spravu kod sebe.Ne moze se porediti sa nijednim pluginom. nisam radio sa tc plugins...

nemam powercore a imam deltu 1010lt...

Gmile
14-03-2007, 08:16 PM
...Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3...

Trebao bi biti ili jeste?

Ja se sa TC finalizerom (96K) druzim evo mjesec dana i odusevljen sam. Kolega mi ga je ustupio na mjesec dana i sad sam siguran da ga trebam imati. Dvojim izmedju njega i TC POCO FW o kojoj sam procitao brdo hvalospjeva ali nisam imao priliku isprobati. E sad, kompa u SAD kaze da mi polovan finalizer moze nabaviti za 1 500 do 2 000 $, sto je naravno isplativije nego uzimati TC POCO + MD3 (koju niko naravno ne bi prodao polovnu, pa se mora uzeti novo...)
Ako je neko usporedio X3 sa POCO sa finalizerom, od velike pomoci bi bilo da nam saopsti rezultate. (X3, ako se ne varam dolazi uz kartu, ne mora se posebno kupiti?). Ako taj X3 moze napraviti isto sto i finalizer onda bi izbor definitivno pao na kartu jer nudi jos plugova... a i vise volim klikati misem i snimati presete nego pritiskati dugmad na procesoru...
No, informacije se cesto iznose uz odredjenu ogradu tipa "E-MU 1820M bi trebala imati DIGI konvertere...", "Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3" (neka Off ne uzme za zlo) i sl, sto zna stvoriti poprilicne nedoumice kod ljudi koji nemaju priliku probati sprave prije kupovine. Eto, npr. da znam taj je taj X3 algoritam 100% skinut sa finalizera, sekunde ne bih razmisljao! A kako znati? Molim dakle dokazane autoritete foruma, ali samo one koji su radili ili i sa sa finalizerom i sa POCO (bez MD3) da mi daju savjet...
Pozdrav.

Bitch
14-03-2007, 08:57 PM
finalizer je superiska sprava! i sound, i konvertori, i algoritmi, i ona digitalni saturator... jako fino :) a onaj ko je pljuje ocigledno ne zna da je namesti :D thumbs up za finalizer

pozz

Oggy
14-03-2007, 08:59 PM
a sta ako karta u compu nije u rangu konvertora koji su na finalizeru?

U slucaju karte, nema konverzije, niti se konvertori sa karte koriste za ista drugo osim za slusanje, sto bi se koristili u bilo kom slucaju...

Potpuno nepotreban komenatr.... I netacan.

Hollywood
14-03-2007, 09:24 PM
ja sam to nesto srafio i nije mi se dopao, bar za house muziku.

a srafio sam taj stariji model.

izgleda da ne znam da ga namestim :( tj. iskreno, to je bilo davno i nisam se bas nesto razumeo u srafljenje, a i ocekivao sam da to bude "magic button"

p.s. kakav nepotreban i glup post :rotfl:

STUDIOTON
14-03-2007, 10:02 PM
Moj glas za MD3 + Poco .. ja koristim i to je VRH kombinacija .. finalizer nisam koristio i ne znam .. skuplja je kombinacija ali uz to dobijes i jos mnogo jako finih plugova ..

Gmile
14-03-2007, 10:13 PM
U slucaju karte, nema konverzije, niti se konvertori sa karte koriste za ista drugo osim za slusanje, sto bi se koristili u bilo kom slucaju
Da! Kod finalizera takodje... Ne vjerujem da bi ga iko vezao analogno. Ja sam u pocetku analogne izlaze Finalizera koristio za monitoring a onda sam odustao i slusam digitalni ulaz sa E-MU 1280m (kroz njene konvertore) jer kroz njega i snimim taj digitalni master bus na hard.

STUDIOTON
14-03-2007, 10:22 PM
Max ti moze reci i za MD3 i za finalizer jer je radio sa tim spravama .. mislim da postoji post gde je prednost dao MD3 plug-u ..

bole
14-03-2007, 10:28 PM
[quote=bole;149039]a sta ako karta u compu nije u rangu konvertora koji su na finalizeru?

a to je bilo pitanje,nije komentar....

mene zanima....sta ako analog out m-audio ukopcam u analog in finalizera, finalizerom obradim mix i dig out finalizera ukopcam u dig in m-audio ili na dig in nekog master cd rezaca....
da li dobijem bolji,losiji ili isti signal ako mix obradjujem u cubase sa plug-in X3
sa powercore i m-audio 1010lt ?

Gmile
14-03-2007, 11:04 PM
..sta ako analog out m-audio ukopcam u analog in finalizera, finalizerom obradim mix i dig out finalizera ukopcam u dig in m-audio ili na dig in nekog master cd rezaca...Pa, nemoj kopcati analog out m-audio u analog in finalizera, vac digital (spdif) out u dgital in finalizera da bi izbjegao nepotrebnu AD/DA konverziju...

@ ivane,

jasno je meni da je PoCo + MD3 najbolja varijanta ali to je kudikamo skuplje. Ako bih za 1 500 - 2 000 $ dobio finalizer a ostvario priblizne rezultate na master busu kao sa MD3, zasto ne ustedjeti koju kintu. Ili mozda imas neku kombinaciju za mene, kao ljetos sa UAD-om ;-) ?

Color
15-03-2007, 07:05 AM
Max ti moze reci i za MD3 i za finalizer jer je radio sa tim spravama .. mislim da postoji post gde je prednost dao MD3 plug-u ..

Ima ima...mislim da sam bas ja pitao u vezi Finalizera i nekih sprava za mastering, pa je Max preporucio MD3 kao mnogo bolje resenje...

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15596

Inace jos nisam nista narucivao, svakog dana se ocekuje upgrade sprava u studiu...

;)

Tiki the Boyler
15-03-2007, 08:26 AM
Radio sam i na Finalizer Expressu i na Finalizer 96k i na plugovima i na System 6000 Full i mogu samo reći (gledajući odnos uloženog i dobijenog)...
Finalizer rulez!!! :hyper:

p.s. Vi smatrate ljude u TC-u budalama?!? Šta li?!?

peruzza
15-03-2007, 10:58 AM
Po stranim forumima ozbiljni mastering likovi Finalizer smatraju za trash, sto po ozbiljnim kriterijumima i jeste, ali ja ga koristim od '98. i tvrdim da je veoma zahvalna sprava.
Filteri su mu odlicni, zaobljeni, sa karakterom,
3way kompresorom, kad se ne preteruje (sto sam ja silom prilika nazzalost chesto radio), mogu da se dobiju vrlo precizni rezultati, a i INSERT mu je prilicno upotrebljiv...
Tada je kostao 4500DM, ali, ako uzmemo u obzir da sam uradio mastering na preko 200 albuma, isplatilo se.
Uporedjivao sam kompresor sa UAD-ovim 1176 i LA-2 i tu UAD, na masteru, zvuci dosta zatvorenije, manje tvrdo, da kazzem neupotrebljivo (nisam probao PrecisionLimiter), a u ProToolsu sam ga uporedjivao sa X-3 plugInom i to mi nekako nije to.
Za kraj najvazznije, ovo je ipak samo subjektivni utisak!
Ako mogu sa spravom da stignem do rezultata koji sam u glavi na pochetku zamislio, ona za mene ima smisla, ako ne...trazzim dalje!
Pozdraw!!!;)

idekius
15-03-2007, 11:39 AM
Uporedjivao sam kompresor sa UAD-ovim 1176 i LA-2 i tu UAD, na masteru, zvuci dosta zatvorenije, manje tvrdo, da kazzem neupotrebljivo (nisam probao PrecisionLimiter)

Prcision Limiter (subjektivno misljenje) hoce malo da "guzva" instrumente kada je arr. pun... kada je upitanju neka baladica sa malo instrumenata, tu je super.
Sto se BrickWall-a tiche, meni se i dalje najvise dopada TimeWorks Mastering Compressor, a za neke stvari i Waves L3 ultramaximizer...

Ni meni se LA2A i 1176LN ne svidjaju u masteru... odlicni kanalni kompresori, ali ne i za mastering... u masteringu je dobar Precision MultiBand, ali... treba se puno poigrati sa njim, posto ima velike mogucnosti i treba ga lepo podesiti... nije on\off sprava...
Od kompresora za mastering mi se svidjaju i PSP Mastering Compressor, Waves SSL Buss Compressor (kojoi malchice smanji stereo sliku, ali pesma kompaktno zazvuchi, a to smanjivanje stereo slike jeste nepozeljno za neku pop prichu, ali... daje slicnu notu koju ima modrna svetska pop-rock produkcija, koja i nije bas preshiroka... Princ, Pink, RHCP...).

Od EQ-a mi se u masteringu dopada Precision EQ, Algorithmix Red i Orange, URS Mix EQ-i, BrainWorks za CreamWare ( kada je potrebno koristiti M\S mastering)...

Ukoliko je potreban neki mali rumchic u masteringu, meni se za te svrhe svidja Altiverb... i to mislim da bese bas prvi preset u "small room"... jer je nechujan... i kada se doda 10-15 % u mix, on se i nechuje, ali... povecava onaj osecaj celine i kompaktnosti pesme... Za te potrebe mi se svidja i UAD Plate 140, preset "Mastering Room"...

Sve je stvar zelje, tripa, ukusa, poznavanja alata :) ... Chuo sam i mastere koje su ljudi radili sa Ozone 3 i odradili odlicno... Ja taj Ozone 3 ne mogu da smislim, posto mi je onaj interface skroz nelogichan i lici mi na igracku, ali... eto... mogu da se dobiju rezultati, koje sam lichno cuo...

TC Finalizer... nisam pobao verziju 96, vec onaj stariji... 48... tada mi se nije dopao. Do duse, probao sam ga na kratko... ne vise od sat vremena i u studiju cije slusanje nisam poznavao, a gazda je neumoljivo opaljivao zvuchnike sto glasnije moze, ne bih li ja valjda pao u nesvest :) Moguce da nije losh... ali, meni se tada i u toj situaciji nije dopao...

Ko sto vec rekoh... izneo sam stvari iz svog licnog ugla, nista merodavno, nikakve tvrdnje, a verujem (s' obzirom na danasnju tehnologiju) da vazi ona "sve je to dobro :D " i da je presudna stvar da li neko ume da masteruje, ili ne... a i to kakve kutije koristi u procesu masteringa, koliko te kutije poznaje i jos puno toga...

Oggy
15-03-2007, 12:48 PM
Najbolja sprava je ona koja ti radi posao. Idealno bi bilo imati sve, ali se u praksi to jako retko desava, pa se svi snalaze sa onim sto imaju.
Ja nemam bas decidiran stav hardver/softver, ali nekako mislim da za iste pare, softver radi ipak malo bolje, dakle "u cenovnoj klasi".

Gmile
15-03-2007, 01:06 PM
Sta snaci
Finalizer rulez!!!Nisam bas upucen u ove interent-zargone...

Gmile
15-03-2007, 01:07 PM
Znaci a ne snaci... sorry...

OFF
16-03-2007, 12:09 AM
Trebao bi biti ili jeste?
...
No, informacije se cesto iznose uz odredjenu ogradu tipa "E-MU 1820M bi trebala imati DIGI konvertere...", "Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3" (neka Off ne uzme za zlo) i sl, sto zna stvoriti poprilicne nedoumice kod ljudi koji nemaju priliku probati sprave prije kupovine. Eto, npr. da znam taj je taj X3 algoritam 100% skinut sa finalizera, sekunde ne bih razmisljao! A kako znati? Molim dakle dokazane autoritete foruma, ali samo one koji su radili ili i sa sa finalizerom i sa POCO (bez MD3) da mi daju savjet...
Pozdrav.

Ne uzimam za zlo, nego se nismo razumeli. Namerno sam rekao trebali bi biti, kao sto mogu da kazem bas - Emu konvertori sa emu M serije kartica (1820m, npr), bi trebali biti isti kao na DIGI HD karticama. ZAsto? Zato sto tako pise u EMU prospektu, i zato sto tako kazu ljudi iz TC-ja za X3 - algoritmi preuzeti sa finalizera. Kao sto su za megaverb preuzetui sa s5000. Nisam nikad radio sa finalizerom, tako da o njemu ne sudim, ali ako je tacno to sto kazu u TC-ju, onda se daleko vise isplati PoCo..... eto

sasaristic
16-03-2007, 12:40 AM
Ja sam imao i hardwer (onaj stari ne 96k) i Poco....i lice ko jaje jajetu , cak su i imena preseta identicna.....stari finalizer definitivno nema dobre konvertore, ali ima masu korisnih zezalica ( ne racunajuci magic button...koji samo meri nivo ulaznog signala da bi proracunao normalizaciju)...u svakom slucaju Poco je jedo 5 puta bolja kupovina, ako ti nije izricito stalo da imas spravu.

ivanziza
25-05-2007, 08:04 PM
da li je finalizer 96k isto sto i X3 na PowerCore-u to?

Dexxy
25-05-2007, 09:02 PM
Kazu da jeste. Nisam imao 96k.

goasia
25-05-2009, 03:46 PM
dali je neko koristio Finalizer 96 k za frontend , za ad konverziju +lagana korekcija dinamike ulaznog signala...
interesuje me kvalitet konvertera u odnosu na danasnje AD konvertore tipa Mini ME , RME adi-2 i slicno , posto polovan finalizer kosta otprilike kao ovi konvertori..